Ters giden ne ?Yardıma ihtiyacim var...

Kestane Sekeri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2017
2.027
2.076
133
35
Kızlar merhaba,Su saat oldu hala uyuyamadım ve konu açayım dedim burada gerçekten tecrübeli kadinlar var ve fikirlerine ihtiyacım var.Konu evliliğim 6 yıllık evliyim ve iki çocuğum var ama artık eşimle hiçbir problemimi asamiyorum.Basit konularda bile tıkanıp kalıyoruz ama birşeyler ters gidio farkindayim.
Mesela eşim her konuda beni suçlar oldu ama bunlar öyle saçma şeyler ki mantık dışı şeyler mesela ikinci çocuğumuzun boyu diğerine göre kısa ama normalin altında değil gelişimi eşim bunun boyu senin yüzünden kısa geniş beşikte yatmadigi için böyle sen onu hergun yikamadigin için böyle dedi ve ben buna günlerce üzüldüm.Mesela en saçması ikinci çocuğun tuzlanmasi farklı olduğu için böyle teri kokuyor yapamamissiniz dedi ilkinde kendi ailesi ikincisinde benim ailem vardı ve hala nasıl böyle sacmalayabildi aklım almıyor gereğinden fazla konuşmayan boş konusmayan bı insan normalde.Oğlum duvar saatini düşürdü tamam sen dikkat etmedigin için artık bu eve saat alınmayacak dedi canım bak yapma beni uzuyorsun bu davranışlarınla desem bile kendi dogrularindan asla sasmiyor ve benim deli gibi aglamalarima göz yumuyor.Benimle sürekli inatlaşma yanımda değilde karsimda durma çabasında...
Mesela babamı aradığım bı konu vardı ve aramamam gerekiyordu(evliligimle ilgili değil)sen aradin o benim arattigimi dusunecek dedi seninle ilgili olmadığını bilir dememe rağmen asla ikna olmuyor ve kendince doğru neyse neye inandiysa onu soyluyor kafasında kurguladığı şeyleri söyleyip bunlara inanıyor bunların hepsi sonradan oldu onceden inadı olmasına rağmen bana değer verirdi ve böyle değildi mesela ilk tanidigimdan beri devam eden huyu ben ağlarken gülmek bunu elinde olmadan yapıyor biliyorum ama bunun altında yatan psikolojik neden ne bilemiyorum ve ciddi ciddi psikolojik bı rahatsizligi olduğunu dusunmeye başladım artık ...Dün yine beni cok uzdugu bı gündü akşama kadar ağladım oda evdeydi bana dedi ki ben neden böyle davrandigimi cok dusundum senin herşeyi önceden kurguladigini benide kendi isteğine göre yönlendirmeye çalıştığını dusundugum için herşeye karşı cikiyorum dedi ben bunu duyunca bı aile terapistten yada bireysel olarak bı psikologtan yardım almayı düşündüm ve dunun akşamı bize bı akraba misafirliğe gelecekti cok kötü olduğum için iptal etmesini söyledim oda edemem dedi ve bunuda uzatmadim kalktım hazır biseylerden alıp hazırlamaya başladım çayın yanına.Bana dediği kelime keşke yemeğe cagirsaydin.Bende ipler koptu çünkü sabahtan beri ağlamaktan kahvaltı bile yapmamistim nasıl bu kadar bana karşı duyarsizlastigini anlamlandiramiyorum birşeyler ters gidiyo ama sanki onunda elinde değil çünkü kesinlikle kötü biri değil sevilir sayılır işinde gucunde okumuş ahlaklı biridir.Ve bütün bunları ailemle ilgili cok zor günler yaşarken yaşattı sarılıp geçecek canım demesini beklerken birde oturup onun sacmaliklarina ağladım gunlerce.Ozur dileyip gergin oldugunu söyleyip ertesi gün yine aynı şeyleri tekrarliyor.Nasil bir yol izlemeliyim?
Not:benim hatam ise bu evlilikte onun beni cildirttigi anlar ona cok hakaret ettim buda benim en büyük yanlisim biliyorum büyük oranda duzelsemde böyle saçma sapan konuları burnumdan getirince alevlenio.Bunlar tetiklemis olabilir mi?

Şuan cocuklarimdan dolayı ara verdim çalışmaya 4 yıldır evdeyim çift terapisti dusunuyorum son yaşananlardan sonra.Ayrilmayi düşünmüyorum
Değişmesini istiyorsunuz ama kendinizi yeterince açık ifade ettiğiniz halde bunu seçmiyor beyefendi .
Çift terapisi dışında hiç bir şeyin işlevsel olduğuna inanmıyorum . Bence mutlaka deneyin ve lütfen ama lütfen ne yaşarsanız yaşayın sizi manipüle etmesine müsaade etmeyin. Bana sanki biraz öyle yapıyor gibi geldi .
Bu sizin ozdegerinizi çok zedeler.

Eşinin dışarda sevilmesi, sayılması, size iyi davranacağı ya da iyi biri olduğu anlamına gelmez ki. Sizi üzdüyse iyi biri değildir zAten. Ayrıca neden hala bebek tuzlanır anlamam. Doktorlar bağırıyor yapmayın diye. Vücudundaki yararlı bakterileri öldürüyorusnuz yazık

Kafasinda kurup inanan, ona gore davranan bir insana bi seyler anlatmak cok zor.. Dunyanin en iyi niyetli insani da olsan karsinda hep bi art niyet arayışı, kötüye yorma, tetikte bekleme ve inadina isteklerini yerine getirmeme durumu olunca artik paylasim, sicaklik, samimiyet filan kalmiyor..
Hep boyle degildi demissin, emin misin?
Senin hakaret etmen elbette yanlis ama hakarete tepki kafada boyle seyler kurarak olmaz ki, bu farkli bir durum..
Bilincaltinda yönetilme, kandırılma korkusu mu var acaba? Bu yuzden mi surekli farkli bir niyet arayışında?
Benim eski esimin annesi ve ablası cok baskin, sevimsiz, herkesi yöneten insanlardi, onun da bilinçaltında kadinlara karsi boyle bir yargı vardi ve her seyi ona yorardi..
Ailesi, senden önceki cevresi ve hayati nasilmis?

