Tereddütlü Misafirlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kabul etmeyin o nette bende bir soru soruyum eşim ağustos 14ü gibi covdie yakalandı ben annemlerdeydim çocuklarla neyseki evde ilaçlarinı aldı atlatti şimdi önümüzdeki hafta sonu bizi almaya gelecek hala pozitifmidir hastaneden tekrat teste gerek yok demişler biz çocuklarla risk altında olurmuyuz ki

Kabul etmeyin o nette bende bir soru soruyum eşim ağustos 14ü gibi covdie yakalandı ben annemlerdeydim çocuklarla neyseki evde ilaçlarinı aldı atlatti şimdi önümüzdeki hafta sonu bizi almaya gelecek hala pozitifmidir hastaneden tekrat teste gerek yok demişler biz çocuklarla risk altında olurmuyuz ki
Ah iste damdan dusen biri gelmiş. Ben de sizin .durumunuzdayım Etiyolojisi bilinmeyen bir hastalik. Kesin bilgiler maalesef yok.

insanları anlamıyorum, çocuklarını torunlarını nasıl riske atarlar. pandemi ilk patladığında annem sakın bana gelmeyin demişti, anneme "biz de evden çıkmıyoruz seni alalım bizde kal" dedik. O da hayır dedi. siz risk altında değilsiniz ama bana birşey olursa kendinizi affedemezsinz, salgın bitene kadar herkes evinde kalacak dedi. Ablam kapısına gitmiş, eve almamış, uzak dur demiş. Ben ise gitmedim. Annem nerdeee sizinkiler nerdeee... aynı ülke, aynı salgın, farklı insanlar

Ah kizlar vah kizlar
Gece gece dertlendim. Panik ataklandim.
Koronayi daha yeni atlatmis bir akrabamız 1 saatlik oturmaya gelmek istiyor. Resmi bir evrak almasi gerek bulunduğumuz yerden.
Acikcasi korkuyorum. Ama nasil geri cevrilir ? Cok yakinimiz.

Ya da korkmak yersiz mi? 14 gun oldu bitti bulastiricilik da bitmis midir?
Pozitif olanlar 21 gün duruyorlar evde onun üstüne 14 gün daha geçmiş ise belki negatife dönmüş ihtimali daha fazladır. Keşke az düşünceli olabilseler

Pozitif olanlar 21 gün duruyorlar evde onun üstüne 14 gün daha geçmiş ise belki negatife dönmüş ihtimali daha fazladır. Keşke az düşünceli olabilseler
Test icin kan vermisler negatif cikarsa gelir babam diyor esim simdi.
21 gunde negatife donme durumu olur mu? Olsa bile %100 geçerli mi?

Ah kizlar vah kizlar
Koronayi daha yeni atlatmis bir akrabamız 1 saatlik oturmaya gelmek istiyor. Resmi bir evrak almasi gerek bulunduğumuz yerden.

Kabul etme. 14 günde geçtiği ne malum? Kim ne biliyorki bu konuda.

Ah iste damdan dusen biri gelmiş. Ben de sizin .durumunuzdayım Etiyolojisi bilinmeyen bir hastalik. Kesin bilgiler maalesef yok.
O zaman eve dönüp 20 gün karantinada mi kalcaz çoluk çocuk allahım ya hiç birşey belli değil ya da eşim maskeli olmalı mı evde bir bilen olsada açıklasa bizede

Bulaşıcılığı 1 aya yakın devam ediyor diyorlar
Korona olan kuzenimizi yetkililer aradı ve 16.günden itibaren karantinalarının bittiğini, hayata karışabileceklerini söyledi.
Test mest hak getire, bulaşıcılık 10 12 sonra yok oluyormuş, öyle açıklamışlar.

O zaman eve dönüp 20 gün karantinada mi kalcaz çoluk çocuk allahım ya hiç birşey belli değil ya da eşim maskeli olmalı mı evde bir bilen olsada açıklasa bizede
Korona olan kuzenimizi yetkililer aradı ve 16.gündem itibaren karantinalarının bittiğini, hayata karışabileceklerini söyledi.
Test mest hak getire, bulaşıcılık 10 12 sonra yok oluyormuş, öyle açıklamışlar.
Aman ne iyi geldi bu bilgi saga dön yok sola dön yok. Uyku tutmuyor. Cok sag olun.

