Tereddütsüz evlenen var mı?

Bi de sanki evlendikten sonra hayatim bitecekmis gibi hicbir hayalimi gerceklestiremeyecekmisim gibi geliyo. Ondan da cok korkuyorum. Evlilik demek hayallerin bitmesi demek mi gerçekten :110::KK64:
Hayır aksine, eğer doğru insanı bulduysanız hayalleri birlikte gerçekleştirmek demek.:KK50:

Ben suan nisanliyim ve tereddütsüz evlenicem inşallah herseye rağmen..

Evlilik kararı tereddüt etmeden verilebilir mi? Verilmeli mi ya da? Yoksa normali mi o, içinde en ufak bir acaba kalmadan mı evlenmeli insan?
Kafam çok karışık bu ara, iş ciddiye binmeye başladıkça daha çok sorgular oldum ve bu tereddütlerim beni endişelendiriyor. Yanlış evlilik yapmaktan çok korkuyorum.
pat diye evlendim hiç pişman olmadım doğru kişi olduğuna adım gibi emindim içgüdüsel diyeceğim deli diyebilirsiniz ;)

Bunların hiç biri değil. Siyasi, dini görüşümüz aynı, eğitim seviyemiz aynı, maddi durumumuz da aynı. Ailevi olarak da sıkıntı yok. Dürüst, sadık, vicdanlı bir insan. Cinsel çekim de kıvamında. Bu temel şeylerde hiçbir problem yok. Zevklerimiz farklı, bir de karakterlerimiz. Aynı olamaz yüzde yüz zaten diyeceksiniz. Ben işte ilerde bu karakter farklılığından daha çok çatışır mıyız diye endişeliyim.
aynı dediğiniz hiçbirşey bizde aynı değildi evlenirken. ama zevklerimiz ve karakterlerimiz oldukça benziyordu. çok iyi anlaştık. diğer herşey zamanla aynılaştı evlendikten sonra.

Ben de tereddutsuz evlendim.
Tanistiktan 6 ay sonra nisan, nisandan 3 ay sonra nikah, bize kalsa daha erken olacakti da benim aile bu ne acele höst dedi :)

Bi de sanki evlendikten sonra hayatim bitecekmis gibi hicbir hayalimi gerceklestiremeyecekmisim gibi geliyo. Ondan da cok korkuyorum. Evlilik demek hayallerin bitmesi demek mi gerçekten :110::KK64:
Benim için hayallerimin gerçeğe dönüşme şansı evlilik bitmek yerine :) Ben böyle olacağına inanıyorum sevgilimi iyi tanıdığım için :)

Bu konudan cikardigim tek sonuç : tereddütsüz evlenenler hala mutlu ve pişman değiller. Rabbim bana da nasip etsin :)

Ben tereddutsuz evlendim. Mantik suzgecinden gecirdim. 10 yil oldu. Eksigi fazlasi yok. 10 yil onceki adam neyse bugun de o. Simdiki aklim olsa evlenir miydim? Evet evlenirdimm iyi tanimak lazim. Hem kendinizi hem karsinizdakini.

Gecti gitti cok sukur tedavi tamamen biteli 3 yil oldu. Su an bebegim var hatta. Kontrolle gidiyorum 6 ayda bir tedbir amacli ama 3 yildir bir sorun cikmadi. Insallah bundan sonra da cikmaz diye umit ediyorum.
Maşallah Allah anali babali büyütsün çıkmaz inşAllah
;)

Ben de tereddüt etmedim.
Ama üç yıl sevgiliydik ve tatile de gittik çok da vakit geçirdik emindim. Neyle karşılaşacağımı biliyordum yanılmadım.
Hani rahatsız eden huyu yoktu.

Evlilik kararı tereddüt etmeden verilebilir mi? Verilmeli mi ya da? Yoksa normali mi o, içinde en ufak bir acaba kalmadan mı evlenmeli insan?
Kafam çok karışık bu ara, iş ciddiye binmeye başladıkça daha çok sorgular oldum ve bu tereddütlerim beni endişelendiriyor. Yanlış evlilik yapmaktan çok korkuyorum.
Tereddüt lerim vardı evlenmeden önce haklı çıktım malesef gerçekten iki insan aynı evi yaşadıktan sonra bazı şeyleri daha iyi anlıyor ama geriye dönme şansı olmuyor bi insanda bi huy çıkmıyor bikere malesef bence hem kalbine hem mantığına uygun olsun derim bir de tanımak çok önemli

