Tesettürlü arkadaşların paylaşım ve sohbet topiği

Kızlar sizlere arşivimdeki kombinleri, tesettür kıyafetleri ve tesettüre uyarlanabilecek kıyafetleri paylaşmaya devam ediyorum..

önce etekler..

Canlarım kumaş üzerine tüllü etekler de çok moda bu yıl, mesela yakın bir arkadaşınızın nikahına, nişanına giderken ya da akraba düğünlerinde vs rahatlıkla giyilebilir bence

BU şalvarlı kombini özellikle Gülperi için buldum

şalvar mı
göremiyorum ama şalvarı pantolon gibi kullanıp da üzerine bişey almadan badi gömlek vs giyilmesine karşıyım ben ..kapalı gibi değil açık gibi oluyor insan ..
bi de tulumlara başladılar bu ara bir iki kişide gördüm ..
o tulumun üzerine hırka alınmalı yani arkadan sadece hırka görünmeliki kapalı gibi dursun ..
çok tuhaf olduklarının farkında değiller...
artık kapalılar da açıkla gibi giynmeye başladı onların giydiği herşeyi giyiyorlar
daracık yapışan bluzlar ,dize kadar etekler ince çorap ,daracık tunikler hiç hoş gelmiyor bana
geçen bi bayan gördüm şal takmış ama önü açık sallapati sallamış şalı ,altında tayt üzerinde kalça altında tunik ,ayağında da dize kadar bot
yani aynı açık bayanlar gibi ama sadece başı kapalı ,o da yarım yamalak
suratta bir ton makyaj ...
sanırım etraflarında uyaracak kimse yok

Canım elbette bunlar şahsi düşüncelerin,saygı duyuyorum ama bu topikte daha önce bu tarz konuşmalar yapıldı senin tarif ettiğin tarzda giyinmeyi tercihe den birkaç arkadaşımız doğal olarak karşılık verince de istemediğimiz konuşmalar yaşandı. BU sebeple rica ediyorum kimsenin giyim tarzı hakkında 'sallapatş sallamış şalı' gibi ifadeler kullanmayalım. eminim pek çoğumuz tesettürü layığı ile yerine getirmeye çalışıyordur ya da henüz yeni örtünmüştür ve Rabbim nasip ederse ileride daha da iyi örtünecektir, uygulayacaktır tesettürü. Örneğin ben ilk kapandığım seneler çoğunlukla senin tarif ettiğin şekilde giyinirdim. Yani diyeceğim o ki; burada kimsenin tesettürü uygulayış tarzını yargılamayalım, yanlış anlama lütfen bunu yalnızca senin için söylemiyorum canım herkesten 'ricam'dır naçizane. Kimsenin kalbi kırılmasın, gücenme olmasın. BU paylaştıklarım illa ki dışarıya çıkınca uygulanacak kombinler değil. Ev içinde arkadaş toplantılarında giyilecek belki, dışarı çıkarken de pardesü alacaktır belki o bayan yani bilmeden gıybet de yapmamış oluruz hem

yok ceyda merak etme yanlış anlamadım
doğru söylüyorsun sonuna kadar katılıyorum ..
ben zaten insanları yargılamaya kesinlikle karşıyım ..
kimin neden öyle giyindiğini bilemeyiz..
mesela en basiti makyajlı kapalı görüyoruz ,belki de onun için özel bi gündür ,bi düğüne nişana gidiyordur ondan yapmıştır ,içeriğini bilemeyiz ,asla kınamıyorum ,benim de yanlış giyindiğim zamanlar oldu ,sadece bahsettiğim tarzda giyinmenin yanlış olduğunu söylüyorum ,amacım birilerini yargılamak değil ,ha belki ben de düzgün giyinmiyorumdur orası da ayrı konu ,kendimi de eleştirirm her zaman ,ama ben de yanlış giyinsem de işin doğrusu bu ,bunu anlatmaya çalıştım
bi de bazen insanların bazı dönemlerde özentisi olabiliyo ,psikolojisi farklı olabiliyo , o yüzden farklı şeyler giyebiliyo onu da bilemeyiz ..
ama etrafımızda böyle olan insanları yadırgamadan müdahele etmeden ,tatlı dil ve güler yüzle kınamadan uyarabilirz..
mesela canım sana pek yakışmamış bu ,bence sana şu tarz daha çok yakışıyor vs gibilerinden o insanın yanlışını düzeltebilirz..
zaten ben insanların kıyafet vs ile yargılanmasına karşıyım ..kimin ne kadar müslüman olduğunu kimse bilemez..islamda örtünmek şart ama örtündüm diye iş bitmiyor ,daha geride çok şey var ..
hemfikiriz merak etme dedimya ben sadece doğru olanı yazdım

Hemfikir olduğumuza sevindim canım, yazdıklarında artniyet olmadığına eminim zaten tesettürü en iyi Kur'an açıklıyor zaten herkes kendini ayetle kıyaslarsa hangi noktada olduğunu açıkça görür

Size katılıyorum arkadaşlar katılıyorum size ben de..Herkes elinden geldiği kadarını yapıyordur kimseyi yargılamamak lazım...Ben de hiç ideal bi kapalı olduğumu düşünmüyorum...Ama elimden gelen bu inşallah daha da iyisi olur gün geçtkçe...İslamın daha önemli şartları var onlara bakmak lazım bence

S/M BEDEN İÇİN UYGUN
FOTOĞRAFTA GÖRÜLEN RENKLER MEVCUT

ÖLÇÜLER

CM Inchs
UZUNLUK: 84cm 33.07 inch
GÖĞÜS: 96cm 37.79 inch
BEL: 84cm 33.07 inch
KOL: 58cm 22.83 inch

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…