teyze anne yarısıdır diye biliriz değil mi? :(

Yıllarca yetim hakkı yemişler hala daha yemeye devam ediyorlar Öyle teyze olmaz olsun, koparsın bütün iletişimini kızcağız

gelininiz ne kadar şanslıymış ki sizin gibi bir aileye düşmüş,allah mutluluğunuzu huzurunuzu daim etsin.
Verebilecekleri maksimum zararı vermişler zaten daha ne yapabilirler ki?Onlardan birşey istemek bile boşuboşuna yıpratıcak sizleri.Bizimde çok eksiğimiz vardı tamamladık yavaş yavaş.İkisi çalışıyormuşta tamamlarlar,yeterki yuvalarını kursunlar.herşey en güzelinden olmasın 1 sene bulaşıkları elinde yıkamaya kendi bile razı olur bence..
erkek kardeşinize söylememekle çok iyi düşünmüşsünüz ,erkeklerin ne yapacakları belli olmuyor allah korusun

Yetim hakkı yemişler ötesi yok bunun. Gelininize çok üzüldüm. Umarım kardeşinizle çok mutlu olur. Kesinlikle teyzeyi hayatından çıkarsın. Burdan kalkıp teyzeyi dövesim geldi.

inanmıyorum Allah bildiği gibi yapsın onları !!! kesinlikle alsın herşeyini ondan ya oda çok saf davranmış olamaz böyle bişey ya !

Küçücük yaşında önce anne-babasını, sonra bi ümit sıgındıgı anneannesini kaybeden bi insana bunları yapmak için nasıl bi karaktere ya da karaktersizliğe diyeyim sahip olmak gerekiyo inanın anlayamıyorum ben.

Hayır o kadar çok duyuyoruz buna benzer olaylar, ona rağmen hala şaşırıyorum bu kadar şeref yoksunu insanla aynı dünyada mı yaşıyoruz gerçekten diye.

O kızcagızın aileden yana şanssızlığı sizle sona erecek gibi görünüyo, sizin gibi erdem sahibi, adalet ve merhamet duygusu olan insanlarla karşılaşmasına çok sevindim.

Yalnız bu olaylar öyle Allah a havale edin deyip geçiştirilecek şeyler degil. Oldu o zaman biri banka soyduğunda da Allah a havale edelim bitsin. Bu kıza yapılan da hırsızlık o da hırsızlık. Bunun hesabını sormadan bırakmayın şu insanların peşini nolur. Bi avukatla görüşün.

Hatta buraya üye avukatlar var. Ben isimleri bilmiyorum ama bilen arkadaşlar muhakkak vardır konunuzu okuyan. Onlar yardımcı olsunlar size önce onlarla bi görüsün onların yönlendirmeleriyle yasal yolları takip edersiniz.

Geçmiş olsun... Gelininiz çeyizindeki eşyaları kendi kredi/banka kartıyla aldıysa veya adına fatura kesildiyse eşyaların kendisine ait olduğunu kanıtlayabilir. Belki bu şekilde bir dava açabilirsiniz. Buradaki hukukçular bu işleri daha iyi bilir ama bu kadar hak yemek de akrabalarının yanına kalmasın artık. Gerçekten çok üzüldüm kızın durumuna

kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim
biz bu olaya çok fazla müdahil olmayız diye düşünüyorum
kardeşimden de böyle bir şeyi saklayamayız
ama laf bizden çıkmayacak, söylerse gelinimiz kendisi bizim yanımızda söyler
ve elimizden geldiğince kardeşimin olaya karışmamasını sağlarız

teyzesinin verdiği maddi ve manevi zararlar üzerinde yapabileceğimiz en fazla şey, kızı bu konu hakkında düşünmesini sağlamak olur
kuracakları eve giremezler, bunu söylemeye kardeşimin de, ailemin de hakkı var
ama kız kendisi görüşmek isterse ne diyebiliriz
dışarıda görüşürüz derse bir şey diyemeyiz ki

ben böyle konularda k.valideme ve k.pederime çok güvenirim
aklı başında, duyarlı insanlardır
hangi konuda onları dinlesem hep karlı çıktım
gelin kız cumartesi geliyor
bu akşam k.validemi ve k.pederimi çağırıp konuyu anlatacağım
ve tavsiylerini dinleyeceğim
annemle babamla da çok eskiye dayanan bir dostlukları var
k.validem annemin çocukluk, gençlik arkadaşı, dostu
babalar da sonradan tanışmışlar ama çok sever birbirini
ve çok iyi tanırlar, birbirlerinin dediklerine saygı duyarlar
o yüzden bir de onların fikrini almakta fayda var

gelinimizin ev konusunda tek şahidi dayısı ve yengesi
eşyaların fişleri, faturaları da teyzesinde(belki de atmıştır kadın, çünkü çoğunun borcu bitmiş)
yasal olarak ordan ne çıkar, ne çıkmaz bilmiyorum
ayrıca illa böyle yap da nasıl deriz kıza?
sadece düşünmesini sağlayıp, yardımcı olabileceğimizi söyleyip tercihi ona bırakmak gerek gibi geliyor

haklarında ve hakkımızda hayırlısı

Yetim malı yemişler, Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz insanlarmış demek. O kızcağızın eşyası ile kurulan evde mutluluk da huzur da olmaz teyze kızı nasıl kabul etmiş kendisinin olmayan çeyizi çok yazık. Kızı yollamayın teyzesine, güzel söylemişsiniz siz, parayla hallolcak şeyler için üzmesin kendisini.