Teşekkür ederim yorumunuz icin.Ailesinde annesi cok baskın ve o ne derse onun dediği oluyor bilinçaltında bumu var bunu mu yenemiyorsun diyorum benimde seni öyle bastiracagimimi düşünüyorsun diyorum bilmiyorum olabilir diyor.Ama bizim evliligimizde mantıklı olan neyse oturup konuşulur ve o olur bunu biliyor.Mesela kendi inanilmaz inatçı ve tersine konuşur benimle terslesince buna bu açıdan bakmasan daha ılımlı yaklasirim diyorum sen cok inatcisin o yüzden der ama kendi inatçıdır bunu bilir yani ben anlamıyorum dün dediklerinden sonra bipolar yada şizofreni bı durum var mı diye cok endiselenmeye başladım artik

Bilincaltinda yönetilme, kandırılma korkusu mu var acaba? Bu yuzden mi surekli farkli bir niyet arayışında?
Aynen böyle yonettigimi ve kandirdigimi düşünüyor ..Önceden gerçekten böyle değildi istediğimi inadına yapmıyor ve hep tetikte salmiyor kendini hicbirzaman evliliğin ilk ayında güvenini sarstim ama telafi ettim acemilikti bilemedim böyle şeyleri oda bana yaşattı aslinda ama insanlar hata yapabilir ben unuttum tekrar ona güveniyorum o evliligimin ilk ayında onunda suçu olduğu bı konuda güvenini zedeledim ama bu öyle büyük bi konu değil affedilmeyecek bişey hic degil.Sana asla güvenim yok dedi dün bana

Bipolar ve şizofreni düşündüğünüz gibi hastalıklar değil .
Çok zor , insanın tüm hayatını genelde paramparça eden hastalıklar . Eşinizin karakteri bu bence.

Yorumunuz baştan sona evliliğimi anlatıyor son olarakta annesi baskın bı karakter o ne derse hep onun dediği olur ve bunuda sordum esime benim annen gibi baskın olup sana herşeyi dayatacagimimi düşünüyorsun o yüzden mi böylesin diyorum bilmem olabilir diyor

Yahu sizi de anlamaya çalışıyorum bu adamı seviyorsunuz ki eşiniz olmuş, çocularınızın babası ama şunca şeyi yazıp,nasıl "kesinlikle kötü biri değil sevilir sayılır işinde gucunde okumuş ahlaklı biridir."
Diyebiliyorsunuz, el iyisi, ele iyi adamın size kastı var ama bu adam iyi bir insan değil. Davranışlar normal değil evet bir şekilde bir yardım alması kesin gerekli.

Böyle biri değildi ve evet sevilip değer gören birisi bu dediğimde arkasındayım ama artık beni sevdiğine inanmıyorum bana karşı bı kin oluştu bunda benimde payım oldu ona hakaret etmelerim de tetikledi bu durumu ama bu kadar vicdansız olması da kaniksanacak bı durum değil yardım almayı düşündüğüm için yazdim zaten bende

Fazla tepkisizsiniz.
Bu çocuğun boyu kısa yada buraya senin yüzünden saat alınmayacak dediğinde atlarım onun üstüne.
Çocukla ilgili parçalarım onu .
Ben ağlayacağım o gülecek evlenmeden önce buna niye katlandınız .
Annesi ağlarkende gülüyor mu .
Size değer vermiyor.Odun.

Erkekler çok ağlayan kadınlardan soğuyor sanırım.
Günlerce ağladım, saatlerce ağladım... ağladım da ağladım yazmışsınız ..
insan üzülür arada ağlar ama sanki sizin ağlamalarınız bir tetik olmuş olabilir mi ?
13 yıllık evliyim eşim beni 3 kere görmemiştir ağlarken, ağlayacaksam göstermem gider köşemde ağlarım
Ve erkekler bildiğim kadarıyla herseye ağlayan kadınlardan rahatsız olabiliyor..
bunu bir düşünün derim.

Agladigimda gülmesi gerçekten elinde olan bişey değil bunun farkındayım herkese karşı böyle çünkü aslında cok büyük tepkilerde verdim cinnet geçirdiğim sinir krizi gecirdigimde oldu hakliyken haksiz konuma düştüm hep buda çözüm olmuyor.Ama sevmeyip değer vermediginden eminim artık.

Evet bunu biliyorum ama elimde olmuyor.Duygularimi büyük yaşayan bı yapım var Kolay kolay ağlayan biride değilim ama cok sevdiğim insanın beni degersizlestirmesi bende deprem etkisi yaratıyor ve cildirip ağlıyorum önüne gecebilecegim bı durum değil çift terapistinde sorucam hepsini

Ben anlamadim. Bebek mi tuzluyorsunuz??? O nasil oluyor, hayatimda duymadim balik gibi cocuk mu tuzlaniyor nasil yani

Ben anlamadim. Bebek mi tuzluyorsunuz??? O nasil oluyor, hayatimda duymadim balik gibi cocuk mu tuzlaniyor nasil yani
Anadolu kültüründe olan bir sey biz de tuzlanmisiz bebekken. Kokmasin diye yapilan bir adet sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…