tesettüre girdim nasıl olmuş ????

malesef ki o kaşlarımın kendi rengi.

cnm türkiyede çok iyi tesettür mağazası yok yani giyim konusu biraz karmaşık herkesin yaşam tarzına alışkanlıklarına göre değişiyor ama ben iyi gördüm seni. giyim konusunda kavin noor butik aker armine iyi mağazalar ben kapandıktan sonra çok zorlanmıştım iyi giyinmek üstünde bir şeyin iyi durması konusunda. tabi bir de üstüste kıyafet giyen kapalılar var çünkü her sene ya etek boyu ya kol boyu kısıyor yada uzuyor. böyle sade şık ve sıcak olmayacak şekilde giyinmek zor oluyor. başörtü bağlama şekilleri içinde nette ara çok güzel bağlama şekilleri var ben buralardan görmüştüm ve diğer kızlara bakarak geliştirmiştim. ayrıca başörtü içine kafanı daha iyi gösterecek ve kaymasını önleyecek toka ve aparatlar var. bunlarada internetten ulaşabilirsin. yada kapalı kızlara sorabilirsin çok yardımcı oluyorlar.

tesekkur edeırm saclarım cok uzun kendı etrafında dönderdiğimde bile baya buyuk topuz oluyor.bıraz kestırmem lazım esarp hıc baglayamadım bırsuru esarp aldım ama netten bakarım yardımın ve anlayışın için sağol.

Coooookk yakismisss
Acikken daha guzelmissin demisler
Nedenini diyeyim makyajj haliyle turbanin altinda makyajj bu ne perhiz bu ne lahana tursusu deyimi gibi duruyor
Yani gordugum kadariyla turban altinda makyaj yok layigida bu zaten insallahh rabbimde layik gormustur
Emin ol en cok buna seni yaradan ve melekler sevinmistir
İnsallahh devamida gelir... Gerci affet belki kiliyosundur namaz vs ibadet yani

Deve horgucundende uzak kalmaya calis canim hakkiyla kapanmak istiyorum demissinde diyim dedim :))

bazı açık olan arkadaşlar şimdi sizin dünyanızdan kapalılık çok uhrevi ona giren dünya bağlarını azaltıyor yada tamamen kopuyor yada öyle olması gerekiyormuş gibi yazıyor saçmalamayın lütfen üstümüze yada başımıza çarşaf çuval giymiyoruz kapalılarda insan içine çıkıyor kocasının onu güzel bulmasını istiyor hem bunun manevi dünyayı bozduğunu düşünmüyorum. ben sizin durduğunuz yerde de durdum öyle görünüyor şekilci yada iyi düşünülmemiş yada niye kapandığını bilmeyen insan yorumları yapıyorsun ama o dünyaya girince kapalı olmanın getirdiklerini ve seninde nefsin beklentin ve kadın olduğunu unutmadığını söyleyebilirim. baş örtüsü tüm bu duyguları kapamıyor yada bir anda 10 kat atlayamıyorsun yavaş yavaş doğru duruş doğru giyinme doğru davranış. farzlar sünnetler namaz kuran ibadet aile ve çevre ilişkileri annelik eş olmak bunlar tam olarak nedir islam ne bekliyor bunları açık kadın ve ailesi bu bilgileri vermekte zayıfsa anca yanlış yapa yapa hatalarını göre göre öğreniyor. daha nazik eleştirin o da bilmiyor nasıl yapacağını eleştirmek ama yapıcı eleştirmek hep iyi şeyler getirir hem sizin dünyanıza hem karşınızdakinin dünyasına duruma böyle bakmaya çalışın.

