- Konu Sahibi CaresizMutsuzCicek
-
Günayydınnnnn Merhaba ablalarım,canlarımGruba sayenizde çok alıştım her ne kadar acı tatlı atışmalarımız olsa da :) Neyse konuya girmek istiyorum ben daha 19 yaşındayım Eylülde 20 olucam dün biraz hava serin olduğu için ben de değerlendireyim hem de biraz spor olsun diye yürümek istedim MASKEMİ TAKTIM tabi işte yolda yürürken bir ATM nin önünden geçiyorum bir tane benim yaşlarda bir erkek bana "bakar mısın?" dedi ben de gözlerim ve başımla "hayır"" işareti yaptıım ve yoluma devam etmek istedim o hala konuşmaya devam etti xx bank dedi ama ben uzaklaştığım için gerisini duymadım.Yani canlarım bu benim en sevmediğim şey.Bana bakar mısın diyor senli benli konuşuyor yani.Ben her şeyden önce "yetişkin bir kadınım" yani ben karşı cinsle nasıl ki arama mesafe koyuyorum onların da benimle aynı şekilde mesafe koymasını istiyorum.Ayrıca erkeklerle konuşmayı hiç sevmem.Bir de şöyle bir şey var ben daha önceden biri durdursa illa ki konuşmak zorunda hissediyordum kendimi ve duruyordum böyle bildiğiniz bir CESARET geldi içime.Yani şimdi düşünmüyordum ama acaba tesettüre mi girsem diyorum?Gerçi kınamayın ama ben 5 vakit namaz da kılmıyorum oruç da çok sektire sektire oluyor ama ben inançlı biriyım tesettürün beni koruyacağına inanıyorum sizce ne düşünüyorsunuz tesettüre girsem mi hem ben açık giyinmem öyle yani dün de uzun kolluydum dışarıda bu olay yaşanırken evde kısa kollu giyiyorum fikrinizi almak istiyorum sevgiler.
Genel olarak bazı konulara cevap vermek istiyorum.
1-Hadisler de dini kaynaktır. Kuran da emredilen bazı ibadetlerin nasil yapılacağını peygamberimiz açıklamıştır mesela. Peygamber sözlerine de hadis diyoruz. Bu durumda hadislere dini kaynak değil demek de ne bileyim.
2- Her sakallıya dede denmeyeceği gibi hadis olduğu iddia edilen her söze de hadis denmez. Ortalıkta binlerce uydurulmuş hadis var. Hadis usulu kitaplarında bu konuda ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir. Şunu söyleyeyim hadis rivayet eden ravilerin bile sahip olması gereken bircok kriter var. Demem o ki her hadis denene inanmayın.
3- Dinen emredilen bir şeyi yapmamak başka emredilen o şeyin emredildiğini inkar etmek bambaşkadır. Herkes kendinden sorumlu sonucta, isteyen istediği gibi yaşasin buna lafim yok. Ama helale haram, harama helal demek küfre kadar götürür. Bu farka dikkat edilmeli.
4- Nur süresi 31. ayet tesettürü emreden ayettir.
5- Tesettürü zaman şartlarına göre evirip çevirmek pek mantıklı değil. Sonuçta kadın aynı kadın, erkek aynı erkek, nefis aynı nefis.
6- Muhtemelen birazdan banlanacagim. Ama konuşmasaydım da içimde kalırdı. Buraya kadar da sabredip okuyanlara selam olsun.
Ben banliyken çok ekşınlı konular açılmaz inşallah.
Siz tek kaynak Kur'an diyenler tam olarak kimsiniz peki?hadisler dini kaynak değildir. kuran'ın hadislere ihtiyacı yoktur. pek çok yerde apaçık indirildiği yazar. bu yüzden tek kaynak kuran diyoruz.
nur suresi 31. ayet tesettürü emretmez. tavsiye eder. kuran'da pek çok buna benzer tavsiye yer alır. hepsine emir diyemeyiz. zamanın şartlarına göre yaşayacaksak deveye binelim o halde zira kuran'da otobüs metro geçmez. madem bugüne göre değerlendiremiyoruz??
dinin emredilen bir şey dinen emredildiyse yapmamanın hükmü vardır. namaz kılmıyorsanız hükmü vardır mesela.
Siz tek kaynak Kur'an diyenler tam olarak kimsiniz peki?
Size göre tek kaynak olabilir ama hadisleri yok saymayanlara birşeyleri dikte etmeye calismasaniz mi daha fazla?
Çünkü hadisi yok sayan ile var olduğuna inanan iki insanin orta noktada buluşması pek mümkün değil.
Israrla aynı muhabbetleri döndürüyorsunuz fırsatını bulduğunuz tüm konularda.
