- 3 Şubat 2018
- 25.876
- 111.336
- 598
- Konu Sahibi Kestane Sekeri
-
Ayrılmak bu kadar basit olmamalı bu hep var olan bişey değil ki sonradan oldu ve sıkıntısı olduğunu duzelmek için elinden geleni yapacağını söylüyor zamana bırakıp izlemlicem ama düzelmezse de ömür boyu beni böyle somurmesine müsade etmeyecegimi oda biliyor.Ben takıntı derecesinde ve mantık dışı olduğu için psikolojik sorunları olduğunu düşündüm buradaki arkadaşlar karakteri dedi bakalım çift terapistinde neler duyucam teşekkürler yorumunuz icinTerapiye gitmeyi kabul etmese ayrılın derdim, ama ayrılmaya niyetiniz yok zaten. O zamam psikolojinizi onu yok sayarak korumaya bakın. Insan psikolojisine yok edercesine saldıran bir insanla neden beraber yaşamaya devam eder onu da anlamıyorum, ama sanırım çocuklar ve maddi bağımlık var şu anda
Ben öyle olamıyorum ama olucam dün bunun için kendime söz verdim eşim öyledir mesela paylaşmaz sırlarını nedenide 6 yıl önceki yaptığım ilk ve tek son hatam yuzunden geri dönüşü yokmuş güvensizliğin böylede kinci napicagimi bilmiorum
Bu dediğini yaptım zaten bu yazdıklarımın ötesinde cok şey oldu konuyu daha fazla uzatmak istemedim iki çocuğum vardı yetemedigimi dusundugunde alıp yikayacaktin bu eğer suçsa sen benden dahada suçlusun dedim bağırdım genetik die bı doğru var ben kisayim ve bana çekebilir madem istemiodun uzun biriyle evlenip riske atmayacaktin senin mantığına göre dedim tmm özür dilerim saçmaladım dedi ama sırf tepki gösterdim die böyle yoksa hala icinde beni suçluyor biliyorumBazı kk kadınlarının sabrına saygı duyuyorum, karşımdaki bana hırçınlaştığında sessiz, sakin kalamam
Kocam beni çocuğumun kısa kalmasından suçlasa, yıkamadığından oldu dese deme böyle üzülüyorum demek yerine "Seni tutan mı vardı alıp yıkasaydın babası değil misin, sülalenin genini gelip çocuğuma aktarmışsın, bu arada ne ara çocuk doktoru oldun hayrola" diye ortalığı yıkardım herhalde.
Ha bu adamla ömür geçer mi dersen bence geçmez.
Senin eşinin burcu ne inat ve takıntı var mı ondadaevlilikte 5. yılım. benzer durumlar bizde de var. tek fark kin tutmaz küs kalmak istemez onuda kendi huzurunu düşündüğü için yaptığına inanırım. ben mesela bana hakaret edip saygısızlık yapmadığı sürece onu hiç bir konuda suçlamam eleştirmem ama o beni en ufak şeyde yargılar eleştirir suçlar. mesela kimliğimi unutmuşumdur yola çıkmamız gerekir benim yerime kendi gerilir nasıl unutursun dikkat etsene der ve surat asmaya başlar. ikimizde çalışıyoruz ev biraz dağılsa surat asardı eskiden sorumluluğun sadece kadında olduğuna inanırdı mesela sildiğim yerleri güzel olmamış leke kalmış die eleştirirdi ama bende taviz vermezdim elimden gelen bu daha iyisini biliyorsan sen yaparsın derdim beni eleştirmen için önce o işte senin en iyi yapan olman gerekir derdim :) ve böyle die die bazı eleştirilerinden vaz geçti sorumluluk almaya başladı. en unutamadığm da anneliğimi eleştirmesidir EMZİRMEYLE anne olunmaz demişti ve 2.5 yaşına kadar emzirdim 24 saat neredeyse sabahlara kadar ağlaya ağlaya...
ben şunu anladım bazen kıskanıyor beni ben çünkü hayata karşı bir çok şeyi aştım küçük meselelere takılmam doğru bildiğimden şaşmam boyun eğmem sonu ne olursa olsun inandığım doğruda konuşurum ve buna sinir olur sen prensessin der sen kraliçesin der her şeyi sen bilirsin der üstelik onu eleştirmeme rağmen sadece kendi düşüncelerimi sağunduğum için onun haksız eleştirilerini kabul etmediğim için çok kavga ederiz.
