The tudors

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben bir yerlerde yazmistim bu diziyi seyrediyorum diye..benim gibi uc,bes kisi daha varmis..finali bolumu cokta merak edilecek sekilde bitmedi..ama yinede izlemeye deger..bu arada bu kitabin yazari kim??istanbula gelince alayim ya da olmadi,netten indireyim..

Canım kitap şu an yanımda değil akşam yazarını yazarım size.

Bulduma.sPhilippa gregory'miş.Ve inanın bana kitabı okusanız dizi çok hafif gelecek.dizide o kadar çok şeyi hiç anlatmadan atlamışlar ki bana çok keyif vermedi.

Bulduma.sPhilippa gregory'miş.Ve inanın bana kitabı okusanız dizi çok hafif gelecek.dizide o kadar çok şeyi hiç anlatmadan atlamışlar ki bana çok keyif vermedi.

Sağol canım,a.s.
Tarihe meraklıyımdır bende bulup alıcam bu kitabı mutlaka.a.s
Bende google biraz aradım anne boleyn i genellikle birbirinin aynı bilgiler buldum.
Pek meşhur bir hatunmuş kendisi,sözlüklerde bile hakkında bir dünya yorum vardı. CADIARZU

tesekkurler hemen not ettim..okumam lazima.s

Bak bu bilgi cana değdi işte:))
Teşekkürler canım..

Biraz netten gerçek Kral Henry hakkında araştırma yaptım..Aman kral beni pek ilgilendirmiyor,açıkçası İngiltere'nin hiç birşeyi ilgilendirmiyor ama olsun bilgi bilgidir.
Şimdi İngiltere'nin gerçek 8. Henry'si gerçekten çok farklı birisi imiş..
“İngiltere tarihinin en kanlı ve dramatik zamanlarından biri kral 8. Henry zamanıdır... Veba, katliam, savaşlar, uzak diyarlardan sömürgelere gidenler, orada kaybedilenler ve buna benzer sebeplerle ülkenin nüfusu neredeyse yarı yarıya düşmüş, kral ülkesinin geleceğinden ciddi bir biçimde endişelenmeye başlamıştır.

Kral yaptırdığı araştırmalar sonucunda ülke hapishanelerinde çok sayıda serseri, hırsız, katil vs. ve çok sayıda fahişe olduğunu tespit etmiştir.
Nüfus artışını sağlayabilmek amacıyla kral kontrolünde hapishanelerde çiftleşmeler organize etmiştir. Dünyaya getirilen çocukların da yetiştirme ve topluma katma işini İngiliz kraliyeti üstlenmiştir.'' Gerisini eklemeyim,varın siz düşünün sonucunu..

Bu bilgiye bakar mısınız?Tarihlerinde ki yanlışlara,çarpıklıklara..
Aşkı ile beraber olabilmek için kendince bir din yaratmaya kalkmış,kabul edilmesi husunda baskılar uygulamış bir kral..
Hem garip,hem düşündürücü hem de İslam dünyasına dil uzatmayacaklarını anlamaları için gayet açık bir örnek..
Paylaşmak istedim..
Bu arada gerçek kral 8. Henry'nin fotosunu da ekleyim bari..Bizim dizide ki kralla uzaktan yakından alakası yok..
Daha sonra devam ederiz arkadaşlar:)

Dizimizin çekimleri İrlanda ve Kanada da yapılmış.Aslında gerçek kral hakkında çok bilgi bilgi buldum ve çok ilgimi çekti..Bunlardan bir kaçı,

Kralımızın ve sülalesi aslen İskoç kökenli imiş..
7. Henry(kralımızın babası) ölen ağabeyisinin karısı ile evlenebilmek için dönemim din adamları ile işbirliği içine girer ve evliliğini yapar..Asıl dizi kahramanımız kral işte sırf bu geleneği devam ettitmek için kraliçe ile avlenmek zorunda kalır.
Sevgilisi Anne ile evlenmesine izin vermeyen din adamları ve papayı hiçe sayar ve ülkesinden kovar.
İngiltere de artık Katolizm'e karşı Anglikanizm'in temelleri atılır.
Daha sonra evlendiği Anne Boleyn,meşhur 1. Elizabeth'in annesidir..

kraliçem ya gerçek kral neymiş öyle :roflol::roflol: bu arada emeğine sağlık bitanem a.s.

Eline,emeğine sağlık güzel bilgiler bulmuşsun.a.s.

Eeeeeee bizim ekip,yarın salı ve dizimiz yok!!Ne yapacaz peki? Neyle oyalanacağız?
Acaba birimiz kral,birimiz kraliçe,birimizde Anne mi olsak ha?

Valla ben geceleri tekrarlarını bile izliyorum..Yeni sezon bölümleri başlayıncaya kadar ilk bölümden itibaren eski bölümleri yeniden verseler ya ne iyi olurdu?
Yok ben kafaya taktım bu kitabı bulacam:)

bende tekrarlarını izliyorum kraliçem :roflol: çaresiz kadınlar başlıcak 11 aralıkta :sm_cool: onuda izliyorum ben,daha doğru yayınlanan bütün dizileri izliyorum :roflol:
sen roma yıda seversin , e2 de başlıcak oda

Rome'ye bakacam aklımda zaten,geçen gördüm reklamlarını:)

bende e2 çıkmıyor malesef :çok üzgünüm: sen bana anlatırsın gene ben netten takip ederim kraliçem Şeniz

Dizi sezon finaline girdi,bizdemi sezon finaline girdik kızlar.a.s
Hadi bizde dizi hakkında yorum yapalım yada Türk oyuncular The Tudors daki hangi karakterin oynayabilirler?CADIARZUCADIARZU

Başlasa artık bizim dizi yaaa:)O kadar dizi var bi Yaprak Dökümü bir de The Tudors favorim..Biri yok kaldık tek diziye..Offffffff ne güz<el olsaydı bugün salı,yeni bölümünü izlemiş olacaktık..

bencede :çok üzgünüm: çok var dahada yeni bölümlere :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…