!!!!terbiyesiz!!!!!

Allahim yarabbim.cikom kusura bakma ama sen bu sorunlu aileyi cok aradinmi canim?
Ayy okurken darlik geldi kim bilir bu olaylr gozumun onunde olsa ne olur?
Gorumcen bekarmi yoksa evlenip ayrildi mi?

annem bana evlenmeden önce dediki kızım sen çok istiyosun diye kabul ettik ama bu ailenin elle tutulur bir yanı yok ama bir diğer nedenide veleneceğin adam o aileden farklı. gerçektende öyle. haramla işi yoktur ailesi için gece gündüz çalışırki kimseye muhtaç etmesin diye. iş yerinde okadar yolsuzluklar dönerki o hiç tenezzül etmez. bazen yakınır elne geçen paranın azlığından derimki bende sakın yakınma sen alın teri dökerek getiriyosun ya bana o parayı trilyonlara değişmem.

ailesinin eksikliklerinin farkında ama işte o söylemesede ben farkındayım bunun ezikliğini yaşıyo. o eve taşınmak istememe nedenide bu. yani benim ailem bukadar ötelemişken beni kalkıp karımın ailesinin evinde oturucam ha. demeye getiriyo. uzakta olsa ev oturur ama insanlar orda bilicekler durumu ve her bakıştan bir ima çıkaracak.

zor olmazmı eşimden bile nefret ettiğim oldu kimi zaman onun yüzünden bunların içindeyim diye. sonra diyorum sinirim geçince oda rahatsız yazık bu durmdan bazen olur ya içini döküyo aslında nekadar kafaya takıyo.

ama bende böye dik kafalı olunca yüz vermeyince birçok çirkinlik uzağımda yaşanıyo. ama bazende bi şekilde içine giriyosun. ben çok mutaasıp yetiştim aslında çok değil ama bu aileyi tanıyınca öyle yetiştiğimi anladım. tanıdıkça kv mi anneme tekrar tekrar sarılasım geliyo. iyiki beni sımsıkı yetiştirmiş.aslında ne akıllı kadınmmış. neler kazımış karakterime. bi arkadaşım var eşimide benide bekarlıktan tanır.

derki nefsi biraz hafif bir insan olsa bu ailenin içinde az çok onlara benzer. sen kaç yıl oldu hala garipsiyosun demekki baya sağlamsın. ama dedim ya eşiminde sağlamlığı. mesela görümcem bize geliceğini söyler saat 9buçuk olur gelmez bitürlü. eşimde 10 dan sonra gelicekse gelmesin benim evme ne işi var bu saatte bir bayanın dışarda der. işte bu yüzden katlanabiliyorum.

Son düzenleme:
gerckten eltilerinizin cocukları igrenclik derecesinde terbiyesizlermıs. 14 yasındakı erkegın 2-3 yasındakı kucucuk bebege soyledıgıne bak,bosvvveer gorusturme boyle cahil cühela takımıyla cocugunu. al parka gotur kendın eglendı

çocuğumu uzun süre başka çocuklarla başbaşa bırakmam. çocuğumun olduğu odanın ktli olduğunu bile sonradan farkettim babasıyla beraberdi çünkü. şimdi oturup aklı selim düşününce oğlumda saklamış olabilirmi diyorum. ama o zaman kapının önünde beklerken aa kapı kilitli hadi başlayım çığlık atmaya demedim tabiki. öyle 2 dk lık bir olayda değildi. kimsenin çocuğuna bağırma meraklısı değilim. çocuğa bu olaydan dolayı bir kinimde yok. ayrıca iki çocuğuda severim. benim için her çocuk birdir. ama bu çocuğun öfke kontrolü sorunu var. oğlumda dayanıklı bir çocuk öyle canım yandı hemen ağlayım demez çok fazla canının acıması lazım öyle tokat falan atmak canını yakmıyo sanırım parkta falan çok başka çocuklardan tokat yemişliği var. sımsıkı tutar sağa sola gitmesine izin vermezsen bağırır avazı çıkıncaya kadar.

biz orda oğlum ses ver diyince oğlumunda sesi çıkmayınca ve kapı bitürlü açılmayınca korkup bağırdım ama ses gelmedi uzun süre.

