tesettür 2011 moda ...

Hepsi cok guzel bayildim

Arkadaslar birsey sorcam belkide hic yeri degildir burasida cok kararsizim
suan kapali degilim ama cok istiyorum
nasil olacak ne zaman kapansam hic bilmiyorum siz nasil kapandiniz ??? evlendikten sonrami oncemi

Hepsi cok guzel bayildim

nasil olacak ne zaman kapansam hic bilmiyorum siz nasil kapandiniz ??? evlendikten sonrami oncemi

Canım kapanmanın evlilikle ne ilgisi var ki.Bu insanın kendi hayatıyla ilgili bir karar.Eşin için ya da bi başkası için kapanılmaz.Önce çok istemek gerekir.Hatta en önce araştırmak.Neden kapanıyo kadınlar.Bunun sebeplerini,gerekliliklerini,usüllerini iyice öğrenmek gerekir.
Sonra da en uygun zamanı belirleyip uygulamak kalır geriye.Umarım sen de en yakın zamanda bu güzellikten nasiplenirsin.

Hepsi cok guzel bayildim

canım isteğin için çok mutlu oldum tesettürün tam bilincine varmadan gerçekleşen kapanma sadece saçın örtülmesidir tesettürde bilinçli kapanmaktır esas olan kadının örtünmesi iffetini korumak,şerefine dil , namusuna el uzatılmasını önlemek için farz kılınmıştır
Size Ümit Meriç Hanımın röportajını ekliyorum
Tesettüre nasıl girebilirim

Türban sorununu bir sosyolog gözüyle değerlendiren Meriç, 53 yaşından
sonra nasıl kapandığını da anlatıyor Kamuoyu onu en çok büyük düşünür Cemil Meriç in kızı olarak tanıyor Sadece kızı değil, 33 yıl boyunca, gözleri görmeyen babasının dikte ettiği kitapları yazan, ona kitap okuyan sekreteri, yardımcısı, gözü, eli Ve fikirdaşı Ama Ümit Meriç, babasının kızı olmasının dışında, kendi kimliğiyle de Türkiyenin önde gelen aydınlarından, önemli bir fikir ve bilim kadını Prof Dr Ümit Meriç İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde 30 yıl doçent ve profesör olarak çalıştı Ziya Gökalp’in kurduğu en eski sosyoloji kürsüsünde ilk kadın profesör ve kadın başkan olarak bolüm başkanlığı ve Sosyoloji Araştırma Merkezi müdürlüğü yaptı

1999 yılında ise emekliliğini istedi Buna mecburdu; çünkü, o yılın 19 Ağustos gecesi, bütün Marmara büyük depremin artçı sarsıntılarıyla sarsılmaya devam ederken, o başını örtmeye karar verdi Başörtüsü ile öğretim üyeliğinin bağdaştırılmadığı bir ülkede yaşadığı için ikisinden birini seçmek zorundaydı Başörtüsünü seçti Ümit Meriçle örtünüşünün öyküsünü konuşmak için gittim Ama o Allahla ilişkisini anlatmayı daha çok önemsiyordu

Önce sizin kişisel hikâyenizden başlayalım isterseniz; 53 yaşına kadar başı açık bir kadın olarak yaşadıktan sonra nasıl örtündünüz?

Ümit Meriç: Ben dini bir terbiye almadan büyümüş, hayatının önemli bir bölümünü agnostik bir insan olarak geçirmiş biriyim Sosyoloji profesörüyüm Otuz yıl sosyoloji öğrettim, yani toplumu anlamaya ve anlatmaya çalıştım Ama sonunda öyle bir noktaya geldim ki, öğrendiklerim aklımı kısmen tatmin etse de ruhumu tatmin etmedi

Sosyolojiye otuz yılımı verdim, sonuç büyük ölçüde hayal kırıklığı oldu Varoluşa ilişkin en temel sorularıma cevap bulamadım ve büyük bir ruhsal bunalıma girdim İntihar etmek üzereydim, o şekilde yaşamaya devam etmem mümkün değildi

Nasıl sorulardı bunlar?

