- Konu Sahibi sedosbilal
-
- #4.741
senden 8-10cm cik uzunum:)) o yüzden olsa gerek
evet bayağı uzunmuşsun ..
yok ya normalim tam standart..ama böyle yarım etekleri giyemiyorum işte kısa geliyo
kısa derken sadece bi tanesi kısa ..
diğerleri tam boyda ..
sen mankenlere bakma onların boyları uzun da ondan
bize boyda gelir bu etekler ..
sadece 2,si çizmeyle giyilebilir
valla tuana ben de ucuza çok şey alıyorum ama hiçbirşey olmuyor olmadı bugüne kadar çok şükür ,uzun süre de kullanıyorum ,sadece 250 tl likler ii olsaydı herkes onlardan alır giyerdi değilmi
malına bakmak lazım bi de bazı polyesterler de ii çıkıyor bende de var mesela buraya da eklemiştim bir iki eşarp
hatta bi tanesi yüzde yüz polyester ama harika bir duruşu var ,kaymıyorum ,hemen yırtılmıyor ..
bence önyargılı olmamak lazım bu konuda ,takıp bakarsın sorun yoksa alırsın ...
ama polyester ii olmuyor deyip illa gidip ipek almak gerekmez diye düşünüyorum...
ben pazardan aldıklarımı bile uzun süre kullanıyorum ,kullanan da çok var ,belki sana öyle denk gelmiştir
haklısın canım...kalite de kalite...100tl lik lacivert pardesümün başına geleni biliyosun
benden uzunsun .ayrıca türk kadını boy ortalaması 160 haberin olsun
bi de vucutla da alakalı ..ben mesela bi beden büyük alırım genelde boyu biraz daha uzamış oluyor
belden attırıyorum bi çentik tamam
işte geldim burdayım
ben mangodan da çok alıyorum bi kere ,ama size hep lc denk geldi
ben de tam tersine hep tek beden ve tek kalan ürünleri bulurum ..
evet bi yetenek gerçekten bu ,bi de ben bunu yarım saatte yapıyorum
bugün de batiğe gideceğim inş. bakalım orda neler var
bu arada son tiyatro kombini eklemiştim pek yorum gelmedi ,beğenilmedi sanırım
hem hep ben ekliyorum azıcık ara vereyim dedim
ben tesettür mağazaların fahiş fiyatlı ürün satmasına karşıyım ..
biz müslümanların örtünmesini istiyorsak ,kapitalist sisteme uyup para derdine düşmek yerine,müslüman kardeşlerimize öyle bir hizmet vermeliyizki ,ucuza örtünsünler ,örtünmeden soğumasınlar diye..
ama bu zihniyet artık günümüzde yok olmuş durumda..
günümüz müslümanının sorunsalı da bu zaten ..
kapitalist sisteme ayak uydurmak ..
acı ama gerçek bu ..
bir pardesüye 250 tl vermek bir eşarba 100 tl vermek israf değil de nedir ?
mesela pardesüye vereceğimiz paranın150 tlye satsalar geri kalan 100tlsini bir fakirin eline sıkıştırsak sizce kaliteli giyinmekten ziyade daha büyük bir sevap işlemiş olmazmıyız ?
ki soruyorum size bir özeleştiri yapalım ,cebimizden markalara kaliteli giyinmek adına paracıklarımız gayet güzel çıkıyorken ,acaba bir fakrie yardım edebiliyormuyuz aynı miktarlarda ?
işte malesef tesettür mağazaları buna olanak vermek yerine onlar da bizi sömürme peşine gidiyorlar çünkü artık dünya düzeni paradan ibaret..
malesef bu tuzağa biz müslümanlar da düşüyoruz..
konusu açılmışken takıldığım başka bir konu var ..
hem islamdan bahsedip ,yeri geldiğinde birbirimizi tesettür konusunda acımasızca eleştirip ,başımıza vakko ,pierre cardin eşarp bağlamak bana son derece zıt hareketler olarka geliyor..
bir yandan islamı yaşamaya çalışırken ,islamı kendimize göremi yaşamalıyız bilmiyorum..
yani örtünürken örtünüyoruz ama eşarbımız vakko ,pierre cardin..
oldumu bu şimdi ,bu nasıl tezat..
kaldıki bu markaların ne olduğu da gün gibi aşikarken.
bazı arkadaşlarım var tesettürlü ,bu markalardan asla vazgeçmiyor..
islam ruhunu gerçekten yaşamak isteyen insan bu markaları kullanmaz..
islam sadece örtünmeden ibaret değil arkadaşlar lütfen buna dikkat çekelim ,örtünelim ama bazı konularda da hassas olmamız lazım ..
