Tesettüre girsem mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tesettürü ne kadar yanlış anlamışsınız
Sokaklar edepsiz erkek dolu kabul ama bu tacizler tesettürlü hanımlara da yapılıyor unutmayın
19 yaşındasınız , tesettürü anlamayı ve farz ibadetlerinize öncelik vermeyi deneyin derim
Zira anlamdan yapacağınız iş sonradan sıkıntı olur
Bu arada erkekler de kadınlar gibi Allah kuludur, her iki cinsinde iyisi kötüsü var, birinden toptan nefret etmek, Allahın yarattığına karşı gelmektir, madem çok hassassınız bu konulara da dikkat edin.

Son düzenleme:

hadisler dini kaynak değildir. kuran'ın hadislere ihtiyacı yoktur. pek çok yerde apaçık indirildiği yazar. bu yüzden tek kaynak kuran diyoruz.
nur suresi 31. ayet tesettürü emretmez. kıyafeti uzatmayı tavsiye eder. ki bugünkü tesettür değildir o.. kuran'da pek çok buna benzer tavsiye yer alır. hepsine emir diyemeyiz. zamanın şartlarına göre yaşayacaksak deveye binelim o halde zira kuran'da otobüs metro geçmez. madem bugüne göre değerlendiremiyoruz??
dinin emredilen bir şey dinen emredildiyse yapmamanın hükmü vardır. namaz kılmıyorsanız hükmü vardır mesela.

5 yıldır şu sitedeyim daha bir kez bile ceza yemedim ama zor tutuyorum kendimi

Bu ne cehalet bu ne saçmalık. Tesettüre girince saygı göreceğine inanmak nasıl bir düşünce yapısı aklım almıyor.

Erkeklerle konuşmak istemiyorum diyorsan evlenmeyeceksin, alışveriş yapmayacaksın, okula gitmeyeceksin.
Siz istemiyorsunuz diye ekolojik dengeyi bozup erkekleri yok mu edelim?

Siz tek kaynak Kur'an diyenler tam olarak kimsiniz peki?
Size göre tek kaynak olabilir ama hadisleri yok saymayanlara birşeyleri dikte etmeye calismasaniz mi daha fazla?
Çünkü hadisi yok sayan ile var olduğuna inanan iki insanin orta noktada buluşması pek mümkün değil.
Israrla aynı muhabbetleri döndürüyorsunuz fırsatını bulduğunuz tüm konularda.

İnsan kendi kendine sahip cikar ister cok acik giyin ister tesettürlü ol sen kendine mukayet olmadiktan sonra giydigin kiyafet sana ne yapsin? Zaten bu konunun dalga gecmek icin acildigini dusunuyorum 19 yas cok olmasada boyle salakca seyler dusunmek icin fazla bir yas

kimsiniz derken maksadınız oysa ben bir gruba tarikata şuna buna bağlı biri değildir. kendimim ve dinimin en iyi şekilde anlaşılmasını isterim. hadisleri yok saymak değil buradaki maksat hadislerin doğruluğunun belli olmaması. bu konuda çok bilgi kirliliği var maalesef. üstelik kuran pek çok kere apaçık indirildiğini belirtirken hadislerle maalesef durum karışık bir hal alıyor ki pek çok hadis doğrudan kuran'a aykırı ithamlar içermekte. bu yüzden tek kaynak kuran diyorum.

Konu sahibi bir de bu sizin de basiniza gelebilirdi yazmış
Pek tabii sokakta birisi bakar misin diye seslenip adres vs sorabilir.
Bu durumda tesetture girmek mi gelmeli aklimiza yani? Ben cidden hicbir anlam veremedim konuya.
Olay tesetture girmke ya da girmemek degil o herkesin kendi karari. Olay size bunu dusunduren durum.

Hala dini yorum yapıyorsunuz. Neden bu ısrar ??? Mune

Bu yorumu başka bir konuya yapmışsınız. Ben şimdi anlamadım, erkeklerden korunacağınızı zannettiğiniz için mi tesettüre girmek istiyorsunuz yoksa koca bulmak için mi?

