İyi güzel de, gerçekten cahiliz. Beyin cerrahını şöyle kesik at diyor muyuz?
En basitinden şunu söyleyeyim, terkten dava açtığınızda eşiniz de süreci yürütmek için kendi avukatını tutacak ve 20 bin lirayı ayrıca vermek zorunda kalacak.
“Ben anlaşmalı boşanmaya razıydım neden bu parayı vereyim?” demeyecek mi? Avukatı bu sefer avukat masraflarının sizin tarafınızdan ödenmesi için tazminat isteyecektir, evi kendi isteğinizle terkettiğinizi söyleyerek sizi mahkemede kabahatli çıkartmaya çalışacaktır. Nasıl savunma yapacağınızı hesapladını mı?
Bu noktada kesin reddedilmez denilen usül konuları devreye giriyor.
Açıkça söyleyeyim, çekişmeli boşanma davasında avukatlı birine karşı kazanma şansınız az. Kendi avukatınızı bırakın bir de karşı tarafı ödersiniz.
Bu forumda çekişmeli açıp avukat tutmayan çok insan oldu, inanın hiçbir haklarını alamadılar.
Avukat tutmayacaksanız asla ama asla çekişmeliye gitmemeniz gerekiyor. Mahkemede yüzünü görmeyi geçtim, bir de asla boşanamama riski var.
Mesele adalet değil, haklı olabilirsiniz ancak dava tarihlerini takip etmezseniz, dilekçeleri uygun yazmazsanız hakime derdinizi anlatamazsınız.