Tesettüre girsem mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tesettür giren kadını tacize uğramıyor mu?istiyorsan yap da mantığın yanlış geldi.

Kurana aykırı olduğu halde hadis olduğu iddia edilen sözler, hadis alimleri tarafından yalan olduğuna ilk kanaat getirilenlerdir.
Size tavsiyem bir hadis usulü kitabı temin etmeniz. Bir hadis ve onu rivayet eden ravinin hangi asamalardan geçtigini okusanız şaşıracaksınız inanin.
Mesela bir ravi bir hadis icin deveyle yüzlerce kilometre yol gidiyor o şehre ulaşıyor, hadisi alacagi adamı buluyor bir de bakıyor ki adam hayvana eziyet ediyor. Ben hayvana eziyet edenin doğru hadis vereceğinden emin olamam diyip hadisi almadan geri dönüyor.
Doğru hadisler böyle hassasiyetlerle aranmış.
Hal böyleyken bizim iki uydurma söze inanıp hadisi toptan inkar etmemiz ne kadar doğru bilemiyorum.
Doğru hadisi, doğru kaynaklarda aramak lazım.

Naçizane bir tavsiyede bulundum
Mezhepler dine sonradan girmiştir, orjinalde yoktur öncelikle
Kuranı, mealini ve tefsirini okumadığınız gayet aşikar, okumuş olsaydınız bu sosyal medya savları ile düşünce savunma işine girmezdiniz, İslamda detay ve bilgi çok daha farklı
Tartışmayalım o yüzden, ben insanlık görevi bağlamında tavsiyede bulundum, kimsenin inancını değiştirme ya da pekiştirme derdim yok. Dini konuları araştırırken öğrendiğim ilk ve en net bilgi tartışmak için iddia edip, zıtlaşmamaktır zira derin bilgimiz olmayan bir konuda edeceğimiz kelam maksat dışına çıkartır. Ben böyle inanıyorrum siz böyle ama elinizdekinin kesinliği yok çünkü bilginiz yok, din bu kadar sığ bir şey değil, iddia etmeyin dedim sadece :))) yani gerçekten tartışmak değil maksadım, öyle inanıyırsanız saygım sonsuz, sağlıcakla kalın...

Anlamadım ki.cocugun konusmak istemesiyle tesettürün naaıl bir alakası var?

Kapansanızda oluyor boyle seyler.ben kapalıyım mesela oluyor.

Ama tabii ki tesettüre girmeniz inançlı biri için çok güzel
Cocuk efendi efendi bakar mısın demıs baksana veya bak dememıs, senli benli konusmayi sevmem demıs agagahahahahags
Gercekten baya yetıskın

bir iki söz değil hanımefendi. kuran varken ayrı bir kaynak, kaynak olarak değerlendirilemez diyorum. bir dinin 2 kaynağı olmaz.

kuran'dan ayet söylüyorum elinizdekinin kesinliği yok diyorsunuz. sizin elinizdekinin kesinliği nedir?
bugün mezhepler dinin yerine geçmiş durumda halen bana kesinlik diyorsunuz?
ben derin bilgim olan konuda konuşuyorum bu konunun eğitimini de aldım. yoksa tutup da mühendislik alanıyla ilgili konuşmuyorum o alanda bilgim yok zira. din herkesin dinidir.
sosyal medya savlarıyla iş yapacak olsak şimdiye ohooo...ben bu işin eğitimini aldım. sizin eğitimiz nedir?
siz işinize gelmeyen her şeye vay sen kuran okumadın demeyi huy edinmişsiniz.
sizin dini bilginiz eksik belli ki.
işte islamda detay derken dinin özünü kaybettiniz bakın. önce zihninizi berraklaştırın. sonra kuran'ı bir kez anlayacak okuyun. tekrar konuşalım.

Bu nasılda"dam üstünde saksağan,vur beline kazmayı"bir konudur yahu.
Adam size laf atmamış,tanışmaya çalışmamış sadece insani bir şekilde muhtemelen bankanın yerini vs soracaktı. Ha cevap vermek istemeyebilirsiniz bu da en doğal hakkınız ki zaten peşinizden gelipte ısrar etmemiş bile.
Tesettüre girmenin bu olup bitenle bağını hiç kuramadım zaten,ne alaka?
Ayrıca bu tarz şeyleri başkasının fikrine göre yapmak doğru gelmiyor bana,hazırsanız yada istiyorsanız yaparsınız.

Umarım der. Yıllar sonra da aynı olacakmış gibi bir hali var.

Din Kültürü ve Ahlak bilgisi blok dersimize hoş geldiniz, teneffüs yok çocuklar; çişinizi mişinizi yapın konudan çıkmak yok.
Yemek getirmek serbest, evet KK din alimlerimizle münazaramız başlamıştır:

Konu: Ay erkekler ivrenç, sappıh, evlenemedim de, tesettüre mi girem, bikinili mi gezeydim hea?

Konu işleyişi:
1)Tesettür ayeti var mıdır, yok mudur?
2)Hadisler ne kadar sahihtir?
3)Mezhepler var mıdır?
4)Ayetlerle örnekler, tartışma.
5)Ahlak göndermeleri
6) Mune müdürün gelişi
7)Banlar
8)İstiklal Marşı ve kapanış.

mezhepler dine sonradan girmişler ama bugün mezhep kuralları din kuralları olmuş durumda.
o kadar iyi din bilginiz varken bunları es geçtniz herhalde.
mezhepler hadisler yüzünde oluştu. şimdi de dinin yerine geçtiler. adeta ayrı bir din oldular.
önce öğrenin sonra gelin. :)

Sensin sen her şeyi herkesten iyi biliyorsunuz anladık, biz cahiller işte elden ne gelir :))))

Sensin sen her şeyi herkesten iyi biliyorsunuz anladık, biz cahiller işte elden ne gelir :))))

bir alanda bir konuyu bilmemek cahillik değildir. bilmediğini bilmek erdemdir. başka konuda çok iyisindir ama din alanın değildir inançlısındır kendince fikir vermek istersin. konuştuğumuz konuları tekrar gözden geçir. hadislerin kuran'a aykırı yönlerini bir incele derim.

Bu tesettüre girip sonta çıkanlara çok uyuz oluyorum o kurallara uyabileceksen gir bir heves olmasın disiplinle bir kadınsan yaparsın değilsen zor

bir iki söz değil hanımefendi. kuran varken ayrı bir kaynak, kaynak olarak değerlendirilemez diyorum. bir dinin 2 kaynağı olmaz.
Herkes istediği gibi dinini yaşar. Neye inanmak istiyor ise. Ben ateist olduğum halde hiçbir müslüman arkadaşımla böyle tartışmalara girmem. Siz aynı dine mensupken ve bu dinin temeli hoşgörüyken birilerine bir şeyler dayatmaya çalışıyorsunuz.
İsteyen hadisi temel alır, isteyen almaz. İnsanların dünyayı algılayış biçimi gibi dini kabul etme biçimi de farklıdır.
Bu kadar üstelemenize ne gerek var baydı artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…