Fazla kesin olmayın bu konuda
Hadisler açık ve net kaynaktır
Namazın da nasıl kılınacağı, şekli ve rekatı kuranda yoktur, hadisle öğrenilmiştir bunun gibi binlerce farz var hadisle öğrenilip, kuranın ifadelerini pekiştiren. Hadisin uydurması yok mu var, güzel kaynaklardan okumak lazım ancak şunu unutmayalım, kaynak sadece kitap olsa idi peygamberler olmazdı, kuranda çok açık ifadeler bununla ilgili, mesela Amerrasulü Bakara suresinin 285. ve 286. ayetinde Peygambere iman gayet açık ve nettir. Bu konularda ortalıkta dolaşan şöyledir böyledir iddialarına takılırken küfre gitmek var, Allah korusun, yapmayın, naçizane tavsiyem

İlla ki art niyetle yaklaştığını düşünmemen gerekir belki bir şey soracaktı. "Bence" öncesinde namazını kılmaya orucunu tutmaya başlayarak dine yaklaşsan daha iyi olur. Namaz kıldıkça Allah'a yaklaştıkça emin ol buna karar vermen kolaylaşacaktır. Bunu bize değil kendine sorman gerekir hakkıyla yapabilir miyim diye. Bende açığım dini vecibelerimi yerine getiriyorum ama tesettür için hazır değilim hakkıyla yapabileceğimi düşünmüyorum, ama farz yapmamız gerekiyor tabi ki inşallah Allah nasip eder.

Ben hadislerle ilgili bir tartışma içine girmek için yazmadim bu yorumumu sizin düşüncenizi de biliyorum.

Siz hadislerin doğru olmadığına inanıyorsunuz ben özellikle belli kaynaklarda ki hadislerin doğru olduğuna inanıyorum. Bunun tartışması çok gereksiz değil mi? Özellikle böyle bir platformda.
Hadislerle ilgili soru işareti olan birine kendi inandığıniz şekilde de anlatabilirsiniz ama durduk yere sürekli hadis yok demenizin bir anlamı olmuyor buradan bakınca.

Ben üzerinize gereksiz gelindiğini düşünüyorum. Ben çevreden rahatsız olduğum için kapanmak istemem Allah rızası için kapanmak isterim. Çünkü kapanmak gerçekten insana çok zor gelen bir durum.

Ama kapanmanın faydası var mi dersen bana çok oldu, şimdi otobüse bildiğim zaman kapalı olmayan bir kız ayakta beklerken bana yer verenler oluyor.(bunu hiç doğru bulmuyorum) ya da yine toplu taşımada bir erkek yanıma oturmuyor(her zaman değil ama çoğunlukla)
Eskiden bir kaç kez tanışmak amaclı numaramı isteyen kişiler olmuştu kapandıktan sonra olmadı
Ben tacize açıkken de uğramadım ona bir yorum yapamiycam
Yeni tanistigim kişiler tokalaşmak maksatlı elini uzatırdı, şimdi uzatmıyorlar ilk hamleyi benden bekliyorlar(bunu da yanlış buluyorum kadın elini uzatmadan erkek uzatmamalıdır nezaket kuralı bu)

Bravoooo

peygamberler elçidirler ve diğer peygamberler gibi son peygamberimizin de bir beşer olduğu kuran'da yazar. yani bir beşerin sözüne kutsiyet ilahilik atfetmek dinimize göre doğru değildir. bu saygımız ve sevgimizin ötesinde bir olay.
ayrıca kuran'da namazın nasıl kılınacağı da açıkca anlatılmıştır.
peygambere iman sözlerini kutsal kabul edin anlamına gelmez. bu konuda ciddi yanlış anlama.
namazda rekat kavramı mezheplere göre farklılık gösterirken siz hangi kesinlikten söz ediyorsunuz?

Canimm ya ne güzel yazmışsın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…