Biz nikahtan 1 gun onceye kadar acaba dedik. Hatta şakayla karışık annemlere nikahta kapıya yakın oturun hayır dersem beni kaçırırsınız dedim defalarca, hatta nikah memuru sordugunda pislik olsun diye bi 5 saniye cevap vermedim bizim ailenin cektigi videoda yengemin "kalkın kalkın" dediği duyuluyo :D :D yani yalnız değilsin.hayatinin en onemli kararlarindan biri bu sorgulaman cok normal. Ama karsindaki adami son zamanlardaki stresine gore degerlendirme. Butununu gor :)

Biz nikahtan 1 gun onceye kadar acaba dedik. Hatta şakayla karışık annemlere nikahta kapıya yakın oturun hayır dersem beni kaçırırsınız dedim defalarca, hatta nikah memuru sordugunda pislik olsun diye bi 5 saniye cevap vermedim bizim ailenin cektigi videoda yengemin "kalkın kalkın" dediği duyuluyo :KK70: :KK70: yani yalnız değilsin.hayatinin en onemli kararlarindan biri bu sorgulaman cok normal. Ama karsindaki adami son zamanlardaki stresine gore degerlendirme. Butununu gor :)
ahahahahah yenge kalkın kalkın mı diyoo ahahah gözümde canlandırımdım ve koptum :KK70:

Tabiki nasıl bir hayatım olcak anlasabilecek miyim bu kişiyle diye sorguluyorsun. Karşıdakinin herhangi bir hatasını sana batan bir tarafını görmediysen cokta endişe etmenin anlamı yok. Ben tamam bu kişi demiştim. Ama o nikah salonunda imzayı attıktan sonra simdi ne olacak diye düsündüm kısa bir an. Allaha şükür bir kez bile pisman olmadım.

Tereddutsuz evlenenlerin cogunun daha genc yasta evlilik yaptigini dusunuyorum (tabi kendi fikrim) sahsen nisanlim bana 18imde hayatimda olup hadi deseydi su an dusundugum cogu sey aklimda olmazdi. Hatasiz biri var midir olani da bulan varsa helal olsun:) Mutlu evliligi olan herkesin esi kendi tabiriyle benim ki bir numaradir. Benim de 20gun sonra dugunum var eskiden yasadigimiz bazi olumsuzluklardan dolayi (ki aldatma falan kesinlikle degil bu olumsuzluklar) ne yalan soyleyeyim bazen olumsuz dusunuyorum sonra kiziyorum cekme su dusunceleri diye. Sizi de o tarz bir durum korkutuyor olabilir. Olumsuz hikayeler ,etraftan dinlediginiz ayriliklar..Biz de yanyanayken cok mutluyuz hatta cogu arkadasimizin guzel cumlelerle anlattigi iliskimiz var ama gel gor ki telefon yok mu kavga araci neyse diyorum telefondan evli olmicaz yaa :) Zevkler ve yasam tarzimiza gelince onlarda orta yol bulunuyor cok uc noktada degilse tabii. Mesela biz ciddi anlamda kultur farkliligina sahibiz yasam seklimiz de oyle en basitinden bir ayakkabi secicez iki alakasiz modelle karsiliyoruz birbirimizi ona gosterdigim modellere laf ediyor ama sonralari ne oldu birlikte zaman gecirdikce benim tarzim modellerle geliyor karsima giderek birbirimize benzemeye basliyoruz. Zaman ufak tefek seyleri cozuyor. Anladigim kadariyla sevgilin de uyumlu farkli da olsaniz seni mutlu etmek isteyecektir. Henuz evlenmedim ama acabalarim oldugu kadar eeee hadi evlenelim artik demisligim de var. Ne olur ki dedigim kadar emin olmuslugum da var. Bazi konular da degismesini istedigim kadar ayy su ozelligi degisirse ne yaparim demisligim de var.O zaman da diyorum ki amannn degismesini istemedigim ozellikleri daha fazla canimm o benim minnak sorunlar da basim gozum ustune birlikte hallederiz. Rabbim utandirmasin diyorum hep. Allah sizi de mutlu etsin kafanizda acaba su sorun bu sorun olur mu diyerek henuz olmayan sorunlarla yipratmayin kendinizi

Çatışmalarımız, ufak tefek anlaşmazlıklarımız... Olur o kadar diyorum bazen, bazen de acaba evlenmeden önce görmek istemediğimiz işaretler bunlar mı diyorum. Bunun ayrımını yapamiyorum.

Anlaşmazlıklar illa ki olur sonuçta iki farklı insan hayatını birleştiriyor. Ama siz sorunların çözülüp çözülmediğine ve nasıl çözüldüğüne bakın. Biz de nişanlıyken çok atışırdık ama sonra unutur giderdik. Hala da öyleyiz...

tereddüt et iyi düşün iyi yönlerini kötü yönlerini en ufak ayrıntıya kadar sonra pişmanlığn olmasın.

Back
X