önce kapıyı açamaya çalıştım kapı niye açılmıyo diye sordum içerden ses yok sonra oğlum nerde dedim babasına oda içerde dedi. çocuğa dedimki kapıyı aç yeğenini alıyım sen yine kitle istersen. ama yerinden bile kalkmıyo daha doğrusu o sıra görmüyorum nerdeler. buzlu cam ama duvar tarafındaydı sanırım böyle konuşmalar olup ikisindende ses gelmeyince yavaş yavaş hiddetlendim ama yine ses yok en son kapıyı kırıcam şimdi diyince odanın içinde koşturup anahtar yok diyip tekrar gözden kayboluyodu ses kesiliyodu. oğluma sesleniyorum cevap vermiyo hemde hiç. ayyyy zaten okadar strese girmişi inanki herşeyi zaten bölük pörçük hatırlıyorum.
evde 3 büyük vardı eşim görümcem ve ben kapıyı kilitlememesini gün boyu söyledik. ona rağmen bu oldu. şimdi böyle yazınca evet keşke tepki vermesemiydim diyorum ama çocuktada bi durum var korkmadığı sürece iyilikle ne söylesem aksini yapıyor inadına.

sen öğret doğrusunu demişsin. çocuğa bazen bişey öğretmek istediğim oluyo bir büyük gibi alıp karşıma bak böyle yaparsan şöyle olur ders zamanın şu olmalı veya şu yemeği sevmesende vitamini için yemelisin falan dediğimde üzerimde birsürü göz oluyo sanane dermiş gibilerinden. çünkü onlar yemedii zaman çocuğa hakaret ediyo yada iki dakika sonra cips çikolata veriyolar.

bu kapı kilitleme olayındada defalarca kilitleme kapıyı bak çocuk girip çıkıyo demişliğim var. ayrıca daha önce iki kardeş oğlumla oynarken oğlumu sanırım çok sert bir şekilde canını acıttı erkek olan ve kız kardeşi bile tam olarak ne yaptığını söylemedi korkudan. o kapının dışında o uzun bekleyişte böylesine sakin olamıyo insan malesef.

he belki şimdi diyeceksiniz ozaman çocuğunu onlarla yanlız bırakma yada bir araya getirme. bunlar kuzen eşime desem topa tutarki henüz küçükler bişekilde yakın olmaarı birbirlerini görmeleri gerek. iki gün aynı evin içinde anne var baba var hala var ama iki arada bir arada yapıyolar işte. bir keresinde wc ye giridğim gibi oğlumun çığlığı geldi geri döndğümde bizim ufaklık oğlumun ağzını tuutuyodu sesi çıkmasın diye. o sırada 1+1 olduğumuz ev hep göz önündeler tabi ama ben havuza yollamadım hava soğuk diye hıncını oğlumdan çıkardı. o zamanda sinirlenmiş halasına ve kapıyı kilitlemiş. daha önce yien sinirlenip koltuklarımı delik değşik etmişti. ve ben yeni evliydim taksitleri bile ödenmemiş. ama hiç çocuğa bağırmadım hatta babası vururken koridordan vurma diye bağırıyodum babasına. beni odaya almıyodu aklı eksk eltimle görmcem görmeyim koltukları öyle diye.belki daha bisürü şey var beni şüphelendiren.

ben ayda 2-3 gün gördüğüm çocuğa ne öğretebilirimki. 10 gün beraberdik çocuklar artık uyandıklarında yataklarını topluyolar. eşyalarını katlıyarak koyuyolar vs. bunları öretirkende ne kızdım ne bağırdım alıp karşıma her insanın bu görevidir şimdiden öğrenirseniz hayat boyu titiz temiz çocuklar olursunuz vs dedim. her seferindede onlara bir ödül hazırladım. ama benim başka bir çocuk daha öğretecek gücüm olsa ikinci çocuğumu yapardım. ki kaldıi çocuğu sonradan alıp karşıma konuştumda. yaptığının yanlış olduğunu anlatabildimmi sanmıyorum sadece aklında ona bağıran halimin kalmamasını sağlayabildim. ben o çocuklar yanımdayken oğlumu sevmem içten içe ki normalde evimde bulduğum yerde mıncıklarım. eşim dahi oğluma aşırı ilgi gösterse çekerim kenara sarılacaksan al üçünüde sarıl derim.