Açıkcası gerçekten hoş bir hanımsınız açıkken de şimdiki halinizle de.
Ben de diğer arkadaşların aksine daha genç göründüğünüzü düşünüyorum.
Yüz ifadeniz daha bir yumuşamış gibi geldi.
Hayat sizin hayatınız, bu kadar keskin bir değişikliği kolay kolay herkes cesaret edip yapamaz.
Ne yalan söyleyeyim ben cesaret edemem:44:Bu yüzden de tebrik ediyorum.
Hayatınızın şu döneminde seçtiğiniz yolu aynı inanç ve kararlılıkla tamamlarsınız inşallah.Bana da güzel bir örnek oldunuz.Demek ki gerçekten isteyince bir bahane olmuyormuş bunu gördüm...

Şimdi kapalı olup güzel görünmek isteyebilir o başka kapalı ve açık resim koyup güzel olmuşmu demek başka. Her bayanın eşine etrafına güzel görünme çabasinı bende biliyor anlıyorum. Benim dediklerimle yazılanlar farklı..

Neden elestiri istediniz ki

Acik halinizidekoymussunuz. Aa ikiside guzel denmesi icin mi

Allah icin kapanmissiniz

Yoruma acik bir konu dahi degil kime ne

Valla cok guzel yazmissin ne diyelim
Kapanan kazaniyor hele hele genc yasta kapanann
Benim bi komsum vardi ben 23 yasindayim
Aaaaa dedi gencecik yasta dedi niye kapandin kocan seni begeniyomu boyle dedi
Bende kapanicam ama yaslaninca dedi hem oyle bogmuycam basimi arkama baglarim kaafi dedi
Allahimm uzerine atlamamak icin zo tuttum kendimi
İnsanlatin dis gorunusune aldanmazdim ben pek davet etti gittim yemin ederim gelir gelmez beni yargiladi
Kahve yapmisti icmeden kalktim bidahada slm dahi vermedim
Ama iki cift laf ettim ona honnnnkkk diye kaldii
Kicini basini acmakla insan olunmuyomus dedim don bi aynaya bak sen ne goreceksin dedim
Yaslaninca kapanmayi bekle olum ansizin gelirse ozaman grurum seni dddim
Cit diyemedi gafill

bencede çok yakışmış cnmm :) yeni kapanan arkadaşlarımıza biraz daha ılımlı olmalıyız o kadar çok görüyorum ki çok sert eleştiriler var . bende yeni kapandım sayılır ilk kapandığımda yakısdı mı acaba diye etrafıma sordum çünkü fıtratımızda var. herkes nefsinin el verdiğince kapanıyor.

bende açık halini daha güzel buldum ama...sen allah için kapandın bu çok çok daha güzel....bende 6 yıldır kapalıyım ve benim ailemde açık bende bi anda kapandım ama sen galiba penye hırka giymişsin ben direk uzun pardüse giymiştim ve hala da öyleyim olsun buda güzel bi başlangıç zamanla oda olur inş.Allah hayırlı etsin...

Kız burda bana yakışmış mı diye sormuyor, etrafında daha önce görmediğinden dolayı sizlerden tavsiye almak için açmış konuyu. Bunu da diger yorumlarında dile getirmiş, okumadan sayfaları dank diye hemen taşlıyorsunuz. Bir kelimenin birden fazla anlamı olabilir. Ortamı germek için radarda bekleyenler var, aman dikkat.

.

Son düzenleme:

Öncelikle hayırlı olsun Allah kabul etsin. Niyetinizin güzel olduğu belli.
Allah feyzinizi arttırsın hatırlarlar mukafatlandirsin.
Tesettür bir hayat biçimidir yani kadının sardığı iki bezden ibaret değil güzel giyie birlikte
Edep takva gelir hepsi bir arada iken kadına ne kadar da yakışır.
Size ilk tavsiyem tesettür hicab ile ilgili güzel kaynaklı bir iki kitap okumanizdir
Bir de bağlama stili olarak iğne takılması gerekli oluyor ozellikle kapalı bayanlarda cene altı boyun gözükmesi
acik bir bayana göre çok fazla dikkat çekici oluyor hoş gözükmüyor bu nedenden.

