tesettüre girmeye nasıl karar verdiniz?

Sweet Witch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2012
25
30
38
Kızlar son bir süredir kafam çok karışık. Kapanmak istiyorum ama başaramamaktan o sorumluluğu kaldıramamaktan kendime yakıştıramamaktan da çok korkuyorum. Sizler nasıl karar verdiniz.
Aslında zaten çok açık giyinen biri değilim tek açıklığım yazın gittiğim tatiller. Bir anlık gaz ile hareket etmek istemiyorum.
Ben Kısaca; 27 yaşında 1 çocuk annesi özel sektörde Muhasebe işiyle uğraşan biriyim.

Ben daha ergenliğe girmeden ergenliğe girdiğim gün örtüneceğim bilincindeydim. Gerçekten de öyle oldu çok şükür :)

Bana soranlara hep şunu söylüyorum: düşün ki hesap günü gelmiş amellerimiz tartılıyor. Senin terazinde de sadece 1 sevap daha olsa cennete gideceksin ama 1 günah fazlayla cehenneme gidiyorsun. O an ne düşünürsün "keske bir gün daha erken örtünseydim" demez misin?

islam inancına göre örtünmemenin, kafaya başörtü takmananın herhangi bir günahı yoktur bilip bilmeden insanları zan altında bırakmayınız. ayetlerin farklı yorumlarıdır bu. konu sahibi zaten fazla açık giyinmediğini belirtmiş. sorun yok yani.

dinin farzları namazdır oruçtur iyi huydur. kafaya örtü sermek değildir.

Daha az günah işleseydim diye düşünmek daha makul değil mi

Ben direkt cehenneme gidecegim bu hesaba göre.
Gün eksikligi bir degil,beş degil.

Ben konu sahibi arkadaşa cevap verdim. Sizler istediğiniz gibi inanmakta özgürsünüz. Konu sahibi belli ki günah olduğunun bilincinde ve rahatsızlık duyuyor bu farzı yerine getirmemekten.

biz de başka dine inanmıyoruz hanımefendi arap adetlerini din diye öğretenlere karşı çıkıyoruz. siz başınızı örtün ona laf eden yok ama örtmeyen günahkardır demeye kalkarsanız cevabınızı alırsınız.

Amaci ne acaba,bi düşünelim.
Böyle sacma bi yorum okumamistim burada vallah!
mesela ben devlet dairesinde çalışıyorum burda ben işe başladığımda açık olupta sırf altı üstü bi müdür olmak için yada yükselmek için kapananlar var o yüzden amacını sormuş olabilir gerçekten dini gerekçeylemi yoksa çıkarmı var işin ucunda

Dini konularin neden kapandigini bir kere daha anladim
Kapali olunan bir gun fazla olursa cennete gidebilmekten bahsedenler var yahu
Bir soru fazla yapinca bogazici universitesine girmek gibi birsey bu herhalde

Cehennemde sen kac puanla kacirdin muhabbeti de donuyordur bu mantikla tuh bir oruc daha tutsam cennetliktim falan, en cok da, ben hepsini yapmistim da isaretlerken kaydirmisim diyenlere uzulurum

Daha az günah işleseydim diye düşünmek daha makul değil mi

Tabi ki bunu sa düşünebilir. Ama dediğim gibi belli ki bu hanımefendi açık olmaktan dolayı vicdan azabı duyuyor ve bunu belki bugün olmasa bile 3 sene 5 sene hatta Allah omur verirse 20 sene bile geçse yapacak. O zaman da diyecek ki keske bir gün daha erken yapsaydım bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…