- 16 Mayıs 2019
- 479
- 397
- 23
Bu şakadır umarım?
Şaka değilse, sizin gibi düşünenleri evimin kapısından içeri dahi almazdım.
Eş dost ortamı mı arıyorsunuz yoksa aç karnınızı mı doyuracaksınız?
O kadar açsanız fakir mahallelerde aş evi var, onlara uğrayın.
Çocuklu kadına yapılan yoruma bak.
Sizin gibi düşünüyorum 1Sen, gittiğim evlerin dağınıklığına bakmam, ne ikram edildiğine de.Yaptiklarinizla ilgisi yok. Dünyayı serseniz adap bilmezin önüne yine aynı dili konusacakti.
Değişmez böyleleri..
Evine geldiğinde bir çift düşman gözlerle etrafı süperler, açık ararlar , her yerin fotoğrafını çeker, yaptiklarinizla gundem yaparlar kendilerine.
Arkanızdan konusarak beslenen bir garip insan olma yoluna girememiş topluluk onlar.
Gittiğim evin ne dağınıklığı umrumdadir ne bana sundukları. Sunma şekli önemlidir benim için.
Beni iyi ağırlamaktan çalışıyorsa tamamdır benim için.
Gıdıp orda kısasa kısas yapacak bırı degılım ama gıdıpte sofrasına oturup baaaak ben bunları yaptım gordun muuuu dıyecek kapasıtede bırı oldugu ıcın ne yapacagımı bılemıyorum haftaya bızı beklıyorlarmıs kuş mu konduracak merak edıyorum
Sizin gibi düşünüyorum 1Sen, gittiğim evlerin dağınıklığına bakmam, ne ikram edildiğine de.
Yıllar evvel yalnızca kadınlar ve çocukların olduğu bir tur yaptık kendimizce, 3-5 yakın arkadaş çocuklarını kaptığı gibi bir şehre gidildi, maksat hem tarihi turistik yerlerini gezmek hem o şehirde olan akrabaları ziyaret.
Camiydi, müzeydi, hamamdı derken bu arkadaş grubundan bir ablamızın amcalarının evine çok yakın bir yere uğradık, ablada hazır buradayız amcalarıma da gidelim mi dedi? Tamam dedik gidildi, çoluk çocuk 9 kişiyiz, kapıyı açanın geri kaçması lazım o derece:)) Ama gittiğimiz insanlar bizi öyle bir karşıladı ki sanki 40 yıldır tanıyor gibi, sımsıcak gülen gözler, bizi nereye oturtacaklarını şaşırdılar, aç mısınız dediler sağolun tokuz dedik, çaylar, çayın yanına ikramlıklar ki gariban bir aile, ısrar kıyamet bırakmayız bu gece misafirimizsiniz dediler, yer yatakları yapıldı, mis gibi bembeyaz çarşaflarını serdiler, hayatımda uyuduğum en deliksiz uykulardan biriydi herhalde.
Sabah oldu buram buram çay kokusuna uyandık, kadıncağız biz uyurken kalkmış hazırlamış kahvaltıyı, zeytin peynir, evde yaptığı reçeller, eşi sıcacık ekmekler almış getirmiş, bir de menemen yapmış koymuşlar, örtülü yemek masaları, kahvaltı tabakları, çatal bıçaklar aramasın gözleriniz, bir sofra bezi, bir sini, aliminyum tabaklara konmuş kahvaltılıklar çünkü imkanları ona elveriyor, kadının yüzünde yine o güzel gülümseme, belki de kaç günlük kahvaltılığını serdi önümüze lakin o güleryüzü en muhteşem yemeklere değişilmezdi, yanımızda 3 küçük çocuk vardı, görseniz hayatlarında hiç menemen yememiş gibiydiler, ortaya konmuş tabağı bir biri çekiştiriyor bir biri:)) tabakta kırıntı bırakmadılar, doyuldu mu doyuldu çünkü samimiyet sıcaklık vardı, o kahvaltıyı asla unutmam, misafirini mutlu etmek için elindeki imkanları seferber edip en iyi şekilde ağırlamak için çabalayan o aile bize o kadar içten davrandı ki, çaya ekmek banıp yesem bile doyardım.