ancak bu şekilde örtünmeyi tam yerine getirmiş oluruz..
bizim o markalara ihtyacımız yok ,kendi türk malımız olan eşarplar ne güne duruyor..
kaliteli giyinmek adına bu sermayaye destek vermek bize yakışmaz..
hem islamda kaliteli giyinmek diye birşey yok ,ne kalitesi ,islamda kalite takvadadır,müslüman da kaliteli değil ,temiz ve şık giyinir..
ismali otellere gidiyorsunuz durum yine aynı ..
tonla para alıyorlar bizden ..
hangisi bizi düşünerek fiyatları biraz daha azaltalım da herkes faydalansın ,zaten müslüman kesimin buna ihtiyacı var diye düşünüyor söylermisiniz?
müslüman kendini ve parasını düşünmekten başka birşey düşünmez olmuş ,bir tüccar gibi davranmayı seçmişiz..
ben zengin olsam en önce müslüman kardeşlerime daha nasıl ii hizmet veririm ,onlar için hayatı nasıl kolaylaştırabilirim diye düşünürüm..
islamda burjuvazi kesimi diye birşey yok arkadaşlar..
islamda kalite de yok ,islamda sadece müslüman kardeşini düşünmek ve ona hizmet etmek var ..
müslümanlığımızı işte bu kapitalist sistemle elimizden almaya çalışıyorlar..
biz bunlara ayak uydurup da maşaları olmayalım ..
Hoşgeldin canım. :)
Ne diyeyim o kadar güzel açıklamışsın ki söyleyecek söz yok.
Baştan sona kadar yanlış diyebileceğim tek bir cümlen bile yok bu bir gerçek.
Gelgelelim ben uygulayamıyorum malesef, birçok şeyde olduğu gibi.
Zaten çok fazla hatalarım var tesettür konusunda mükemmel değilim henüz, mesela pardesü giymiyorum etek yerine pantolon tercih ediyorum, makyaj yapıyorum, topuklu ayakkabı giyiyorum, bunun gibi birçok şey. Ama zamanla kendimi düzelttiğimi hissediyorum. Daha bol pantolonlar giyiyorum arada bir etek giyiyorum, rengarenk giyinirdim ayakkabıma kadar ama artık dikkat çekmeyecek renkler tercih ediyorum. Toplum içerisinde hareketime tavrıma dikkat ediyorum çok rahat davranmıyorum çünkü biliyorum ki benim en ufak bir yanlışım tüm tesettürlülerin yanlışı olacak. Millet hata arıyor zaten, eşarpların markasını bile inceliyorlar dediğin gibi vakko pierre cardin olunca çok yadırganıyor. Hem müslümanım diyorsun hem vakko takıyorsun gibisinden laflar duyuyoruz. Gerçi ben de asla almam vakko ama alanı da kınamam yadırgamam çünkü hepimiz insanız kimse mükemmel değil hepimiz nefsimize hitap eden şeyleri yapıyoruz. Ben yanlışlarımı düzeltmek için çabalıyorum, eminim ki hepimiz çabalıyoruz. İnşallah zamanla bahsettiğin gibi dikkatli müslümanlar olabiliriz. Ben uyarılarını çok yerinde buldum düşüncelerini paylaştığın için gerçekten teşekkürler çünkü bunları hatırlamaya düşünmeye ihtiyacımız var. Nefsimizin hoşuna gitmese de doğru olan bu, yapmamız gereken bu. :)
kızlar, ben spor giyinmeyi çok seviyorum. hatta eşim de benim genelde spor kıyafetli halimi daha çok beğenir. ben yeni örtündüm sayılır bundan önce de aşırı açık değildim ama örtülü de değildim. her bayan gibi ben de güzel giyinmek istiyorum :) ancak keten etek ve üzeri badi olayını aşıp daha şık ve spor giyinmeyi henüz becerebilmiş değilim
bilmez miyim ne hevesle almıştın halbuki, baska yerden alsaydın kesinlikle değiştirmezlerdi ama.
kızlar bu marka olayına bu kadar neden takıldınız..dayanamayıp bişey yazıcam ama banlanmaktan korkuyorum...yanlış anlaşılmasın bu arada konu siyasete girer diye dedim yoksa hakaret falan değil tabiki....
Canım takılmak değil, ben de alırken hep marka tercih ediyorum bazen 300ü 500ü çıkarıyorum gözden yani ama yaptığımızın yanlış olduğunu belirttim, yanlış çünkü. :)
Söyle kız merak ettim çatlarım.
bir kıyafete mi sırf 300-500
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?