ama biliyorum yola gelecek ve birgün oturup bir konuyu rahat rahat konuşup birbirimizi yargılamadan tartışabileceğiz. şuan bunun için çaba ve sabır gösteriyorum.
size de tavsiyem kendinizden ödün vermeyin doğru bildiklerinizi söylemekten çekinmeyin sırf iyi olsun aramız die eşinizin yanlış tavırlarına sessiz kalmayın ... susmayın o kendi içinde vicdanıyla düşünüp doğruyu bulacaktr.
bende kendimi ne anlattım :) bizi gördüm çünkü konunuz da
mutlu olursunuz inşallah
Ayrılmak bu kadar basit olmamalı bu hep var olan bişey değil ki sonradan oldu ve sıkıntısı olduğunu duzelmek için elinden geleni yapacağını söylüyor zamana bırakıp izlemlicem ama düzelmezse de ömür boyu beni böyle somurmesine müsade etmeyecegimi oda biliyor.Ben takıntı derecesinde ve mantık dışı olduğu için psikolojik sorunları olduğunu düşündüm buradaki arkadaşlar karakteri dedi bakalım çift terapistinde neler duyucam teşekkürler yorumunuz icin
Cocuk yoktu, zaten yaklasik 1 sene evli kaldik, asla düzelmeyecegini anlayinca pes ettim ve bitti.. O ayrilmak istemedi, o surecte cok uzuldum yiprandim ama sonunda kabul etmek zorunda kaldi, hic de pisman olmadim Allah'a sukur.. Ben de basta cok severek evlenmistim ama zamanla o sevgiyi eze geçe tuketti.. Hem sevgi yetmiyor bi evliligin yurumesi icin..Evet kinci bı yapısı var ve ben sevgimizin herşeyin üstesinden gelebileceğine inanmıştım ona olan sevgim hala var ısrarla bilinçli uzmedigini düşünüyorum yada düşünmek istiyorum bilmiorum bı yandanda sevgisine inancım bitti karmakarışık duygular içerisindeyim dün gelen aile dostumuz kişisel testler yaptı eğlence amaçlı eşimin bütün testlerinde aşk yoktu benimkinde var ve doğru ciktiginida düşündüm bı müddet konusmayip daha sonra çift terapisti almaktan başka çarem yok sanırım siz neden ayrilmistiniz çocuk varmiydi ins şuan mutlusunuzdur
ikizler evet inattır ama benim daha inat olduğuma inanır. takıntıları aşırı yoktur amaSenin eşinin burcu ne inat ve takıntı var mı ondada
Aynen öyle demekki ben kurgulamisim gerçekten eşimi artık taniyamiyorumBunları yapma nedenini iyi sallamış. Çocuğun boyunu da mı siz kurguladınız
Aynen çift terapisti alicam oda kabul ediyor ins fayda saglarSiz bütün gün yemek bile yemeyerek ağlarken çocuklar da buna şahit oluyor. Bu konuda en çok onlara üzüldüm. Evde bir kişinin suratı asık olsa herkesin tadı kaçar. Sizin dirayetli olup çözüm yolu için çabalamanız gerek. Olmuyorsa da ayrılırsınız. Ömrünüz boyunca cahil suçlamalara maruz kalacaksınız yoksa.
Kızlar merhaba,Su saat oldu hala uyuyamadım ve konu açayım dedim burada gerçekten tecrübeli kadinlar var ve fikirlerine ihtiyacım var.Konu evliliğim 6 yıllık evliyim ve iki çocuğum var ama artık eşimle hiçbir problemimi asamiyorum.Basit konularda bile tıkanıp kalıyoruz ama birşeyler ters gidio farkindayim.
Mesela eşim her konuda beni suçlar oldu ama bunlar öyle saçma şeyler ki mantık dışı şeyler mesela ikinci çocuğumuzun boyu diğerine göre kısa ama normalin altında değil gelişimi eşim bunun boyu senin yüzünden kısa geniş beşikte yatmadigi için böyle sen onu hergun yikamadigin için böyle dedi ve ben buna günlerce üzüldüm.Mesela en saçması ikinci çocuğun tuzlanmasi farklı olduğu için böyle teri kokuyor yapamamissiniz dedi ilkinde kendi ailesi ikincisinde benim ailem vardı ve hala nasıl böyle sacmalayabildi aklım almıyor gereğinden fazla konuşmayan boş konusmayan bı insan normalde.Oğlum duvar saatini düşürdü tamam sen dikkat etmedigin için artık bu eve saat alınmayacak dedi canım bak yapma beni uzuyorsun bu davranışlarınla desem bile kendi dogrularindan asla sasmiyor ve benim deli gibi aglamalarima göz yumuyor.Benimle sürekli inatlaşma yanımda değilde karsimda durma çabasında...
