teyze anne yarısıdır diye biliriz değil mi? :(

cok sınırlendım kızcagız urunlerı alırken mutlaka fatura vs elınde vardır olmaz olsun oyle enıste teyze ben olsam polıse haber verırım ıznım olmadan alınmıs dıye

önemli değil, kıza hile ile sattırılmış, borcumuz var denmiş ancak inkar ediliyor, zamanaşımına uğramadıysa (10 yıl geçmemiştir diye tahmin ettim kızın yaşı çok büyük değil herhalde) hala dava edilebilir, ama zaten tanıdığınız avukat varmış, gerekli bilgilendirmeyi o yapar size.

borcumuz var denmemiş canım
evi satalım, biz de üzerine koyalım yeni ev alalım sonra sana evinin parasını öderiz demişler
o zaman dayısı kıza madem öyle, evden sana da hisse versinler demiş
kızın ayıbına gitmiş,parayı rızayla vermiş yani
dayı kız kardeşiyle görüşmüyor pek
yani bildiğimiz bunlar
biz bu konuda hiç yorum yapmamıştık
ama çeyizlerini evin bitmiş bir odasına koymasını kardeşim teklif etmişti
onu da evleri küçük, yer kaplıyor gibisinden
onlar da boş ev oğlum, hırsız falan girer demişler
kardeşim de haklısınız demişti
ne bileyim nasıl ince hesaplar bunlar

yetim diye elinde ayaginda ne varsa yedirsin yaniii öylemi???
teyze yegenine ablasinin kiz kardesinin emaneti diye bakar... 3 yilda ne kadar emek vermis ki karsiliginda bir ev, ve kizin çeyizine göz koyacak kadar diyet istiyor??? yetimin mali yenmez! biri bu kari-kocaya Islam'i anlatsin!!!
çok ayip... ben o kizcagizin yerinde olsam mahkemeye veririm vallahi...!!! minnet bi yere kadar!

Gitsin söke söke alsın hakkını. Gerekirse mahkemeye versin. Öyle ağlamakla olmaz. Dişini gösterecek. Çocuk değil bu kız.

anlatsın da anlayacak mı?
gönül gözü kapanana ne denir?
ne dense işe yarar?

Gitsin söke söke alsın haklını. Gerekirse mahkemeye versin. Öyle ağlamakla olmaz. Dişini gösterecek. Çocuk değil bu kız.
bakalım ne yapmaya karar verecek
ne karar verirse versin, biz arkasında oluruz
ama kararına da aksiyoner bir şekilde etki etmeyiz

borcumuz var demişler derken sana borcumuz var, ileride ödeyeceğiz demişler gibi anladım da, onu kastettim, dolar olarak hesaplamışlar dediniz ya?

borcumuz var demişler derken sana borcumuz var, ileride ödeyeceğiz demişler gibi anladım da, onu kastettim, dolar olarak hesaplamışlar dediniz ya?
evet canım evin parasını senden borç olarak alıyoruz demişler
ama bunu birinin yanında konuştular mı, şahit var mı bilmiyorum
sadece dayısının kıza evi hisseli yapsınlar o zaman dediğini biliyorum

bütü sayfaları tek tek okudum .... gelininize sarılıp ağlamak geldi içimden neler yaşamış öyle ... siz çok müdahil olmak istemiyorsunuz anladığım kadarıyla her kararında arkasındasınız ne mutlu .... başka dayı amca teyze hala falan yok mu onlar tepkilerini koysunlar ... eğer yoksa biraz çirkefleşin lütfen ... gerekirse gidin kuzeninin eşi kayınvalidesiyle falan konuşun bilsinler yetim malı geldiğini eve ... ama lütfen o eşyaları bırakmayın yazık kızın emeklerine

canım insanın mayasında çirkeflik yoksa, nasıl çirkefleşsin?
biz öyle kavga-gürültü bilen insanlar değiliz
bir dayısı var kızın, o zaten evin satıldığını duyunca bizim kıza demiş
paranı verdiğine dair elinde resmi bir şey olsun
ve eve hissedar ol gibilerinden
kız o zaman 18 yaşını yeni doldurmuş, anladığım kadarıyla teyzesine güvenmiş, ayıp olur demiş
güvendiğine göre o ana kadar kötü bir davranışları da olmamış

