- 25 Aralık 2020
- 6.575
- 23.591
- 298
- 41
- Konu Sahibi Hayallerdeyim
-
Bursa'yı çok severim bak, yani avucumun içi gibi de bilirim ama Bursa o eski Bursa değil, Kocaeli'de öyle, Sakarya'da, hatta İzmir'de öyle ama şehirlerin bir suçu yok ki, toplumsal yozlaşma çok berbat bir durumda. Ona bakarsan kimse yaşadığı yerden memnun değil, insanlar burnundan soluyor her yerde.Bence var kocaeli sanayi şehri bursadan daha karışık içinden cımbızla lafı alıyorsun. Herkes herkesi sevmek zorunda değil ben sevmiyorum manisanın da tarzanları delisi meşhur benim memleketimin eşekleri meşhur napim yani bursa vs kocaelinde benim gözümde bursa iyi. Ben de sakaryadayım en gelişmiş yerinde oturuyorum ama sakarya insanını da sevmiyorum
İlçe bilmiyorum uzaklık ve okula göre değişir annem de öğretmendi veli profili önemli osmangazi nilüfer gibi yerlerden ev tutabilirsinPeki ilçe olarak bursayı ilk nereyi yazayım
Bursa Kocaeli’nden daha güzel şehirsel anlamda. İnsanı dediğin gibi karışık, iki şehirde de yerlisini bulmak zor.İşte Bursa'nın bu anlamda çok bir farkı yok, memleket güzellemesi yapmıyorum, yapabilirim de. İkisi de kozmopolit ve çok göç almış yerler bir kere. Ben 6-7 senedir Manisa'da yaşıyorum, şimdi çıkıp Manisa'lılar deli desem tepki çekmez miyim?
ya valla sevmemekse bence sakaryanın düzcenin insanı kocaelinden beterBence var kocaeli sanayi şehri bursadan daha karışık içinden cımbızla lafı alıyorsun. Herkes herkesi sevmek zorunda değil ben sevmiyorum manisanın da tarzanları delisi meşhur benim memleketimin eşekleri meşhur napim yani bursa vs kocaelinde benim gözümde bursa iyi. Ben de sakaryadayım en gelişmiş yerinde oturuyorum ama sakarya insanını da sevmiyorum
Yahu bunda alınacak ne var anlamıyorum gerçekten ben iyi desem gerçek değişecek mi? Her şey ortada işte. Hiçbir yer eskisi gibi değil ama seçenekler arasında bursa parlıyorBursa'yı çok severim bak, yani avucumun içi gibi de bilirim ama Bursa o eski Bursa değil, Kocaeli'de öyle, Sakarya'da, hatta İzmir'de öyle ama şehirlerin bir suçu yok ki, toplumsal yozlaşma çok berbat bir durumda. Ona bakarsan kimse yaşadığı yerden memnun değil, insanlar burnundan soluyor her yerde.
Bursa çok güzel bir şehir tamam ama Kocaeli'de coğrafi ve imkanlar bakımından çok güzel, insanları çok karışık her iki şehirin de.Bursa Kocaeli’nden daha güzel şehirsel anlamda. İnsanı dediğin gibi karışık, iki şehirde de yerlisini bulmak zor.
Osmangazi daha iyi diyorlar ama biraz kiralar korkutuyor açıkcasıİlçe bilmiyorum uzaklık ve okula göre değişir annem de öğretmendi veli profili önemli osmangazi nilüfer gibi yerlerden ev tutabilirsin
Sakaryada kötü daha yeni biri alınıp banlattı beni yobaz dedim diye napim gerçekler bunlar sevmiyorum bursa varken seçilmezya valla sevmemekse bence sakaryanın düzcenin insanı kocaelinden beter-niye oralar küçük, genellemeye müsait.
kocaelinde sadece mahalle bazlı bakabiliriz koca şehir için insanını genellemeye gerek yok bence , biraz da abartmak olur.
E Bursa da çok güzel, o konuda Kocaeli’den eksiği yok ki, hatta muhtemelen fazlası var. Doğası, havası da daha iyi. Ama genelleme yapılacak son şehirler ikisi de.Kocaeli'de coğrafi ve imkanlar bakımından çok güzel
bursa merkezi (turistik kısmını diyelim) ben (suriyeli göçünden sonra) çok kaotik ve pis buldum meselaBursa Kocaeli’nden daha güzel şehirsel anlamda. İnsanı dediğin gibi karışık, iki şehirde de yerlisini bulmak zor.
Ona bir şey diyemiyorum para biriktirme imkanı varsa oturduğun yerde dur lojmanda mısın?Osmangazi daha iyi diyorlar ama biraz kiralar korkutuyor açıkcası
Merkezde gezip gördüğün, yaşadığın yere bağlı aslında. Öyle yerleri de vardır. Benim büyüdüğüm mahalle ya da annemlerin şimdiki semti hiç bahsettiğin gibi değil. Ama oralarda da tek başına bir öğretmen yaşayamaz ek geliri yoksa.bursa merkezi (turistik kısmını diyelim) ben (suriyeli göçünden sonra) çok kaotik ve pis buldum mesela
eskiden öyle değildi, daha imparatorluk bakiyesi göngörmüş şehir havası vardı eskilerde...öyle bir doku pek kalmamış sanki.
ha ama nilüferde düzgün bir sitede oturur (parası yeterse?) bu başka bişey
Ya bu iki şehiri kıyaslamak yanlış zaten, benim anlatmaya çalıştığım Kocaeli öyle tü kaka bir yer değil ki. Hayatımın 30 senesini orada geçirmişim, keşke sanayi şehiri olmasaydı da bu kadar yozlaşmasaydı dediğim çok olmuştur ama öyle sanıldığı kadar gri bir şehir de değil yani.E Bursa da çok güzel, o konuda Kocaeli’den eksiği yok ki, hatta muhtemelen fazlası var. Doğası, havası da daha iyi. Ama genelleme yapılacak son şehirler ikisi de.
-emin değilim ama- kimse hanların bedestenlerin filan o turistik merkezin içinde ev tutmak istemez zaten herhalde? o kadar kalabalık gürültülü yerde neden tutsun (parası başka bir konu)Merkezde gezip gördüğün, yaşadığın yere bağlı aslında. Öyle yerleri de vardır. Benim büyüdüğüm mahalle ya da annemlerin şimdiki semti hiç bahsettiğin gibi değil. Ama oralarda da tek başına bir öğretmen yaşayamaz ek geliri yoksa.
Burda 15 bin lira ödüyorum Halep'e yakınOna bir şey diyemiyorum para biriktirme imkanı varsa oturduğun yerde dur lojmanda mısın?
Biliyorum, ne yapsam kararsız kaldımhepsi de deprem bölgesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?