çocuğa garezim var sanılsın istemem gerçekten. annesi yan odada fosur fosur uyurken ben o çocuğun başında beklemiş insanım sabaha kadar sirkeli sularla duş aldırıp mahallede derece aradım ve annesi bikere uyanıp gelip ateşi düştümü diye sormamıştır.

kendimi övmek için değil çocuğa garezim olduğunu düşünmeyin diye söylüyorum bunu.

bu çocuğun öfke sorunun sebebi başta anne baba ve siz diğer akrabaları olmayasınız.madem sorununu biliyorsunuz neden çözüm aramıyorsunuz.belliki çocuk bir şeylere tepki gösteriyor,belliki sevgisizliği bir şekilde ortaya çıkarıyoır:50:

sizin çocuğunuza azıcık bir b üyük sesini yükseltse eminim ortalığı ayağa kaldırırsınız ama ne çareki onların arkasında kimse yok.o hala ve amcaya da yazıklar olsun sizi sakinleştirmedikleri için.:50:
o çocuk çocuğunuzu hırpalayacak ve kapı önündeki siz duymayacaksınız öyle mi.buna ihtimal veriyor musunuz:34:

lütfen çocuğunuzu o çocuklardan uzak tutun.en azından yanınızdan ayrılmamasını sağlayın,aslında ben iyi yengeyim de demeyin.ne olursa olsun bağırarak bir çocuk korkutup zangır zangır titretilmez.ayrıca o bağırtıyı unutturamayacağını da bil.

zaten asıl suç annede.ne olursa olsun o çocukları sizlere bırakmayacaktı.aslında yıurtlar daha iyi bence.en azından çevrelerinde hep kendileri gibi çocuklar olacaktı ve kendilerini dışlanmış hissetmeyecekti.:50:

bu arada ne acı ki reelde sahipsiz bu çocuklar da sanalda da sahipsizler.herlkes okuyup geçiyor:50:

bu çocuğun öfke sorunun sebebi başta anne baba ve siz diğer akrabaları olmayasınız.madem sorununu biliyorsunuz neden çözüm aramıyorsunuz.belliki çocuk bir şeylere tepki gösteriyor,belliki sevgisizliği bir şekilde ortaya çıkarıyoır:50:

sizin çocuğunuza azıcık bir b üyük sesini yükseltse eminim ortalığı ayağa kaldırırsınız ama ne çareki onların arkasında kimse yok.o hala ve amcaya da yazıklar olsun sizi sakinleştirmedikleri için.:50:
o çocuk çocuğunuzu hırpalayacak ve kapı önündeki siz duymayacaksınız öyle mi.buna ihtimal veriyor musunuz:34:

lütfen çocuğunuzu o çocuklardan uzak tutun.en azından yanınızdan ayrılmamasını sağlayın,aslında ben iyi yengeyim de demeyin.ne olursa olsun bağırarak bir çocuk korkutup zangır zangır titretilmez.ayrıca o bağırtıyı unutturamayacağını da bil.

zaten asıl suç annede.ne olursa olsun o çocukları sizlere bırakmayacaktı.aslında yıurtlar daha iyi bence.en azından çevrelerinde hep kendileri gibi çocuklar olacaktı ve kendilerini dışlanmış hissetmeyecekti.:50:

bu arada ne acı ki reelde sahipsiz bu çocuklar da sanalda da sahipsizler.herlkes okuyup geçiyor:50:

Ah be egem cok dogru soyluyorsun
bende ayni seyleri soyledim yurt a verilmeleri daha iyi onlar icin..
Bu arada anneleri zaten bastan ayagi suclu
esi hapise giriyor cocuklarina daha sİki sarilmak yerine
baska bir adama kaciyor
ne diyim Allah akil fikir versin

Cok tesekkur ederim guzel yorumunyz icin...
Kizim tek cocuk
o kadar uslu ve uyumlu bir cocuktu ki anlatamam ne zaman kendini bir birey olarak gorup
kendi basina kararlar almaya basladi,huyu suyu degisti
Kizimdan baska 6 yasinda 2 erkek daha var.surekli onlarla gorusmek istiyor
cok sosyal degilim surekli evdeyim ve cocuk haliyle sıkıliyor
Bende bazen tek gonderiyorum bazende onlari cagiriyorum
kizim tam bir erkek cocugu gibi oldu

konusurken elini beline koymaktan baska butun huyu suyu hareketleri tam bir erkek cocugu...

