Terke dayalı boşanma

Arkadaşımın avukatı gitti anlaşmalıya
Karşı tarafın da avukatı gitmiş
Boşandılar tek celsede
Hayır hanımefendi. Ben bir hukukçuyum dediğiniz imkansız arkadaşınız size yalan söylüyor. Arkadaşınız yalan söylemiyorsa da üst mahkemede bozulur.
“Anlaşmalı boşanmanın en önemli şartı duruşmaya tarafların girme zorunluluğunun bulunmasıdır. Her iki eşin vekili olsa dahi duruşmada bulunma zorunluluğu vardır “ bu bir dava şartıdır.
Google elinizin altında. Hatta bir de Yargıtay kararı ekleyelim.
Taraflar hazır bulunup, bizzat anlaştıklarını açıklamaz veya hakim tarafların anlaşmalarını uygun bulmaz ise, taraflardan delilleri sorulup, toplanması sonucunda evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olup olmadığının Türk Medeni Kanununun 166/1-2 maddesi çerçevesinde takdiri gerekirken (TMK. md.184), davacı ve davalı asiller dinlenilmeksizin taraf vekillerinin beyanları ile boşanma hükmü kurulmuş olması usul ve yasaya aykırı bulunmuştur.
Sonuç: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 427/6.
maddesine dayalı kanun yararına bozma isteğinin açıklanan sebeple kabulü ile hükmün sonuca
etkili olmamak üzere BOZULMASINA, oybirliği ile karar verildi.

“Anlaşmalı boşanmada taraflar hazır bulunmak zorunda mı “yazıp cevabının bulunabileceği bir konuda bile ikna etmek zorunda kalmak…
Bu halk bazen korkunç derecede yorucu olabiliyor

Insanlar değilde sizin uslubunuz yorucu,söylemeden geçemicem..
Üslubunda bir problem yok. Sizin sorunuz yalnızca bir profesyonelin cevap verebileceği tarzda. Forumda da insanlar çevreden duyduğu ya da kendi aklına yatanı aktardığı için konu sahipleri de bu doğrultuda hareket ederse zarara uğrayabilir. Arkadaşımız da siz hak kaybına uğramayın diye size açıklama yapıp bir avukatla görüşmenizi tavsiye ediyor. Bence teşekkür etmelisiniz.

Üslubunda bir problem yok. Sizin sorunuz yalnızca bir profesyonelin cevap verebileceği tarzda. Forumda da insanlar çevreden duyduğu ya da kendi aklına yatanı aktardığı için konu sahipleri de bu doğrultuda hareket ederse zarara uğrayabilir. Arkadaşımız da siz hak kaybına uğramayın diye size açıklama yapıp bir avukatla görüşmenizi tavsiye ediyor. Bence teşekkür etmelisiniz.
Siz üslubun nasıl bisey olduğunu biliyor musunuz?? Bazen ne söylediğinizden ziyade nasıl söylediğiniz önemli.. yukarıda hanım efendi sağolsun yazmış yazmış ve sonrasında "bak ben cevap verdim hicbir sey anlamadin" tarzı yorumda bulunmuş.. üzerine avukatlık mesleğinin zorluğu...hangi meslek kolay????? Yukarda başka birinin arkadaşını yalancılıkla suçlamış.. ki muhtemelen yukarda hanımefendinin bahsettiği iki tarafın boşanmada ortak fikirde olduğu çekişmeli boşanma davası.. Kusura bakmayın ama egosu ile konuşan biriyle,yardim etmek amaçlı konuşan birinin üslubu çok rahat fark ediliyor

Dava açmak sorun değil, eşim anlaşmalı da kabul etti,sadece kalbim cook acıyor ,o yüzden onu görmeden en kisa sürede nasıl biter diye düşündüm
Hanımefendi. Hamama giren terler. Evi terk ettiyseniz davayı siz açacaksınız. Zaten adam anlaşmalıyı kabul ediyormuş. Siz açın davayı. Gerisi avukatta zaten. İmzasını atar ve biter. Ama eşinizi görmeme lüksünüz yok. Maalesef ki anlaşmalı boşanma olacağı için mahkeme esnasında görüyorsunuz. Çünkü hakim size soruyor. Siz de onaylayınca 2 dk. da bitiyor. Göreceğiniz şurada 2 dk.
Evden ayrılmak boşanma davası açmak bunlar kolay meseleler değil. Ben sizi anlıyorum. Ama madem bu yola girdiniz bunu tamamlayacak olan da sizsiniz. Yok ben hala seviyorum yapamam diyorsanız dava açmadan eşinizle barışacaksınız.

