tesettüre girmeye nasıl karar verdiniz?

kimin neden cennete girip girmeyeceğini bilemezsiniz.

Vicdan azabı duyulacak birseymi yani?
Herseyi kapanmaya baglıyanları anlamıyorum.
Cok kötü bir insansın ama kapalısın,
Cok iyi,yardımsever,kul, yetim hakkı yemeyen birisin ama acıksın,günahkarsın öylemi..
Önemli olan herseyden önce kalptir.

Ben direkt cehenneme gidecegim bu hesaba göre.
Gün eksikligi bir degil,beş degil.

Kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğunu elbette Allah (cc) dan başkası bilemez, boyle bir ayırım yapmak haddime de değil. Acın bakin ayetlere cehennemliklerin pismanliklarini, söyledikleri sözleri bir görün Rabbimiz bize merhametinden önceden haber vermiştir bunları, ben buna binaen öyle bir senaryo anlattim...

Son olarak bas örtüsü arap adeti değil kuranı kerimde emredilen bir farzdır inanmayanlar Nur suresi 31. Ayeti okuyabilirler. Hala daha inkar eden olursa ayet inkarı insani dinden çıkmaya götürür. İnsanları yanlış bilgilendirmeyelim lütfen :)

ama kimse de konu sahibine yardımcı olacak şekilde yazmamış.

ben de örtünmenin farz olduğunu düşünmüyorum.

ancak konu sahibi örtünmeye karar verdim, nasıl yapayım diyor.

neyse deneyimim yok ama, tavsiyem yavaş yavaş değişim yaşamanız.

örneğin eşarp yerine şalla başlayın, dışarıda örtüp, içeride boynunuza sarabilirsiniz. sonra yavaş yavaş eşarba çevirin.
bence çok şeyi etkileyecek bir değişim, birden yapmamak gerekir diye düşünüyorum.

nur suresi 31. ayetin birden fazla yorumunu okudum.

bazı kişiler çeviride yanlışlık olduğunu iddia ediyorlar.
biliyorsunuzdur.

siz de alternatif fikirleri okuyup kendiniz karar verirsiniz.
ben şahsen farz olmadığına kendimce karar verdim ve uyguluyorum.
Diğer türlü düşünen kişilere de saygım var.

sonuçta iyi niyetli yaklaşmak önemli.
anlamak için kuranı okuyup, bunu anlıyorsanız elbette anladığınız ve inandığınız şekilde yaşamaya çalışmakla en doğrusunu yaparsınız.

Konu Sahibi başörtülü kadınlardan fıkır istemiş senin kapalılıkla ilgili fikrini değil boş yapma marjinal görünmek için..
Başörtülü değilim ama bu yorumu görünce dayanamayıp yazdım nezaman böyle bir konu olsa sivriliyim diye nasılda saçmalıyolar..

Dinden de ciktik,dagilabiliriz.

bir de bir iki arkadaşım tatil dönüşü kapandılar mesela, sanki daha kolay gibiydi onlar için.
hem tatilde kendi çevrelerinde yaşamış oldular değişimi, hem de cuma açık gelip, pazartesi eşarpla gelerek çok dikkat çekmemeiş oldular.
bu tarz bir arayı bekleyebilrisiniz iş için.

Dini konularin neden kapandigini bir kere daha anladim
Kapali olunan bir gun fazla olursa cennete gidebilmekten bahsedenler var yahu
Bir soru fazla yapinca bogazici universitesine girmek gibi birsey bu herhalde

Evet haklısın; bir de böyle kendini fetvaya ehil sananlar ve hakaret edenler var.

resmen fırsat kolluyorlar ALLAH hidatey versin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…