Ama evdede surekli tv izlemekten bikti.

Krese vermek cok istiyorum ama suan maddi durumumuz buna pek elverisli degil.

Bildigim kadariyla kreslerde oyun gunleri varmis galiba
haftada 1-2 gun tam emin degilim...belki o biraz uygun olabilir diyorum..

Arastirmam lazim..sizinde dediginiz gibi krese gondermek cok mantikli olacak....

Bu şartlarda kreş olayını zorunlu harcama olarak gör ben çalışmıyorum ne gerek var deme. Bir şeylerden kıs yine gönder. Yazk bu ortamda büyümesin ya küfür falan etmeye başlar önünü alamazsın :(

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun neyseki kızının yaşı küçük ve konuşulanları tam olarak anlamamıştır diğer çocuğa gelince 13 14 yaşlar cidden tehlikeli yaşıtlarının arasında yada olgunlaşmış bir yaşta olanların yanında bırak ama o yaştaki delikanlılara özellikle dikkat et çok tatsız bitmiş çocuklar şiddet görmüş daha münasip çözümlerle halledebilrdiniz

Bu şartlarda kreş olayını zorunlu harcama olarak gör ben çalışmıyorum ne gerek var deme. Bir şeylerden kıs yine gönder. Yazk bu ortamda büyümesin ya küfür falan etmeye başlar önünü alamazsın :(
Evet ama ocak subat ayina kadar istesemde veremem.bilirsiniz ki insanlarin kendilerine gore sıkıntıları var.
İnsallah şubattan sonra dusunuyorum.
Ama kayit yapilirmi yapilmaz mi hic bilmiyorum..
Ama şubat ayindan sonra muhakkak verecegim krese.

beni sakinleştiremediler çünkü onlarda korktu.ayrıca çocuğun başında dakikalarca durup bağırmadım. neden kilitliyosun kapıyı neden vs gibi ama korkudan hiddete dönüştü sesim. çocuğumun hiç sesi gelmiyodu cevap vermiyodu dedim. daha öncede yaptıklarını söyledim burda ama hiç bağırmadım ozaman.

ben yenge olarak bu soruna nnasıl çözüm bulabilirim. defalarca babaanne ve halaya çocuğu pedegoka götürmelerini söyledim çünkü şuan velayeti onlarda. ama onlar bunu huzuzli görüyo. kv kendisi özel psikolağa gidip torununu devlet bünyesinde bile bir pedegoka götürmüyosa ben ne yapablirim. çocuğun her hatasında bağıran çağıran birisi yok sizin karşınızda tek bir olaydan bahsediyorumki önceki olaylarıda anlattım ama hiçbirinde böyle tepki vermedim. ben çocukla nezaman bişey konuşmak istessem gelip bölerler o anlamaz huyu şöyle kötü böyle kötü derler çocuğun yanında hemde. bu arada çocuk annesi baası beraberkende böyleydi zaten ozamanki halleri şimdikinden daha içler acısıydı. çocuğun anne ve babasının yaptıklarının sohbetini çocukların yanında yaparar.ben ne yapabilirmki böyle insanların elindeki bir çocuğa. birde yaptıkları yanlış olduğunu söyleyince bu aile büyüklerine ben kötü ukala gelin oluyorum. sanane oluyor yeri gelince.

annesiyle görüştürmüyolardı çocukları baskı yapa yapa onu başarabildim. annen uzakta çalışıyo diyin dedim. ama anneside aramıyo ayda yılda bir. en son görümceme verdiğim akıl annesinide tehdit et en az haftada bir çocukları aramazsan sormazsan bidaha görüştrmeyeceğini söyle dedim. bu sayede çocuklar anneleriyle görüşmeye başladılar. koskoca sülalenin içinde benim vazifem bile değil bunları düşşünmek.