Hanımefendi. Hamama giren terler. Evi terk ettiyseniz davayı siz açacaksınız. Zaten adam anlaşmalıyı kabul ediyormuş. Siz açın davayı. Gerisi avukatta zaten. İmzasını atar ve biter. Ama eşinizi görmeme lüksünüz yok. Maalesef ki anlaşmalı boşanma olacağı için mahkeme esnasında görüyorsunuz. Çünkü hakim size soruyor. Siz de onaylayınca 2 dk. da bitiyor. Göreceğiniz şurada 2 dk.
Evden ayrılmak boşanma davası açmak bunlar kolay meseleler değil. Ben sizi anlıyorum. Ama madem bu yola girdiniz bunu tamamlayacak olan da sizsiniz. Yok ben hala seviyorum yapamam diyorsanız dava açmadan eşinizle barışacaksınız.
Bebeğimi kaybettim, hamileyken.. birkaç hafta sonra eşim eski eşinden olma ilk çocuğunu göremediği için bi anlık öfkeyle bana patladı ve cok kötü bir tartışma sonrası evimi terk ettim.. ha hatasını anladı belki ama dilin kemiği yok,ettiği sözleri hele ki daha çocuğumu kaybetmenin acısını yasayamamisken yaşananları kaldıramadım.. Evet 2 dk lık bisey ama sadece o 2 dk bile görmeden baska türlü nasıl olur onu öğrenmeye çalışıyorum.. burda hemen hemen hergun boşanma üzerine bir başlık açılıyor ve dediğim gibi terke dayalı boşanma yaşayan varsa veya çevresinden bilgisi olan varsa sürecin nasıl ilerlediği ve ne kadar sürede bittiğini öğrenmek Istedim,hepsi bu

Bebeğimi kaybettim, hamileyken.. birkaç hafta sonra eşim eski eşinden olma ilk çocuğunu göremediği için bi anlık öfkeyle bana patladı ve cok kötü bir tartışma sonrası evimi terk ettim.. ha hatasını anladı belki ama dilin kemiği yok,ettiği sözleri hele ki daha çocuğumu kaybetmenin acısını yasayamamisken yaşananları kaldıramadım.. Evet 2 dk lık bisey ama sadece o 2 dk bile görmeden baska türlü nasıl olur onu öğrenmeye çalışıyorum.. burda hemen hemen hergun boşanma üzerine bir başlık açılıyor ve dediğim gibi terke dayalı boşanma yaşayan varsa veya çevresinden bilgisi olan varsa sürecin nasıl ilerlediği ve ne kadar sürede bittiğini öğrenmek Istedim,hepsi bu
Öncelikle kendinize sormanız gereken 3 soru var. Bunların cevabını dürüstlükle verebiliyorsanız alacağınız karar size yol gösterir.
1) Eşinizi seviyor musunuz?
2) İlerisinde de bu kişi ile daha farklı sorunlar yaşadığınızda durum nasıl bir hal alır?
3) Epey bir süre ayrı kalın. Duygularınızda nasıl değişim olacak. Olumlu yönde mi yoksa olumsuz mu. O sizi kazanmak için ne yapacak?
Hatanız ilk sorunda evi terketmeniz olmuş. Daha başka sorunlar yaşanır mı diye bekleyip görmeniz lazımdı. Sonra terkedecekseniz ederdiniz. Çünkü evi terketmek ciddi bir durumdur. Eve geri dönüp tükürdüğünü yalamak ve daha ciddi sorunlarla karsilasma durumu vardır.
Bana göre evi bir kişi terketti ise kararında çok net olmalıdır. Aksi takdirde sorunlar bitmiyor. Daha farklı tezahür ediyor.
Anlaşılıyor ki zor zamanınızda olmuş olaylar. Ama burada eşinizin size atacağı adımlar çok önemli. Samimiyeti önemli. Sizi geri kazanmak için neler yapıyor. Ona bakmalısınız. Kararlı olmalısınız. Kararlı halinizde bile peşinizde mi yoksa ben bir iki peşinden gideyim gelirse gelir gelmezse o yoluna ben yoluma mı diyor.
Hemen dönmeyin. Olay soğusun. Sizin bu durumlarda ne kadar ciddi olduğunuzu görsün.

