Ters giden ne ?Yardıma ihtiyacim var...

Terapiye gitmeyi kabul etmese ayrılın derdim, ama ayrılmaya niyetiniz yok zaten. O zamam psikolojinizi onu yok sayarak korumaya bakın. Insan psikolojisine yok edercesine saldıran bir insanla neden beraber yaşamaya devam eder onu da anlamıyorum, ama sanırım çocuklar ve maddi bağımlık var şu anda

evlilikte 5. yılım. benzer durumlar bizde de var. tek fark kin tutmaz küs kalmak istemez onuda kendi huzurunu düşündüğü için yaptığına inanırım. ben mesela bana hakaret edip saygısızlık yapmadığı sürece onu hiç bir konuda suçlamam eleştirmem ama o beni en ufak şeyde yargılar eleştirir suçlar. mesela kimliğimi unutmuşumdur yola çıkmamız gerekir benim yerime kendi gerilir nasıl unutursun dikkat etsene der ve surat asmaya başlar. ikimizde çalışıyoruz ev biraz dağılsa surat asardı eskiden sorumluluğun sadece kadında olduğuna inanırdı mesela sildiğim yerleri güzel olmamış leke kalmış die eleştirirdi ama bende taviz vermezdim elimden gelen bu daha iyisini biliyorsan sen yaparsın derdim beni eleştirmen için önce o işte senin en iyi yapan olman gerekir derdim :) ve böyle die die bazı eleştirilerinden vaz geçti sorumluluk almaya başladı. en unutamadığm da anneliğimi eleştirmesidir EMZİRMEYLE anne olunmaz demişti ve 2.5 yaşına kadar emzirdim 24 saat neredeyse sabahlara kadar ağlaya ağlaya...
ben şunu anladım bazen kıskanıyor beni ben çünkü hayata karşı bir çok şeyi aştım küçük meselelere takılmam doğru bildiğimden şaşmam boyun eğmem sonu ne olursa olsun inandığım doğruda konuşurum ve buna sinir olur sen prensessin der sen kraliçesin der her şeyi sen bilirsin der üstelik onu eleştirmeme rağmen sadece kendi düşüncelerimi sağunduğum için onun haksız eleştirilerini kabul etmediğim için çok kavga ederiz.
ama biliyorum yola gelecek ve birgün oturup bir konuyu rahat rahat konuşup birbirimizi yargılamadan tartışabileceğiz. şuan bunun için çaba ve sabır gösteriyorum.
size de tavsiyem kendinizden ödün vermeyin doğru bildiklerinizi söylemekten çekinmeyin sırf iyi olsun aramız die eşinizin yanlış tavırlarına sessiz kalmayın ... susmayın o kendi içinde vicdanıyla düşünüp doğruyu bulacaktr.
bende kendimi ne anlattım :) bizi gördüm çünkü konunuz da
mutlu olursunuz inşallah

Bazı kk kadınlarının sabrına saygı duyuyorum, karşımdaki bana hırçınlaştığında sessiz, sakin kalamam
Kocam beni çocuğumun kısa kalmasından suçlasa, yıkamadığından oldu dese deme böyle üzülüyorum demek yerine "Seni tutan mı vardı alıp yıkasaydın babası değil misin, sülalenin genini gelip çocuğuma aktarmışsın, bu arada ne ara çocuk doktoru oldun hayrola" diye ortalığı yıkardım herhalde.
Ha bu adamla ömür geçer mi dersen bence geçmez.