Misafir gittiğiniz evde ne yendiğinin önemi yok, herkes aynı maddi imkanlara sahip olamayabilir, ki mide dediğimiz şey 2 dilim ekmek bir iki zeytinle de doyuyor kimse aç kalmıyor, ben daha güzel ve fazla çeşit yaparım deyip birbirimizle yarışıp ezmeye çalışmaya gerek yok, ne eve, eşyalara, ne çeşit çeşit yemeklere gidilmiyor, tek göz oda olsun, bir çay bir de simit, karşımdaki bana samimiyetini göstersin, yerde bir sini üstünde bağdaş kurup aynı tabağa ekmek de banarım ne olacak.
Çok komiksiniz gerçektenSaliha siz mısınız yoksa
Durmayan bir bebekle basit bir keki bile çırpmak ne kadar zor oluyor bilseniz. Bazı şeylerin maddiyatla alakası yok.
Aman siz yapın, ikram kıyamet kendinizden geçebilirsiniz. Biz bu kadar yapabıldık
Evet peynir doğramakta bir emek ama misafir ağırlamak başka bir şey.. Yanına ek bir şey isteniyor.
Ve bu yapılan her neyse emeksiz demek bana göre çok yanlış.
Emeksiz kelimesi medyanın, sosyal medyanın bir dayatması.
Gerçekten çok sıcak bir ortamdı, ki gittiğimiz aileyi hiç tanımıyorduk, yanımızdaki ablayla samimiydik, akrabalarını ziyaret etmek isteyince isteğini gerçekleştirmekti maksadımız, ayıp olur kalabalığız dedik ablaya, o vakitler cep telefonu vb yok, hiç haber verme imkanı da yoktu, onlar benim ailem, yanımda gelen misafire kapıları açık olur görünce anlarsınız deyip ikna ederek götürdü, belki onlarda bizi ilk gördüğünde memnun edemeyeceklerini düşünüp çekinmiştir fakat öyle güzel kaynaştık ki şimdi olsa yine gider sini üstünde çalakaşık Allah ne verdiyse yerim onlarla.Hep sizin gibi misafirlerim olsun . :)
Betimlemeleriniz öyle güzeldi ki canım çekti o ortamı.
Evimize girdiği anda gözleri fıldır fıldır dönen, ikramlarima burun kıvıran, arkamizdan evi mizi , yaptiklarimizi konuşacak olanlara uzak olsun bizlerden.
Zukkumun pekuni yeee diyeydin ayy ben sinir oldum burdan manyak birde geri arayip kaldigi yerden devam edioKızlarcım son konuyu bıryere baglamak gerekırse esımle o konuyu tamamen kapattık çözdük ve bırdaha acmamak uzere gömdük. Haftabasında esımın ısyerınden arkadasları ve eslerı bugunden ıcın bıze kahvaltıya gelmek ıstıyorlardı. Bende buyrun gelın beklerım dedım. Normal zamanda da bırbırımıze arada sırada da olsa kahveye caya gıdıp gelen ınsanlarız. Esımle anlastıktan sonra hepsının eslerıne konferans gorusme acıp arkadaslar ozel olarak ıstedıgınız bırsey varmı yada sızın eslerınızın cocuklarınızın (4-9yas arası 4tane cocuk gelecek toplam) yemedıgı yada extra sevdıgı bırsey varsa seve seve yaparım lutfen soyleyın dedım hepsı bır agızdan aa ask olsun canım sen ne yaparsan bız yabancı mıyız kımsenın yemedıgı bırsey yoktur falan deyıp telefonu kapattık dün. Bırı sımıtlerı dıgerı ekmeklerı ben alırım dedı tamam dedım. Bende guzel bır sofra hazırladım peynır zeytınden baska fırına kasarlı patates surdum sucukları çöpşişe geçirip fırınladım tarçınlı cevizli kek yaptım hatta sabahın köründe kalkıp onlar ıcın acıka bıle yaptım sımıtle ıyı gıder dıye. Esımde oglumuzu anneme goturdu geldı. Neyse bız sofraya oturduk çaylar koyuldu. X arkadas acıkadan sımıdıne surdu ve anında peceteye cıkardı - inanmıyorum loveitred acıkaya sarımsak koymussun ınanamıyorum. Bende dedım kı canım acıka zaten sarımsaksız yenılse adı acıka olmaz dedım. O harıc masada kı herkes bayıla bayıla yedı hatta ıkı tarafın acıkasını ıkı kez yenıledım