Mesela babamı aradığım bı konu vardı ve aramamam gerekiyordu(evliligimle ilgili değil)sen aradin o benim arattigimi dusunecek dedi seninle ilgili olmadığını bilir dememe rağmen asla ikna olmuyor ve kendince doğru neyse neye inandiysa onu soyluyor kafasında kurguladığı şeyleri söyleyip bunlara inanıyor bunların hepsi sonradan oldu onceden inadı olmasına rağmen bana değer verirdi ve böyle değildi mesela ilk tanidigimdan beri devam eden huyu ben ağlarken gülmek bunu elinde olmadan yapıyor biliyorum ama bunun altında yatan psikolojik neden ne bilemiyorum ve ciddi ciddi psikolojik bı rahatsizligi olduğunu dusunmeye başladım artık ...Dün yine beni cok uzdugu bı gündü akşama kadar ağladım oda evdeydi bana dedi ki ben neden böyle davrandigimi cok dusundum senin herşeyi önceden kurguladigini benide kendi isteğine göre yönlendirmeye çalıştığını dusundugum için herşeye karşı cikiyorum dedi ben bunu duyunca bı aile terapistten yada bireysel olarak bı psikologtan yardım almayı düşündüm ve dunun akşamı bize bı akraba misafirliğe gelecekti cok kötü olduğum için iptal etmesini söyledim oda edemem dedi ve bunuda uzatmadim kalktım hazır biseylerden alıp hazırlamaya başladım çayın yanına.Bana dediği kelime keşke yemeğe cagirsaydin.Bende ipler koptu çünkü sabahtan beri ağlamaktan kahvaltı bile yapmamistim nasıl bu kadar bana karşı duyarsizlastigini anlamlandiramiyorum birşeyler ters gidiyo ama sanki onunda elinde değil çünkü kesinlikle kötü biri değil sevilir sayılır işinde gucunde okumuş ahlaklı biridir.Ve bütün bunları ailemle ilgili cok zor günler yaşarken yaşattı sarılıp geçecek canım demesini beklerken birde oturup onun sacmaliklarina ağladım gunlerce.Ozur dileyip gergin oldugunu söyleyip ertesi gün yine aynı şeyleri tekrarliyor.Nasil bir yol izlemeliyim?
Not:benim hatam ise bu evlilikte onun beni cildirttigi anlar ona cok hakaret ettim buda benim en büyük yanlisim biliyorum büyük oranda duzelsemde böyle saçma sapan konuları burnumdan getirince alevlenio.Bunlar tetiklemis olabilir mi?
bu kadar değildi önceden. ama sinyalleri veriyorduÖnceden de mi boyleydi
benimde en büyük zaafım ağlmak. sadece eşim karşısında değil bir sorun yaşadığımda kendimi ifade ederken hemen gözlerim dolar sesim değişir. gerçektende eşimin karşısında ne kadar ağlasam da umrunda olmuyor hemen ağlayınca kendini haklımı görüyorsun der üste çıkar. keşke başarabilsek. gerçekten yazdklarınız çok doğru.Benim size tavsiyem ne olursa olsun erkeğe kendinizi zayıf hissettirmeyin. Kalbinizi kırıp sizi çok üzse de karşısında ağlamayın. Çok ağlamak geliyorsa içinizden gizlice içinizi boşaltın karşısına dik çıkın. Zaten saatlerce ağlamanız umurunda olmamış. Sürekli her tartışmada ağlamanızı artık ciddiye almaz, hissizleşir. Kendinize güvenerek ciddi ciddi savunun. Siz zayıf oldukça üstünüze geliyor. Siz de üzmeyin kendinizi böyle saçma şeyler yüzünden. Saçmaladığının farkındasınız eşinizi gülün geçin. Baktınız ki olmuyor sizi hep Mutsuz ediyor konuşur gerekirse yolları ayırırsınız. Kendinize güvenin, sizi üzmesine izin vermeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?