Tese ameliyat ve tüp bebek

busra70

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2016
1
0
1
31
Merhabalar. Ben 14 aylik evliyim ve tam 12 aydir bebek istiyoruz. Kizligimdan bu yana yumurtaliklarimda polikistik över var ve bunun için uzun yillar doğum kontrol hapi kullandim. Adetim ilaci biraktigim zaman çok düzensiz ve agrili geçiyor. Çocuk yapiyoruz ama olmuyor doktorumuz eşime sperm testi yaptirdi ve iki kez bu testi yaptirdik fakat sonuç %0 olarak karsimiza cikiyor. Eşimin dediğine bakilirsa sperm vermesi olmuyormus yani normal spermimi veremiyorum ya az geliyor yada daha sivi diyor ve bunu ondan iyi kimse bilemez. Eğer sonuç doğruysa tese ameliyati olmak zorunda ve direk tüp bebek yöntemine basvurmaliyiz. Sizlerden merak ettiğim tese ameliyati gecirdinizmi hem bende hem esimde oluşan bu probleme karsi tüp bebek tutarmi cok merak ediyorum. Bu cumartesi tekrar bir sperm testi yaptiricaz çok korkuyorum dualarinizi esirgemeyin nolur bana bilgi verin kafam çok karisik ne yapmaliyiz hic bilmiyoruz ve yakin zamanda ameliyat olanlar nerede oldunuz ve kaç paraya mal oldu

Azospermi (menıde sperm olmama durumu) durumunda gebelık için tek cozum yolu tüp bebek yöntemidir. Tüp bebek yönteminde azospermi olan hastalarda önce bayanın yumurtaları hazırlanır. Adetın 2. veya 3 . gunu bayanın yumurtalık durumu degerlendırilir. ve uygun doz atanarak stımulasyona baslanır. (yumurta folıkullerı buyutme safhası)Bu surec 7-10 gundur. Yumurta kesecıklerı(folıkul) 17-18mm ulasınca catlatıcı ıgne uygulanır. 36 saat sonra yumurta toplama ıslemı planlanır. Yumurta toplama ıslemı öncesınde erkekten sperm bulma ıslemı olan mıkrotese işlemı yapılır. mikro tese adı verılen cerrahı yontem ıle sag ve sol testısten alınan 20-30 ornekte sperm aranır. Sperm bulunması durumunda mıkroenjeksıyon islemi yapılır (bayandan alınan her bır yumurta ıcersıne 1 sperm enjeksıyonu)Bol sans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…