Tereddütsüz evlenen var mı?

Tereddüt tabiki olur. Evlilik farklı bir boyut. Bir evin içine girmeden kimse kimseyi tanıyamaz. 7-8 yıl çıkıp 1.ayda ayrılan da oluyor. Nedenini sorduğunda "hiç tanıdığım gibi değildi, çok değişti"diyorlar.
İnsanlar gerçekten çok güzel rol yapabiliyor yıllarca..
Hep kötü olacak diye bişey yok beklentini az tutarsan küçük bişeyden Mutlu olursun.. Yanlız evlilik gerçekten çok büyük sorumluluk... Öyle işte

ben evlendim
artık nasıl bir eminsem adamın benim için yaratıldığına
evlenmeye karar verdim gittim imzayı attm
bir dakika bile düşünmedim acaba diye.
hala aynı düşüncedeyim

bende düşünmek iyi ama endişe duyuyorsan vardır bi bit yeniği
iyice bi gözden geçir

Of işte bu kafamı kurcalıyor. Hani burda boşanma aşamasında ya da nişan atan üyelere diyoruz da önceden sinyalleri vermiş sen görmek istememissin diye. Ben de o noktada mıyım acaba şu anda?

Benim merak ettiğim bu işin bir doğrusu var mı? Yani doğru kişiyse hiç tereddüt etmeden evlenirsin diyebilir miyiz?
Evet.. Ama kabullenmekte önemli bundan sonrası için. Sizin belli bir çizginiz varsa bu adam o çizginin içine giren tek kişiyse farklıdır diğerlerinden. Öbür türlü insanlar evet değişir. Ama bu değişim sizin kabul ölçüleriniz arasınd olursa o zaman zaten sıkıntı yok. Ama ölçü dışına çıkıyorsa diğer seçenek araya girer.

İlk başlarda hiç tereddüt etmedim. Bir gün eşimle alışverişte mutfak çeyizi için bir şeyler alıyorduk. Eşim 10-15 li bıçak setlerine bakarken baya inceledi ( kasapların kullandığı satır gibi şeylerde vardı sette)
İşte o an tereddütlerim oldu. Biz bu adamla evde tek kalıcaz, cinnet geçirirse doğrar sa beni falan diye. Psikopat mıyım neyim
Titrek bir sesle onları ne yapıcan gel başka şeylere bakalım dedim

Nasılsa evde bıçak lazım, kurbanda falan bunlar çok iş görür dedi. ama ben yinede aldırmadım

Onun dışında hiç bir konuda tereddüt etmedim, kendide yüzümü kara çıkarmadı sağolsun

Of işte bu kafamı kurcalıyor. Hani burda boşanma aşamasında ya da nişan atan üyelere diyoruz da önceden sinyalleri vermiş sen görmek istememissin diye. Ben de o noktada mıyım acaba şu anda?

ama ben sende bi sorun göremedim
eşimle benim karakterlerimiz de farklı
ama birbirimizi tolere edebiliyoruz
her şeyiniz aynı olsa çok sıkıcı olmaz mı

tereddüt ettiginiz somut bir olaya örnek verseniz belki daha somut tavsiyeler alabilirsiniz..ama mantikla bakmaniz hoş, kendinize değer verdiğinizi gösteriyor.

Aslında benim sonradan degismekle ilgili korkum yok şu anda. Hali hazırda bildiğim özellikleri konusunda Tereddutlerim var. Mesela benim daha enerjik olup onun biraz daha tembel olması gibi.
Öyle büyük problemlerimiz yok zaten olsa ayrılırım hiç düşünmeden. Hiç büyük kavgamız olmadı. Sesini hiç yükseltmedi bana ya da küfür ettiğini hiç duymadım. Saygısızlığını görmedim ne bana ne aileme karşı.

ama ben sende bi sorun göremedim
eşimle benim karakterlerimiz de farklı
ama birbirimizi tolere edebiliyoruz
her şeyiniz aynı olsa çok sıkıcı olmaz mı
O beni tolere ediyor da ben kafaya takiyorum işte. Ona sorsan çok iyi anlaşıyoruz ve benimle evlenmek istediğine yüzde yüz emin.

mesela size plan yapıp, sizi harekete gecirebiliyor mu? siz haftasonu bi yere gitmek isteseniz, ev daha iyi gitmeyelim mi der? bunun gibi bir fark mi?

Uzağa evlendigim için tereddütlerim vardı azda olsa. Ama yine de gözüm kapalı gittim denilebilir..
İşte benim bir derdim de bu aslında. Onun memleketine yakın bir yere gideceğim evlenirsek. Ailemden ayrılmak değil de, onun istediği oluyor diye takiyorum kafaya. Inatlasiyorum, iktidar savaşı veriyorum resmen.

