- 14 Kasım 2009
- 480
- 183
- 628
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Bir arkadaşı olmadigina eminmisiniz. Herhangi bir zorbalığa ya da ilgi çekici aykırı durumlara maruz kalmadığına. Ya da ne bileyim kendi gibi anne babası ayrı ama kendiside kopmuş bir arkadaşı olmadığına. Benim bir egitimim yok bu konuda sadece kendi ergenlik zamanlarımi dusunurek cevapladim. Herşeyin normal olması imkansız sanki açık arkadaslarda okulda gibi geldi
Doktora gönüllü olarak gitti.Hicbir sıkıntısı yok.Terapi de aldırdım sorun olmadığını soylediler.Yeni bir çevreye girmektede direnç gösteriyor. Eve konu komşu çocukları ı falan davet ediyorum.Kedi aldim onun için.Doktorlar biraz zamana bırakmami söylüyorlarÖncelikle çok üzüldüm durumunuza. Kimse çocuğunun acı çekmesini, zorlanmasını görmek istemez. Hele siz diğer çocuklara rehberlik ederken iyice zor oluyordur.
Vaktini nasıl geçiriyor evde? Arkadaşının olmaması en büyük sorun bence. Belki okulun dışında online arkadaşları vardır? Bunu endişe edilecek bir şey olarak söylemiyorum. Ben lisedeyken okuldaki kişileri pek sevmiyordum ve zaman geçirmeyi, konuşmayı sevdiğim sosyal çevrem o zamanlar popüler olan müzik grubu forumlarındandı. Sizin kızınızın da belki böyle bir alternatif çevreye ihtiyacı var.
Sanırım ben olsam değişik çevreye girmesini sağlayacak bir şeyler ararım. Artık kurs olabilir, haftasonu gezi olabilir. Bilmiyorum o yaştaki çocuklar için neler var.
Kızınızı doktora götürdüğünüzde nasıl tepkisi? Gönüllü gidiyor mu, sinirleniyor mu? Eğer tanılı bir durumu yoksa, belki terapi seansları da iyi gelebilir.
Umarım çare bulursunuz bir an önce.
Arkadaşın yazdığı gibi dijital babaya takip edin. okudklarına da... aşk acısı çekiyordur belki...Simdiki ergenliklerde farkli tv tlf internet ile arasi nasil o konuda dijital babayi takip edin derim bunlar cocuklari acayip yalnizlastiriyor.arti cok baski yapmayin aktivite kurs vs vs bi sure kitap okuma etkinligi yapin .farkli sehirlere haftasonu turlarina bi katilin yeni yerler gordurmeye calisin .biz ergenligi memlekette doğayla ic ice atlattik vala essek gibi calsimaktan ergnelik bilemedik hayvaanlar tarlalar ekin hasat donemi derken okulda bitiyordu ergenlikte.verin ciftlige akli basina gelsin
dövüş sanatlarına yönlendirin derim,asi,hırçın bir yapısı var,konuşarak yada telkinde bulunarak çözüm bulabileceğiniz bir durum değil,enerjisini ve içinde biriktirdiği öfkeyi fiziksel olarak atmaya ihtiyacı var çünki jilet fln diyorsunuz şiddete eğilim var gibi,bunu törpülemek yerine üzerine gidin belki tekvando olabilir,çok iyi kadın hocalar var havalarından geçilmiyor bayada güzeller ben keşke kuçükken ailem yönlendirseydi diyorum,belkide bu alanda bir kariyer yapar,herkes ders çalışmayı sevmek zorunda değil,bazı insanlardan zorlasanızda olmaz bari başka birşeye yönlendirin, dövüş sanatlarında inanılmaz kurallar,dogaya insana saygıyı öğreten inanılmaz bir disiplin var 6 ay sonra bu benim kızımmı dersiniz o kadar sakinleştiriyor...Ben eşinden ayrı 12 yaşındaki kızıyla tel başına yaşayan bir rehber öğretmenim.Kizim ile ilgili ciddi sıkıntı yaşıyorum.Bu sene 7.sinif zor olduğu için kursa yazdırdım.Ama hiçbir şekilde ders çalışmadığı için kurstan aldim.Kendi geleceğine yatırım yapması için sürekli konuşuyorum ama beni hiç dinlemiyor.Psikolojik destek de aldırdım fakat hiçbir sıkıntısı olmadığını söylediler.Hemen hemen her gün konuşuyorum ama çözüm bulamadım.Bugün de sol elini tamamen jiletlemis.Neden yaptın diyorum merak ettim diyor.Hic arkadaşı da yok.Normalde birlikte gezeriz eğleniriz iyi vakit geçiririz ama iş sorumluluklarına gelince kesinlikle yapmıyor.Ben ne dersem hiçbir şey yapmıyor.Ergenlik döneminde farkindayim ama küçükken böyleydi.Cok çaresizim.Hicbir spora hobi alanına yönelmek istemiyor goturemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?