Tetonos asisi

Aysee38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
612
104
33
Arkadaslar ben hamile kalmadan bi ay once tetnz asisi vurulmustm ordaki doktor 5 yil bu asidan yaptrmcn dedi simdi hamilelerde 20.haftada bu asi yapiliyomus benm yaptrmm qerekmi yoksa yaptirmayimmi 2 doz oluyomus bu asilar o yuzden kafam karisti size sormak istedim

Canım ben ilk gebeliğimde tek doz aşı oldum. İkinci gebeliğim le arasında 2 yıl fark var yani kızım şuan 24 aylık ben 33 haftalık gebeyim. Doktor 5 yıl geçerli bu iğne yaptırmana gerek Yok dedi. Aynı şekilde ebeyle görüştüm oda bunu söyledi.

Doktrmuda bi sormm lzm kafm ck karsti yaa cogu kisi bida olursan thlikli diyor aslnda yptrmk istmyrm ama yinede dktr ne dicek bakalim

18. Haftamda olcam bende yani 2 haftam kaldi cok aciyomu o asi ben korkuyorum nedense kucuklugumden beri o asidan

Bende ebeye soledigimde o zman tek doz yaparz demisti acikcasi yaptrma taraftari deilim bisey olursa diye korkuyorum yaptrmasamda bi sorun olurmu acaba die korkuyorum napcam bilmiyorum

Hayir ole uzun suren bisi deil benmki hemen oldu bitti tabi bide bu doktra bagli yanii eli hafifse sorun yok

Sağlık ocağında mutlaka gebe takibin vardır oradaki hemşireye sorsan sana yardımcı olur. Normalde gebelere iki doz vuruyorlar. Sen bir konuş istersen nasıl olsa yakındır... Onlar da bilgili bu konuda için rahat olsun..

Hemen saniyelik mi oluyo yoksa biraz igneyi tutuyomu orda
Hemen saniyelik bir aşı hissetmiyorsun bile... Sonradan hafiften kas ağrısı gibi bişey oluyor ama çok az dayanılmayacak gibi değil... Benim 2. Dozda kas ağrısı olmustu.. aşı yapılırken bakmazsan çabuk biter :)

Ben ilk hamileliğimde de, şimdikinde de yaptırmadım.
Doğum yapacağınız hastaneye güveniyorsanız, yaptırmayabilirsiniz.

Ordaki ebeye soledim asi oldum diyede oda tek doz asi yaparz o zman dedi ama yinede korkuyorum yaa ins bi sorun olmaz

benn ilk gebeligimden sonra 5 dozu tamamladim. omurluk oldu benimki. simdiki.hamilelikte ebe aşılarınızi 5.etamamlamissiniz. gerek yok dedi.

Ordaki ebeye soledim asi oldum diyede oda tek doz asi yaparz o zman dedi ama yinede korkuyorum yaa ins bi sorun olmaz
Aşıları zaten benim bildiğim sağlık ocağındaki kişiler yapıyor... Madem böyle bişey söyledi korkmana gerek yok.. sonuçta bu kişiler bu işi yıllardır yapıyor kimse işini kariyerini riske atmak istemez... Ben olsam yaptırırım asla risk almam hastane ortamına giricem sonuçta...

Bilmiyorum ya kafam cok karisik once bi doktruma bu durumu soyleym bakalim o ne dicek yptr derse yaptrrm

Yapilirken acimazsa sonra acirsa sorun yok o an icin korkuyorum sdce ztn hic igneye bakamiyorum nedense tansiyonm dusuyo heheh

Bende ebeye soledigimde o zman tek doz yaparz demisti acikcasi yaptrma taraftari deilim bisey olursa diye korkuyorum yaptrmasamda bi sorun olurmu acaba die korkuyorum napcam bilmiyorum
hamilelere tetenoz aşısı şart. çünkü aşı olunca vücutta antikor oluşuyor ve bu bebeğede geçerek onu koruyor. özellikle kordon kesilirken vs tetenoz kapmasın bebek diye mutlaka yaptırılmalı. altı üstü aşı. korkmayın bu kadar.

Bende 19 haftalıkken ilk dozu vurdurdum çok şükür bi sıkıntı yaşamadım bünyeye göre değişiyor herkeste ağrı olacak diye bişey yok
İğneyi hemencecik vuruyolar zaten saniyelik iş.. o an zaten ağrı olmaz
Olursa ilerleyen saatlerde kolonyalı pamukla silersiniz buz koyarsınız

Asidan korktugum icin deil hamile olmadan bi ay once yaptrdm.ben bu asiyi yapan doktr 5 sene yaptrmican dede simdi bn bu asiyi tekrar vurdurursam bi sorun olurmu die korkuyorum baska biseyden deil yaniiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…