begenıldı yanı. Sonra kaşarlı patatesi servis ederken arkadaslar soguyunca guzel olmuyor ama yerken cok dıkkatlı olun damagınızı haslayabılır dedım. O da bır guzel yendı dıkdortgen borcamdan kırıntı bıle kalmadı gerıye. Sonra acıkaya mana bulan arkadas yıne loveitred valla sen bana bu pazar sımıt yedıreceksın herhalde ben süt ve süt ürünleri de yemıyorum demez mi. Ben artık bu kadar seye dayanamayıp dedım kı - arkadaslar ben hepınızı aradıgımda sordum keske yemedıklerınızı de soyleseydınız ona gore hassas davranırdım dedım. Sen kahvaltıyı bana gelınce ye kahvaltı nasıl oluyor gorursun dedı. Bunun eşi ordan atladı saliha yeter artık geldıgımızden berı bı domatese mana bulmadın begenılmedı de ondan mı sofra da bırsey kalmadı ayıp edıyorsun dedı. Sonra bu arkadas cocuguna bakma bahanesıyle kalktı sofradan bıraz serın ruzgarlar estı dogal olarak herkesın bı tadı kactı. Esı de gıderken bana dedı kı hersey harıkaydı ellerıne saglık bıze de beklıyoruz. Bende ınsallah dıyebıldım sadece. Cagırınca da asla gıtmek ıstemıyorum artık. Esım de bana dıyor kı delının tekı zaten kendı yapamadıgı seylerı baskalarını manalayarak kapatmaya calısıyor. Az once de bana telefon ettı bende sanıyorum kı kusura bakma bugun ıcın ozur dılerım dıyecek. Hala bana dıyor kı ama oyle acıka mı yapılır bende sen daha mukemmelını hazırlarsın emınım deyıp kapattım telefonu. Bırdaha kı bulusmaya gıtmezsem kacıyormus pozısyonuna dusecegım. Nasıl bı tutum sergılemelıyım sevgıler efem
Sevgili mune❤Gerçekten çok sıcak bir ortamdı, ki gittiğimiz aileyi hiç tanımıyorduk, yanımızdaki ablayla samimiydik, akrabalarını ziyaret etmek isteyince isteğini gerçekleştirmekti maksadımız, ayıp olur kalabalığız dedik ablaya, o vakitler cep telefonu vb yok, hiç haber verme imkanı da yoktu, onlar benim ailem, yanımda gelen misafire kapıları açık olur görünce anlarsınız deyip ikna ederek götürdü, belki onlarda bizi ilk gördüğünde memnun edemeyeceklerini düşünüp çekinmiştir fakat öyle güzel kaynaştık ki şimdi olsa yine gider sini üstünde çalakaşık Allah ne verdiyse yerim onlarla.
_________
Hanımlar,
artık atışmalara bir son verseniz olmaz mı? Lütfen rica ediyorum konu nerelere gidiyor sonra.
Ever onlar degısmez canım. Bıze canı gonulden hos sogigYaptiklarinizla ilgisi yok. Dünyayı serseniz adap bilmezin önüne yine aynı dili konusacakti.
Değişmez böyleleri..
Evine geldiğinde bir çift düşman gözlerle etrafı süperler, açık ararlar , her yerin fotoğrafını çeker, yaptiklarinizla gundem yaparlar kendilerine.
Arkanızdan konusarak beslenen bir garip insan olma yoluna girememiş topluluk onlar.
Gittiğim evin ne dağınıklığı umrumdadir ne bana sundukları. Sunma şekli önemlidir benim için.
Beni iyi ağırlamaktan çalışıyorsa tamamdır benim için.
Valla canımGerçekten çok sıcak bir ortamdı, ki gittiğimiz aileyi hiç tanımıyorduk, yanımızdaki ablayla samimiydik, akrabalarını ziyaret etmek isteyince isteğini gerçekleştirmekti maksadımız, ayıp olur kalabalığız dedik ablaya, o vakitler cep telefonu vb yok, hiç haber verme imkanı da yoktu, onlar benim ailem, yanımda gelen misafire kapıları açık olur görünce anlarsınız deyip ikna ederek götürdü, belki onlarda bizi ilk gördüğünde memnun edemeyeceklerini düşünüp çekinmiştir fakat öyle güzel kaynaştık ki şimdi olsa yine gider sini üstünde çalakaşık Allah ne verdiyse yerim onlarla.