2 dk bile görmeden baska türlü nasıl olur onu öğrenmeye çalışıyorum
Böyle bir şey mümkün değil. Hukuken görüyorsunuz. Ancak çekişmeli boşanma olursa görmüyorsunuz. Çünkü avukat sizin adınıza davalara gidiyor. Anlaşmalı da görmeme lüksünüz yok

Öncelikle kendinize sormanız gereken 3 soru var. Bunların cevabını dürüstlükle verebiliyorsanız alacağınız karar size yol gösterir.
1) Eşinizi seviyor musunuz?
2) İlerisinde de bu kişi ile daha farklı sorunlar yaşadığınızda durum nasıl bir hal alır?
3) Epey bir süre ayrı kalın. Duygularınızda nasıl değişim olacak. Olumlu yönde mi yoksa olumsuz mu. O sizi kazanmak için ne yapacak?
Hatanız ilk sorunda evi terketmeniz olmuş. Daha başka sorunlar yaşanır mı diye bekleyip görmeniz lazımdı. Sonra terkedecekseniz ederdiniz. Çünkü evi terketmek ciddi bir durumdur. Eve geri dönüp tükürdüğünü yalamak ve daha ciddi sorunlarla karsilasma durumu vardır.
Bana göre evi bir kişi terketti ise kararında çok net olmalıdır. Aksi takdirde sorunlar bitmiyor. Daha farklı tezahür ediyor.
Anlaşılıyor ki zor zamanınızda olmuş olaylar. Ama burada eşinizin size atacağı adımlar çok önemli. Samimiyeti önemli. Sizi geri kazanmak için neler yapıyor. Ona bakmalısınız. Kararlı olmalısınız. Kararlı halinizde bile peşinizde mi yoksa ben bir iki peşinden gideyim gelirse gelir gelmezse o yoluna ben yoluma mı diyor.
Hemen dönmeyin. Olay soğusun. Sizin bu durumlarda ne kadar ciddi olduğunuzu görsün.
Aslında ilk sorunda evi terk etmedim,tam tersi eşimin cookk fazla hatasını affettim.. Ama sonuncusu bebeğimin kaybı da eklenince kaldıramadım,affedemedim artık. Onca hatasına rağmen boşanma psikolojisi mi nedir,güzel anlarımız aklima geliyor ve üzülüyorum. Biliyorum anlaşmalı boşanmaya gitsem ya bayılırım yâda ağlarım,fazla duygusal biriyim. O zaten ayrılmak istemiyordu,o 2 dk tekrar tekrar başa sarmamıza sebep olur yani,o yüzden çekişmeli veya terke dayalı düşündüm ancak atama istedim,şehir değişikliği yapıp yeni bir düzen kurdum,haliyle maddi olarak cook açıldım,birkaç avukatla gorustum,minumum 20 bin istiyorlar ve şu an için bu miktar fazla benim için, bu yüzden terke dayalı dava hakkında bilgisi olan var mı diye sordum

Bende evi terk ettim daha doğrusu buna zorlandim evi terk etmek bir kusurdur ama haklı sebeple terk ettiğinizi ispat etmeniz gerekir . bence esinizi beklemeyin açın davayı anlaşmali boşanacaksa oh ne ala

Bende evi terk ettim daha doğrusu buna zorlandim evi terk etmek bir kusurdur ama haklı sebeple terk ettiğinizi ispat etmeniz gerekir . bence esinizi beklemeyin açın davayı anlaşmali boşanacaksa oh ne ala
Eşim terke dayalı açsa bile kusurlu taraf kendisi,o son tartışmamızda kendisine uzaklaştırma bile verilmişti

Eşim terke dayalı açsa bile kusurlu taraf kendisi,o son tartışmamızda kendisine uzaklaştırma bile verilmişti
Kusurlu olan oysa haklı taraf davayı açar siz neden acmiyorsunuz ki açın bnce davayı terke dayalı dava süreci nasıl bilmiyorum ama hakli siz iseniz açın davayı bnce

Anlaşmalı boşanacakmışsınız. Avukata verin vekaleti yapacak başka bir şey yok.
Yada 1 dakika görmeye razı olacaksınız.

Hayır hanımefendi. Ben bir hukukçuyum dediğiniz imkansız arkadaşınız size yalan söylüyor. Arkadaşınız yalan söylemiyorsa da üst mahkemede bozulur.
“Anlaşmalı boşanmanın en önemli şartı duruşmaya tarafların girme zorunluluğunun bulunmasıdır. Her iki eşin vekili olsa dahi duruşmada bulunma zorunluluğu vardır “ bu bir dava şartıdır.
Google elinizin altında. Hatta bir de Yargıtay kararı ekleyelim.
wallahi bilemem
hadise gitti mi duruşmaya mesela , o da gitmedi diye biliyorum,
arkadaşıma şimdi yine sordum kesinlikle gitmedim diyo
avukata verdm vekaleti o halletti dedi şimdi sordum,ama karşı taraf da avukatı ile katılmış, ben karlşı taraf da katılmadı diye biliyordum, sadece arkadaş katılmamaış duruşmaya, avukatı gitmş,
adamın yüzünü görmedim evi terkettiği tahrten beri dedi
yalan söylemiyor ağlayarak da anlatıyor..
bilemem ben şuan canlı yaşadığım örneği aktarıyorum

Back
X