- Konu Sahibi sedosbilal
-
- #4.761
bluzunun rengi güzel fakat kolları kısa sanki,yada kıvırdın mı,bilmiyorum..yüzüğün hemen dikkatimi çekti bir bijuteri sahibi olarak...güzelmiş..
BEN MESELA bi etek çok beğendim ama kısa ,hemen bi beden büyük ,hooopp bele çentik tamamdırevet beli düşük olunca boyuda uzun gibi duruyor :)))
rica ederim ..Hoşgeldin canım. :)
Ne diyeyim o kadar güzel açıklamışsın ki söyleyecek söz yok.
Baştan sona kadar yanlış diyebileceğim tek bir cümlen bile yok bu bir gerçek.
Gelgelelim ben uygulayamıyorum malesef, birçok şeyde olduğu gibi.
Zaten çok fazla hatalarım var tesettür konusunda mükemmel değilim henüz, mesela pardesü giymiyorum etek yerine pantolon tercih ediyorum, makyaj yapıyorum, topuklu ayakkabı giyiyorum, bunun gibi birçok şey. Ama zamanla kendimi düzelttiğimi hissediyorum. Daha bol pantolonlar giyiyorum arada bir etek giyiyorum, rengarenk giyinirdim ayakkabıma kadar ama artık dikkat çekmeyecek renkler tercih ediyorum. Toplum içerisinde hareketime tavrıma dikkat ediyorum çok rahat davranmıyorum çünkü biliyorum ki benim en ufak bir yanlışım tüm tesettürlülerin yanlışı olacak. Millet hata arıyor zaten, eşarpların markasını bile inceliyorlar dediğin gibi vakko pierre cardin olunca çok yadırganıyor. Hem müslümanım diyorsun hem vakko takıyorsun gibisinden laflar duyuyoruz. Gerçi ben de asla almam vakko ama alanı da kınamam yadırgamam çünkü hepimiz insanız kimse mükemmel değil hepimiz nefsimize hitap eden şeyleri yapıyoruz. Ben yanlışlarımı düzeltmek için çabalıyorum, eminim ki hepimiz çabalıyoruz. İnşallah zamanla bahsettiğin gibi dikkatli müslümanlar olabiliriz. Ben uyarılarını çok yerinde buldum düşüncelerini paylaştığın için gerçekten teşekkürler çünkü bunları hatırlamaya düşünmeye ihtiyacımız var. Nefsimizin hoşuna gitmese de doğru olan bu, yapmamız gereken bu. :)
aslında ben bunları yazarken kendimi de eleştiriyorum ,çünkü ben sürekli özeleştirisini yapan biriyim ..
ben de bekarken aynı senin gibiydim ama zamanla düzelttim giyim konusunu ,artık dar kotu bile dizimde birşey üstüne giymedikçe asla giymiyorum ...
pardesü giymek şart değil ,pantolon da sakıncalı değil ,zira arap ülkelerinde erkekler entari giyiyor ,önemli olan genel olarak erkeğe benzememek yoksa pantolon üzerine dize kadar tunik giyersen de olur ,önemli olan tesettüre uygun bol ve yapışık kıyafetler giymemek hatları belli etmemek..
ben de artık etek daha çok giyiyorum pantolonu da dize kadar tunikle ve bol pantolon kullanıyorum..
ben de tek renk giyiyorum genelde çok deseli rengarenk tercih etmiyorum ama bazen de alıyorum ,o kadar da olsun artık ne yapalım ,elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama kadınların işi daha zor ,çünkü yaratılışımızda süslenme arzusu var
erkekler oh bi gömlek pantolon ,estetik olma kagıları yok valla ne rahatlar
ben iyiyim diğerleri kötü anlamında değil ,kendimizi eleştirmek babında söyledim.
çünkü kendimizi eleştirme konusunda çok aciz kalıyoruz ,eleştirmek istemiyoruz ,başkalarını gayet kolay eleştirebiliyoruz da kendimize gelince ağzımızdan tek söz çıkmıyor..
senin kendi özeleştirine bayıldım ,gerçekten bu yazdıkların bile ALLAH katında bir yere sahiptir inş.
çünkü insanın kendine karşı doğru olması ve hatalarını elinden geldiğince dzeltmeye çalışması kadar güzel birşey olamaz..
insanların kendini eleştirip ,daha ii nasıl bir müslüman olabilirim diye düşünmesini istiyorum ben aslında..
yani en çok takıldığım nokta müslümanlığımız bir takım kalıplara sokup gerisini önemsememek ..
nedir bunlar ,namaz kılmak ,örtünmek ,zekat,oruç,kurban ..
bunları yaptıkmı köşeyi döndük sanıyoruz.
işte benim ısrarım burda ..
bunları yapmak zorundayız ama arkada bıraktığımız ,önemsemediğimiz öyle çok şey varki islam adına ..
bunları gözardı etmemiz beni çok üzüyor ..
israf etmemek ,sadakaya önem vermek ,bir yetim başı okşamak ,darda kalan birine yardım eli uzatmak ,insanlara karşı ii niyetli olmak ,enaniyeti bir kenara bırakıp yaşamaya çalışmak vs. bu liste uzar gider..yani islam ahlakından bahsediyorum ..hani islam ahlakımız..
farzları yaptık tamammı tama ,işte buna şiddetle karşıyım ,asıl anlatmak istediğim de bu..
