önemli değil, kıza hile ile sattırılmış, borcumuz var denmiş ancak inkar ediliyor, zamanaşımına uğramadıysa (10 yıl geçmemiştir diye tahmin ettim kızın yaşı çok büyük değil herhalde) hala dava edilebilir, ama zaten tanıdığınız avukat varmış, gerekli bilgilendirmeyi o yapar size.canım kız önce bir gelsin
ne yapacağına karar versin, ondan sonra tercihi bu yönde olursa destek oluruz
ama onun adına karar vermek, kararında çok fazla etkili olmak doğru değil diye düşünüyorum
tanıdık avukat vs var
kız bu yönde bir karar verirse, arkasında olacağız
çok teşekkür ederim yorumun için
ayrıca ev 18 yaşını doldurduktan sonra satılmış
bu da ince ama önemli bir ayrıntı
borcumuz var denmemiş canımönemli değil, kıza hile ile sattırılmış, borcumuz var denmiş ancak inkar ediliyor, zamanaşımına uğramadıysa (10 yıl geçmemiştir diye tahmin ettim kızın yaşı çok büyük değil herhalde) hala dava edilebilir, ama zaten tanıdığınız avukat varmış, gerekli bilgilendirmeyi o yapar size.
anlatsın da anlayacak mı?yetim diye elinde ayaginda ne varsa yedirsin yaniii öylemi???
teyze yegenine ablasinin kiz kardesinin emaneti diye bakar... 3 yilda ne kadar emek vermis ki karsiliginda bir ev, ve kizin çeyizine göz koyacak kadar diyet istiyor??? yetimin mali yenmez! biri bu kari-kocaya Islam'i anlatsin!!!
çok ayip... ben o kizcagizin yerinde olsam mahkemeye veririm vallahi...!!! minnet bi yere kadar!
bakalım ne yapmaya karar verecekGitsin söke söke alsın haklını. Gerekirse mahkemeye versin. Öyle ağlamakla olmaz. Dişini gösterecek. Çocuk değil bu kız.
borcumuz var demişler derken sana borcumuz var, ileride ödeyeceğiz demişler gibi anladım da, onu kastettim, dolar olarak hesaplamışlar dediniz ya?borcumuz var denmemiş canım
evi satalım, biz de üzerine koyalım yeni ev alalım sonra sana evinin parasını öderiz demişler
o zaman dayısı kıza madem öyle, evden sana da hisse versinler demiş
kızın ayıbına gitmiş,parayı rızayla vermiş yani
dayı kız kardeşiyle görüşmüyor pek
yani bildiğimiz bunlar
biz bu konuda hiç yorum yapmamıştık
ama çeyizlerini evin bitmiş bir odasına koymasını kardeşim teklif etmişti
onu da evleri küçük, yer kaplıyor gibisinden
onlar da boş ev oğlum, hırsız falan girer demişler
kardeşim de haklısınız demişti
ne bileyim nasıl ince hesaplar bunlar
evet canım evin parasını senden borç olarak alıyoruz demişlerborcumuz var demişler derken sana borcumuz var, ileride ödeyeceğiz demişler gibi anladım da, onu kastettim, dolar olarak hesaplamışlar dediniz ya?
canım insanın mayasında çirkeflik yoksa, nasıl çirkefleşsin?bütü sayfaları tek tek okudum .... gelininize sarılıp ağlamak geldi içimden neler yaşamış öyle ... siz çok müdahil olmak istemiyorsunuz anladığım kadarıyla her kararında arkasındasınız ne mutlu .... başka dayı amca teyze hala falan yok mu onlar tepkilerini koysunlar ... eğer yoksa biraz çirkefleşin lütfen ... gerekirse gidin kuzeninin eşi kayınvalidesiyle falan konuşun bilsinler yetim malı geldiğini eve ... ama lütfen o eşyaları bırakmayın yazık kızın emeklerine
ayrıca konuyu şu anda kızdan başka eşim ve ben biliyoruzbütü sayfaları tek tek okudum .... gelininize sarılıp ağlamak geldi içimden neler yaşamış öyle ... siz çok müdahil olmak istemiyorsunuz anladığım kadarıyla her kararında arkasındasınız ne mutlu .... başka dayı amca teyze hala falan yok mu onlar tepkilerini koysunlar ... eğer yoksa biraz çirkefleşin lütfen ... gerekirse gidin kuzeninin eşi kayınvalidesiyle falan konuşun bilsinler yetim malı geldiğini eve ... ama lütfen o eşyaları bırakmayın yazık kızın emeklerine
evet tüyünü de dikmişler tam olmuşhırsızlık resmen yaptıkları bide tüy dikmişler üstüne ulan bi sor iste madem
dayısıyla bizim pek fazla görüşmüşlüğümüz yokAcaba gelininiz bu durumu dayısına mı anlatsa?Hani madem dayı ev konusunda onun hakkını koruyucu şekilde konuşmuş demek ki yeğeninin hakkı yensin istemiyor. Dayısına anlatsa belki o müdahil olunca çirkef teyzeyi korkutabilir (yıllardır kıza neler yaptığını biliyorum vs, o eşyaları geri verin yoksa şikayet ederim sizi gibisinden) diycem de Allahtan korkmayan kuldan korkar mı
kız şu anda van'daBence ev için dava açılabilir ne hakla parasını cukkalıyorlar ki... Masrafları zaten kıxa vağlanan maaşdan almışlardır üni masraflarıda aynı şekilde. Bu kadarı da faxla ben olsam eşyalarımı da yedirmem gider kızın evini basarım 3-4 kişi eşyalarımıda yuklerim bir araca aşağıdan koyarım kendi evime. Yani kusura bakmayında biraz pasif kalmış kız sanki. Bu ne yahu valla hem üzüldüm hem sinirlendim.
dayısıyla bizim pek fazla görüşmüşlüğümüz yok
bir kere evlerine davet ettiler nişandan sonra
bir kere de annemler davet etti o kadar
nişanda, istemede bile yoktu
çünkü kız kardeşiyle ve enişteyle görüşmüyorlarmış
yenge görümcesiyle gündüz görüşüyor
çeyizi gördüğüne göre, çeyiz sermeye gitmiş demek ki
çünkü bizim kızı yenge arayıp sormuş
kızım senin kuzeninle çeyizlerin aynı mıydı diye
bilmiyorum ki ilişkileri nasıldır
kız gelince dananın kuyruğu ya kopacak veya dana kesilecek
çözmek isterseBakın o eşyaların gelininize ait olduğunu bilen tek kişi gelininiz değil sonuçta yengesi bile farketmiş durumu. Bence dayı bu işi çözer gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?