• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tıp, ego ve takıntı...mı acaba?

timinchin

K-Pop Sever
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2015
81
93
48
Vakit ayırıp değerli görüşlerini belirten herkese çok teşekkür ediyorum. Burası gönüllülük üzerine işleyen bir bölüm ve sizler vaktinizi ayırıp değerlendirmelerinizi benimle paylaştınız. Her birinizin görüşü benim için çok kıymetli.

Sunulan tüm fikirlerden sonra kendi fikrimi oluşturduğumu düşünüyorum ve umarım hayırlı olur. Yardımcı olduğunuz için hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim. İyi ki burada paylaşım yapmışım ve İYİ Kİ VARSINIZ. :KK5:

Hepimiz için daha güzel günlerde görüşmek üzere, sevgilerimle.

Son düzenleme:
Bence sen onu şu an tıp okuyor olmasından ve senden daha çok şey bilmesinden dolayı kendine yakıştırmış veya kafandaki erkek imajına yakın görmüşsün. O senden hoşlanmadığını soyleyince sen bunu birazcıkta olsa hırs yapmışsın arkadaşım. Ona benzer bi başkasını bulduğunda ınan rahatlıkla sıyrılabilirsin bu durumdan.

Değerlandirmeniz için gerçekten çok teşekkür ederim, sanırım insan ne kadar içten içe bu durumun farkında olsa da dışardan birinin söylemesine ihtiyaç duyuyor. Galiba diyaloğumuz ilişki için yeterli olmasa da ilk sevgilisi ile uzun süre sonra ilişkiye başladıkları için ve hırs yaptığım için bir umut besliyordum.

Bu durumdan aslında ben de çok rahatsızım, kendimi askıntı biri gibi görmeye başlıyorum zaman zaman ve daha kötü hissediyorum. :110: Peki sizce ne yapmalı, nasıl davranmalıyım?

Bir de, ona benzer birini bulmam çok zor. Üniversitede çok insanla tanıştım ancak onun gibi birine henüz rastlayamadım, bu da sanki onu son şansım gibi görmeme neden oluyor sanki.

Öncelikle herkese iyi geceler. KK sürekli takip ettiğim ve genelde tecrübeli hanımlar sayesinde dertlere derman bulunan, en azından dertlerin paylaşılıp yüreklerin ferahlatıldığı bir paylaşım mekânı, hatta bir aile; o nedenle ben de bu ailenin bir üyesi olmaya nihayet karar verdim.

Ben bir arkadaşlık sitesinde kendi üniversitemden, yaşıtım bir tıp fakültesi öğrencisi ile tanıştım (Kişisel bilgilerini teyit ettim, hakkındaki bilgiler doğru). Kendisi çok zeki, kültürlü, kibar biri. Ben de öğrenmeye bayılan ve kendini geliştirmeyi her şeyin üstünde tutan, başarılı bir insanım. Benim bilmediğim şeyleri bilmesinden olsa gerek çok ilgimi çekti kendisi ve konuşmaya başladık.

Bu kişi ile internetten görüntülü olarak 5 aydır konuşuyoruz."Neden internetten?" derseniz, kendisi tanıştığımızda çok utangaçtı, zamanla açılmaya başladı. Başlarda görüntülü konuşmaya bile çekinirdi, sonra kabul etti, böyle devam ettik.O zamandan beri hep benim ilk mesajı atmamla konuşmaya başladık ama bir başlayınca birkaç saat konuşuruz. Yalnız bir kez başka biriyle yakınlaşınca üstüme düştü, sonra yine bıraktı. Konuşmalarımız da haftada birkaç defa, çok yoğun olduğu için sanırım.

Konuşmalarımız ise resmen ego savaşı idi. O benim bilmediğim şeylerden bahseder, ben dinlerdim. Sonra ben onun bilmediği şeylerden bahsederdim, o dinler sonra da bildiklerimin gereksiz olduğunu söylerdi. Bu sefer de benim egom onun aşağılamasını kaldıramadığından ben onun söylediklerini eleştirmeye başlardım, böyle giderdi. Şimdi çatışmak yerine orta yolu buluyoruz.

