Tesettüre girsem mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben bilgiçlik taslamıyorum. Okuduysanız araştırıyorum yazdım.

Neden erkekler sizi yiyor mu? Bu kadar yabani olmanın anlamı yok.kadında insan erkek te insan. Neden erkekleri sevmiyorsunuz? Kapanacaksanız kendiniz bilirsiniz saygı duyarım ama biraz medeni olsanız fena olmaz. İstemiyorsanız hayır deyin tepkinizi koyun abartmanın anlamı yok

Genel olarak bazı konulara cevap vermek istiyorum.
1-Hadisler de dini kaynaktır. Kuran da emredilen bazı ibadetlerin nasil yapılacağını peygamberimiz açıklamıştır mesela. Peygamber sözlerine de hadis diyoruz. Bu durumda hadislere dini kaynak değil demek de ne bileyim.
2- Her sakallıya dede denmeyeceği gibi hadis olduğu iddia edilen her söze de hadis denmez. Ortalıkta binlerce uydurulmuş hadis var. Hadis usulu kitaplarında bu konuda ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir. Şunu söyleyeyim hadis rivayet eden ravilerin bile sahip olması gereken bircok kriter var. Demem o ki her hadis denene inanmayın.
3- Dinen emredilen bir şeyi yapmamak başka emredilen o şeyin emredildiğini inkar etmek bambaşkadır. Herkes kendinden sorumlu sonucta, isteyen istediği gibi yaşasin buna lafim yok. Ama helale haram, harama helal demek küfre kadar götürür. Bu farka dikkat edilmeli.
4- Nur süresi 31. ayet tesettürü emreden ayettir.
5- Tesettürü zaman şartlarına göre evirip çevirmek pek mantıklı değil. Sonuçta kadın aynı kadın, erkek aynı erkek, nefis aynı nefis.
6- Muhtemelen birazdan banlanacagim. Ama konuşmasaydım da içimde kalırdı. Buraya kadar da sabredip okuyanlara selam olsun.
Ben banliyken çok ekşınlı konular açılmaz inşallah.

Sana sadece bir soru istemiş adamı (ki xxbank dediğinden art niyeti olduğunu da düşünmüyorum) seviyesiz saygısızlıkla suçlamış içinde büyütmüş buralara kadar taşımışsın şimdi burada nasıl yaşadığından fikrin olmayan kişilere hayatınla ilgili ciddi bir kararı mı soruyorsun. gerçekten insanlara karşı hangi tutumdasın. kendine yönel bence. burada fahişelik yapan kötü niyetli yada o yoda gördüğün adamın annesi karısı kardeşi de olabilir. gerçekten fikir isteyip onlara göre mi alacaksı bu kararı nasıl bir çelişki bu. Bak güzel bacım bu ülkede beklediğin o erkekler sizli bizli olacak adamlara rastlamak zor. o adam seni belkide genç göründüğünden küçüğüyle konuşur gibi sordu yda hayatında asla sizli bizli ortamda büyümedi bilinmez yada gerçekten senin dediğin gibi biriydi. ama kapanacaksan önce kul hakkından kork. inan bana en kötüsü o. kul hakkıyla gideni dinimiz bile kabul etmiyor. Birde hümanistliğin ne olduğunu araştır oku kura' ın ilk kelimesinde olduğu gibi oku. ve insanları eşit gör ve sev. böylece sınıf farkı kişilik farkı görmezsin. zaten negatif insanlar senden uzaklaşmaya başlayacaktır bir süre sonra. Hep şöyle düşün senin yukardan baktığın bir insanın kalbini belki Allah seviyordur. Onun sevdiğini incitmek istermisin? O yüzden bu kararı vermenin ciddiyetini iyi düşün buna hazırmısın hakkında güzel Rabbim hayırlısını versin! Sevgiyle...

CaresizMutsuzCicek canim kardeşim.. Ameller niyetine göredir.. sen kapanmayı Allah rızası için istiyorsan kapan yoksa hicbir anlamida kalmaz.. erkeklerden rahatsiz olman gayet doğal ama ben çarşaflayım yinede yapan yapacağını yapıyor içleri pis.. Ama ben Allah rızası için yapıyorum dışarda konuşmasın lar sarkmasınlar diye değil.. o yüzden bence sen düşün bakalim gerçekten dini bir vecibe olarak kapanabilirmiyim diye belki istiyorsun ama bahane ariyorda olabilirsin ama namazlarıni kil bence eger rahatsız oluyorsan olmuyorsan zaten yapacak birşey yok ..

Kendine iyi bak kardeşim Allah yardımcın olsun

Öyle utandım ki konuyu okurken. Adam belli ki yol soracaktı yardıma ihtiyacı vardı. Yaptığınız ne kadar çirkin ya. Bütün erkeklere sapık muamelesi yapmak ne kadar ayıp. Kafanız cinsellikten başka bir şeye çalışmadığından sanırım, yardım isteyen bir insan olunca bile tek düşündüğünüz seks oluyor. Hem çok komik hem de bir o kadar üzücü. Lütfen okuyun kendinizi geliştirin. Gerçekten utanç içindeyim umarım trolldür.

QUOTE="kalplerbirsedunyaguzel, post: 64516380, member: 727135"]
hadisler dini bir kaynak değildir. üstelik kadınları aşağılayan, erkeğe köle olmasını söyleyen onlarca hadis var. bu hadislere göre sokağa çıkman da yasak, burada yazman da doğru değil. işimize geleni alıp işimize gelmeyeni yok sayamayız. dinin tek kaynağı kuran'dır.
[/QUOTE]

Yukarda yazdiklarinizi birdaha okuyun isterseniz.. hadisleri aşağılayarak prygamberi de assagilamis oluyorsunuz. istemiyorsaniz siz boyle devam edersiniz ama burda kimsenin zihnini bulandirmaya hakkiniz yok..ayrica zavallı kelimesi bir hakaret değildir acıma duygusudur merhametten ileri gelir birisine acırsınız zavallı dersiniz ben ciddi anlamda acıdım kusura bakmayın.. Allah hepimize hidayet etsin
[/QUOTE]

siz okuduğuzu anlamaktan çoook uzaksınız.
peygamberi niye aşağılayım yahu tam tersi peygamberi bu hadislere yazanlar aşağılıyor bu hadisleri uyduranlar en büyük aşağılamayı yapmışlar diyorum. peygamberimizden böyle hadisler çıkmaz bu yüzden dini kaynak değildir diyorum ama sizin zihniniz çook diplerde kalmış. yazık yazık doğru yolu görmenizi dilerim....

Aynen öyle canim ve dinde zorlama diye birşey yok asıl.. bende herkesi kendine bırak kim ne isterse onu yapar akıl karıştırma Dediigm için dislike alıyorum ilginc doğuşu

[/QUOTE]

siz okuduğuzu anlamaktan çoook uzaksınız.
peygamberi niye aşağılayım yahu tam tersi peygamberi bu hadislere yazanlar aşağılıyor bu hadisleri uyduranlar en büyük aşağılamayı yapmışlar diyorum. peygamberimizden böyle hadisler çıkmaz bu yüzden dini kaynak değildir diyorum ama sizin zihniniz çook diplerde kalmış. yazık yazık doğru yolu görmenizi dilerim....

[/QUOTE]

Aminn inshaAllah hepimiz için geçerli hepimiz doğru yolu görelim insaAllah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…