Ümit Meriç: Bedenin ötesinde ruhun olup olmadığı, ruhun mahiyeti, ölüm fikri, ölüm korkusu, yakınlarımı kaybetme korkusu gibi varoluşa ve varoluşun anlamına ilişkin felsefi sorular Fark ettim ki, ben, bunca yıldır bedenimi besliyor ama ruhumu beslemiyordum Büyük bir buhranın sabahında ruhum bu açlığın çözümünü buldu:

Namaz kılmaya karar verdim Yıl 1977 idi Daha ilk namazımda varlığımın hikmetini anladım Benimle her an irtibat halinde olan Allah’ı keşfettim Bu, Amerika’yı yeniden keşfetmek gibi bir şeydi

Allah’ı keşfedince bilimle aranız açıldı mı? Sizi hayal kırıklığına uğratan bilime olan bütün güveninizi kaybettiniz mi?

Ümit Meriç: Kesinlikle hayır İlmi çok seviyorum Pozitivist manada tapmasam da; aczini görsem de, ona aczi içinde saygı duyuyorum Ama ilim dünya ile ilgili bir parantez içidir Ben aradığım soruların cevabını secdede buldum Bu söylediğim, aklı inkâr değildir,
akıl ötesine geçmektir Zaten din akıl üstüdür, akıl aykırısı değil
Peki ölüm korkularınız ne oldu?

Ümit Meriç: Onu tamamen yendim Şimdi ölümü çok merak ediyorum Ölüm benim için yeni ve çok daha büyük bir tecrübe; meraklı bir seyahatin başlangıcı olacak Ölüm benim için büyümek, genişlemek, ruhumun beden kafesinden kurtulup zaman ve mekan sınırlamasından kurtulması olacak

Namaza başladınız ama başınız açıktı?

Ümit Meriç: Evet Doğrusu ben namazı örtünmekten daha fazla önemsedim hep Secde huzurunu çok daha vazgeçilmez buldum O dönemlerde örtünmeyi düşünmedim Mesela Hacca gitmeyi düşünüyordum ama başımı örtmeyi düşünmüyordum Üniversitede öğretim üyesiydim, toplum içinde bir yerim ve sosyal bir hayatım vardı Ayrıca kendine bakan, süslenmeyi seven bir kadındım; eşime güzel görünmek, kendimi beğendirmek istiyordum Yani bütün bu etkenler bir araya geldiği için herhalde, örtünmeyi aklımdan geçirmiyordum Taa ki, 1999 daki büyük depreme kadar

Ne oldu depremde?

Ümit Meriç: Şöyle diyeyim: Namaz kılmaya başlamama ruhumdaki büyük deprem sebep oldu Başımı örtmeme ise, tabiattaki deprem 17Ağustos depreminin üçüncü gecesi Armutludayım Artçı depremler devam ediyor Biz bahçede yatıyoruz 19 Ağustos’u 20 Ağustos’a bağlayan gece benim içime Yarın kıyamet kopacak! duygusu geldi Yatsı namazından sonra iki rekât daha namaz kılmak geldi içimden, kıldım ve ardından Allah’a dua ettim;bu dünyayı bize bağışlaması için dua ettim O an bir utanç duydum içimde Ben Allah’a kâinatı bağışlaması için dua ediyorum ama Allah’ın emrini yerine getirmiyorum, başım açık İşte o anda o geceden itibaren başımı örtmeye niyet ettim Örtüş o örtüş Daha hiç kimse saçımı görmedi Bir süre boynumu açıkta bırakan bir türban taktım O dönem geçiş dönemi gibi bir şeydi Sonra şimdi gördüğünüz gibi başörtüsü örtmeye başladım Şimdi en büyük kabusum, başımı açık görmek Rüyamda sık sık başım açılmış görüyorum Ne yapacağımı şaşırıyor, elimle, elbisemle saçlarımı örtmeye çalışıyor, kaçmak istiyor, kaçamıyorum Nasıl çırpınarak uyanıyorum, bilemezsiniz

