Tereddütsüz evlenen var mı?

Çok şükür öyle dertlerimiz yok nazom. Bazen bu tereddütlerimden bahsediyorum ona, anlaşıyoruz bence diyor. Her zaman gezemem seninle belki ama elimden geldiğince gezerim diyor. O yapıcı genelde de işte ben korkuyorum.
bu zamana kadar orta nktada buluştuysanız bundan sonra da buluşursunuz. gerçekten ufak şeyler bunlar.
iktidar savaşına da getirme mevzuyu, sen de şuan işe gittiğin şehri hiç sevmiyor, yaşadığın şehre de bayılmıyorsun. onun istediği olmuş değil ki, senin zaten hayal ettiğin şehre o senden önce gitti sadece. sen ondan önce oraya yerleşmiş olsaydın da o gelecekti arkandan.

Bilmiyorum, hatırlamıyorum
Galiba her zaman ki gibi sevgim ağır basmış
Aptallaştırmış beni
Tereddütüm oldu mu yada olduysaydı neydi bilmiyorum
Kişiliği ile sıkıntım yoktu halende yok ama
Ailesi ile ilişkisini çok hafife almışım
Onlara karşı tavrını hiç ölçüp tartmamışım
Yine olsa yine eşimle evlenirdim ama
Ailesine ve ilişkilerine karşı çok daha sert olurdum

Evlilik kararı tereddüt etmeden verilebilir mi? Verilmeli mi ya da? Yoksa normali mi o, içinde en ufak bir acaba kalmadan mı evlenmeli insan?
Kafam çok karışık bu ara, iş ciddiye binmeye başladıkça daha çok sorgular oldum ve bu tereddütlerim beni endişelendiriyor. Yanlış evlilik yapmaktan çok korkuyorum.

Ben esimle 4.5 sene sevgili kaldiktan sonra evlendim, ama beklememizin sebebi sartlarin olgunlasmamasiydi. Evlilik karari kismina gelecek olursak illaki 4.5 senede birbirimizi tanima sansimiz oldu ama illa iyi oldugu kadar kotu zamanlarimiz yok ya ben bunla anlasamiyorum dedigim seylerde oldu, yanliz ben bu adamla er yada gec evlenecegim hissi dusuncesi hicbirzaman gitmedi. Ben er yada gec onunla evlenecegimi biliyordum hatta esime alcam seni diye espri yapardim eskiden , simdide biz soz verirsek tutariz diye esprisini yapiyorum :-)

Kafanda tereddutler varsa biraz zaman ver acele etme sana sonsuza kadar bekle demiyorum ama tereddutlerin cok derin seylerle ilgiliyse biraz beklemelisin ama baktin tereddutler yok olmuyor o zaman bitireceksin. Cunku biriyle 3 sene 5 sene gorustun diye mecbur degilsin evlenmeye o kisiyle boyle bir kural yok yani. Yada 2 senedir flort ediyoruz artik evlenmemiz gerekiyor gibi bir baskida hissetmemelisin.

Sevgilinle tartismalarinin icerigi cok onemli, kiyafet mi ? Dini yasanti mi ? Para ile mi ilgili ? Simdiden ailesi yuzunden mi kavga ediyorsunuz ? Simdiden seni ve hayatini kisitliyor mu ? Sen onun hayatini yasayis seklini mi begenmiyorsun ?

Tartisma varr tartisma varrr

Adam o gun sinirliydi, trafikte kaza atlatti ustune ustuluk patronuyla kavga etti ve ustune sen birsey dedin kavga yuzune patladiysa mesela.. bu ciddi tereddutu gerektiren bir tartisma degil... En kotu karsindaki kisinin o durumlarda nasil oldugunu ogrenmemissindir yeteri kadar deneyimin yoktur o kisiyle , o tarz seyler halledilir yani...