çocuğa bağırdığım için övünmüyorum o anki korkuyla her anne aynı duruma gelirdi.ben o kısımda korkudan ne hale geldiğimi anlatmak istedim. ohh nede güzel bağırdamda nasılda güzel korkuttum değil yani yazmaktaki amacım. allah yaşatmasın ama siz olsanız sizde tepki veridrdiniz. çerde çocuğunuza sesleniyosunuz ama çocuğunuzdan uzun süre hiç ses çıkmıyo ne düşünürsünüz. ayrıca başbaşada bırakmadım çocukları değil onlarla hiçbir çocukla bırakmam. ne şekilde olduğunuda söyledim olayın. çocuğun sanalda sahipli olması hiçbir şeyfarkettirmez onların yaşantısı içinde. reelde yakınlarının yapabileceği ve yapmadığı şeyler var.

allah biliyo benim çocuklara bakış açımı siz istediğinizi düşünebilirsiniz tabiki buda sizin en doğal hakkınız. ben olay sonunda çocuğun yerine koydum kendimide siz olay anındaki benim yerine koyamıyosanız daha kendinizi. daha ılımlı yaklaşabileceğinizi sanmam böyle bir olay karşısında.

he ayrıca benim çocuğum henüz iki yaşında 1buçuk yaşlarında bir düğündeyken tanımadıım birinin çocuğuna vurdu. annesi başladı bağırmaya oğluma nebiçim çocuk bilmem ne dedi. oğlumsa dedim ya henüz 1buçuk yaşındaydı. vurma o yaşta bazı çocuklarda oluyo neden bileme ama şimdi aştık onu çok şükür anlıyo karşısındakinin anının yanacağını.ama kadından ben özür dileyip sakinleştrdim. çünkü bende anneyim ve kadının çocuğu için olan endişesini anladım.

Son düzenleme:
beni sakinleştiremediler çünkü onlarda korktu.ayrıca çocuğun başında dakikalarca durup bağırmadım. neden kilitliyosun kapıyı neden vs gibi ama korkudan hiddete dönüştü sesim. çocuğumun hiç sesi gelmiyodu cevap vermiyodu dedim. daha öncede yaptıklarını söyledim burda ama hiç bağırmadım ozaman.

ben yenge olarak bu soruna nnasıl çözüm bulabilirim. defalarca babaanne ve halaya çocuğu pedegoka götürmelerini söyledim çünkü şuan velayeti onlarda. ama onlar bunu huzuzli görüyo. kv kendisi özel psikolağa gidip torununu devlet bünyesinde bile bir pedegoka götürmüyosa ben ne yapablirim. çocuğun her hatasında bağıran çağıran birisi yok sizin karşınızda tek bir olaydan bahsediyorumki önceki olaylarıda anlattım ama hiçbirinde böyle tepki vermedim. ben çocukla nezaman bişey konuşmak istessem gelip bölerler o anlamaz huyu şöyle kötü böyle kötü derler çocuğun yanında hemde. bu arada çocuk annesi baası beraberkende böyleydi zaten ozamanki halleri şimdikinden daha içler acısıydı. çocuğun anne ve babasının yaptıklarının sohbetini çocukların yanında yaparar.ben ne yapabilirmki böyle insanların elindeki bir çocuğa. birde yaptıkları yanlış olduğunu söyleyince bu aile büyüklerine ben kötü ukala gelin oluyorum. sanane oluyor yeri gelince.

annesiyle görüştürmüyolardı çocukları baskı yapa yapa onu başarabildim. annen uzakta çalışıyo diyin dedim. ama anneside aramıyo ayda yılda bir. en son görümceme verdiğim akıl annesinide tehdit et en az haftada bir çocukları aramazsan sormazsan bidaha görüştrmeyeceğini söyle dedim. bu sayede çocuklar anneleriyle görüşmeye başladılar. koskoca sülalenin içinde benim vazifem bile değil bunları düşşünmek.

