Tercih yapmak zorunda kalacağım sanırım...

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.376
5.395
723
Merhaba önemli bir sıkıntım var kafamı aylardır kurcalayan eşimle bozuşmamıza neden olan..
Ben ilçede öğretmenim,evimiz il merkezinde (eşim özel sektörde, bu yüzden evi ilçeye götüremedim) Yıllardan sonra anne baba olduk,ikizlerimiz var,1,5 yaşında,şimdiye kadar bekar olan eşimin ablası baktı,38 yaşında kendisi,2 ay önce biriyle tanıştı 1 hafta içinde isteme nişan vs oldu (onun adına sevindik ama kendi adıma üzüldüm,çünkü çok iyi bakmasa da bağırıp çağırmadığını dövmediğini biliyoruz,içimiz rahattı,Allah’ın bildiğini kuldan neden saklayayım)
Neyse şimdilik o bakacak,ev satın aldılar,ev 6 aya bitermiş,seneye ben ilçeye taşınmak orda çocuklarımla yaşamak istiyorum,eşimle de haftada bir görüşürüz diyorum,ilçede son 2 yılım,dişimizi sıkıcaz,eşim ise annesinde kalmamızdan yana,annesi 70 yaşına yakın,çocuk bakmaktan anlamaz,ki bu bir tarafa evleri 8. Kat ve kapılar camlar yaz kış hep açık (güvenlik açısından beni tedirgin ediyor) bunun dışında misafirleri bitmez,çocuklarım çok ihmal edilir,o bir tarafa okuldan çıkıcam üzerine o yolu çekicem, sonra evlerine gidip misafir ağırlıcam,yapamam deme lüksüm olmayacak,minnet borcum olmalı,onlara göre...
Artısıyla eksisiyle düşününce eşim onlarla kalsa biz çocuklarla ilçede kalsak hem onlarla hem eşimle ilişkimiz daha sağlıklı kalacak,diğer türlü çok yıpranacağım sanırım.
Buarada ilçede kalırsam bakıcı tutarım 9-2 çalıştığım için çok düşünmem sanırım,ilde bakıcı tutma fikri çok cazip gelmiyor çünkü 2 saat gidiş 2 saat dönüş yollardayım,çocuklarla bakıcı 9 saat beraber olacak bu da beni gerer fazlasıyla.
Siz olsanız ne yapardınız ?

Son düzenleme:
2 yıl ilçede yaşardım.

Siz gidip gelmişsiniz bi zahmet 2 yıl da çocuklarının hatrına eşiniz gelsin gitsin.
Kendisi Özel sektörde olduğu için çıkış saati çok geçleri bulabiliyor,o saatlerde yola çıkmasın diye böyle karar almıştık baştan Ama zaten çok geç çıktığı fazlalıkta olduğu için zaten şuan da bile ne bana ne çocuklara vakit ayıramıyor.belki o zaman daha kaliteli vakit de ayırır bize diyorum,sadece hafta sonu gelir falan bilmiyorum

Siz ve çocuklarınızın rahatı daha önemli.İlçeye taşının.2 yıl az bir süre değil.Eşiniz gidip gelsin bu sürede.Bence en iyisi bu.Sonrasında merkeze tayin alırsanız,çocukları kreşe verirsiniz.O zamana biraz daha büyümüş olurlar.Yaşlı insanlar ne kadar kıyamayıp bakarım deseler bile bakamıyorlar.Enerjileri yetmiyor çocuklara.Fazla birşey beklememek gerek.

Eşinizden uzakta yaşamayı bence tercih etmeyin aynı evde yaşayın ama orta yolu bulmaya çalısın. İyi bir bakıcı olduktan sonra bence babaanne evinde baksın o zaman bakıcı? Biraz daha fazla ücret ödemiş olcaksınız fakat kafanız rahat etmezmi?