Ama adam Allahin her gunu seni is arkadaslarindan kiskaniyor, sacina makyajina kiyafetine karisiyorsa o zaman durup dusunmekte fayda var...

bu zamana kadar orta nktada buluştuysanız bundan sonra da buluşursunuz. gerçekten ufak şeyler bunlar.
iktidar savaşına da getirme mevzuyu, sen de şuan işe gittiğin şehri hiç sevmiyor, yaşadığın şehre de bayılmıyorsun. onun istediği olmuş değil ki, senin zaten hayal ettiğin şehre o senden önce gitti sadece. sen ondan önce oraya yerleşmiş olsaydın da o gelecekti arkandan.
Ya orasi da öyle ne bileyim. Ben daha çok su fedakarlık olayına takılıyorum. Benim için yapamıyor mu diyorum, yoksa ben de burda yaşamak istediğimden değil.

Ay çok şanslısınız ya, sanırım evlenmekten vazgececegim şimdi. :110: doğru kişi değil galiba.
Yok yahu adamdan cok emin oldugumdan degil tamamen evliligi cok onemsememekten;) esimi onceden arkadas olarsk tsnimak yetti sanirim

Büyükşehirde yaşıyorum. Sevmiyorum yaşamak istemiyorum orda diyor. Kendince baska başka sebepleri de var. Orda olursak seni mutlu edemem diyor, bu bana saçma geliyor.

Anladım. Sabah başka birkonuda bunun kadın versiyonu vardı. Kadın da önşart olarak ailesinden ayrılamayacağını ve şehir değiştiremeyeceğini söylemişti. Nişanlısı da kabul etmiş de sonra sorun mu olmuş şimdi konuyu tam hatırlamıyorum. Yani bu tip keskin çizgiler hoş değil tabi ama sizi kandırmıyor, yapabileceği yapamayaağı şeyleri söylüyor ve kararı size bırakıyor. Geriye sizin hem bu kadar keskin çizgileri olmasını, orta yolda buluşmamasını, hem de şehir değişikliğini kabul edip edemeyeceğinizi sorgulamak kalıyor. Çünkü bu adam orta yolu bulup şartlar onu gerektirirse sizin şehrinize gelirse en ufak sorunda ki ne zaman sorun çıkmaz "Bak işte ben seni mutlu edemem demiştim" diyecek potansiyele sahip ki bir yandan da cidden demişti.

İlk başlarda hiç tereddüt etmedim. Bir gün eşimle alışverişte mutfak çeyizi için bir şeyler alıyorduk. Eşim 10-15 li bıçak setlerine bakarken baya inceledi ( kasapların kullandığı satır gibi şeylerde vardı sette)
İşte o an tereddütlerim oldu. Biz bu adamla evde tek kalıcaz, cinnet geçirirse doğrar sa beni falan diye. Psikopat mıyım neyim:bicak:
Titrek bir sesle onları ne yapıcan gel başka şeylere bakalım dedim:KK70:

Nasılsa evde bıçak lazım, kurbanda falan bunlar çok iş görür dedi. ama ben yinede aldırmadım:KK70:

Onun dışında hiç bir konuda tereddüt etmedim, kendide yüzümü kara çıkarmadı sağolsun
hay çok yaşayın ömrünüz hayırlı olsun inşallah :KK70:

Ya orasi da öyle ne bileyim. Ben daha çok su fedakarlık olayına takılıyorum. Benim için yapamıyor mu diyorum, yoksa ben de burda yaşamak istediğimden değil.

ben sevmediğim bir şehirde kimse için yaşamazdım, en baştan da söyledim. İstanbul'da yaşamak istiyorsan seni ordan ayırmam ama ben de olmam orda. mutsuz olurum, seni de mutsuz ederim diye. bencillik mi dersen belki öyledir bilemiyorum, ama mutsuz olup mutsuz edeceğim bir ilişki ya da evlilik istemiyordum. nişanlım da o dönemde Ankara hariç neresi dersen ben yaşarım diyordu.
iyi düşün kuzu, senin bile çok sevmediğin bir şehirde sırf sen istedin diye yaşaması sana olan sevgisini gösterecek bişey mi ve gerçekten orada yaşasanız mutlu olacak mısınız?

