• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ters rahim tek yumurtalık kadersizim :(

FEDRA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
99
3
38
35
İstanbul
Sevgili arkadaşlarım;
Benım bi arkadaşım var 12 yıllık evliler. Kız evlendiği sene apandist ameliyatı sırasında sağ yumurtalığını almışlar yani o öyle anlattı detayını bilmiyorum. tek yumurtalığı var artık. Aynı zamanda rahmi ters dönüyormuş bu yüzdende normal şartlarda çocuğu olmuyor. 3 defa tüp bebek denediler ama tutmadı. her denemede bi seri operasyon geçiriyor rahmi düzeltiyorlar ama işe yaramıyor.
Arkadaşım çok mutsuz intiharı filan düşünüyor artık. psikolojisi o kadar yıpranmış durumdaki kendini işe yaramaz hissediyor. boşanmak bile istiyor ama kocası o kadar çok seviyorki onu göznün içine bakıyor. çok üzülüyorum onlara maşallahları var böyle temiz aşk görmedim diyebilirim.

sorum şu; bu durumda olan varmı yada tanıdığınız. Yani böyle bi durumda olupta bebek sahibi olanlar nolur yardımcı olsun. dr ismi hastane ismi verirseniz çok sevinirim. Hayrına sevaba gireriz yardımdı olarak :(

Çok geçmiş olsun.

Tabi ki arkadaşınızın anne olmasını bir anne olarak çok isterim..

Bende zorlu yollardan geçtim,ama arkadaşınızın yılları çok daha uzun malesef.

Demişsiniz ki,'intaharı düşünüyor'

İntihar etmek yada boşanmak çözüm değil.

Çok uç noktada bir öneri sunacağım..

Yolun sonu dediğimiz bir anda eşime bunu teklif etmiştim ikimizde birbirimize sarılıp ağlıyorken..

Allah şahidim ki,eğer tek bir çözüm,umut ışığı yanmasaydı kabul edecektim ..

Eşime taşıyıcı anneyi önerdim sarılıp ağlarken bir anda..

Rahimde sıkıntı,kanda bebeği atmak isteyen antikorlar vs..Öyle çıkmazdaydım ki..Yaşamaayan bilemez.

'yemesini içmesini seve seve ayarlarız,yumurta gene benim..sadece bir kadın taşıyacak..'

Normalde deli gibi kıskanç biriyken,ben bunu eşime çıkmazdayken teklif ettim.

Dediğim gibi acı çekmeyen bilemez bizlerin ruh halini..

Bilmem kaçıncı kez düşük yaptığımı sanıp karı koca yerin dibine vurmuşken,regl kanaması gibi kanama ile karşılaşmışken,gene herşey başlamadan bitti dedik..

Taki ertesi sabah kontrolde dr un yavrumuzun kalp atışlarını görüp müjdeyi verene kadar..Hamd olsun hamileliğimin devamını bile hayal edemezdim dr ların vermediği umut ışığından..ama gebeliğim sürdü,çok zorlu bir süreçti..ne rahim taşımamızlık etti,nede antikorlar yavrumu attı vücuttan..Şimdi çok sağlıklı bi yavrum var hamd olsun minicik:)

Bir gece öncesi teklif ettiğime bakın halbuki..Çözümler vardır hayatta,acı olabilir bu çözümler..
İnsana acı versede,bir taraftan birşeyleri çözer bazı çözümler..

İntahar ı düşünmesin arkadaşınız,acıda olsa bu ve bunun gibi çözümler var.
Allah vermiyorsa zorlamaya gelmez bu acı ve sınav.

RABBİM ANNE BABA OLMAYI NASİP ETSİN O ARKADAŞINIZA VE EŞİNE..
RABBİM ACI ÇÖZÜMLERE MUHTAÇ ETMEDEN DERDİNE DERMAN OLSUN İNŞALLAH..

Son düzenleme:
Benim yengeminde ters rahmi var canım.İlk cocugu evlendgi ay hamile kaldi.İkinciye yeni dogum yaptı.Üzmesin kendini.Vardır rabbimin bi bildiği.

Çok geçmiş olsun.

Tabi ki arkadaşınızın anne olmasını bir anne olarak çok isterim..

Bende zorlu yollardan geçtim,ama arkadaşınızın yılları çok daha uzun malesef.

Demişsiniz ki,'intaharı düşünüyor'

İntihar etmek yada boşanmak çözüm değil.

Çok uç noktada bir öneri sunacağım..

Yolun sonu dediğimiz bir anda eşime bunu teklif etmiştim ikimizde birbirimize sarılıp ağlıyorken..

Allah şahidim ki,eğer tek bir çözüm,umut ışığı yanmasaydı kabul edecektim ..

Eşime taşıyıcı anneyi önerdim sarılıp ağlarken bir anda..

Rahimde sıkıntı,kanda bebeği atmak isteyen antikorlar vs..Öyle çıkmazdaydım ki..Yaşamaayan bilemez.

'yemesini içmesini seve seve ayarlarız,yumurta gene benim..sadece bir kadın taşıyacak..'

Normalde deli gibi kıskanç biriyken,ben bunu eşime çıkmazdayken teklif ettim.

Dediğim gibi acı çekmeyen bilemez bizlerin ruh halini..

