Tereddütler varsa evlenilir mi?

genelleme yapmak istemiyorum ama %100 katılıyorum buna, evlenene kadar değil de karşısındakinen emin olana kadar diyeyim ayıya dayı der akrep erkeği :KK66: Boğa kadınıyım hayatımdaki tüm ciddi ilişkiler ve eski eşim de akrep erkeğiydi. Evlendikten sonra düzelir dediğim herşey 100 katı daha kötü hale geldi (kıskançlık,benim dediğim olacak mottosu vs..) Zaten bir akrep erkeğinin evde oturma isteği de %100 kıskançlığıyla alakalı bir durum, yeni insan tanımayı sevmez, sosyal ilişkileri 3-5 kişiyle sınırlıdır, yeni bir erkek sinek bile onun için tehlikedir (yanındaki hatunu çalma potansiyeli vardır onun gözünde). Karşısındakinin asabiyetini sakinlikle karşılar, kaybetmemek için hep alttan alır ( ta ki evlendiğin güne kadar). Sonrasında ise buluttan nem kapıp günlerce tavırlarla triplerle bir hayat sizi bekliyor olur, bir çok zaman karşınızdaki 5 karış suratın nedenini bile bilmezsiniz, ne hata yaptığınızı bile bilmeden (onun hata olarak gördüğü şeyler normal insanlardan çok farklıdır) günlerce trip tavır çekersiniz. akrep erkeği zordur. Ve "BENCE" uzak durulması gereken, asla evlenilmemesi gereken erkektir.
Akrep erkeği ile boşanma asamasindayim. Akrep erkeği boşanma aşamasında olduğu kadını bile deli gibi kıskanır. Sevgi yoktur ama kıskanır. Kendi de her türlü çapkınlığı yapar

"sen beni yeterince sevmiyorsun", hatta "çocuğumuz olursa sen onu benden çok seversin" diyince "tabiki çocuğumu senden daha çok severim" dedim diye günlerce trip yemişliğim var. Tabi biz evlenmeden önce 8 yıl beraberdik. Siz ne kadar zamandır birliktesiniz bilmiyorum ama ilk 2-3 yıl birçok şeyi anlamadım ben kıskançlıkla alakalı. Mesela ben arkadaşlarımla eğlenmeye gidince, bana "ben sensiz asla eğlenemem ama sen bensiz eğlenebiliyorsun" gibi cümleler kurup sonra normal davranmaya devam ediyordu hafif bi gönül koyma gibi sadece. Sonra bunların dozu artmaya başladı ve evime kuzenim (kız kuzen) gelip onu 1 saat aramamışım diye sen kuzenini benden çok önemsiyorsun gibi şeylere kadar geldi konu. Kendisi askerdeyken en yakın erkek arkadaşımla çok yakın bir kız arkadaşımın nikah şahitleriydim, annemle birlikte gittim düğüne ve günlerce trip yedim. Ondan 1 ay sonra en yakın kız arkadaşımın düğününe gizli gittim (tabi bunlar artık 7-8 yıl sonra olmaya başladı. Kısacası önce tatlı gönül koymalarla başladı bu kısıtlamalar, 8 yılın sonunda ben bir baktım ki en yakın arkadaşımın düğününe gizli gider oldum falan. Yani bu akrep erkeği o kadar sinsidir ki, sen ne olduğunu anlamadan bi bakarsın demirden bir kafesin içindesin gönüllü. Neyse evlendikten sonra da değişir nasılsa dizinin dibindeyim dersin ama değişmez daha beter olur. Ailenle vakit geçirmeni bile kıskanır olur. Ne suratı biter ne dargınlığı ama bırakmaz da seni. Ve bizim evliliğimiz, 7.ayında bir gün yine saçma bi nedenle ettiğimiz bir kavganın ardından 2 saat telefonları açmadım diye (gündüz), tüm ailemi ayağa kaldırıp, eve gittiğimde beni apartmanın girişinde karşılayıp, sürükleyerek eve götürüp, saatlerce tartaklamasıyla son buldu. Ve beni o gün öldürmediği için hala şükrediyorum.

Oooohooo :S
Peki o olaydan sonra sizi geri kazanmaya çalışmadı mı? :S siz mi çok kararlıydınız yoksa?
Biz daha 8 aydır beraberiz. Hikayenize baktığımda henüz ağır kıskançlık tripleri görmemiş olmam normal galiba. Bahsettiğim gibi sadece “evlendikten sonra şöyle yapmak yok haberin olsun” gibi gözdağları var ama pek ciddiye almıyordum. Bir de ben de arkadaşlarımla eğlenmeye gideceğim zaman “hayır ya gitmiyorsun” falan der bir iki üstelerim ya da üstelemeden giderim bir şey demez. Kavga ettiğimizde kızgınsam bile o arıyorsa açmak zorundaymışım ona göre mesela. Ne demekmiş meşgule atmak açmamazlık yapmak. Açacaksın o kadar falan diyor. Ama bir sonrakinde yine açmıyorum ben mesela. Öyle işte. Sizin eski eşinizle benim akroşun profili biraz benziyor sankim 🤔

