Tereddütsüz evlenen var mı?

NeverOne

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2013
16.262
32.582
598
34
Evlilik kararı tereddüt etmeden verilebilir mi? Verilmeli mi ya da? Yoksa normali mi o, içinde en ufak bir acaba kalmadan mı evlenmeli insan?
Kafam çok karışık bu ara, iş ciddiye binmeye başladıkça daha çok sorgular oldum ve bu tereddütlerim beni endişelendiriyor. Yanlış evlilik yapmaktan çok korkuyorum.

benim tereddütlerim vardı, tereddüt ettiğim konularda da maalesef haklı çıktım.. senin tereddüt ettiğin nedir peki? ben mesela birbirimizi yeterince tanımadığımızı, eşimin nasıl bir insan olduğunu tam olarak anlayamadığımı ve onun da beni yeterince tanımadığını düşünüyordum.. gerçekten öyleymş

Tereddütsüz evlilik var mı bilemiyorum .. Ama tereddüt etmene neden olan konulardan bahsedersen belki yardımcı olabiliriz .
Çatışmalarımız, ufak tefek anlaşmazlıklarımız... Olur o kadar diyorum bazen, bazen de acaba evlenmeden önce görmek istemediğimiz işaretler bunlar mı diyorum. Bunun ayrımını yapamiyorum.

Ben tereddütsüz evlendim. Dümdüzdü ileriye baktığımda hayatıma. Yani hiçbir çakıl taşı yoktu. Dümdüz bir yol ve ortam ışıl ışıl. Böyle tanımlayabilirim o tereddütsüzlüğü. Bu his eşime sorduğum her sorunun cevabını dürüstlükle almamdanda kaynaklıydı elbet. Herşey net. Saklanan idare edilen gözardı edilen bir durum olmaması için gayret ettik. Eşim benim bilmem gerekenleri söyledi ben onun bilmesi gerekenleri söyledim hayatımızla ilgili. Hiç tereddüt etmedim onunla evlenmeye karar verirken. Üstelik herşey anormalken..
Bu his iyiki olmuş diyorum o zamanlarda. Yoksa karar veremezdim içim içimi yerdi acabalarla. Birazda kendinize güvenlede alakalı bu durum.

Tereddütlerin neler ? Onlarıda yazsan.

Kaba mı ? vicdansız mı ? kompleksli mi ? bencil mi ? yalancı mı ? maddi boyutu mu ?
Bunların hiç biri değil. Siyasi, dini görüşümüz aynı, eğitim seviyemiz aynı, maddi durumumuz da aynı. Ailevi olarak da sıkıntı yok. Dürüst, sadık, vicdanlı bir insan. Cinsel çekim de kıvamında. Bu temel şeylerde hiçbir problem yok. Zevklerimiz farklı, bir de karakterlerimiz. Aynı olamaz yüzde yüz zaten diyeceksiniz. Ben işte ilerde bu karakter farklılığından daha çok çatışır mıyız diye endişeliyim.

Çatışmalarımız, ufak tefek anlaşmazlıklarımız... Olur o kadar diyorum bazen, bazen de acaba evlenmeden önce görmek istemediğimiz işaretler bunlar mı diyorum. Bunun ayrımını yapamiyorum.

3 Yıllık evli bir kadın olarak sana başlıca ayrımını yapman gereken şeyi önermem gerekirse,
Ufak tefek anlaşmazlıklarınız, hayati görüşler mi, daha basit şeyler mi ?
Bu anlaşmazlıklarda ki tepki verişler, tartışma biçimleri çok mu yorucu ve kırıcı ?
Karşı taraf uzlaşma eğiliminde mi zıtlaşma mı ?
Bu hussusları iyi analiz etmeni tavsiye ederim .

Aklın başındaysa tereddut yaşamakta haklısın. Ben evlenmeden önce ağır kavgalar çıkarmıştım , kahrımı çekebilecek mi diye çok şükür ki o kavga da gösterdiği tutumda evlilikte gösterdiği tutumda aynı ,

Bende korkmuştum o da korkmuştu, çok şükür mutluyuz

O halde yardımcı olabilirim sana.
Eşimle bekarken hiçbir zevkimiz ortak değildi ben bunu e aynı olsak sıkılırız kişiler birbirine bişeyler katmalı diye düşündüm. Ama işin içi öyle olmuyo

Ben keskin çizgileri olan biriyim yani ne istiyosam neyapmak istiyosam bellidir bunun dışına çıkmam ama o ...

Şahsi fikrim zevk ve karakter farklılığı problem olabiliyo

tereddütün olsa da olmasa her zaman şu risk vardır bence,
insan değişir, muhakkak değişir.
sen de o da değişirsiniz.
ama uyumlu iseniz genelde aynı tarafa doğru ilerlersiniz, ama farklı yönlere de kayabilir yollarınız, bunun garantisini kimse veremez.
o yüzden şimdiye bakmak gerekir bence, şimdi mutluysan hayatını birleştirirsin, o gün gelir yollar çok uzaklaştı ise evliliği bitirebilirsin.

Ben tereddutsuz evlendim. Hic acaba demedim. Esimde hic acaba demedi.

Evlendikten sonra anlastigimiz anlasmadigimiz durumlar tabi oldu. Zaten bir evlilige hic sorun yasamayacagiz diye bakmak cok utopik olur. Bu sorunlari astik cok sukur. Simdiye kadar halledemedigimiz bir sorun olmadi.

Hic pismanda olmadim esimle evlendigim icin. Cunku esimin olumlu yonleriyle olumsuz yonlerini siralarsam olumlu yonleri daha coktur. Zaten hic olumsuz bir yonu olmayan birini aramakta utopyadir. Benimde esime gore olumsuz taraflarim var ona gorede olumlu taraflarim agir basiyor.

Ama herseyden once sevgi tabi. Birbirimizi seviyorduk ve hic tereddut etmedik ikimizde.

Zira esim bana evlenme teklif ettiginde ben kanser hastasiydim ve doktorlar cocugun olmayabilir dediler. Herseyden haberi vardi yine de tereddut etmedi.

bu arada hiç tereddüt yaşamadım, evlenirken de sonrasında da.
hatta ikimiz de çok değiştik gerçekten, 5 yıl önceki aynı insan kalsa belki onu sevmeyebilirdim bile artık.
değişik bu evlilik işleri ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…