- 9 Mayıs 2018
- 1.556
- 4.150
- 83
- Konu Sahibi CaresizMutsuzCicek
-
Kurana aykırı olduğu halde hadis olduğu iddia edilen sözler, hadis alimleri tarafından yalan olduğuna ilk kanaat getirilenlerdir.kimsiniz derken maksadınız oysa ben bir gruba tarikata şuna buna bağlı biri değildir. kendimim ve dinimin en iyi şekilde anlaşılmasını isterim. hadisleri yok saymak değil buradaki maksat hadislerin doğruluğunun belli olmaması. bu konuda çok bilgi kirliliği var maalesef. üstelik kuran pek çok kere apaçık indirildiğini belirtirken hadislerle maalesef durum karışık bir hal alıyor ki pek çok hadis doğrudan kuran'a aykırı ithamlar içermekte. bu yüzden tek kaynak kuran diyorum.
peygamberler elçidirler ve diğer peygamberler gibi son peygamberimizin de bir beşer olduğu kuran'da yazar. yani bir beşerin sözüne kutsiyet ilahilik atfetmek dinimize göre doğru değildir. bu saygımız ve sevgimizin ötesinde bir olay.
ayrıca kuran'da namazın nasıl kılınacağı da açıkca anlatılmıştır.
peygambere iman sözlerini kutsal kabul edin anlamına gelmez. bu konuda ciddi yanlış anlama.
namazda rekat kavramı mezheplere göre farklılık gösterirken siz hangi kesinlikten söz ediyorsunuz?
Cocuk efendi efendi bakar mısın demıs baksana veya bak dememıs, senli benli konusmayi sevmem demıs agagahahahahagsAnlamadım ki.cocugun konusmak istemesiyle tesettürün naaıl bir alakası var?
Kapansanızda oluyor boyle seyler.ben kapalıyım mesela oluyor.
Ama tabii ki tesettüre girmeniz inançlı biri için çok güzel
Kurana aykırı olduğu halde hadis olduğu iddia edilen sözler, hadis alimleri tarafından yalan olduğuna ilk kanaat getirilenlerdir.
Size tavsiyem bir hadis usulü kitabı temin etmeniz. Bir hadis ve onu rivayet eden ravinin hangi asamalardan geçtigini okusanız şaşıracaksınız inanin.
Mesela bir ravi bir hadis icin deveyle yüzlerce kilometre yol gidiyor o şehre ulaşıyor, hadisi alacagi adamı buluyor bir de bakıyor ki adam hayvana eziyet ediyor. Ben hayvana eziyet edenin doğru hadis vereceğinden emin olamam diyip hadisi almadan geri dönüyor.
Doğru hadisler böyle hassasiyetlerle aranmış.
Hal böyleyken bizim iki uydurma söze inanıp hadisi toptan inkar etmemiz ne kadar doğru bilemiyorum.
Doğru hadisi, doğru kaynaklarda aramak lazım.
Naçizane bir tavsiyede bulundum
Mezhepler dine sonradan girmiştir, orjinalde yoktur öncelikle
Kuranı, mealini ve tefsirini okumadığınız gayet aşikar, okumuş olsaydınız bu sosyal medya savları ile düşünce savunma işine girmezdiniz, İslamda detay ve bilgi çok daha farklı
Tartışmayalım o yüzden, ben insanlık görevi bağlamında tavsiyede bulundum, kimsenin inancını değiştirme ya da pekiştirme derdim yok. Dini konuları araştırırken öğrendiğim ilk ve en net bilgi tartışmak için iddia edip, zıtlaşmamaktır zira derin bilgimiz olmayan bir konuda edeceğimiz kelam maksat dışına çıkartır. Ben böyle inanıyorrum siz böyle ama elinizdekinin kesinliği yok çünkü bilginiz yok, din bu kadar sığ bir şey değil, iddia etmeyin dedim sadece :))) yani gerçekten tartışmak değil maksadım, öyle inanıyırsanız saygım sonsuz, sağlıcakla kalın...
Umarım der. Yıllar sonra da aynı olacakmış gibi bir hali var.Bakin güzel kardesim tesettüre girmek baskasindan fikir alarak olmaz.
Verdiğiniz örnek ile hiç olmaz zaten.
Akıl ile karar verilir ve hayata uygulanır hepsi bu.
Yazdiginizi seneler sonra okuyunca " ah nasıl ifadeler bunlar " ne kadar toymuşum diyeceksiniz.
Naçizane bir tavsiyede bulundum
Mezhepler dine sonradan girmiştir, orjinalde yoktur öncelikle
Kuranı, mealini ve tefsirini okumadığınız gayet aşikar, okumuş olsaydınız bu sosyal medya savları ile düşünce savunma işine girmezdiniz, İslamda detay ve bilgi çok daha farklı
Tartışmayalım o yüzden, ben insanlık görevi bağlamında tavsiyede bulundum, kimsenin inancını değiştirme ya da pekiştirme derdim yok. Dini konuları araştırırken öğrendiğim ilk ve en net bilgi tartışmak için iddia edip, zıtlaşmamaktır zira derin bilgimiz olmayan bir konuda edeceğimiz kelam maksat dışına çıkartır. Ben böyle inanıyorrum siz böyle ama elinizdekinin kesinliği yok çünkü bilginiz yok, din bu kadar sığ bir şey değil, iddia etmeyin dedim sadece :))) yani gerçekten tartışmak değil maksadım, öyle inanıyırsanız saygım sonsuz, sağlıcakla kalın...
Sınıf defterini getirmeye gıttı buyurun diyerekKonudaki olgun kadin nerde ?
mezhepler dine sonradan girmişler ama bugün mezhep kuralları din kuralları olmuş durumda.
o kadar iyi din bilginiz varken bunları es geçtniz herhalde.
mezhepler hadisler yüzünde oluştu. şimdi de dinin yerine geçtiler. adeta ayrı bir din oldular.
önce öğrenin sonra gelin. :)
Sensin sen her şeyi herkesten iyi biliyorsunuz anladık, biz cahiller işte elden ne gelir :))))
Herkes istediği gibi dinini yaşar. Neye inanmak istiyor ise. Ben ateist olduğum halde hiçbir müslüman arkadaşımla böyle tartışmalara girmem. Siz aynı dine mensupken ve bu dinin temeli hoşgörüyken birilerine bir şeyler dayatmaya çalışıyorsunuz.bir iki söz değil hanımefendi. kuran varken ayrı bir kaynak, kaynak olarak değerlendirilemez diyorum. bir dinin 2 kaynağı olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?