Ay çok şanslısınız ya, sanırım evlenmekten vazgececegim şimdi. :110: doğru kişi değil galiba.
Emin değilseniz biraz daha zaman tanıyın ilişkinize .Tereddüt ettiğiniz konuları açık açık sorun.Birbirini gerçekten sevdikten sonra ve olumlu özellikler daha fazlaysa insanlar ufak şeylerde birbirini tolare edebilir diye düşünüyorum.

Ben esimle 4.5 sene sevgili kaldiktan sonra evlendim, ama beklememizin sebebi sartlarin olgunlasmamasiydi. Evlilik karari kismina gelecek olursak illaki 4.5 senede birbirimizi tanima sansimiz oldu ama illa iyi oldugu kadar kotu zamanlarimiz yok ya ben bunla anlasamiyorum dedigim seylerde oldu, yanliz ben bu adamla er yada gec evlenecegim hissi dusuncesi hicbirzaman gitmedi. Ben er yada gec onunla evlenecegimi biliyordum hatta esime alcam seni diye espri yapardim eskiden , simdide biz soz verirsek tutariz diye esprisini yapiyorum :-)

Kafanda tereddutler varsa biraz zaman ver acele etme sana sonsuza kadar bekle demiyorum ama tereddutlerin cok derin seylerle ilgiliyse biraz beklemelisin ama baktin tereddutler yok olmuyor o zaman bitireceksin. Cunku biriyle 3 sene 5 sene gorustun diye mecbur degilsin evlenmeye o kisiyle boyle bir kural yok yani. Yada 2 senedir flort ediyoruz artik evlenmemiz gerekiyor gibi bir baskida hissetmemelisin.

Sevgilinle tartismalarinin icerigi cok onemli, kiyafet mi ? Dini yasanti mi ? Para ile mi ilgili ? Simdiden ailesi yuzunden mi kavga ediyorsunuz ? Simdiden seni ve hayatini kisitliyor mu ? Sen onun hayatini yasayis seklini mi begenmiyorsun ?

Tartisma varr tartisma varrr

Adam o gun sinirliydi, trafikte kaza atlatti ustune ustuluk patronuyla kavga etti ve ustune sen birsey dedin kavga yuzune patladiysa mesela.. bu ciddi tereddutu gerektiren bir tartisma degil... En kotu karsindaki kisinin o durumlarda nasil oldugunu ogrenmemissindir yeteri kadar deneyimin yoktur o kisiyle , o tarz seyler halledilir yani...

Ama adam Allahin her gunu seni is arkadaslarindan kiskaniyor, sacina makyajina kiyafetine karisiyorsa o zaman durup dusunmekte fayda var...
Tartışmayı ben çıkartıyorum genelde. Kıskançlığı, asabiyeti , saygısızlığı yoktur.

bu arada hiç tereddüt yaşamadım, evlenirken de sonrasında da.
hatta ikimiz de çok değiştik gerçekten, 5 yıl önceki aynı insan kalsa belki onu sevmeyebilirdim bile artık.
değişik bu evlilik işleri ya :KK64:
O nasıl oluyor Goha? Ne değişti? O zaman bir insan neyse odur, evlenince değişmez dedikleri de kesin doğru bir genelleme değil.

NeverOne NeverOne Teredütlerim yüzünden evlenemeyen bir insanım. Çok kolay, şu şu sebeplerden olmaz diyip, silip atabiliyorum.
Yaş olmuş tavan, hala aynı...Fazla rahatlıktan, yalnız da mutlu olabilmekten.

Ama farklılıklar kötü bişey değil bence. Evleneceğin kişi tıpkı sen olsa bir süre sonra sıkmaz mı seni? Önemli olan birbirinizi başka kalıplara sokmaya çalışmayın. Farklılıklar eşleri tamamlayabilir. Biri tez canlı, aceleci iken, diğerinin sakinliği ile onu yatıştırması gibi mesela....

