Tercihimi yapıyorum bakar mısınız

Bursa ile Kocaeli arasında ne kadar fark vardır (dışarıdan giden birisi için) tam emin değilim. Siz hatay ya da kilisten gideceksiniz herhalde memleket 3 saat dediğinize göre adanayı biraz geçiyoruz diye düşündüm bursa sizi yol olarak yorabilir kocaeli sabiha gökçen kullanımı sağlayabilir belki- orda da şu var tabi, sizin memlekete uçuş yoksa çok anlamlı olmaz.

tabi Bursanın tarım yapılan kenar ilçeleri, oralara yakın okullar vs. ise durum değişir,
yok hepsi merkezi yerler ise 2 şehir de büyüklük, kalabalıklık her tür insan olması vs. açısından bence çok aşırı farklı değil

ben olsam direkt okul okul bakarım -siz okul okul tercih vermiyor musunuz?

Çankırı baya köy. insanı da tutucudur. Eskiden yaşadığım yere çok yakın oradan biliyorum ama doğa olarak bazı yerleri güzel. Merkezinde hiç bir numarası yok.

Bursa'yı çok severim bak, yani avucumun içi gibi de bilirim ama Bursa o eski Bursa değil, Kocaeli'de öyle, Sakarya'da, hatta İzmir'de öyle ama şehirlerin bir suçu yok ki, toplumsal yozlaşma çok berbat bir durumda. Ona bakarsan kimse yaşadığı yerden memnun değil, insanlar burnundan soluyor her yerde.

Bursa Kocaeli’nden daha güzel şehirsel anlamda. İnsanı dediğin gibi karışık, iki şehirde de yerlisini bulmak zor.

ya valla sevmemekse bence sakaryanın düzcenin insanı kocaelinden beter -niye oralar küçük, genellemeye müsait.
kocaelinde sadece mahalle bazlı bakabiliriz koca şehir için insanını genellemeye gerek yok bence , biraz da abartmak olur.

Yahu bunda alınacak ne var anlamıyorum gerçekten ben iyi desem gerçek değişecek mi? Her şey ortada işte. Hiçbir yer eskisi gibi değil ama seçenekler arasında bursa parlıyor

Ben çalıştığım yer sakın, kiraları çok uçuk olmasın haftasonu merkeze gidip gezebileceğim bir yer istiyorum. Bir sene daha mı burda kalsam acaba bilemiyorum

Sakaryada kötü daha yeni biri alınıp banlattı beni yobaz dedim diye napim gerçekler bunlar sevmiyorum bursa varken seçilmez

Bursa Kocaeli’nden daha güzel şehirsel anlamda. İnsanı dediğin gibi karışık, iki şehirde de yerlisini bulmak zor.
bursa merkezi (turistik kısmını diyelim) ben (suriyeli göçünden sonra) çok kaotik ve pis buldum mesela
eskiden öyle değildi, daha imparatorluk bakiyesi göngörmüş şehir havası vardı eskilerde...öyle bir doku pek kalmamış sanki.

ha ama nilüferde düzgün bir sitede oturur (parası yeterse?) bu başka bişey

Merkezde gezip gördüğün, yaşadığın yere bağlı aslında. Öyle yerleri de vardır. Benim büyüdüğüm mahalle ya da annemlerin şimdiki semti hiç bahsettiğin gibi değil. Ama oralarda da tek başına bir öğretmen yaşayamaz ek geliri yoksa.

E Bursa da çok güzel, o konuda Kocaeli’den eksiği yok ki, hatta muhtemelen fazlası var. Doğası, havası da daha iyi. Ama genelleme yapılacak son şehirler ikisi de.
Ya bu iki şehiri kıyaslamak yanlış zaten, benim anlatmaya çalıştığım Kocaeli öyle tü kaka bir yer değil ki. Hayatımın 30 senesini orada geçirmişim, keşke sanayi şehiri olmasaydı da bu kadar yozlaşmasaydı dediğim çok olmuştur ama öyle sanıldığı kadar gri bir şehir de değil yani.

Bursa Nilüfer seçeneği yoksa Bursa yazmazdım o kadar söyleyeyim. Diğer şehirlerde durum nasıl bilmiyorum.

-emin değilim ama- kimse hanların bedestenlerin filan o turistik merkezin içinde ev tutmak istemez zaten herhalde? o kadar kalabalık gürültülü yerde neden tutsun (parası başka bir konu)
her şehirde o kısımlar kalabalık, trafik, park sorunu, binaların eski olması vs. oluyor zaten.

demek istediğim turistik merkez açısından bursa bana ayrıca bir kaotik ve pis gelmişti bi sürü şehir görmüş biriyim, mesela, şaşırmıştım. son 2-3 senede topladılarsa onu da bilmiyorum.?

(misal trabzonda da herkes uzungöl için bunları diyor, daha beter diyorlar hatta orası için, resmen istila yaşamışa dönmüş deniyor, ben orayı görmedim, eski halini de göremedik bilemiycem).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…