Ayrılmak bu kadar basit olmamalı bu hep var olan bişey değil ki sonradan oldu ve sıkıntısı olduğunu duzelmek için elinden geleni yapacağını söylüyor zamana bırakıp izlemlicem ama düzelmezse de ömür boyu beni böyle somurmesine müsade etmeyecegimi oda biliyor.Ben takıntı derecesinde ve mantık dışı olduğu için psikolojik sorunları olduğunu düşündüm buradaki arkadaşlar karakteri dedi bakalım çift terapistinde neler duyucam teşekkürler yorumunuz icin

benımki kinci değil ama gerek duymadım aklıma gelmedi sormadın gibi saçma laflar söyler

Bu dediğini yaptım zaten bu yazdıklarımın ötesinde cok şey oldu konuyu daha fazla uzatmak istemedim iki çocuğum vardı yetemedigimi dusundugunde alıp yikayacaktin bu eğer suçsa sen benden dahada suçlusun dedim bağırdım genetik die bı doğru var ben kisayim ve bana çekebilir madem istemiodun uzun biriyle evlenip riske atmayacaktin senin mantığına göre dedim tmm özür dilerim saçmaladım dedi ama sırf tepki gösterdim die böyle yoksa hala icinde beni suçluyor biliyorum

Senin eşinin burcu ne inat ve takıntı var mı ondada

Insallah düzelir ve huzura kavuşursunuz.

Cocuk yoktu, zaten yaklasik 1 sene evli kaldik, asla düzelmeyecegini anlayinca pes ettim ve bitti.. O ayrilmak istemedi, o surecte cok uzuldum yiprandim ama sonunda kabul etmek zorunda kaldi, hic de pisman olmadim Allah'a sukur.. Ben de basta cok severek evlenmistim ama zamanla o sevgiyi eze geçe tuketti.. Hem sevgi yetmiyor bi evliligin yurumesi icin..
Simdi mutluyum cok sukur, ailemle arkadaslarimla işimle.. En onemlisi de ben benim ve kişiliğimi ezen, her seyimi kusur sayan bir huzur emici yok hayatımda..

Bunları yapma nedenini iyi sallamış. Çocuğun boyunu da mı siz kurguladınız

Siz bütün gün yemek bile yemeyerek ağlarken çocuklar da buna şahit oluyor. Bu konuda en çok onlara üzüldüm. Evde bir kişinin suratı asık olsa herkesin tadı kaçar. Sizin dirayetli olup çözüm yolu için çabalamanız gerek. Olmuyorsa da ayrılırsınız. Ömrünüz boyunca cahil suçlamalara maruz kalacaksınız yoksa.

Aynen çift terapisti alicam oda kabul ediyor ins fayda saglar

Bizim uyuz Türk erkekleri kendi tiplerine, akşam gelip göbeğini kaşıya kaşıya tv izleyişine, duyarsızlığına bakmaz da kadının her halini eleştirmeyi pek sever.

Sizinki de biraz aşırıya kaçmış... Bence de terapi sounlarınızı çözmeye yardımcı olacaktır..

Benim size tavsiyem ne olursa olsun erkeğe kendinizi zayıf hissettirmeyin. Kalbinizi kırıp sizi çok üzse de karşısında ağlamayın. Çok ağlamak geliyorsa içinizden gizlice içinizi boşaltın karşısına dik çıkın. Zaten saatlerce ağlamanız umurunda olmamış. Sürekli her tartışmada ağlamanızı artık ciddiye almaz, hissizleşir. Kendinize güvenerek ciddi ciddi savunun. Siz zayıf oldukça üstünüze geliyor. Siz de üzmeyin kendinizi böyle saçma şeyler yüzünden. Saçmaladığının farkındasınız eşinizi gülün geçin. Baktınız ki olmuyor sizi hep Mutsuz ediyor konuşur gerekirse yolları ayırırsınız. Kendinize güvenin, sizi üzmesine izin vermeyin.

Bana ailesi tarafından dolduruluyor gibi geldi. Ya da sizden mi soğudu acaba. Böyle birdenbire kötü davranmasının bir sebebi olmalı yani. Psikolojik olarak bunalımdaysa da bu şekilde davranabilir

benimde en büyük zaafım ağlmak. sadece eşim karşısında değil bir sorun yaşadığımda kendimi ifade ederken hemen gözlerim dolar sesim değişir. gerçektende eşimin karşısında ne kadar ağlasam da umrunda olmuyor hemen ağlayınca kendini haklımı görüyorsun der üste çıkar. keşke başarabilsek. gerçekten yazdklarınız çok doğru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…