Teselliye ihtiyacım var

merhaba oncelikle kucaginiza saglikla alin insallah kizim 3.5 yasindayken surpriz olarak oglum oldu vede dogdu evet ilk zamanlar ilk bir sene zorlu geciyor yalan degil büyük cocugun uyum sureci bebegin bakimi derken burda esin destegi cok önemli esinizi muhakkak aktif olarak görevlendirin ben esim olmasa cok zorlanirdim ama simdi oglum 21 aylik kizim 5.5 yasinda oyun kurmaya baslar oldular bu yonu cok guzel birde sunu soyliyim kurallarınızin hepsini yikin duzende bozulucak biri aglarken biri uyucak hepsi olucak ama zamanla tekrar duzene giriyor endise etmeyin siz ne kadar mutlu huzurlu olursaniz cocuklarda oyle olur
Siz büyütmüssünuz ne güzel:) Eşim bana her zaman çok destek oluyor 12 saat çalışıyor yorucu bir işi var ama işten gelir oğlumuzla oynar onu dışarı çıkartır yemeğini yedirir o konuda şanslıyım kural dediğim aslında oğlumun saat 9 da uyumasını istiyorum gelişimi için böyle şeyler. Belki kardeşi 6 aylık olana kadar bozulacak düzeni.

Seninle Aynı kaderi paylaşıyoruz hem kadın doğumcu hem kardiyolog hamilelik olmaz dedi benim için evlendikten 4 ay sonra hamile kaldım oğlum 7.8 aylıktı Tekrar hamile kaldım şimdi bebeğim 17 aylık haftaya doğum var Tek tesellim bir arkadaşa ihtiyaç duymayacaklar birbirlerine Hep destek olacaklar inşallah sıkıntımız bir sene kolayca atlatacağız inşallah
Inşallah ben bu zamanlarda daha cok zorlanmaya başladım. Dilerim dogumdan sonra herşey kolay olur.

Daha gelmeden geleceği düşünüyorsunuz. Doktorlar size asla çocuk sahibi olamazsınız demiş ama allah size ikinci evladı nasip etmiş, bunun için şükredin. Bırakın bunları düşünmeyi ve çocuğunuzla vakit gecirin hemde hamileliğinizin tadını cıkarın. Hem çocuğunuz emmeyi bırakmak için çokta küçük değil. Doğum yaklaşınca yavaş yavaş emmeyi bıraktırırsınız, bunun için farklı yöntemler var.

Bence emzirmeyi bırakmakla doğru olanı yapmışsınız uzmanlar genelde bildiğim kadarıyla 2 yaşına kadar öneriyorlar.

Ayrıca ikisini bir emzirmek oğlunuzda olumsuz izler bırakırdı diye düşünüyorum. Psikolojisi bence daha kötü etkilenirdi.

Nerden başlayacağımı bilemiyorum uzun oldu kusura bakmayın. Özetle 15 ten fazla doktorun normal yolla hiç çocuğun olmayabilir dediği insanım. Oğluma 4 aylık evliyken mucize bir şekilde klomen tedavisiyle hamile kaldım plasenta previalı bir hamielik geçirdim. Oğlum 13 aylıkken hamile olduğumu öğrendim sevincle üzüntü birbirine karıştı üç gün boyunca ağladım oğluma ihanet ediyormuşum gibi hissettim oğlum emiyordu nasıl olacaktı bilmiyordum araştırarak ve doktoruma danışarak hamilelik boyunca emzirebileceğimi öğrendim 8 ay boyunca emzirdim oğlumla gayet normal ilgilendim tabii aklımdaki sorular sorunlar bitmedi. Şuan düşünüyorum kardeşi emerken emmek isterse nasıl olacak,kardeşini kıskanacak mı,beni neler bekliyor? Çok detaycı ve kuralcı bir insanım oğlumun düzeninin bozulmasını istemiyorum b iki çocukla anneliği becerebilecek miyim kafama çok takıyorum en çok oğluma üzülüyorum eşime bunları anlatınca mesleğimden ötürü tabiki başarırsın diyor ama annelik öğretmenliğe benzemiyor ki suan beni kimsenin anlamadığını düşünüyorum,doğum yaklaştıkçada korkuyorum. Iyi örnekler duymaya ihtiyacım var.
Hayirli olsun bebisler. Denge kurmaniz illa zor olacaktir, ancak sevgi doluymus zaten ilk kuzunuz, bence halledersiniz siz. Olabildigi kadar yapin herseyi, evi bosverin, yemegi dugu kadar yapin, zorlamayin mukemmel olucam diye, rahat olun siz ki cocuklariniz da rahat olsun. Iki sene sıkın disinizi, ondan sonra ikisi birbirleriyle oynarken siz de rahatiniza bakarsiniz.