çünkü farzların dışında diğer insanlara karşı sorumlu olduğumuz ahlaki unsurlar da var ve bunlar çok önemli ..
mesela namaz kılmak kul ile ALLAH arasında ,arada başak kimse yok ,günahı da sevabı da sana ..
ama diğer insanlarla arandaki mevzularda ,toplumsal durumlarda ,örneğin birine karşı kötüniyet ,kibirlilik ,kimseye yardım eli uzatmama gibi durumlar direk diğer insanları da etkileyen durumlar olduğu için bunlar konusunda eksik kalmamız çok çok daha ALLAH katında bize zarar verecektir diye düşünüyorum...
sadaka mesela belaları defeder..peki kaçımız sadaka veriyoruz..
her gün bir yarıma muhtaca 1 tl bile versek bu bile sadaka yerine geçer ve bizi beladan korur ve ALLAH katında çok sevabı var ,toplumsal olarak da çok faydası var ..
toplum kötüleşti diyoruz ,peki hiç bizim suçumuz yokmu bu durumda ,hep başkalarımı suçlu?
hangimiz bir açı doyuruyoruz ,eskiden zekat verilecek adam bulunamazmış ,bir mahallede bir aç varsa o mahallenin sakinleri çok utanır hemen gidip doyururlarmış fakiri..
hani nerde şimdi bu zihniyet..
ben kendimi kurtardımmı eyvallah düşüncesi var hepimizde..ama islam böyle birşey değil ..
ALLAH bize farzları yerine getirin derken yanında şu şu ahlaki özelliklere sahip olun ,şunları yapın şunları yapmayın diyor ,54 farz kimin aklında günümüzde..
bu dünya bizim sayemizde ancak güzelleşebilir ,biz ahlaki olarak öyle bir nesil olmalı ve yetiştirmeliyizki dünyada islam ahlakını herkese gösterelim ve dünyadaki bu kötülüğe son verelim..
dünya durduk yerde kötü olmadı ,insan eliyle bu hale geldi ..
peki bizim bundan nasibimiz ne ?
bize düşen de kendini kurtarıp gerisi beni ilgilendirmez diye düşünmemizdir..
Peygamberimiz sadece kendinimi düşünmüş ,tüm ümmetini düşünüp ona göre hareket etmemiş mi ?
Ben kendimi kurtarayım ,namazımı kılayım ,orucumu tutup zekatımı verip kurbanımı keseyimmi demiş?
israf etmiş mi peygamberimiz ,bir giysiye 3-4 kat para vermiş mi ?
islam KURAN SÜNNET VE iCMADIR..
hani sünnetler ?
vay ki halimize ne vayy..
mesela bir ay da ya bu ay şu eteği almayyım da ihtiyacı olan birine bu parayı vereyim de bir garibi sevindireyim diyen oldu içimizde?
irade ve nefisle mücadele nerde ?
mesela hepimiz bir ay deneyelim bunu ne dersiniz..
herks bu ay aşırı derecede istediği bir kıyafeti almasın ve bir yardıma muhtaca o parayı versin ,sevindirsin..
bakalım kaçımız bu işi başarabilecek..
alın size bir sosyal proje..
bakalım kaçımız bu hassasiyete sahibiz?
kendimi de katıyorum içine ..
ben seve seve böyle bir şeyi yapacağımı en baştan belirtmek istiyorum..
belki nefsimizi köreltebiliriz hep beraber ..
zamanla oturur herşey..ben de spor giyinirim..3 tane kot etek aldım.Siyah,mavi ve yeşil (ya hani eskitme gibi oluyo ya:)) ve onların üstüne u.s.polodan sweet aldım genelde bunları giyiyorum..Zaten düz bir kot etekle herşey çok güzel oluyor kazak swett gömlek...bu tarz bakabilirsin sen de...tesettür markalarının online siteleri var indirimleri takip et oradan cnm...
çok teşekkür ederim canım..Nursenacim, ekledigin esarplar cok guzelmis tatlim,
Gule gule kullan insallah
ceketin deri mi?rengi ve şekli çok güzel..güle güle giy..
Kristaltane ceketini çok beğendim
bluzunun rengi güzel fakat kolları kısa sanki,yada kıvırdın mı,bilmiyorum..yüzüğün hemen dikkatimi çekti bir bijuteri sahibi olarak...güzelmiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?