Ben varım, öncesinde aynı evde yaşıyorduk zaten, sadece imza atıldı. Tanımanın, hayatı paylaşıp paylaşamadığını görmenin en güzel yolu

Var, ben.
10 yıl önce 22 yaşında verdiğim bir kararla evlendim.
Babam acele etmeyin 1-2 sene gezin dolaşın dedi, hayır biz kararımızdan eminiz dedik.
Nişan ve düğünde gelin odasına girip tekrar konuştu.
Artan sorumluluklarımızdan nasıl hareket etmemiz gerektiğinden bahsetti.
Babamdan hiç beklemediğim bir davranıştı.
Hiç tereddüt etmedim, hızlı alınmış bir karardı.
İlişkimizin 3. ayında ailemle tanıştı 9 ay içinde de söz nişan ve düğün oldu.
Şimdi bakıyorum da hayatımda verdiğim en doğru karar buymuş sanırım.
Allah razı olsun ki eşim beni bunca yılda hiç pişman etmedi, mahçup etmedi, utandırmadı.
Girdiğimiz her ortamda onunla hep gurur duydum.
Bu yaşadıklarımda abimin büyük rolü var, onun sıkıntılı bir anımızda "Allah'ım kardeşimin karşısına onu rahat ettirecek bu sıkıntıları unutturacak düzgün birini çıkar" diye ettiği dua beni bu günlere kavuşturdu
Yoksa ben böyle bir adamı hak edecek bir kadın hiç bir zaman olamadım.
Allah dileyen herkese nasip etsin.

mesela size plan yapıp, sizi harekete gecirebiliyor mu? siz haftasonu bi yere gitmek isteseniz, ev daha iyi gitmeyelim mi der? bunun gibi bir fark mi?
Evet. Ben daha aktif olan tarafım genelde. Ama o bunu şu an bulunduğumuz şehre bağlıyor.

Benim merak ettiğim bu işin bir doğrusu var mı? Yani doğru kişiyse hiç tereddüt etmeden evlenirsin diyebilir miyiz?
Bence yaşadığın zaman diliminde bunu söyleyebilir ve tereddüt etmeden evlenebilirsin. Yani o zamana kadar gördüğün adam senin için cidden doğru kişidir ve evet ben hayatımın adamını buldum diyebilirsin.Bu kararı vermek kolay olur böyle biriyle. Ama kimse hiçbir şekilde bunun aynen bu şekilde devam edeceğinin garantisini veremez. Çünkü insanlar zamanla değişebilir illa değişir demiyorum ama ihtimal var. Bu sen ya da eşin de olabilir ve artık zevkleriniz hayata bakışınız aynı çizgide ilermeyebilir. Fakat bu durum kimsenin üzerinde yorum yapamayacağı tamamen şansa bağlı bir durumdur. Eğer bu olasılığı düşünüp şimdiden ya değişirse ya değişir sıkılırsam gibi bir düşüncen varsa bunun tereddütünü yaşamak çok doğru değil bence. Ama şuan var olan hali ile ilişkinizdeki bazı dinamiklerle ilgili kafanda soru işareti varsa o zaman tereddüt etmemen acayip olur zaten.

Benim de 3 senelik ciddi bir ilişkim var. Karakterleriniz aynı mı desen hayır değil benim kadar çok konuşan benim kadar çabuk parlayan biri olsaydı sürdüremezdik sanırım. O daha sakin ve sessizdir. Bu ilişkide dengeyi sağlıyor. İş tartışmaya gelince de ben daha yapıcı ve işi çözüme götürme odaklıyım o sinirini daha yoğun yaşayan biri. Bu gibi durumlarda da ben sakinleştirici çözüm üretici alttan alıcı rolü üstleniyorum. Bu sayede ikimizde hatalarımızı daha sakince analiz edebiliyoruz.
Bunun dışında zaten hayat görüşümüz aynı olduğu için anlaşamama durumumuz da olmuyor. Ciddi büyük bir kavgamız da. Cinsel çekim de evlilik için çok önemli bişey insan etkilenmediği biriyle sürdüremiyor evliliği. Son nokta da ortak zevkler ve hobiler. Çoğunlukla bu noktaya kimse takılmıyor daha doğrusu aklına bile gelmiyor diğer meselelerden ama bu konu benim gibi biri için çok önemli. Sen de bu konuda farklılık olduğunu düşünüyorsun sanırım. Benim için olmazsa olmazlardan biri evlilikte ortak zevkler. Çünkü ben gidip eşim pc başında oyunlar ile vakit geçirirken can sıkıntısından patlamak yaptığım hiçbişeyde onunla değilde yalnız yapmak istemem. Oyun oynadığımızda da onunla eğlenebileyim. Bir yemek kursuna gittiğimde de o bana zevkle eşlik etsin isterim.Bu konu evliliğin yapı taşlarından bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…