açıkçası açıkken daha hoş duruyormuşsun fakat Allah için kapandığından dolayı her halin güzeldir. yalnız kapalıyken başörtüsü yüzünü çevrelediğinden alnın da dar sanki biraz kaşlarını inceltsen daha iyi olur. yada boyuyorsan boyamasan iyi olur.
daha önce ki bi mesajımda da belirttim girmek istedim ve girdim tarz diye olur mu hiç.,ailem hep açık insanlaarr oldugundan hatalarım olmuş olabılır.nasl olmuş diye sorup eleştiriye açık olmam bu yuzden .Gerçekten bi çok bilgiden uzak kaldıgımdan dolayı yenı yenı ogrendıgım cok sey var .layıkıyla yapmaya calısmakısterım .tesekkur ederım ama fıkrınız ıcın nasıl olmuş dememin kesinlikle görsellikle alakası yok. bana bağlama önerileri sunabilirsiniz. mesela bi arkadaşım önerdi çok topuz yapma diye bu tarz şeyler açısından sordum.
cnm türkiyede çok iyi tesettür mağazası yok yani giyim konusu biraz karmaşık herkesin yaşam tarzına alışkanlıklarına göre değişiyor ama ben iyi gördüm seni. giyim konusunda kavin noor butik aker armine iyi mağazalar ben kapandıktan sonra çok zorlanmıştım iyi giyinmek üstünde bir şeyin iyi durması konusunda. tabi bir de üstüste kıyafet giyen kapalılar var çünkü her sene ya etek boyu ya kol boyu kısıyor yada uzuyor. böyle sade şık ve sıcak olmayacak şekilde giyinmek zor oluyor. başörtü bağlama şekilleri içinde nette ara çok güzel bağlama şekilleri var ben buralardan görmüştüm ve diğer kızlara bakarak geliştirmiştim. ayrıca başörtü içine kafanı daha iyi gösterecek ve kaymasını önleyecek toka ve aparatlar var. bunlarada internetten ulaşabilirsin. yada kapalı kızlara sorabilirsin çok yardımcı oluyorlar.
bazı açık olan arkadaşlar şimdi sizin dünyanızdan kapalılık çok uhrevi ona giren dünya bağlarını azaltıyor yada tamamen kopuyor yada öyle olması gerekiyormuş gibi yazıyor saçmalamayın lütfen üstümüze yada başımıza çarşaf çuval giymiyoruz kapalılarda insan içine çıkıyor kocasının onu güzel bulmasını istiyor hem bunun manevi dünyayı bozduğunu düşünmüyorum. ben sizin durduğunuz yerde de durdum öyle görünüyor şekilci yada iyi düşünülmemiş yada niye kapandığını bilmeyen insan yorumları yapıyorsun ama o dünyaya girince kapalı olmanın getirdiklerini ve seninde nefsin beklentin ve kadın olduğunu unutmadığını söyleyebilirim. baş örtüsü tüm bu duyguları kapamıyor yada bir anda 10 kat atlayamıyorsun yavaş yavaş doğru duruş doğru giyinme doğru davranış. farzlar sünnetler namaz kuran ibadet aile ve çevre ilişkileri annelik eş olmak bunlar tam olarak nedir islam ne bekliyor bunları açık kadın ve ailesi bu bilgileri vermekte zayıfsa anca yanlış yapa yapa hatalarını göre göre öğreniyor. daha nazik eleştirin o da bilmiyor nasıl yapacağını eleştirmek ama yapıcı eleştirmek hep iyi şeyler getirir hem sizin dünyanıza hem karşınızdakinin dünyasına duruma böyle bakmaya çalışın.
daha önce ki bi mesajımda da belirttim girmek istedim ve girdim tarz diye olur mu hiç.,ailem hep açık insanlaarr oldugundan hatalarım olmuş olabılır.nasl olmuş diye sorup eleştiriye açık olmam bu yuzden .Gerçekten bi çok bilgiden uzak kaldıgımdan dolayı yenı yenı ogrendıgım cok sey var .layıkıyla yapmaya calısmakısterım .tesekkur ederım ama fıkrınız ıcın nasıl olmuş dememin kesinlikle görsellikle alakası yok. bana bağlama önerileri sunabilirsiniz. mesela bi arkadaşım önerdi çok topuz yapma diye bu tarz şeyler açısından sordum.
öncelikle hayırlı olsun
Allah gittikçe daha doğru şekilde kapanmayı nasip etsin
sadece fikir almak isterseniz diye söylüyorum, kapanıp da kolu bacağı ya da boynu görünen ya da kısa tunik giyinip kalçasını ancak kapatan kıyafetler giyen bayanların yeni bir tesettür akımı başlattığını düşünüyorum
bu yeni akımınsa birçok genç kıza örnek olarak onları da tesettür konusunda yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum
bence örtünme Kuran ve sünnete göre olmalı yani teni göstermemeli ve vücut hatlarını belli etmemeli
siz adım atmışsınız, Allah da size merhamet edip en uygun örtünmeyi nasip etsin inşallah
tabii hepimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?