Benim eşim hayatına ben girene kadar öyleymiş, nasıl bir imaj verdiysem adama, sanayiye beni yollar hatta askere bile gönderebilir😂
Kıskançlık şekli değişiyor zamanla, mesela eve gelen misafiri kıskanır ya da arkadaşlarıma ilgimi.
En basiti ‘oo misafir gelecek diye döktürmüşsün yine biz burada eşeğiz tabi’ der, ama bunu demeye hiç hakkı yoktur özellikle yemek konusunda.
Maksat ilgi beklemek, sürekli kendine acıtasyonla bir gözde yükselde meselesi.
Anasına gider ‘ahh anacım el kızı bakmıyor bana’ der ki annesinin umrunda hiçbir zaman olmamıştır falan😂

Ahahaha sizin akrebiniz tam bir komedi sanırım 😂

Akrep erkeği ile boşanma asamasindayim. Akrep erkeği boşanma aşamasında olduğu kadını bile deli gibi kıskanır. Sevgi yoktur ama kıskanır. Kendi de her türlü çapkınlığı yapar
Ben evi terketmişim boşanma anlaşmasını imzalamışız. Hala babamı annemi arayıp o benim karım benim soyadımı taşıyor tatile falan götüremezsiniz diye kavga etmişti. Babam da götürüyorum hadi gel de engel ol toton yiyorsa demişti. Bana da sürekli hemen bavulunu toplayıp evine geliyorsun diyordu her gün farklı yollarla (işyerimin çıkışına gelmek, mesaj atmak, aramak). zor kurtuldum allahın belası ruh hastasından. Gerçekten illet bir insandı yaa inşallah geberip gitmiştir pislik!

Oooohooo :S
Peki o olaydan sonra sizi geri kazanmaya çalışmadı mı? :S siz mi çok kararlıydınız yoksa?
Biz daha 8 aydır beraberiz. Hikayenize baktığımda henüz ağır kıskançlık tripleri görmemiş olmam normal galiba. Bahsettiğim gibi sadece “evlendikten sonra şöyle yapmak yok haberin olsun” gibi gözdağları var ama pek ciddiye almıyordum. Bir de ben de arkadaşlarımla eğlenmeye gideceğim zaman “hayır ya gitmiyorsun” falan der bir iki üstelerim ya da üstelemeden giderim bir şey demez. Kavga ettiğimizde kızgınsam bile o arıyorsa açmak zorundaymışım ona göre mesela. Ne demekmiş meşgule atmak açmamazlık yapmak. Açacaksın o kadar falan diyor. Ama bir sonrakinde yine açmıyorum ben mesela. Öyle işte. Sizin eski eşinizle benim akroşun profili biraz benziyor sankim 🤔
Tabiki ben kararlıydım.Şiddet uyguladı yani sizce bunun affı olabilmesi mümkün mü? Her türlü çalıştı, önce iyilikle melek kisvesiyle (her zamanki ayaklar) sonra baktı olmadı ağlayıp zırlayarak, baktı olmadı tehditle, baktı olmadı yol keserek zorla, sen benim karımsınlarla bilmemnelerle en sonunda boşanmayıp beni 3-5 yıl süründürmekle tehdit ettiğinde bende ipler koptu ve içimdeki çirkefi işte o zaman gördü.
Valla açıkçası ben de benzettiğim için yazdım zaten yoksa insanları genellemekten pek hoşlanmam. Ama zaten size daha 8. ayda sinyalleri vermiş benimki 8. ayda bir melekten halliceydi mesela hiçbir zaman bana böyle gözdağları falan vermemişti, herşey 2-3 yıldan sonra başlamıştı. O gözdağlarını şimdi ciddiye almazsan ileride bundan pişman olacağının garantisini de verebilirim. Ama bazen insan ateşin içine düşmeden yandığını anlamıyor biz ne söylesek boş o yüzden.. Hakkında hayırlısı canım..

