teyze anne yarısıdır diye biliriz değil mi? :(

annemi kaybettiğimde anneannem altı ay sonra evimize gelmişti.
ben işten geldiğimde kilerdeki ve dolaptaki var olan herşeyi dörde pay etmişti.
annende yok artık siz bunların hepsini yiyemezsiniz.
iki dayına kendime ve size pay ettim demişti..
konuyla ilgili değil biliyorum ama aklıma geldi birden.

gidenlerin üzerine bir bardak soğuk su içip bir daha yüzlerine bakmamak en iyisi .
Kendimi düşünüyorum teyzesinin yerine koyuyorum da .
Kesinlikle yapmazdım öyle .
İyilik dediğin karşılıksız yapılır
Aksi takdirde elelamden farkımız olmaz .

canım ben evliyim
kim ne derse desin, bende olmadı k.validemde kalır
ama ailemin yanında erkek kardeşim de olduğu için olmaz
o zaman kıza laf gelebilir
ben yollamayı düşünmüyorum

lütfen ama lütfen beni yanlış anlamayın ama boğazlarında kalsın dedim içimden..

insandan her türlü iyilik ve her türlü kötülük görmek mümkün, inanırım
allah anneciğine rahmet eylesin canım

canım ben evliyim
kim ne derse desin, bende olmadı k.validemde kalır
ama ailemin yanında erkek kardeşim de olduğu için olmaz
o zaman kıza laf gelebilir
ben yollamayı düşünmüyorum
ha anladım o zaman olur tabiki ben ailenizin yanındasınız sanmıştım öyleyse göndermeyin tabi kalsın sizde

Ne vicdansızlar ya, yazıklar olsun onlara

teyze kızı küçük daha 18 yaşında
belki annesi babası yapacak diye inanıyordur
yani ondan çıksın diyemem, inşallah mutlu olsun
anne ve babasının işi hem bu dünyada hem ötede zor gerçekten
siz ne kadar güzel kalpli bir insansınız...
o kızın günahı yoksa tabii ki ondan çıkmasın ama işte benim en büyük korkumdur annem hep derdi kızım ah alma senden çıkmaz yarın öbür gün çoluğundan çocuğundan çıkar diye.
onlar yetim bir kızcağızı bu kadar üzdüler hiç mi korkmuyorlar ya bizim kızımızda üzülürse diye...

Yine geldim aklımdan çıkmıyor vallahi çok uzuldum yaaaa. İnşallah gelininizle karşılıklı kıymet bilir huzurlu mutlu ömrunuz olur arkadaşım.

bilmiyorum da canım anasının basının günahını çocukları çekmesin yine de
18 yaşımdaki halimi hatırlıyorum da ne kadar saftım

öksüz ve yetim birini kırmaktan Allaha sakının zira sonuçlarını bilseydiniz onn gözünde damla yaş oluşmasın sebep olduğunuz için korkudan geberirdiniz(kendimce yorumladığım bi durum ) ....Allaha havale edin ilgi ve alakayı kesin komple kızda dahil bu ne ya her şeyi seni besleyip büyüttüğümüze say ne demektir..bunun birde ölümü var o teyze sanıyor mu dünyaya kazık çaktı.TAKILMAYIN.

alma mazlumn ahını diye bi laf wardır , onun kızınada yar olmaz o çamaşır,bulaşık mak vs. fitil fitil gelir burnundan.

İnanın çok üzüldüm ama o teyze ve enişteye daha çok üzüldüm burunlarından fitil fitil gelecek o eşyalardan hayır göreceklerini mi zannediyorlar?
Sizi tebrik ederim, önce nikah yapıp küçük bi yemekle çevreye sosyal medya aracılığı ile duyurabilir, sonrasında da düğün yapabilirsiniz.
O kızı sakın oraya göndermeyin, hatta düğüne çağırmayın ben gelen takılardan korktum kesinlikle huzursuzluk çıkarıp kızın gününü zehir edecekler.
Eşya konusunda da elzem olanları tamamlayın, hatta takı olayına çok girmeyip eşya bile alabilirsiniz onlarn mutlu olması değilmi önemli olan? Hepsi olur su an önemli olan düzen kurulması

Yine geldim aklımdan çıkmıyor vallahi çok uzuldum yaaaa. İnşallah gelininizle karşılıklı kıymet bilir huzurlu mutlu ömrunuz olur arkadaşım.
o benim kardeşim
biliyorum o da beni abla gibi görüyor
birbirimize başlarda temkinli yaklaştık
karakterlerimiz böyle
hemen canım cicim olamam, o da öyle
ama dibine kadar saygı vardı
şimdi sevgi de var şükür

yetim hakkı yemek kuldan utanmadın Allah sorar ya

yazıkk çok üzüldüm

lütfen ama lütfen beni yanlış anlamayın ama boğazlarında kalsın dedim içimden..
hayır hiç ama hiç yanlış anlamıyorum..
anneannem vefat etti ve ben onu hiç affetmedim.
hiçte affetmeyeceğim.

bilmiyorum da canım anasının basının günahını çocukları çekmesin yine de
18 yaşımdaki halimi hatırlıyorum da ne kadar saftım
orası öyle tabii.. belki o kızı da kandırıyorlardır biz aldık sana diye kimbilir. pislikler. Allahım o yediklerini zehir zıkkım etsin. çok kızdım çok ya.. nasıl kıyabiliyorlar ya. kendilerinin de evladı var, başkasının (başkasının dediysem öz ablasının kızı!!!!!!!) evladına nasıl bunları yapabiliyorlar nasıl bi vicdanmış taşıdıkları.

Nasıl bir vicdandır ya
Bir borç varsa ödenmiş artık, kızcağıza söyleyin onlara kendini borçlu hissetmesin hiç
Direk olarak mevzuya karışmayın ama bundan sonrası için sahip çıkabilirsiniz
Gidene yapılacak bir şey yok, şimdi istense bin türlü laf gelir size, bundan sonrası için Rabbim iyilikler nasip etsin.
O garibin üç kuruşuna göz dikenleri de Allah bildiği gibi yapsın, kimsesizlik nasıl zor bir iş
Sizden de çok iyi niyetli birisiniz belli, yapabilecekleriniz ancak bundan sonrası için, dediğim gibi eski hesapları hiç karıştırmayın, bundan sonrası için her şey güzel olur inşallah

yetimin hakkı yenmez, illa ki çıkar onlardan. benim ablamın eşininde annesi yok.
eniştemin hakkı olan parayı teyzesi ve eniştesi harcamışlar zamanında. ablamların düğün günü eniştemin kuzeni, yani teyzesinin oğlu trafik kazasında vefat etti. kul hakkı, hele de yetim hakkı yemenin vebali çok büyük. çocuklarını kaybettiler, eniştemin evlendiği gün. Allah hesap sorsun. sizde iyi niyetlisiniz belli, takdir ettim sizi. ama karışmayın bu konulara. yoksa yanlış anlaşılırsınız, çünkü çok hassas bi konu.

aaa evet takı meselesi de var di mi?
bak bu hiç aklıma gelmedi
ama zaten artık düğüne falan çağırmayız, kızı görüştürmeyiz
kendini koruyamıyor kızcağız
minnet duygusunun altında ezilmiş, ama kardeşim ve biz artık onu koruruz
sahipsiz değil o kız
artık ailesi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…