çocuğa bağırdığım için övünmüyorum o anki korkuyla her anne aynı duruma gelirdi.ben o kısımda korkudan ne hale geldiğimi anlatmak istedim. ohh nede güzel bağırdamda nasılda güzel korkuttum değil yani yazmaktaki amacım. allah yaşatmasın ama siz olsanız sizde tepki veridrdiniz. çerde çocuğunuza sesleniyosunuz ama çocuğunuzdan uzun süre hiç ses çıkmıyo ne düşünürsünüz. ayrıca başbaşada bırakmadım çocukları değil onlarla hiçbir çocukla bırakmam. ne şekilde olduğunuda söyledim olayın. çocuğun sanalda sahipli olması hiçbir şeyfarkettirmez onların yaşantısı içinde. reelde yakınlarının yapabileceği ve yapmadığı şeyler var.

allah biliyo benim çocuklara bakış açımı siz istediğinizi düşünebilirsiniz tabiki buda sizin en doğal hakkınız. ben olay sonunda çocuğun yerine koydum kendimide siz olay anındaki benim yerine koyamıyosanız daha kendinizi. daha ılımlı yaklaşabileceğinizi sanmam böyle bir olay karşısında.

he ayrıca benim çocuğum henüz iki yaşında 1buçuk yaşlarında bir düğündeyken tanımadıım birinin çocuğuna vurdu. annesi başladı bağırmaya oğluma nebiçim çocuk bilmem ne dedi. oğlumsa dedim ya henüz 1buçuk yaşındaydı. vurma o yaşta bazı çocuklarda oluyo neden bileme ama şimdi aştık onu çok şükür anlıyo karşısındakinin anının yanacağını.ama kadından ben özür dileyip sakinleştrdim. çünkü bende anneyim ve kadının çocuğu için olan endişesini anladım.

cikom evet o an tepkin asiri olmus ama ben seni anliyorum tatlim...
Evet cocugun belliki problemleri var..ama bu senin sucun degil.o an seninde korkudan bagirdigini dusunuyorum...
Cunku hicbir akli basinda bir insan kendi cocugu icin bile olsa basit bir seyde heleki bu denli zavalli yavrucaga bagirmaz.
Valla o an senin yerin de kim olsa aynisini yapardi
cunku seninde akli basinda yaptigini dusunmuyorum
cocugundan ses cikmayinca kafanda 50 tane senaryo yazmissindir..

Burda neden bu kadar ilgi cekti konu biliyormusun ????
Cocugun durumundan dolayi??

Neyse birakin babaanneyi falanda siz Allah rizasi icin bir pedagoga goturun
bu dunyada bugun bana yarin sana

dusun ki Allah korusun sen öldün allah gostermesin
demekki bu babaanne ve hala yarin senin cocuklarinada aynisini yapacak ....

BakArsin o cocuk buyumus adam olmus senin cocuklarina o sahip cikmis bellimi olur....
Bu arada cocuk kac yasinda ...kiza kim bakiyor

Son düzenleyen: Moderatör:
cikom evet o an tepkin asiri olmus ama ben seni anliyorum tatlim...
Evet cocugun belliki problemleri var..ama bu senin sucun degil.o an seninde korkudan bagirdigini dusunuyorum...
Cunku hicbir akli basinda bir insan kendi cocugu icin bile olsa basit bir seyde heleki bu denli zavalli yavrucaga bagirmaz.
Valla o an senin yerin de kim olsa aynisini yapardi
cunku seninde akli basinda yaptigini dusunmuyorum
cocugundan ses cikmayinca kafanda 50 tane senaryo yazmissindir..

Burda neden bu kadar ilgi cekti konu biliyormusun ????
Cocugun durumundan dolayi??

Neyse birakin babaanneyi falanda siz Allah rizasi icin bir pedagoga goturun
bu dunyada bugun bana yarin sana

dusun ki Allah korusun sen öldün allah gostermesin
demekki bu babaanne ve hala yarin senin cocuklarinada aynisini yapacak ....