Babaanne evi yol geçen hanı gibi tam anlamıyla,dıdının dıdısı bile zorla davet edilir eve getirilir yedirilir içirilir yatıya kalması için ısrar kıyametlerde bulunulur (köylüleri,komşu köylü aklınıza kim gelirse ) bu da bizi yorar,sakin bi hayattan sonra orası zor gelir ya da tabii ki keşke yine tanıdık biri baksa,haladan sonra yabancı biri çok zor gelecek.

O da zormus. Ama iyi düşünün bakıcı dediğiniz kişiye güvenebilcekmisiniz heleki bu zamanda. Allah kötülerden korusun ama ilçeye taşımdıgınızda bakıcı kim olacak. İlde bi nebze konu komşudan bakıcı tutarsın ama ilçede kimi tanıyorsun varmı gözüne kestirdiğin birileri? Cocukların bakıcıyla olan 9 saati sizi gerer evet ama içinde kötülük olan dillendirmek istemiyorum ama 5 dk da bile neler yapar. Ben olsam güvenemem. Artık allaha emanet deyip ya babaanneye baktırırdım yada bir ara verirdim işime.

Offf sormayın,kimse Yok ne ilde ne ilçede öyle bahsettiğiniz gibi gözüme kestirdiğim,duyduğum biri..
Zaten çok zor güvenen biri olduğum için de eşim yapamazsın bakıcıyla bu sefer geri dönmek zor olacak diyor,dediğiniz gibi kötü insanlar o kadar çok ki isterse dünyanın tescilli bakıcısı olsun,kafamda hep o kuşku maalesef olacak

Peki eminmisin başka çarenin olmadıgına öğretmensin sanırım? Mazeret bildirip bir yıl ara verme gibi bi durumun yokmu? Babaanne yalnız mı yaşıyor onu ilçeye yanına alsan? Zor bir insan olabilir ama kendi torunlarına bakarken merhametle sevgiyle bakmaya çalışır en azından. Çok bekledim demişsin seni iyi anlıyorum ama hayatın gerçekleri bu.

Eğer işe ara verme gibi bi durumunuzda yoksa şayet o zaman mecbur kesenin agzını bi miktar daha açıp babaannenin yanında bakıcı tutarak hem babaanne gözetiminde çocuklara baktırıp hemde akşam yemeklerinizi yaptıracaksınız. Haliyle işten geldiğinizde yorulmamış olucak ve işiniz görülmüş olucak. Böylelikle kayınvalidenizde sizden bi hizmet beklememiş olucak aksine evinin işlerini hallettirdiğiniz için minnet duyacaktır

Kayınvalidemin bir eşi var,yeni evlilere taş çıkartacak cinsten :) kayınbabam sürekli Karısı yanında olsun ister kendi evinde olmak en büyük önceliği:) bazen misafir olarak kalın deriz evimize gidelim daha rahatız derler :))
Ara vermek gibi bir lüksüm hiç Yok,eşimin maaşı 2 bin,ikizlerim doğduğu andan beri herşeylerine ben koşturuyorum ben karşılıyorum,eşim sadece ev ve faturalara yetiyor keşke öyle bi seçeceğim olsa asla düşünmem ara verirdim.

Konu hala güncel güzel fikirlerinizi bekliyorum hala çözümsüzce bekliyoruz hergün gündemde ama tık ilerleme yok

Ben de iki küçük çocuk annesi olarak annenin konforunu odak noktası kabul ederim. Kv evinde kendi aile düzenin olamayacak, hem de orada ne kadar kalacaksınız?? Bence ilçede çocuklarla kalmanız en güzeli. 9-2 dediğiniz 4-5 saat günde... zaten tatiller falan zaman çabuk geçer

2 sene uzun bi zaman. eşten ayrı kalmak araya soğukluk katabilir. ama başka çare yok gibi.

Eli
Eşiniz yanınızda bir iş baksın. 2000 Lira asgari ücret demek sizin yanınızda iş bulamaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…