Günayydınnnnn Merhaba ablalarım,canlarımGruba sayenizde çok alıştım her ne kadar acı tatlı atışmalarımız olsa da :) Neyse konuya girmek istiyorum ben daha 19 yaşındayım Eylülde 20 olucam dün biraz hava serin olduğu için ben de değerlendireyim hem de biraz spor olsun diye yürümek istedim MASKEMİ TAKTIM tabi işte yolda yürürken bir ATM nin önünden geçiyorum bir tane benim yaşlarda bir erkek bana "bakar mısın?" dedi ben de gözlerim ve başımla "hayır"" işareti yaptıım ve yoluma devam etmek istedim o hala konuşmaya devam etti xx bank dedi ama ben uzaklaştığım için gerisini duymadım.Yani canlarım bu benim en sevmediğim şey.Bana bakar mısın diyor senli benli konuşuyor yani.Ben her şeyden önce "yetişkin bir kadınım" yani ben karşı cinsle nasıl ki arama mesafe koyuyorum onların da benimle aynı şekilde mesafe koymasını istiyorum.Ayrıca erkeklerle konuşmayı hiç sevmem.Bir de şöyle bir şey var ben daha önceden biri durdursa illa ki konuşmak zorunda hissediyordum kendimi ve duruyordum böyle bildiğiniz bir CESARET geldi içime.Yani şimdi düşünmüyordum ama acaba tesettüre mi girsem diyorum?Gerçi kınamayın ama ben 5 vakit namaz da kılmıyorum oruç da çok sektire sektire oluyor ama ben inançlı biriyım tesettürün beni koruyacağına inanıyorum sizce ne düşünüyorsunuz tesettüre girsem mi hem ben açık giyinmem öyle yani dün de uzun kolluydum dışarıda bu olay yaşanırken evde kısa kollu giyiyorum fikrinizi almak istiyorum sevgiler.
Hala dini yorum yapıyorsunuz. Neden bu ısrar ???kimsiniz derken maksadınız oysa ben bir gruba tarikata şuna buna bağlı biri değildir. kendimim ve dinimin en iyi şekilde anlaşılmasını isterim. hadisleri yok saymak değil buradaki maksat hadislerin doğruluğunun belli olmaması. bu konuda çok bilgi kirliliği var maalesef. üstelik kuran pek çok kere apaçık indirildiğini belirtirken hadislerle maalesef durum karışık bir hal alıyor ki pek çok hadis doğrudan kuran'a aykırı ithamlar içermekte. bu yüzden tek kaynak kuran diyorum.
Yahu canım bu ne ablacım erkekler de böyle ya!Açık saçık giyinen kadınları kimbilir.Ama lafa gelince kapalı tesettürlü kadın istiyorlar.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.O kapanmak Allah'la kişinin arasında.Erkeklerin o kadar kuralları varsa istedikleri gibi kadın bulsunlar.Bir insanı değiştirmeye çalışmasınlar.Ben de Başak burcuyum,yükselenim de Akrep ben de kısıtlanmaya hiç gelemem.Ama yine de eşinizle mutluluklar.
hadisler dini kaynak değildir. kuran'ın hadislere ihtiyacı yoktur. pek çok yerde apaçık indirildiği yazar. bu yüzden tek kaynak kuran diyoruz.
nur suresi 31. ayet tesettürü emretmez. kıyafeti uzatmayı tavsiye eder. ki bugünkü tesettür değildir o.. kuran'da pek çok buna benzer tavsiye yer alır. hepsine emir diyemeyiz. zamanın şartlarına göre yaşayacaksak deveye binelim o halde zira kuran'da otobüs metro geçmez. madem bugüne göre değerlendiremiyoruz??
dinin emredilen bir şey dinen emredildiyse yapmamanın hükmü vardır. namaz kılmıyorsanız hükmü vardır mesela.