Bende kardeşimi cok istedim aramızda 4 yaş var yeri geldi kavga ettik,yeri geldi oynadık ama hiç kıskanmadım şimdi kötü örnekleri görünce ki çevremde oldukça fazla var eski öğrencilerimden de belkide gözüm ondan korkuyor.
Hiç korkmayın kardeş candır,artı yiğenimi 2 yaşında emmeden kestik biz de..zaten alacağını alıyor..kardeşiyle mutlu,sağlıklı,uzun yılları olsun,cümlemizin ki ile beraber..

Nerden başlayacağımı bilemiyorum uzun oldu kusura bakmayın. Özetle 15 ten fazla doktorun normal yolla hiç çocuğun olmayabilir dediği insanım. Oğluma 4 aylık evliyken mucize bir şekilde klomen tedavisiyle hamile kaldım plasenta previalı bir hamielik geçirdim. Oğlum 13 aylıkken hamile olduğumu öğrendim sevincle üzüntü birbirine karıştı üç gün boyunca ağladım oğluma ihanet ediyormuşum gibi hissettim oğlum emiyordu nasıl olacaktı bilmiyordum araştırarak ve doktoruma danışarak hamilelik boyunca emzirebileceğimi öğrendim 8 ay boyunca emzirdim oğlumla gayet normal ilgilendim tabii aklımdaki sorular sorunlar bitmedi. Şuan düşünüyorum kardeşi emerken emmek isterse nasıl olacak,kardeşini kıskanacak mı,beni neler bekliyor? Çok detaycı ve kuralcı bir insanım oğlumun düzeninin bozulmasını istemiyorum b iki çocukla anneliği becerebilecek miyim kafama çok takıyorum en çok oğluma üzülüyorum eşime bunları anlatınca mesleğimden ötürü tabiki başarırsın diyor ama annelik öğretmenliğe benzemiyor ki suan beni kimsenin anlamadığını düşünüyorum,doğum yaklaştıkçada korkuyorum. Iyi örnekler duymaya ihtiyacım var.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaallah..
ikizlerim 4 aylıkken hamile olduğumu öğrenmiştim ben, şuan içinde bulunduğunuz duygu durumundan daha yoğun şeyler hissedip düşünmüştüm..
Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim..
Öncelikle 2 bebekle hamilelik süreci nasıl olacaktı ve dahası kızım doğduğunda ikizlerim 13 aylık olacak ben 3 bebeğe nasıl bakacaktım..
Çok zorluklar yaşadım sizde yorulacaksınız mutlaka ama değiyor bütün bunlara.
Şuanda üçüde çok mutlu, asla kıskanmazlar, sıkılmazlar, birbirleriyle çok güzel vakit geçirirler, destek olurlar, dişari çıktığımızda ücüz mü diye sorarlar hep..
Allah yardımcınız olsun, hiç üzülüp endişelenmeyin, inanın iyi ki doğmuşlar diyeceksiniz..

Korkmayın ilk bir yıl çok zor geçiyor ama zamanla düzeninizi kurarsiniz. Büyük çocuğunuza ağırlık verin derim ben çünkü ilk yıl emcek uyucak bebek anlamaz ama abiye travma olur. Yazık o senin gibi büyük değil beslenmesi tuvaleti için bile yardima ihtiyacı var derdim. Hadi yardım et uyusun rahat rahat anne oğul vakit gecirelim diyebilirsiniz, benim en zorlandığım bebek olduğunda büyüğünün tuvalet eğitimi bitmemişti. Kucağımda biri emerken diğerinin tuvaleti gelmesi en büyük sorun bunlar. Küçükle çok uğraşırken gazı sütü gibi büyüğünün yemekleri meyvesi kitap okumalarinin aksaması
Ev işlerinde yardım edecek biri varsa zamanla yoluna giriyor herşey..
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Back
X