Akrep erkeği bölümüne kadar evlenmeyin diyecektim, onu okudum ‘aklınızdan bile geçirmeyin’ diyorum.
Gerek yok yani, akrepler kendi başlarına yaşlanmalı.
Babam akrep erkeği, anneme aşkından midir nedir tam aile erkeği şeklinde yasiyor hayatini .
35 yıldır birlikteler nerdeyse , hala evlilik asiri güzel bir şey filan diyor ha ha çok sevimli :KK53:

Babam akrep erkeği, anneme aşkından midir nedir tam aile erkeği şeklinde yasiyor hayatini .
35 yıldır birlikteler nerdeyse , hala evlilik asiri güzel bir şey filan diyor ha ha çok sevimli :KK53:
Benim kocam da öyle tam bir aile erkeği, ruh hastası olması dışında tabi😂

Düzgün Bi akrep erkeği görmedim daha

Ben taniyorum ve hic burda anlatilanlara benzemiyor :) Yani gayet düzgün, hic te kiskanmayan, ılımlı, yapıcı, sadık vs.
O yüzden yorumlara şaşırdım, genelleme yapılamaz bence dedim.
Yalnız bu kişi yabancı, belki türk akrep erkeği farklı :KK70:

Ben taniyorum ve hic burda anlatilanlara benzemiyor :) Yani gayet düzgün, hic te kiskanmayan, ılımlı, yapıcı, sadık vs.
Aaa akrebin en iyi özelliği ‘el iyisi’ olmasıdır.
O sebeple kendi sevgilisi, karısı ya da çocuğu hariç kimse gerçek yüzünü bilmez.
Çok iyi dost, muhteşem baba, iyi lider falandır.
Benim en yakın arkadaşlarım hariç, kocama pırlanta gözüyle bakarlar ailem dahil.
Öyle ev işi yapıp çocuk bakan, gezen gezdiren, yediren içiren, dağa taşa aşkını ilan eden, özel gün hediye mediye atlamayan, kısıtlamayan ama belli sınırları olan, özgürlük alanı sağlayan adam nerde...
Ah bir de bana sorun saykoyu😂
Gerçi bu aralar bayağı iyi, dönemsel mi yoksa kendini mi değiştiriyor bilmiyorum ama hamuru akrep sonuçta, güvenemem.

Ben evi terketmişim boşanma anlaşmasını imzalamışız. Hala babamı annemi arayıp o benim karım benim soyadımı taşıyor tatile falan götüremezsiniz diye kavga etmişti. Babam da götürüyorum hadi gel de engel ol toton yiyorsa demişti. Bana da sürekli hemen bavulunu toplayıp evine geliyorsun diyordu her gün farklı yollarla (işyerimin çıkışına gelmek, mesaj atmak, aramak). zor kurtuldum allahın belası ruh hastasından. Gerçekten illet bir insandı yaa inşallah geberip gitmiştir pislik!

Tam bir akrep davranışı.

Yabancı sayılmaz :)))

Anlatiklarina bakilirsa, siz anlasamiyorsunuz ve uyumlu bir çift degilsiniz. Sonuçta elestirdigin konular "gece horluyor, diş macunun kapagini kapatmiyor" șeklinde degil. Evli olsaniz boșanin diyebilecegim seviyede sizin uyumsuzlugunuz.

Evleneceğiniz kişi karşınıza çıktığında biliyorsunuz bunu. Yani bende öyle olmuştu. Ki tanışmamızın 3.gunu evlilik teklifi aldım.

Hahahah. Mesela?
Benimki şimdiden tamam demiyor :))
Ama mesela şöyle lafları var ciddiye almıyordum almalı mıyım ki?:”Evlendiğimizde erkek arkadaşlarını unut, evlendiğimizde bu kıyafeti giyemezsin, evlendiğimizde erkek arkadaşların varsa dışarı gidemezsin” vbvb

Bence bunlari gayet ciddiye almalisin.. Bu konularda farkli düsünüyorsan evliligin aslaaa (!!!) mutlu gecmez. Bu laflar cok tehlikeli ve sevgilin bunlari aynen dedigi gibi uyarlicaktir hata bu calismana izin vermiyoruma kadar gider ona göre cok iyi düsün

Tam bir akrep davranışı.
Bir de bir parantez açayım, bu şahıs bilgisayar mühendisi, anası babası bile üniversite mezunu,son derece ileri görüşlü ve çağdaş görünen ve toplumda öyle davranan,çenesi pearsingli, saçları spreyli jöleli, kıyafetleri birazdan elektronik partiye katılacak gibi, kadın hakları konusunda eşe dosta ahkam kesen, dünyanın en içi dışı bir olmayan insanıydı heralde. Bu adamı yolda görsen değil karısını sevgilisini kıskanacak, dövecek bir tip rahatlıktan ölecek bi tip sanırsın.

Bir de bir parantez açayım, bu şahıs bilgisayar mühendisi, anası babası bile üniversite mezunu,son derece ileri görüşlü ve çağdaş görünen ve toplumda öyle davranan,çenesi pearsingli, saçları spreyli jöleli, kıyafetleri birazdan elektronik partiye katılacak gibi, kadın hakları konusunda eşe dosta ahkam kesen, dünyanın en içi dışı bir olmayan insanıydı heralde. Bu adamı yolda görsen değil karısını sevgilisini kıskanacak, dövecek bir tip rahatlıktan ölecek bi tip sanırsın.

neredeyse aynı tipte 1 aylık bir ilişki yaşadım, 1 ömür yetti. çok iyi anlıyorum :)

Back
X