- 17 Mart 2016
- 5.762
- 9.233
- 248
Evlilik kararı tereddüt etmeden verilebilir mi? Verilmeli mi ya da? Yoksa normali mi o, içinde en ufak bir acaba kalmadan mı evlenmeli insan?
Kafam çok karışık bu ara, iş ciddiye binmeye başladıkça daha çok sorgular oldum ve bu tereddütlerim beni endişelendiriyor. Yanlış evlilik yapmaktan çok korkuyorum.
Benim merak ettiğim bu işin bir doğrusu var mı? Yani doğru kişiyse hiç tereddüt etmeden evlenirsin diyebilir miyiz?
Of işte bu kafamı kurcalıyor. Hani burda boşanma aşamasında ya da nişan atan üyelere diyoruz da önceden sinyalleri vermiş sen görmek istememissin diye. Ben de o noktada mıyım acaba şu anda?ben evlendim
artık nasıl bir eminsem adamın benim için yaratıldığına
evlenmeye karar verdim gittim imzayı attm
bir dakika bile düşünmedim acaba diye.
hala aynı düşüncedeyim
bende düşünmek iyi ama endişe duyuyorsan vardır bi bit yeniği
iyice bi gözden geçir
Evet.. Ama kabullenmekte önemli bundan sonrası için. Sizin belli bir çizginiz varsa bu adam o çizginin içine giren tek kişiyse farklıdır diğerlerinden. Öbür türlü insanlar evet değişir. Ama bu değişim sizin kabul ölçüleriniz arasınd olursa o zaman zaten sıkıntı yok. Ama ölçü dışına çıkıyorsa diğer seçenek araya girer.Benim merak ettiğim bu işin bir doğrusu var mı? Yani doğru kişiyse hiç tereddüt etmeden evlenirsin diyebilir miyiz?
Of işte bu kafamı kurcalıyor. Hani burda boşanma aşamasında ya da nişan atan üyelere diyoruz da önceden sinyalleri vermiş sen görmek istememissin diye. Ben de o noktada mıyım acaba şu anda?
Aslında benim sonradan degismekle ilgili korkum yok şu anda. Hali hazırda bildiğim özellikleri konusunda Tereddutlerim var. Mesela benim daha enerjik olup onun biraz daha tembel olması gibi.Evet.. Ama kabullenmekte önemli bundan sonrası için. Sizin belli bir çizginiz varsa bu adam o çizginin içine giren tek kişiyse farklıdır diğerlerinden. Öbür türlü insanlar evet değişir. Ama bu değişim sizin kabul ölçüleriniz arasınd olursa o zaman zaten sıkıntı yok. Ama ölçü dışına çıkıyorsa diğer seçenek araya girer.
O beni tolere ediyor da ben kafaya takiyorum işte. Ona sorsan çok iyi anlaşıyoruz ve benimle evlenmek istediğine yüzde yüz emin.ama ben sende bi sorun göremedim
eşimle benim karakterlerimiz de farklı
ama birbirimizi tolere edebiliyoruz
her şeyiniz aynı olsa çok sıkıcı olmaz mı
mesela size plan yapıp, sizi harekete gecirebiliyor mu? siz haftasonu bi yere gitmek isteseniz, ev daha iyi gitmeyelim mi der? bunun gibi bir fark mi?Aslında benim sonradan degismekle ilgili korkum yok şu anda. Hali hazırda bildiğim özellikleri konusunda Tereddutlerim var. Mesela benim daha enerjik olup onun biraz daha tembel olması gibi.
Öyle büyük problemlerimiz yok zaten olsa ayrılırım hiç düşünmeden. Hiç büyük kavgamız olmadı. Sesini hiç yükseltmedi bana ya da küfür ettiğini hiç duymadım. Saygısızlığını görmedim ne bana ne aileme karşı.
İşte benim bir derdim de bu aslında. Onun memleketine yakın bir yere gideceğim evlenirsek. Ailemden ayrılmak değil de, onun istediği oluyor diye takiyorum kafaya. Inatlasiyorum, iktidar savaşı veriyorum resmen.Uzağa evlendigim için tereddütlerim vardı azda olsa. Ama yine de gözüm kapalı gittim denilebilir..
Evet. Ben daha aktif olan tarafım genelde. Ama o bunu şu an bulunduğumuz şehre bağlıyor.mesela size plan yapıp, sizi harekete gecirebiliyor mu? siz haftasonu bi yere gitmek isteseniz, ev daha iyi gitmeyelim mi der? bunun gibi bir fark mi?
Bence yaşadığın zaman diliminde bunu söyleyebilir ve tereddüt etmeden evlenebilirsin. Yani o zamana kadar gördüğün adam senin için cidden doğru kişidir ve evet ben hayatımın adamını buldum diyebilirsin.Bu kararı vermek kolay olur böyle biriyle. Ama kimse hiçbir şekilde bunun aynen bu şekilde devam edeceğinin garantisini veremez. Çünkü insanlar zamanla değişebilir illa değişir demiyorum ama ihtimal var. Bu sen ya da eşin de olabilir ve artık zevkleriniz hayata bakışınız aynı çizgide ilermeyebilir. Fakat bu durum kimsenin üzerinde yorum yapamayacağı tamamen şansa bağlı bir durumdur. Eğer bu olasılığı düşünüp şimdiden ya değişirse ya değişir sıkılırsam gibi bir düşüncen varsa bunun tereddütünü yaşamak çok doğru değil bence. Ama şuan var olan hali ile ilişkinizdeki bazı dinamiklerle ilgili kafanda soru işareti varsa o zaman tereddüt etmemen acayip olur zaten.Benim merak ettiğim bu işin bir doğrusu var mı? Yani doğru kişiyse hiç tereddüt etmeden evlenirsin diyebilir miyiz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?