beni okuttular vs deyip hep kendini minnet altında hissetmiş

şimdi gelin kız geldiğinde nasıl bir karar verir bilmiyorum tabi, ama yasal yollara başvurursa elimizden gelen desteği veririz
o bir şey yapmam, allahlarından bulsunlar vs derse biz bir şey yapamayız ki
önce onu dinlemek lazım

ayrıca amcaları var ama kızı hiç bir zaman aramamışlar, sormamışlar
böyle bir konuda da arayacaklarını sanmam
biz kendilerini hiç görmedik, gelinimiz de doğru dürüst hatırlamıyor bile

ayrıca konuyu şu anda kızdan başka eşim ve ben biliyoruz
kardeşim bile henüz bilmiyor
nişanlısı gelince konuşalım, telefonda anlatamam dedi
ben de hak verdim, kardeşimin de ilk tepkilerine açıkca güvenemedik
akşama da k.validemi ve k.pederimi çağırdık
bize yol göstermelerini, fikir vermelerini isteyeceğiz
hem annemle babamla da konuşulması gerektiği gibi onlar konuşurlar
annem temizlik takıntısı yüzünden doktora gitti, panik atak teşhisi de kondu
babam geçen yıl by pass oldu
sıkıntılı bir durumdayız yani

hırsızlık resmen yaptıkları bide tüy dikmişler üstüne ulan bi sor iste madem

Acaba gelininiz bu durumu dayısına mı anlatsa? Hani madem dayı ev konusunda onun hakkını koruyucu şekilde konuşmuş demek ki yeğeninin hakkı yensin istemiyor. Dayısına anlatsa belki o müdahil olunca çirkef teyzeyi korkutabilir (yıllardır kıza neler yaptığını biliyorum vs, o eşyaları geri verin yoksa şikayet ederim sizi gibisinden) diycem de Allahtan korkmayan kuldan korkar mı

Bence ev için dava açılabilir ne hakla parasını cukkalıyorlar ki... Masrafları zaten kıxa vağlanan maaşdan almışlardır üni masraflarıda aynı şekilde. Bu kadarı da faxla ben olsam eşyalarımı da yedirmem gider kızın evini basarım 3-4 kişi eşyalarımıda yuklerim bir araca aşağıdan koyarım kendi evime. Yani kusura bakmayında biraz pasif kalmış kız sanki. Bu ne yahu valla hem üzüldüm hem sinirlendim.

dayısıyla bizim pek fazla görüşmüşlüğümüz yok
bir kere evlerine davet ettiler nişandan sonra
bir kere de annemler davet etti o kadar
nişanda, istemede bile yoktu
çünkü kız kardeşiyle ve enişteyle görüşmüyorlarmış
yenge görümcesiyle gündüz görüşüyor
çeyizi gördüğüne göre, çeyiz sermeye gitmiş demek ki
çünkü bizim kızı yenge arayıp sormuş
kızım senin kuzeninle çeyizlerin aynı mıydı diye
bilmiyorum ki ilişkileri nasıldır
kız gelince dananın kuyruğu ya kopacak veya dana kesilecek

kız şu anda van'da
olayı yeni öğrenmiş o da
cumartesi gelecek buraya
o zaman neyi nasıl yapmaya karar verecek, ama oraya gitmek istemediğini söyledi
kızın sessizliği, pasifliği minnet duygusundan

Bakın o eşyaların gelininize ait olduğunu bilen tek kişi gelininiz değil sonuçta yengesi bile farketmiş durumu. Bence dayı bu işi çözer gibi geliyor

Bakın o eşyaların gelininize ait olduğunu bilen tek kişi gelininiz değil sonuçta yengesi bile farketmiş durumu. Bence dayı bu işi çözer gibi geliyor
çözmek isterse
ve gelin kız dayısını karıştırırsa olabilir tabi
önce gelsin, sakin kafa düşünsün
hem onu hem bize yol gösterecek olanları dinleyelim
inşallah çok kötü şeyler yaşamadan geçer gider bu konu
hiç alışık değilim böyle şeylere
hiç çevremde böyle insanlar olmadı
sinir bozucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…