Bu kişi ilk sevgilisi ile üniversitede tanışmış, 1 yıllık arkadaşlıktan sonra ilişkileri başlamış ancak 1,5 yıl sonra anlaşamayıp ayrılmışlar. Biz görüşmeye başladıktan 1-2 hafta sonra bana benden etkilenmediğini söyledi, ben de aynı durumun benim için de geçerli olduğunu; şimdiden hoşlansaydık garip olacağını söyledim.

Buradaki dertler yanında benim paylaşımım "Allah derdin böylesini versin" türünde ancak sizin dışardan gözlemciler olarak duyguları ve olayları nesnel bir gözle değerlendirmenizi ve düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Ona âşık değilim ama bilgisi ve bakış açısından çok etkileniyorum. Arkadaş olsanız diyebilirsiniz ama sanırım benden etkilenmediğini söylemesi onu takıntım hâline getirdi. Bir de, ben de hep tıp okumak istedim, sanırım onun tıp okuması da bu takıntıda etkili oldu. Bir süre görüşmemeyi denedim ama zaten sık görüşmediğimiz için benim mutsuz olmam dışında bir şeye yaramadı. Bu durum hakkındaki yorumlarınız nedir? Sizce ne yapmalıyım?

NOT: İlk mesajım olduğu için uzunluğunun nasıl görüneceği hakkında bir fikrim yok; fazla uzun olmuşsa özür dilerim.

bilgili kültürlü iyi de, bunlar bi ilişki için yeterli değil, hatta ne kadar gerekli ondan da şüpheliyim, aranızdaki yarış hiç bitmez sizin, bazı çiftlerde biri doktora yapar diğeri profluğa oynar, sürekli bi sınav bi ders çalışma modu vardır evde, ve bu arkadaşların evliliği pekte favori evlilikler değildir, onları hatırlattı bana

Klasik tıp öğrencisi işte, sana aşık olursa mezun olunca geçer :) kaçıncı sınıfta bu arkadaş?

Egosuna zarar verirsen peşinden koşacaktır. Etkilendiğini belli etme

Unutmak için bir süre görüşmedim ama o zaman da içim içimi yedi. Şimdi kendi kendime yeni bakış açısı geliştirmeye çalışıyorum, onunla sınıftan herhangi bir erkek arkadaşım gibi konuşmaya başladım. Tamamen uzak kalamıyorum çünkü onun gibi sohbet edebileceğim birini bulamadım. Sizce bakış açımı nasıl değiştirebilirim?

Değerlandirmeniz için gerçekten çok teşekkür ederim, sanırım insan ne kadar içten içe bu durumun farkında olsa da dışardan birinin söylemesine ihtiyaç duyuyor. Galiba diyaloğumuz ilişki için yeterli olmasa da ilk sevgilisi ile uzun süre sonra ilişkiye başladıkları için ve hırs yaptığım için bir umut besliyordum. Bu durumdan aslında ben de çok rahatsızım, kendimi askıntı biri gibi görmeye başlıyorum zaman zaman ve daha kötü hissediyorum. :110: Peki sizce ne yapmalı, nasıl davranmalıyım?
Rica ederim :) böyle durumlarda bence ilk adımları karşıdan beklemek daha doğru gibi geliyor bana mesela ilk mesaj gibi yada ilk konuşmaya başlama çabaları karşı taraftan gelene kadar gerekirse sayfası açık bekle (ki genelde böyle oluyor :)) ama o yazsın. O arasın. Bana kalırsa sen işin içine içten içe biraz da kıskançlık sokmuşsun gibi yani bu uzun süreli ilişkisi senin kafanı karıştırmış biraz. Bana kalırsa adımları karşıdan bekle ve eğer adım atmazsa sanki umursamıyormuş o olsa da olurmuş olmasa da olurmuş gibi ( ki ınan bana olur :) davran hissettir ben böyle düşünüyorum arkadaşım hakkında hayirlisi olsun herkes doktor bir kocası olsun ister açıkçası :))))

Çok itici bi tipmiş egosunu tatmin etmiş sizin üstünüzden bence sadece arkadas olun tabi olabilirseniz o onada yanaşmaz gibi

Klasik tıp öğrencisi işte, sana aşık olursa mezun olunca geçer :) kaçıncı sınıfta bu arkadaş?