Başınızı örtmek sizi psikolojik bakımdan etkiledi mi? Mesela karşı cinsin gözünde eskisi gibi cazip görünmediğinizi düşünmek ve bunun ruhsal etkileri

Ümit Meriç: Başımı örtme kararı verdiğimde 50 yaş civarındaydım, karşı cinse mesaj verme ihtiyacı duymadığım bir dönemdi yani Ama doğrusu başörtüsünün cinsiyeti sıfırladığını hiç düşünmüyorum Kadınların başörtülü daha güzel olduklarını düşünüyorum Ayrıca başım örtülü olsa da bakımlı bir kadın olarak görünmeye dikkat ediyorum Mesela biraz önce fotoğraf çektirmeden önce gidip kendime çeki düzen verme ihtiyacı hissettim Biraz makyaj yaptım, allık sürdümÖzellikle de Ümit Meriç kırklara karıştı, dağıttı denmesini istemiyorum

Siz başörtülü kadının daha güzel olduğunu düşünebilirsiniz ama tesettürün ana fikri kadının cinsel çekiciliğini gizlemek, karşı cinsi tahrik etmesini önlemek Bu ana fikre ne diyorsunuz?

Ümit Meriç: Tesettürün öyle bir yanı olduğunu kabul ediyorum Ama amaç bundan ibaret değil Bir de kadınlığı arka plana atarak insani kimliği ön plana çıkarmak gibi bir işlevi var Şöyle düşünün, amaç sadece cinsel çekiciliği maskelemek olsaydı, kadınların yetmişinden, ****eninden sonra örtünmelerine gerek kalmazdı, öyle değil mi?

baş örtüsü ne gelenektir, ne simgedir, ne siperdir, ne şudur, ne budur Allah-kul ilişkisine ait bir şeydir Siyasetin de demokrasinin de üzerinde, çok daha üst anlamda bir meseledir Egzistansiyel bir meseledir Demokratlık bu dünya için gerekli ama İslamiyet öyle mi? Benim demokrat kimliğim bu dünyada kalacak Ama İslâmî kimliğim ölümümden sonrada devam edecek olan kimliğimdir Vücuduma sahibim ve vücudumu Allah ın istediği şekilde kullanma hakkına sahibim Bu gruba giren insanlar farklı yaşam deneyimlerinden geçerek, farklı entelektüel serüvenler yaşayarak, ateşten gömlekler giye giye, bin bir türlü acı çeke çeke keşfediyorlar Allah’ı Ben bu tür imana çok önem veriyorum İmanın ve İslâm’ın bu şekli çok sağlam ve değerli

Haklisin canim evlikle fazla ilgisi yokda size sole anlatim hollandada oturuyorum ve cok turk olmadigi yerde, burda helede benim staj yapmatigim yerlerde hos karsilanmiyor bu yazinda isteme nisan fln soz konusunu annemle konustum evlendikten sonra senin icin daha iyi suan okul staj cok sorun cikarir billiyorsun bide kapanma sekli cok onemli tek basortu takmakla basina bitmiyor pantolon zor giyersin vucudun beli olmiyacak hatlarin beli olmiyacak eh bunlari biliyorum dusunuyorum kiyaffeti nasil yapcam netten baktim etekli ceketli takim 120 eurodan asaga bulamadim basortuler desen 30 eurodan asaga bulamadim burdaki kapananlarida gorunce bazen kiziyom haddim degil tabikide ama kapanma daha iyi diyesim geliyor acikcasi :44: iste ne billim evlenirsemde turkiyeyede yasamak istiyorum sevgilim turkiyede orasi daha uygun olur gibimede geliyor okulumun bitmesinede iste 1 sene kaldi napsam ne etsem kararsiz kaldim erkek arkadasimda kapanmami istiyor

