Tereddütsüz evlenen var mı?

O nasıl oluyor Goha? Ne değişti? O zaman bir insan neyse odur, evlenince değişmez dedikleri de kesin doğru bir genelleme değil.
.

Ben hep bunu savunuyorum zaten, mümkün müdür ki bir insanın yıllar geçtikçe değişmemesi,
sen kendine bak, hayatına, fikirlerine, 5 yıl önce ile aynı mısın?

örneğin eşim de ben de biraz daha muhafazakardık, hatta biraz daha birbirimizi kısıtlayan insanlardık, baktık hayat böyle gerçekten zor, reform yaptık.
ama diyelim ki, eşim daha kısıtlayıcı olmaya başlasa, ben de yine şu anki yönde değişim gösterseydim, bir süre sonra anlaşamamaya başlardık.

ya da örneğin 10 yıl önce babam ne derse benim için kural gibiydi, o her şeyi bilir, şu an kimseye o şekilde yaklaşmıyorum, insandır en nihayetinde herkes hata yapar, ben kendi kararlarımı kendim vermeliyim diyorum.

çevrede değişen o kadar şey var ki, hatta bilimde bile, eskinin sarsılmaz fizik kanunlarına şu an farklı yaklaşıyoruz, bu koşullarda bir insanın değişmeden durabilmesi olsa olsa o insanın kendisini tüm yeniliklerden kısıtlaması ile mümkün olabilir. öyle bir insandan Allahtan 10 yıl önce de kaçardım, şimdi de kaçarım :)

bilmiyorum kendimi ifade edebildim mi

ama elbette insanın kendisini kandırmasını, işte evlenince düzelir, çocukla düzelir vs gibi temelsiz fikirleri aklamak ya da savunmak için asla söylemiyorum bunu. sadece geleceğe odaklı çok plan yapmamak gerektiğini söylemek amacıyla kullanıyorum. yoksa bugün mutsuz olduğun adamla ileride mutlu olabilirsin diye yüzde birlik ihtimali düşünün demiyorum kimseye.

Teşekkür ederim Goha, üşenmeden uzunca açıkladığın için. Gayet net olmuş. Ben de özünde iyi niyetli, merhametli, dürüst insanlar olunduktan sonra, zamanla birbirine benzeneceğine, orta yolda buluşulacağına inanmak istiyorum doğrusu. Böyle örnekler güzel, yoksa sonsuza dek bekar kalma ihtimalim var

bende tıpkı sizin gibi bir evlilik yaptım şu an tereddütlerim de fazlasıyla haklı çıktım.

Tereddütleri olmayan evliliklerde bile ilerde sıkıntı çıkıyor tereddüt varsa iyi düşünün tabi yersiz tereddütelrde olabiliyor bazen

Peki sizin ne gibi tereddütleriniz vardı?

Sizin ne gibi tereddütleriniz vardı ve hangilerinde haklı çıktınız?

Ben evlenirken, bir an olsun hiç tereddüt etmedim.. Bir an bile, ya mutsuz olursam demedim.. Yahutta acaba ayrılır mıyız demedim. Eşime çok güvendim. Mutlu olacağıma inandım..
Gerçi evlendiğim de, 22 yaşındaydım. Toydum.. Belki de bunun etkisi vardır. Şimdi 4 buçuk senelik evliyim. Eşimle mutluyum.. Ha sıkıntılarımız yok mu? var. Ama birbirimizi idare etmesini biliyoruz..
Şu da bir gerçek.. İç sesinize güvenin.İç sesimiz, insanı hiç bir zaman yanıltmaz.. İçin de en ufak bir kuşku varsa, acaba varda, vazgeç. .. İyi düşün, taşın, kararını ver..

tereddüt etmedim hiç... karakterine güvenerek çıktım yola... tabiki de dönem dönem sıkıntılarımız oldu ama güvenimi hiç azaltmadı hiç birbirimize saygısızlığımız olmadı çok şükür... ben evliliğin kilit kavramının SAYGI olduğunu düşünüyorum.saygı korunursa evlilik iyi gidiyor bence..

Ben tereddütsüz evlendim ve pişmanım çok dikkatli olman gerekiyor hayatınla oynadığın bi kumar gibi evlilik

Tereddütsüz evlenmem için deli gibi aşık olup çok kısa sürede evlilik kararını vermem gerekir herhalde. Aksi halde, tereddütsüz evlenmek çok da olası bir şey değil sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…