Bilmem kaçıncı kez düşük yaptığımı sanıp karı koca yerin dibine vurmuşken,regl kanaması gibi kanama ile karşılaşmışken,gene herşey başlamadan bitti dedik..

Taki ertesi sabah kontrolde dr un yavrumuzun kalp atışlarını görüp müjdeyi verene kadar..Hamd olsun hamileliğimin devamını bile hayal edemezdim dr ların vermediği umut ışığından..ama gebeliğim sürdü,çok zorlu bir süreçti..ne rahim taşımamızlık etti,nede antikorlar yavrumu attı vücuttan..Şimdi çok sağlıklı bi yavrum var hamd olsun minicik:)

Bir gece öncesi teklif ettiğime bakın halbuki..Çözümler vardır hayatta,acı olabilir bu çözümler..
İnsana acı versede,bir taraftan birşeyleri çözer bazı çözümler..

İntahar ı düşünmesin arkadaşınız,acıda olsa bu ve bunun gibi çözümler var.
Allah vermiyorsa zorlamaya gelmez bu acı ve sınav.

RABBİM ANNE BABA OLMAYI NASİP ETSİN O ARKADAŞINIZA VE EŞİNE..
RABBİM ACI ÇÖZÜMLERE MUHTAÇ ETMEDEN DERDİNE DERMAN OLSUN İNŞALLAH..

Ağladım yazınızı okurken.. bir kadın için ne kadar zor.. çok sevindim anne olduğunuzu okuyunca. Güle güle büyütün uzun ömürlü olsun inşallah. .

Ağladım yazınızı okurken.. bir kadın için ne kadar zor.. çok sevindim anne olduğunuzu okuyunca. Güle güle büyütün uzun ömürlü olsun inşallah. .

Ağladığınıza göre belki sizde yaralısınız bu konuda,yada empati kurabilecek kadar insansınız.
Kimisi bin bir eleştiriye tutar yazdıklarımı okuduğunda belkide..O günleri Allah düşmanıma vermesin..
Hani dünyanın sonu değil,ama çok,o kadar çook istiyorduk ki bir can..
Allah tan başka kimse bir kirpiğini yaratamıyor,her ay regl kanamasını görünce yıkılan umutlar.
Dünya daki en birinci profösör ün bile olduramayacağı birşey,her gün çaresizce,umutsuzca beklenen günler..

Bu arada Allah razı olsun dualarınız için.

Allah tüm isteyenlere yumuk yumuk sağlıklı bir bebek nasip etsin inşAllah...

Son düzenleme:
Benim arkadaşım , rahminin ters olduğunu bilmeden . İkinci ayında hamile kaldı.
Bu işler şans işi değil. Bir yumurtalık olunca %50. Çift yumurtalık olunca %100 değil. İhtimal işi değil.
Sperm azmış,çokmuş önemli değil. Rabbim ol dedikten sonra tek bir sperm değil mi olması gereken. Olur ...
Arkadaşınız üzülmesin. Kader,kısmet , hayırlısı.
Burada bir tanıdığımız var . 10 yıl çocukları olmamış. Nedeni ? Nedeni yok. Her şey normal.
10 yıl sonra niye olmuş? Onun da nedeni yok. Birden olmuş, hem de tedavisiz.

Annem tek yumurtalikli ve ben ona ragmen normal yolla tedavisiz dogmusum.allah bilir tevekkulu birakmasin arkadasiniz

Arkadaslar benimde over tümörü nedeniyle sol yumurtaligim alindi.dr 3 ay korunma verdi.ve 4. Ay gebe kaldim hemde prolaktin degerlerim tavan yapmisti.tamamen umutsuz vakaydim yani.sadece tamamen kafamdan herşeyi attim.ve bol bol dua ettim.allahtan geliyo hersey.umarim sizlere moral olur.bende hergün araştırıp ağlardim. Haftaya dogum yapicam nsdip olursa bi kizim olucak.allah herkesin yardimcisi olsun.umitsizlige düşmeyin lütfen♥

Benim arkadaşımın annesinin de rahmi yamukmuş aynı şey mi bilmiyorum ama iki tane çocuğu var kadının

istanbulda bir doktor ismi onerebilirim tek yumurtalik perdeli rahim ile yaptigi operasyon sonucu 5 tedavisiz cocuk sahibi olmus bi cift taniyorum, hic uzulmesin sabretsn ben veya bi baskasi ile sebepler karsisina cikar ve ins bebegi olur.. bi not daha eklemek istiyorum, bekarim hayatmda kimse yok ve bebek sahibi olmam imkansiz su anki sartlarda.. bu konuyla ilgili tek cumlem var derdi veren rabbim dermanida dusunmustur elbet bu benim derdim degil farkim... oyle iste.

Ters rahimliyim ben de yeğenim de ben ikinciye o üçüncüye hamile. Tedavisiz hamile kaldık. sabır Allah nasip ederse herşey oluyor

Kimisi hiçbir sorun olmadığı halde yıllarca beklerken kimisi ters rahimle bile hamile kalabiliyor
Rabbim ol derse önünde hangi engel durabilir..

Benim annemde kardesimi ve beni dogurduktan sonra doktora gtms. senin cocugun olmaz ters rahimlisin ve rahim cok kucuk demisler. Annemde benim 2 cocugum var ve aralarinda 1 yas var. ustelik evlendikten hemen sonra oldular demis. Yani Allah buyuk.

Back
X