Cok tesekkur ederim canim paylastigin raportaj cok guzeldii ve bende umit meric gibi dinimizden fazla bilgi olmadan buydum ailem elinden geleni kadar ogretmeye calistii ama burda hoca nerde cami nerde cevreden ogrenme nerde simdi yeni yeni gelismeye basliyor onuda yasaklarla yakinda zaten :97:
Insallah canim ya istek desen cok var hatta bu yaz geldigimde kapanim diyorum ama burda sorun cikaricaklar son doneminde bitsin ole kapan diye tavsiyede bulunuyor herkez kafam karisti suan ne billim daha cok sey ogrendigim icindir arastirdigim icindir pantalon giyoyorsam ustune mutlaka uzun tunik gibi seyler giymeye dikkat ediyorum ama suslenmeyide cok seviyorum takisisi olsun makyaji olsun abarti olacak sekilde degil tabiki dogal sadelikten yanayim zaten siz nasil karar verdiniz ???

kimsenin etkisi altında kalmadan kendi iradenle kapanmalısın benim öyle oldu ailemin muhafazakar olması bu dönemi daha hızlandırdı yani çekirdekten bilinçliydim sana da Allah nasip eder inş

arkadaşlar sizce bu takım nasıl yakından göreniniz varmı?tekbirin geçenyılki kataloğundaydı sanırım.

bu tarz daha güzel bildiğin bi markanın ürünü varmı önerebileceğin ben bişey bulamadım ve vaktim gittikçe azalıyo

valla güzel bir konu olmuş ama pek yazan olmamış.armineye hafta sonu gittim hiç ama hiç beğenmedim.siz nerden alışveriş yapıyorsunuz bilmem ama tesettürün kalbi ümraniyede atıyor.ben hep ordan alıyorum.kesinlikle bir kez olsa bile gelmişsinizdir.ben seçil mağazasından genellikle alışverişimi yapıyorum.peçede de bazen tarz şeyler olabiliyor.bide akerden alışveriş yapıyorum.hafta sonu gittiğimde mağazalarda hiçbirşey yoktu.galiba sezon tam açılmamış.anneler gününde tam sezon açılır.ama kayranında malları güzelmiş hiç görmemiştim.gencallara pek girmiyodum bu sefer bakacam bakalım.

Armineden bahsedilmiş , kaplarını beğeniyorum onun dışındakiler çokta güzel değil
gecen ay 2 tane kap aldım eğer resim çekinirsem eklerim.

Ümraniye ve Fatihte kapalılara uygun çeşitler daha çok.

Son düzenleme:
konuya bukadar az ilgi olması benide şaşırttı değşik fikirler resimler beklerdim ama maalesef kayranın malları güzel ama genelde ist mağazalarında pardesüleri var açılacakmış kendi mağazaları ama nezaman :) bende maalesef hiç ümr.gitmedim avrupa yakasında fatihe gidiyorum bakırköydede bir iki mağaza var ama söylediğin gibi pek bişey yoktu.
ümraniyeyi bir ziyaret etmek gerek demek resimlerini beklerim canım

bende netten yaz için kıyafet bakıyorum bu senenin rengi pudra rengi benimde çok sevdiğim bir renk:)
arminenin kaplarında kullanılmış bu renk.bende armineden kap almak istiyorum canlı renkleri çok hoşuma gitti

arkadaşlar bende akerden 2 eşarp aldım ama birini arkadaşın yönlendirmesiyle aldım eve geldim ve beğenmedim daha hoş modelleride vardı akerin :44::44:değşsem mi napsam sizce nasıl ?

güllü olanı beğenemdim

marka ve uygun başörtüler ilgilenenler varsa ling verebilirm ben kararsıızm siz olsanız hangisini tercih edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…