İlla ki art niyetle yaklaştığını düşünmemen gerekir belki bir şey soracaktı. "Bence" öncesinde namazını kılmaya orucunu tutmaya başlayarak dine yaklaşsan daha iyi olur. Namaz kıldıkça Allah'a yaklaştıkça emin ol buna karar vermen kolaylaşacaktır. Bunu bize değil kendine sorman gerekir hakkıyla yapabilir miyim diye. Bende açığım dini vecibelerimi yerine getiriyorum ama tesettür için hazır değilim hakkıyla yapabileceğimi düşünmüyorum, ama farz yapmamız gerekiyor tabi ki inşallah Allah nasip eder.Günayydınnnnn Merhaba ablalarım,canlarımGruba sayenizde çok alıştım her ne kadar acı tatlı atışmalarımız olsa da :) Neyse konuya girmek istiyorum ben daha 19 yaşındayım Eylülde 20 olucam dün biraz hava serin olduğu için ben de değerlendireyim hem de biraz spor olsun diye yürümek istedim MASKEMİ TAKTIM tabi işte yolda yürürken bir ATM nin önünden geçiyorum bir tane benim yaşlarda bir erkek bana "bakar mısın?" dedi ben de gözlerim ve başımla "hayır"" işareti yaptıım ve yoluma devam etmek istedim o hala konuşmaya devam etti xx bank dedi ama ben uzaklaştığım için gerisini duymadım.Yani canlarım bu benim en sevmediğim şey.Bana bakar mısın diyor senli benli konuşuyor yani.Ben her şeyden önce "yetişkin bir kadınım" yani ben karşı cinsle nasıl ki arama mesafe koyuyorum onların da benimle aynı şekilde mesafe koymasını istiyorum.Ayrıca erkeklerle konuşmayı hiç sevmem.Bir de şöyle bir şey var ben daha önceden biri durdursa illa ki konuşmak zorunda hissediyordum kendimi ve duruyordum böyle bildiğiniz bir CESARET geldi içime.Yani şimdi düşünmüyordum ama acaba tesettüre mi girsem diyorum?Gerçi kınamayın ama ben 5 vakit namaz da kılmıyorum oruç da çok sektire sektire oluyor ama ben inançlı biriyım tesettürün beni koruyacağına inanıyorum sizce ne düşünüyorsunuz tesettüre girsem mi hem ben açık giyinmem öyle yani dün de uzun kolluydum dışarıda bu olay yaşanırken evde kısa kollu giyiyorum fikrinizi almak istiyorum sevgiler.
Ben hadislerle ilgili bir tartışma içine girmek için yazmadim bu yorumumu sizin düşüncenizi de biliyorum.kimsiniz derken maksadınız oysa ben bir gruba tarikata şuna buna bağlı biri değildir. kendimim ve dinimin en iyi şekilde anlaşılmasını isterim. hadisleri yok saymak değil buradaki maksat hadislerin doğruluğunun belli olmaması. bu konuda çok bilgi kirliliği var maalesef. üstelik kuran pek çok kere apaçık indirildiğini belirtirken hadislerle maalesef durum karışık bir hal alıyor ki pek çok hadis doğrudan kuran'a aykırı ithamlar içermekte. bu yüzden tek kaynak kuran diyorum.
BravooooFazla kesin olmayın bu konuda
Hadisler açık ve net kaynaktır
Namazın da nasıl kılınacağı, şekli ve rekatı kuranda yoktur, hadisle öğrenilmiştir bunun gibi binlerce farz var hadisle öğrenilip, kuranın ifadelerini pekiştiren. Hadisin uydurması yok mu var, güzel kaynaklardan okumak lazım ancak şunu unutmayalım, kaynak sadece kitap olsa idi peygamberler olmazdı, kuranda çok açık ifadeler bununla ilgili, mesela Amerrasulü Bakara suresinin 285. ve 286. ayetinde Peygambere iman gayet açık ve nettir. Bu konularda ortalıkta dolaşan şöyledir böyledir iddialarına takılırken küfre gitmek var, Allah korusun, yapmayın, naçizane tavsiyem
Fazla kesin olmayın bu konuda
Hadisler açık ve net kaynaktır
Namazın da nasıl kılınacağı, şekli ve rekatı kuranda yoktur, hadisle öğrenilmiştir bunun gibi binlerce farz var hadisle öğrenilip, kuranın ifadelerini pekiştiren. Hadisin uydurması yok mu var, güzel kaynaklardan okumak lazım ancak şunu unutmayalım, kaynak sadece kitap olsa idi peygamberler olmazdı, kuranda çok açık ifadeler bununla ilgili, mesela Amerrasulü Bakara suresinin 285. ve 286. ayetinde Peygambere iman gayet açık ve nettir. Bu konularda ortalıkta dolaşan şöyledir böyledir iddialarına takılırken küfre gitmek var, Allah korusun, yapmayın, naçizane tavsiyem
Canimm ya ne güzel yazmışsın..İlla ki art niyetle yaklaştığını düşünmemen gerekir belki bir şey soracaktı. "Bence" öncesinde namazını kılmaya orucunu tutmaya başlayarak dine yaklaşsan daha iyi olur. Namaz kıldıkça Allah'a yaklaştıkça emin ol buna karar vermen kolaylaşacaktır. Bunu bize değil kendine sorman gerekir hakkıyla yapabilir miyim diye. Bende açığım dini vecibelerimi yerine getiriyorum ama tesettür için hazır değilim hakkıyla yapabileceğimi düşünmüyorum, ama farz yapmamız gerekiyor tabi ki inşallah Allah nasip eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?