Sözel sıralamam.Sözelden mi tercih yapacaksınız eşit ağırlık mı? 16 bin neyin sıralaması?
Yok, zaten sıralamam yetmiyor, sözelden 16 bin yaptım.Hukuk düşünmüyor musunuz..
Burslu bir şekilde gireceğim, para verme yok. Yapay zeka gibi bölümlere ilgim yok ve benim birçok arkadaşım var Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okuyan, yavaş yavaş bilgisayar ve yazılım gibi bölümlerinde önü kapanıyor. Malumunuz yapay zeka ilerledikçe bir işe 10 kişi lazımsa bu sayı düşüyor. Çoğu da çok pişman okuduğuna.Vakıfta okuyacağıma girer meslek öğrenirim mesela yapay zekayla ilgili kaliteli kurslara katılır eğitim alır o alanda ilerlerim. Emin ol daha iyi ilerlersin
Türkiye'de beş sonra ne olacağı belli değil aslında, bir sene de bile birçok şey değişiyor. Okul öncesinden çap yapmayı düşünüyorum yazdığım gibi, ailede bu bölümü okuyan da var. Yani ileride bir kreş falan da açarım, ailem maddi açıdan destek olur, onun şartları falan var kuzenimle konuştum. Ben ileride iktidarın değişeceğini de düşünüyorum, bu ags denen saçmalığında kalkacağını falan. Benim birkaç hocam ve arkadaşlarimin ablası da hiç ataması olmayan bölümlerden atandı.Öğretmenlik yazmanizi önermem, sonrası kpss yok akademi yok sözleşme. Bi yere atanacaksiniz sonra tayin derdi başlayacak, mesleki itibar yok. İyi okul değilse ki oralarda çalışmak çok düşük ihtimal velisi öğrencisi her şeyi sıkıntı.
Gastronomi şuanlik bana çok uzak geliyor, çalışma koşullarını bildiğimden. Şuan zaten yemek dükkanı açtık, maddi olarak anca bir sene de toparlaniriz tutarsa. İki senelik bölümlerin de birkaçının önü açık ama çok yığılma var onlarda bile. Alım bile olsa KPSS puanı çok yüksek.Sizi herhangi bir devlet sınavına mahkum edecek hiçbir mesleği onermiyorum . Gastronomi şimdiki aklım olsa okurdum . Maddi gücünüz biraz ortalama üstü ise havacilik okullarinida deneyebilirsiniz . Hukuk asla önermemsize zanaat öğretecek her türlü bölüm olur . 2 yilliklardan güzel bolumler var. Şimdiki aklım olsa iki dil daha öğrenir kendimi bir zanaatde gelistirirdim. Sanayi bile olur yani kadinlarda artık kendi yerlerini açıyor ve harika kazançlar var
Şimdiki aklım olsa katiyyen okumazdim .
Kıbrıs'ta burslu gelme ihtimali var, yani ailem Kıbrıs'a gondermeye çok taraftar değil, ama konuşacağım tekrardan.Özel eğitim kötü bı üniversite bile olsa gidip okuyun çünkü tek garanti öğretmenlik o.ben olsam onun dışında öğretmenlik düşünmezdim hepsinin işi zor.hele okul öncesi asla
Grafik tasarım ve iki yıllık bilgisayar programcılığı var .Gastronomi şuanlik bana çok uzak geliyor, çalışma koşullarını bildiğimden. Şuan zaten yemek dükkanı açtık, maddi olarak anca bir sene de toparlaniriz tutarsa. İki senelik bölümlerin de birkaçının önü açık ama çok yığılma var onlarda bile. Alım bile olsa KPSS puanı çok yüksek.
Onu da okuyan arkdaslarim var, inaninki onların onu daha kapali. Arkdaslarimi geçtim, grafik tasarımı için artık yapay zeka kullanıyor neredeyse.Grafik tasarım ve iki yıllık bilgisayar programcılığı var .
Yazılım alanında çalışan kıdemli bir mühendis olarak okuduğum en saçma ve bihaber öneri :) Konu sahibi, dikkate alma bence.Vakıfta okuyacağıma girer meslek öğrenirim mesela yapay zekayla ilgili kaliteli kurslara katılır eğitim alır o alanda ilerlerim. Emin ol daha iyi ilerlersin
İktidar değişince bütün mesleklerin önü açılır. Her mezun olan direkt atanır.Türkiye'de beş sonra ne olacağı belli değil aslında, bir sene de bile birçok şey değişiyor. Okul öncesinden çap yapmayı düşünüyorum yazdığım gibi, ailede bu bölümü okuyan da var. Yani ileride bir kreş falan da açarım, ailem maddi açıdan destek olur, onun şartları falan var kuzenimle konuştum. Ben ileride iktidarın değişeceğini de düşünüyorum, bu ags denen saçmalığında kalkacağını falan. Benim birkaç hocam ve arkadaşlarimin ablası da hiç ataması olmayan bölümlerden atandı.
Bizi öyle bi hale getirdiler ki lisans mezunu olduğuna pişmanım. Atanamadım da zaten.Sizi herhangi bir devlet sınavına mahkum edecek hiçbir mesleği onermiyorum . Gastronomi şimdiki aklım olsa okurdum . Maddi gücünüz biraz ortalama üstü ise havacilik okullarinida deneyebilirsiniz . Hukuk asla önermemsize zanaat öğretecek her türlü bölüm olur . 2 yilliklardan güzel bolumler var. Şimdiki aklım olsa iki dil daha öğrenir kendimi bir zanaatde gelistirirdim. Sanayi bile olur yani kadinlarda artık kendi yerlerini açıyor ve harika kazançlar var
Şimdiki aklım olsa katiyyen okumazdim .
Yüzde 100 burslu bile olsan burs imkanını elinde tutmak için aşırı stres olursun, benden söylemesi. 1 senelik özel üniversite ücretleri ( burssuz) bu sene 1 milyona yaklaşmış. Türkiyede hiçbir üniversitenin bu kadar paraya değeceğini düşünmüyorum. O yüzden bence iyi bir devlet üniversitesinde ekstra burs düşecek stresi çekmeden oku ve okul öncesi kesinlikle okuma, çünkü atama işleri berbat.Burslu bir şekilde gireceğim, para verme yok. Yapay zeka gibi bölümlere ilgim yok ve benim birçok arkadaşım var Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okuyan, yavaş yavaş bilgisayar ve yazılım gibi bölümlerinde önü kapanıyor. Malumunuz yapay zeka ilerledikçe bir işe 10 kişi lazımsa bu sayı düşüyor. Çoğu da çok pişman okuduğuna.
Çok çok yakın bir tanıdığım akrabam yazılımcı ve kendi şirketi var kazandığı paraları aklınız almaz. Siz yeterli derecede kazanamıyorsanız ve o yeteneğiniz yoksa önerinin ne suçu var :))Yazılım alanında çalışan kıdemli bir mühendis olarak okuduğum en saçma ve bihaber öneri :) Konu sahibi, dikkate alma bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?