_________
Hanımlar,
artık atışmalara bir son verseniz olmaz mı? Lütfen rica ediyorum konu nerelere gidiyor sonra.
Katılıyorum.ne kadar boş bir yorum
Gruptakı dıger arkadaslara ben kahve pısırırken kahve nasıl pısırılırın ıncelıklerını anlatıyordu. Kısık ateste 6dk yok sekerını bastan atmıyorum falan fılan hepsı cocuklu kadınlar kahve pısırmeyı senden mı ogrenecekler ama ozellıkle bana taktı yanı kızartmanın patlıcanına kadar laf soyledı o komple soyuyormus ben cızgılı yapmısım
Densiz ve patavatsız biri zaten. Eşi bile laf söyledi susturdu masadan kalktı gitti. Lafı ben söylemedim eşi uyardıYalnız bu Saliha baya ezikmiş he..
Ezikliğini başkasının işlerine bahane bularak kapatmaya çalışıyor..
Bir dahakine lütfen tüm forum adına "kuzum sen bu kadar mı mutsuzsun? Hayatında yaptığın hiçbir şey takdir edilmedi mi ki burada caka satmaya çalışıyorsun? " diye sorar mısınız?
Kesinlikle kat'i surette yanlıs yapıyoruz tatlım çizgili patlıcan kızartması mı olur allasenyahu bende de mi sıkıntı var bende pijama gibi yapıyorum
Önerinizi ciddiye alacağım , ya da belki de almam bilmiyorum ama teşekkür ederim.Çok komiksiniz gerçektenLütfen buralarda harcanmayın.. tutmayalım sizı. .
Evet 4 Aile için menü bana da az göründü. Davetli kahvaltılar da Menemenler, omletler, börekler, poğaçalar, zeytin salataları ,peynir çeşitleri havada uçuşmaliydı
Bana göre sucuk, acuka, simitle geçiştirilmiş kadın da bunu anlayıp çenesini tutamamış gibi
Sevgili mune❤
Sizin yaşadığınız olay bambaşka, samimi ve güzel bir anı..
Fakat konu sahibinin yaşadığı çok farklı. .
4 Aile onların ısrarı ile davet edilmişler açıkçası Arkadaşın eşinin peçeteye çıkarması ve sofra da iğneleyici tavırlar sergilemesi kabul edilemez..
Ama şunu hepimiz biliyoruz ki kadın kadını tanır. .Kendisine göre eksiklikler görüp seviyesini ortaya koymuş..
Konuyu burda anlatılan kadarıyla biliyoruz.
4 Aile gelmiş ve bu tatsızlık yaşanmış.
Konu sahibinin yerinde olsam ne böyle samimiyetsiz insanı davet ederim ne de bu uğurda bebeğimi anneme yollarım.
Yok çok gerekliyse günler çuvala girmedi bebeğim biraz büyüyünce o 4 Aileyi yemeğe çağırırım. .ve konu kapanır. Kolik bir bebek ve uykusuz ,verimsiz geçen günlerimde kimseyi çağırmam ..Hatta , öyle insanlar davet edilir..ki değişiklik olsun, rahat etsin diye..
Bana bazı mesajlarda tepki verildi fakat dediğim çok anormal değildi. .Menemen bereketli ,kahvaltıda herkesin az çok sevebileceği bir şey, Börek yine öyle hem göz doldurur hem doyurur.
Konu başka başka yerlere çekildi. .
Açıkçası misafirperverlik benim için çok değerli. Konu sahibi Misafiri ne yapmış olsa bile tartışmayıp mesafesini koruyabilirdi. Kadın sofradan kalkmış eşler arayı bulmuş.
Beklentiyi yüksek tutup sarımsaklı ve sucuklu bir şeyler yapınca sonuç bu olmuş.Tabi ki ne olursa olsun verilen tepki sağlıklı değil. .İlk mesajlarımdan beri bunu belirttim.
Densiz ve patavatsız biri zaten. Eşi bile laf söyledi susturdu masadan kalktı gitti. Lafı ben söylemedim eşi uyardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?