Benim yakın arkadaşımla kardeşinin arasında 1 yaş var. O kadar yakınlar ki hep özenirim ilişkilerine. Abimle aramızda 7 yaş var. Ben akıllanmaya başladığımda o lisedeydi, üniversiteye hazırlanıyordu. Sonra üniversiteye gitti en yakın olacağımız dönem ayrı kaldık. Birbirimizi çok severiz ama yakınlık ve sevmek aynı değil. Bahsettiğim arkadaşım çok sorumluluk sahibi birisidir. Bunda da kardeşi büyürken annesine yardımcı olmanın, daha hızlı büyümenin etkisi olduğunu düşünüyorum. Çocuğunuza bir kardeş veriyorsunuz. Verebileceğiniz en güzel hediye. Ona haksızlık edeceğinizi düşünmeyin. İkisini emzirme konusunda da doktorlara danışın derim. Benim bildiğim kadarıyla ağız sütü denen bebeğinize verdiğiniz ilk süt farklı bir yapıya sahip ve bebek için çok yararlı. Sizin bedeniniz yeni bebeğiniz için süt üretiyor olacak çok mecbur değilseniz abisine vermeyin bu sütü derim. Bebekler hastalık geçirirken bile sizin sütünüzün yapısı değişiyor, bedeniniz anlıyor buna uygun süt üretiyor. Bir anne paylaşmıştı sütünü her gün sağıp bebeğine bırakıyormuş. Ateşlendiğinde ertesi sabah sütün renginde ve yapısında farklılık olduğunu keşfetmiş.
Ayrıca asıl ikisini de emzirince kıskançlık oluşabilir. Oğlunuzun kardeşiyle kendini bir görmemesi gerekiyor. Yoksa aynı ilgiyi o da isteyecektir. Büyüdüğünü, abi olduğunu hissettirmeniz, anlatmanız lazım. Kardeşini rakip olarak değil, kardeş, arkadaş, bebek olarak görmesi lazım.