Ben de yeni yeni tesettüre girenlerdenim. Etrafımda da eşarp baglamaktan anlayan yoktu ki öğreneyim. Hep internetten okuldkai arkadaşlarımdan öğrendim.
İlk dışarı çıktıgımda sürekli bi yerlere bakma ihtiyacı sürekli düzeltme ihtiyacı. Alışana kadar belli bi süre kendim hoş bulmadım ama hoş görünmek için kapanmıyoruz haliyle. Alışmak çok uzun sürmedi. Evde denedim hangisi nasıl bağlanıyo öğrendim çok uzun sürmedi. Mesela ben kendime şalı çok fazla yakıştırmam o yüzden eşarp bağlarım. Sen de şalla begenmezsen eşarp yada tam tersini deneyebilirsin.
Bence hoş gözüküyo baglamanızda.
İçinde ki ve içimizdeki niyet güzelse kötü görünmeye imkan yok.
Sizde güzel bi kadınsınız. Maşallah..
Hayırlı olsun.

çok tesekkur ederım son mesajlarda kı arkadaslarıma tabı kı nıyetım halis. ilk etapta sorma ihtiyacını hissediyorum bende haliyle .namazımı kılıp kuranımı ögrenıyorum layıkıyla yapmama belkı daha nice yıllar var ama dostça tavsiyedir almak istediğim. Moda anlamında sormadım.ben hep açık giyinen bi ailede oldugumdan ilk açık remsımı koymaktan bı an cekınce duymadım zaten ben açıkmı kapalımı guzel olmuş dıye sormadım. Tabı burda kımse kımsenın tonlamasını bılmedıgınden yazdıklarımıda herkes kendıne gore anlayabılır ben tavsıyeler almak ıstedım basta bı kac yanlıs yapıyodum duzellttım

sımdı ınsan ıcıne cıkıyourm ve cevrem acık oldugundan örnek yok cevremde kapanırken komık olmak istemedım yardımlarınız ve fıkırlerınız ıcın cok tesekkur ederım

öncelikle hayırlı olsun
Allah gittikçe daha doğru şekilde kapanmayı nasip etsin
sadece fikir almak isterseniz diye söylüyorum, kapanıp da kolu bacağı ya da boynu görünen ya da kısa tunik giyinip kalçasını ancak kapatan kıyafetler giyen bayanların yeni bir tesettür akımı başlattığını düşünüyorum
bu yeni akımınsa birçok genç kıza örnek olarak onları da tesettür konusunda yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum
ne yazık ki örnek olanlar da örnek oldukları kadar kişinin vebalini taşırlar
bence örtünme Kuran ve sünnete göre olmalı yani teni göstermemeli ve vücut hatlarını belli etmemeli
siz adım atmışsınız, Allah da size merhamet edip en uygun örtünmeyi nasip etsin inşallah
tabii hepimize

Son düzenleme:

amin tesekkur ederım .zamanla tam olur inşallah ben böyle anlayışlı ve ılımlı yorumlara bayılıyorum.Yol gösterici olmak lazım.Azarlamak değil. tesekkur ederım.

öncelikle ne mutlu size genc yaşta rabbim inayet etmişte böyle bir güzellige kavuşmuşsunuz. Rabbim tesettürümüzü hakkıyla yaşayıp taşımayı nasip eder inşl. sizede bizlerede. Bence tesettür her bayana yakışır. önemli olan Allah rızasi için yapmaktır. Ben açık halinizi görmedim merakta etmiyorum. Zaten açıklık kadına göre olsaydı rabbim baş örtüsünü bize hediye etmezdi. Biz özel varlıklarız ki rabbim bizi gözlerden sakın mak istemiş. Bunun degerini bilelim inşl. Hayırlı olsun cnm Rabbim devamlılıgını saglasın inşl.

Bir kaç arkadaşımız yaşlı gösterdigini söylemiş. Olabilir başörtüsü biraz daha büyük gösteriyo olgunlaştırıyor. kendimden biliyorum bende yaşımdan 1 -2 yaş büyük duruyorum. Ama önemli degil. biz güzzeligimiz ortaya çıksın diye kapanmıyoruz ki zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…