teyze anne yarısıdır diye biliriz değil mi? :(

kızı mı?
kızı zaten göndermeyiz de neden anasından babasından kalan malı yesinler
yetmeyip kızın dişinden tırnağından artırıp aldıklarının üzerine yatsınlar?
günah değil mi yaa

kız evi sattıgında kaç yaşındaymış belki ondan bir şey çıkabilir.kız küçükse onun malını sattılarsa parası nerde nasıl tutuldu dava açılabilir.ama ona da okuttuk o parayı ona harcadık diyebilirler.açıkçası bir şey alamazsınız.Allaha havale yaptıkları yanlarına kalmaz.bundan sonra uzak duracak.inşaallah çocuga iyi bakmışlardı yoksa bu dünyada burunlarından fitil fitil gelsin.hem öksüz hem yetim.

henüz ev yarım canım
ailem arttırdıkça yaptırıyor içini
ama dediğin gibi planda eylüldeydi düğün, onu ertelemek sıkıntı olur
allahım güzel kapılar açsın inşallah
artık olduğu kadarıyla olacak
eksikler sonra da tamamlanır

Öncelikle ne kadar iyi bir görümcesiniz siz.
Vallahi sizi ayakta alkisliyorum.
Allah sizden bin kere razi olsun, kiza kendi kiz kardesinizmis gibi davraniyorsunuz.
Dertlerini kafaniza takip cözüm ariyorsunuz.
Cok takdir ettim sizi.

Göndermeyin kizi teyzesine. Sonucta sizde kalmak istemis.
Esyalarla ilgilide ne diyeyim ki, cazgirlik yapip geri verin dese ise yarar mi?
Anladigim kadari ile öyle bir kizda degil.
Ne bicim insanlar var ya, insallah hayrini görmezler o esyalarin.
Yetim hakki yemek bu.

canım bunlar tilki
18 yaşını doldurmasını beklemişler

kızın çok büyük hakkını yemişler çoook.. O çeyizini gönderdikleri kız boşanır gelir hayrını görmez kimse yetim hakkının..
kardeşinizi de doldurmadan güzellikle konuşun kimsenin yanına kalmaz ettiği.. Allah muhafaza bir taşkınlık falan çıkar gençlere yazık olur.. kızla da mümkün mertebe gitmemesi yönünde konuşun gerçek yüzlerini görsün..kan bağı diye adam yiyorlar, yaptıkları büyük edepsizlik, terbiyesizlik..

valla arkadaşım siz ve aileniz gerçekten 10 numara insanlarsınız, o kıza öz aile olursunuz inşallah bir ömür.. giden 3-4 parça eşya olsun, her şekilde yapılır.. ama ben teyze ve çocukları için gerçekten korktum, çünkü bir kaç olay gördüm bu şekilde sonları gerçekten çok kötü oldu..

''insanın kendisine yaptığını bir ordu gelse yapamaz.''

demişler

sağol canım teşekkür ederim
ben insana insan olarak bakarım
sıfatlar beni bağlamaz
kızı zaten göndermem
ailemin yanında da kalabilir ama evde kardeşim de olduğu için ailem rahatsız olur
kıza laf gelsin istemeyiz

canım ne biz, ne kız cazgırlık bilmiyoruz
ama erkek kardeşim zaten acayip gıcık onlara
o ne yapar kestiremiyorum
korkuyorum da, babam da kalp hastası
kötü olayları kaldıramaz
bana kalsa şeytan görsün yüzlerini
bizden kızdan uzak olsunlar terbiyesizler

Bence o aileyle görüşmeyin düğün olduktan sonra.
Yaptıkları çok ayıp yenilir yutulur birşey değil.
Devamlı kızın yüzüne sana okadar baktık ettik dedikleri için yaptıkları iyiliğin sevabıda kalmadı zaten...

Aynen Allah çok fena çıkartıyor ne olduklarını anlamıyorlar bunlardan da çıkar mutlaka.

kızı mı?
kızı zaten göndermeyiz de neden anasından babasından kalan malı yesinler
yetmeyip kızın dişinden tırnağından artırıp aldıklarının üzerine yatsınlar?
günah değil mi yaa
çok büyük günah hem de.. hay Allahım ya akraba güyaaaa!!!! hem de yetim hakkı yiyorlar.. Allah bildiği gibi yapsın, teyze kızı da az değilmiş hadi anne babası beş para etmezmiş kendisi diyememiş mi anne kızın çeyizini bana vermeyin olmaz öyle şey diye.. kendi kızı da var teyzeden enişteden çıkmasa bile kızlarından çıkar o yedikleri haramlar...

hemen düğün yapın o zaman.

canım bunlar tilki
18 yaşını doldurmasını beklemişler
bence bir avukata danışın.. böyle beklemekle olmaz..
bir de anne babası olmayan genç kızlara devlet evlenince çeyiz parası veriyor bunu araştırdınız mı? bir arkadaşım 20bin tl.ye yakın para aldı.. evi dizmek için 4-5 ay önce nikah kıydılar parayı alıp evin ihtiyaçlarını aldılar sonra düğün yaptılar..

amin canım..
kız bu kadar yaşadığı şeylerin ödülünü sizin gibi iyiniyetli bir aileye gelin giderek alıyor. Allah sizden razı olsun.
yazık günah zaten annesiz babası bi de teyzesinden yemiş kazığın en büyüğünü...

yazık ya çok üzüldüm...nekadar ayıp yaptıkları..para düşkünü olmuşlar resmen..kızı sahipsiz sanmasınlar göndermeyin valla..artık konuşsun gelininiz söylesin teyzesine okadar şey kolay mı alınıyor ben ne yapacağım diye..tamam baktılar Allah razı olsun ama o kızın zaten bir maaşı varmış..

öncelikle sizi tebrik ediyorum ne güzel sahiplenmişsiniz örneksiniz gerçekten helal olsun
teyzeyle enişte de allahından bulsun inşallah öksüzün yetimin hakkını çarçur etmiş pislikler
rabbim koymaz yanlarına ama keşke bakmasalarmış biz baktık da biz ettik de ne demek ya hak yiyiciler yazık günah gencecik kıza
ama şanslıymış sizin gibi aileden yana yüzü gülmüş
ya gödermeyin diyeceğim de sizde kalması hoş olmayabilir millet lafcıdır bilirsiniz adını çıkartırlar kızın
kalabileceği halası babannesi falan yok mu yada başka bir akraba eş dost

Hepbirlikte gidin eşyalarını çatır çatır alın herkese rezil olsunlar.

teyze kızı küçük daha 18 yaşında
belki annesi babası yapacak diye inanıyordur
yani ondan çıksın diyemem, inşallah mutlu olsun
anne ve babasının işi hem bu dünyada hem ötede zor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…