Eşyaların faturaları varsa savcılıga suc duyurusunda bulunsun teyzeyıde arayıp sızı hırsızlıktan sıkayet ettım artık yedıklerınıze sayın dıyıp kapatsın suratlarına

ahh canım ınanın cok uzuldum halıne.. Inan ınsanın kendınıden baska kımseye faydası yok.. Alsınlar cocuklar esyalarını bı sekılde dugunu ertelemeyın munkun oldugu kadar.. Sizede helal olsun.. gorumce boyle olur.. Ama hakkını ıstesın kızcagız.. Sustukca kendılerını haklı sanıyorlar.. Evını almıslar elınden anlarım da esyalarını severek begenerek aldıklarını ne hakla.. Kardesınıze manı olun.. ama gıdıp esyalarını ısteyın bence.. Olmadı kuzenıyle gorussun.. İstesin.. Boyle yuzsuzluk olmaz.. Aglayanın malı gulene hayr etmez..

cok sessiz bi kiz anlasilan.. gitsin alsin ceyizini onlardan ya, okurken sinir oldum..

Kızı belli ki sahipsiz görüyorlar.

Yerinizde olsam bu konuyu müdahil olurdum. O teyzenin ve eniştenin gözünü iyi bir korkuturdum. Ya çeyizi geri verirsiniz ya da sizden şikayetçi olacağız polis zoruyla pekala alırız derdim. Kızın arkasında birilerinin olduğu görünce öyle hırsızlık yapamazlar bence.

Siz de bırakmayın kızı. Yazıktır günahtır. Darda olana yardım elini uzatmak lazım, banane dememek lazım.

Vicdansizlar... ama cikar birisinden... beddua degil bu soyledigim ama yetime oksuze biyle yapilmaz... elbet cikar acisini gorursunuz... ne kadar iyi kaplisiniz bu arada. Saygilar. Allah yardimciniz olsun...

En iyisi kuzeninin kocasıyla kv kp söliceksin anlıcaklar gelinlerini dünürlerini

peki kuzeni ne diyor bu işe? yani annesi böyle bir terbiyesizlik yapsa bile nasıl kabul eder bir kadın böyle durumu aklım almıyor...

Eşyaların faturaları varsa savcılıga suc duyurusunda bulunsun teyzeyıde arayıp sızı hırsızlıktan sıkayet ettım artık yedıklerınıze sayın dıyıp kapatsın suratlarına
neyi nasıl yapacağına artık kendisi karar verecek canım
bu konuda baskı uygulamak uygun olmaz diye düşünüyorum
son yazdığım yorumda daha detaylı anlattım
çok zor bir durum
bu durumun arkasından daha da çirkinlikler yaşanırsa, özellikle babam bunu kaldıramaz
o yüzden kıza sahip çıkmak dışında, yapabileceğimiz bir şey yok
ailevi konu nihayetinde

peki kuzeni ne diyor bu işe? yani annesi böyle bir terbiyesizlik yapsa bile nasıl kabul eder bir kadın böyle durumu aklım almıyor...
bununla ilgili ne gelinimizin ne benim bilgim yok
ben kızın haberi yoktur diye düşünüyorum
yaşı daha 18
bu kadar ince hesap yapmaz gibi geliyor
o yaşlarda insanlar saf olur
farklı anlatıldıysa onu bilir

ne ben, ne ailem anlattıklarınızı yapacak potansiyelde değiliz
ve aslında kıza sahip çıkmak dışında, karışmayı da şahsen istemem
kız okumuş etmiş bir kız
yasal yollara başvurup başvurmamak onun insiyatifinde
düşünmesi sağlanılır, tercih kendisine bırakılır
biz kapılarına gidip de o dediklerini asla demeyiz, diyemeyiz

Biz gelninizi düşünerekyorum yapıyoruz artık kuzınız da denebilir size bi kız kardeş anne babanıza da kız evlat olmuş belli ki. Siz ailenize en yygun şekilde hareket edeceksinizdir mutlaka o olgunluktasınız maşallah. Ama eğer hakkını aramak isterse de sonuna kadar destekleyin nolur!! Kk kadınları olarak gönlümüz bundan yana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…