BakArsin o cocuk buyumus adam olmus senin cocuklarina o sahip cikmis bellimi olur....
Bu arada cocuk kac yasinda ...kiza kim bakiyor

ikiside kp imin evinde şuan. yani yeni evlerinde istenmeme gibi bi durumları yo. kp im kimseden beklenti içinde değil bir dedeniin yapması gereken neyse yapıyo. görümcede orda ama görümcemin ikide birde çocuğu alın demesi sinir bozucu. eskiden kv yapardı bunu ve annesine laf ederdi.

ben pedegoka götürmek istesem herkesin söyliyeceği şeyleri tahmin edebiliyorum. ayrıca rutin gitmesi gerekecek belki. kp evi bana uzakta 2 vesait 2 saati buluyo gitmek önmekle beraber 4 saat. hadi diyicem hepsini boşver uğraş ama çocuklarla ilgili bir öneri sunamıyorum. al bak diye çok rahat derler ama yoruma kapalılar. bu çocuk annesinin dayak yediği bir ortamda büyüdü yani sadece şimdiki olay değil. anneleriyle görüştürün çocukları terkedilmiş zannetmesinler çalışıyo anneniz diyin dedim. heee öyle diyip annelerine ödülmü verelim diyolar. eşimide ikna edip konuştuk. bu anneye değil çocuğa ödül. evet yinede acı ama bırakıp kaçan anne düşüncesindense uzakta çalışan bu yüzden halaya emanet edildiğini düşünen çocuk daha iyi hisseder. bir kere yanımda konuştular anneleriyle çocuklar ozaman çocuk gibi oynadı gün boyu. uzun zamandır gitmiyorum hala görüştürüyolarmı bilmiyorum bu yüzden.

ben onların yüzüne dedim zaten bu çocukları oraya buraya defeder gibi gönderiyosunuz ya. eğerki bana babasına bişey olursa sakın oğluma bakıcam falan demeyin verin esirgeme yurduna dedim.

ben o çocuklardan hiç bişey istemem yeterki kendilerini kurtarsınlar doğru düzgün yol çizsinler inşallah. oğlan aşırı ilgi isteyen bir çocuk derslerde ilgi olduğu sürece başarılı. ama kız inanılmaz zeki oldu olalı hayranım zekasına ilk okul 1 e gidiyo ama karakter olarak çok güçlü bir kız. ama onuda ikidebirde şişman çirkin bilmem ne diyerek üzüyolar. yahu diyorum neresi şişman neresi çirkin. yaa baksana bi şuna diolar. şaka olarak değil yani. önünden yemeği alıyolar. kız şişman falan değil aslında boyu uzun ve kilosuda ona göre ama yaşıtları arasında bu yüzden iri duruyo oğlum gibi yani 2 yaşında ama 4 yaş kıyafeti giyiyo oğlum oda öyle.

şimdi derim sana bu çocuğun orasına burasına herşeyine kup takan insanların içinde bu çocuk pedegoka gitse ne olur önce bu insanlar çocuk yanında ne konuşmalı ne konuşmamalı bunu öğrenmeli. ben bikaçkere ikaz ettim ama o gün bugündür benden kötüsü yok. aileyide anlattım okadar canım inan eksiği var yazmaya bile sabrım yetmiyo. çocuklarla daha içiçe olmam demek onlarlada içiçe olmam demek. saçmalıklarına tahamülüm yok. en son görümceyle yine çocuklara karşı yapmaması gerekenleri uyarırken kavga ettik o yüzden hala görüşmüyoruz. eşimle ben çocuklara yatın gece 12 oldu yarın okul var dedik mesela görümcem gelip size ne ya herkes işime karışıyo dedi. çocuklarda o saaten sonra almışlar haladan gazı uyurlarmı. ama gidicem yakın zamanda kuzucuklar için.

evet çocukların durumundan çok ilgi çekti ama okuyan insanlar nedense sadece o bağırdığım kısmı düşünüyolar. ki o çocukları savunup kavga ettiğim zamanlar da oldu.hemde kendi kanına canı ailesine karşı. şimdi hepsni tektek yazmıyım sonra ben iyi yengeyim demeyin burda diyolar.

Son düzenleme:
Back
X