Evlenmeden haklı olduğunuz bir konuda damarına basın, gerçekten size ne kadar tahammülü var, büyük bir tartışma sinyallerini verir gibi biraz.

İlk başlarda hiç tereddüt etmedim. Bir gün eşimle alışverişte mutfak çeyizi için bir şeyler alıyorduk. Eşim 10-15 li bıçak setlerine bakarken baya inceledi ( kasapların kullandığı satır gibi şeylerde vardı sette)
İşte o an tereddütlerim oldu. Biz bu adamla evde tek kalıcaz, cinnet geçirirse doğrar sa beni falan diye. Psikopat mıyım neyim:bicak:
Titrek bir sesle onları ne yapıcan gel başka şeylere bakalım dedim:KK70:

Nasılsa evde bıçak lazım, kurbanda falan bunlar çok iş görür dedi. ama ben yinede aldırmadım:KK70:

Onun dışında hiç bir konuda tereddüt etmedim, kendide yüzümü kara çıkarmadı sağolsun
İyiymiş.:D

Konu tam beni anlatmış yalnız. Vallahi benimde iki senelik bir ilişkim var. Bundan önceki ilişkimi çok çabuk bitirmiştim sanırım sevmiyordum ama bu ilişkim çok farklı. Benimde tereddütlerim var. Onun daha muhafazakar oluşu, ailesinin eğitim durumu benim ailem gibi değil mesela. Ama burada asıl nokta şu sevgiline ne kadar güveniyorsun bu konularda? Mesela seni ailesine ezdirmezse sorun yok yada ailesi saygılı insanlarsa yine sorun yok.
Birde kendini gizleme derim. Ben çok netimdir beni bilir yani. Fedakarlık konusuna gelince ben beni mutsuz edecek fedakarlık yapmam. Mutsuz olacağım şehirde yaşamazdım. Benim sevgilimde daha ağırbaşlıdır bana göre ama bana uyar. Benim götürdüğüm restorantları beğenir. Bir tiyatroyu sevdiremedim :( Yada dinlediğim müzikleri dinler. Ama tereddütlerin varsa biraz daha bekle. İki sene sonra evlen ama daha sağlam olsun.

bence içimizden bir ses bize doğruyu söylüyor aslında böyle zamanlarda.
ama biz kulak veriyoruz ya da vermiyoruz, vermek istemiyoruz.
tereddütsüz evlenen insanlar var.
aklınızda en ufak bi şüphe bile varsa iyi düşünün derim.
evlilikte hiçbir şey iyiye gitmiyor çünkü.
daha da artıyor her sorun.

Aslında bence kilit soru şu; onunla yasamak için heyecanlaniyor musun? eger bu seni heyecanlandiriyorsa, siz mutlu olursunuz bence. ama şöyle olsa daha iyiydi, böyle olsa heyecanlanicam ama şu korkutuyor diyorsaniz biraz daha zaman tanimaniz daha iyi olur sanki..Çünkü heyecanla yapilan hazirliklar v.s insani mutlu eder..

Onu tanıdığımda evleneceğimizi anlamıştım ki öyle de oldu hiç tereddüt etmedim kısa süre içinde de evlendik. Ama ikimizde birbirimize tamamen şeffaf ve net olduk. Ne olursa olsun gizli kalan bir şey olmadı. Herşey açık ve net. Allah bu yolda herkesin yardımcısı olsun. Bizim işlerimizi çok kolaylaştırdı bin şükür..

Bence konunuza ekleme yaparak şöyle bir soru yöneltin kendinize ve foruma, "evlilik nedir?"

Bu konudaki düşüncelerinizi toparladığınızda kim ile evlenip evlenmeyeceğinize dair kararlarınızı vermek kolaylaşır mı emin değilim ancak netleşeceğini düşünüyorum.

Sonuçta istediğiniz yaşamı seçerken oluşturduğunuz ilkeleriniz; devam etmeye karar verdiğiniz kişiye ve geleceğinize dair seçimlerinizde belirleyici olur.

Back
X