Aman ne iyi geldi bu bilgi saga dön yok sola dön yok. Uyku tutmuyor. Cok sag olun.
Valla gerçekler böyle.
Herkes elini kolunu sallayarak gezebiliyor negatif olmadan.
Hiçbir şekilde kabul etmeyin, hastayız deyin gerekirse karantinadayız deyin temasımız oldu deyin, korkar gelmezler belki.

İnsanlardaki akıl tutulması diyordum eskiden, şu süreçte anladım ki çoğu insanda tutulacak kadar akıl da yokmuş...

Valla gerçekler böyle.
Hiçbir şekilde kabul etmeyin, hastayız deyin gerekirse karantinadayız deyin temasımız oldu deyin, korkar gelmezler belki.

İnsanlardaki akıl tutulması diyordum eskiden, şu süreçte anladım ki çoğu insanda tutulacak kadar akıl da yokmuş...
Evet maalesef cok haklisiniz. Bu saat oldu uyuyamadim. Acelesi olmayan bir is icin insanlari.bu kadar sıkintiya sokmak nasil bir vicdandir?

Ah kizlar vah kizlar

Başlığı tesettürlü misafir diye okudum 😅 ben olsam çok acil işim çıktı evde olamayacağım derim yaa. Bu insanlar cidden salak. Kusura bakmayın akrabanız ama öyleler. Korona atlatmışsın ne diye gezmenin derdindesin yaaa. Bahane bulun derim

Test icin kan vermisler negatif cikarsa gelir babam diyor esim simdi.
21 gunde negatife donme durumu olur mu? Olsa bile %100 geçerli mi?

Eve gelmesin

Çıkın bahçede parkta bir yerde görüşün özledi ise uzaktan maskeli

Nerede olacaksa oraya yakın ayarlayın gidin eve getirmesin virüs açık hava ve mesafe ile halledin

Valla gerçekler böyle.

O zaman daha rahat gelir

O geçirmiş ya antikoru var

Bunlara da bulaşmışsa zaten başkasından sorun değil der

Maalesef düşünce yapısı böyle insanlarda

O zaman daha rahat gelir

O geçirmiş ya antikoru var

Bunlara da bulaşmışsa zaten başkasından sorun değil der

Maalesef düşünce yapısı böyle insanlarda

Bayramda ev ziyaret lerinde birbirlerine geçirdiler. Nineyi kaybettik digerleri atlatti. Simdi resmi bir is var anlıyorum ama gec yapilirsa cok cüzi bir cezası var. Sagliktan daha mi önemli?

40 gun hala bulasabılıyormus. Ne olursa olsun bı sure gorusmeyelım ben korkuyorum demek ayıp degıl bı ayıp varsa oda karantınadan hemen cıkıp mıllete gıtmesı azcık dursun okadar durmus

Ben de lutfen yanlis anlamayin.ama daha yeni atlattınız biraz mesafeli dursak coluk.cocuk var.
Bunlar esimin anne babasi yalniz. Esim de kaldi oyle diyemedi bir sey
Esin söylesin. Ya cahil insanlar yuzunden biz zor duruma dusuyoruz iste böyle. Kiriliyosa da kirilsin kendi dusunseymis herkeste beyin var🤷🏼‍♀️ Allah korusun çocuğunu kaybetsen geri getirebilcek mi ?

eşimin boğazı 1 gün yandı diye 1 aydır annelere bile gitmedik ya bişey var da bulaştırırsak diye, insanlar pozitif olmasına rağmen bu ne rahatlık hayır kendini düşünmüyorsan oğlunu torununu düşün bari. gelirlerse de çift maske eldiven tüm camlar açık o şekilde oturun ve bardak tabak ne kullandılarsa 2 gün domestosa basın belki anlarlar siz öyle yapınca

Kendisi de mi korkmuyor, ya ikinci kez bulaşırsa diye, hastalığı atlatır atlatmaz ev oturması yapıyor.
Kınamıyorum ama asıl onun kendini koruması gerekmez mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X