Egosuna zarar verirsen peşinden koşacaktır. Etkilendiğini belli etme

4. sınıfta, intern şu anda. Ben de eğitim fakültesinde son sınıftayım. Bence de sanki lisedeki ezikliğini üniversitede bastırmaya çalışıyor gibi sanki ve bu durum da bende yarışma hırsına neden oluyor, daha fazla takılıyorum. Çok yumuşak huyluyumdur maalesef, nasıl egosunu sarsıp kendine getirebilirim? En başta da söylemiştim tıp eğitimi almak istediğimden kendisini takdir ettiğimi. :cry:

bilgili kültürlü iyi de, bunlar bi ilişki için yeterli değil, hatta ne kadar gerekli ondan da şüpheliyim, aranızdaki yarış hiç bitmez sizin, bazı çiftlerde biri doktora yapar diğeri profluğa oynar, sürekli bi sınav bi ders çalışma modu vardır evde, ve bu arkadaşların evliliği pekte favori evlilikler değildir, onları hatırlattı bana

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Kesinlikle bunun farkındayım ve açıkçası âşık da değilim, sadece hoşlanıyorum. Aramızdaki bu bilgi ve ego savaşı galiba bu durumu takıntı boyutuna götüren.

Rica ederim :) böyle durumlarda bence ilk adımları karşıdan beklemek daha doğru gibi geliyor bana mesela ilk mesaj gibi yada ilk konuşmaya başlama çabaları karşı taraftan gelene kadar gerekirse sayfası açık bekle (ki genelde böyle oluyor :)) ama o yazsın. O arasın. Bana kalırsa sen işin içine içten içe biraz da kıskançlık sokmuşsun gibi yani bu uzun süreli ilişkisi senin kafanı karıştırmış biraz. Bana kalırsa adımları karşıdan bekle ve eğer adım atmazsa sanki umursamıyormuş o olsa da olurmuş olmasa da olurmuş gibi ( ki ınan bana olur :) davran hissettir ben böyle düşünüyorum arkadaşım hakkında hayirlisi olsun herkes doktor bir kocası olsun ister açıkçası :))))

Haklısınız, onu da denedim yaklaşık bir hafta; hiç konuşmadan kapattık. :KK14: Zaten bu yıl staj yaptığı ve sürekli koşturduğu için canına minnet oluyor. Yalnız benim başkasıyla görüştüğümü öğrenince bir süre üstüme düştü, sonra yine aynı. Acaba yoğun olduğu için mi yoksa yedekte tutmaya filan mı çalışıyor? Nasıl hissettirebilirim bu duyguyu? İçtenliğiniz ve dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Seninki ne tıp, ne ego. Son sınıfta olduğun için 'kısmet' arayışına girmişsin çoğu Türk kızı gibi.:KK14: Bunu kaybedersem bir daha bulamam sanıyorsun ama o iş öyle değil. Bırak gitsin.

4. sınıfta, intern şu anda. Ben de eğitim fakültesinde son sınıftayım. Bence de sanki lisedeki ezikliğini üniversitede bastırmaya çalışıyor gibi sanki ve bu durum da bende yarışma hırsına neden oluyor, daha fazla takılıyorum. Çok yumuşak huyluyumdur maalesef, nasıl egosunu sarsıp kendine getirebilirim? En başta da söylemiştim tıp eğitimi almak istediğimden kendisini takdir ettiğimi. :cry:
Ayy sen öğretmen mi olacaksın, bende öyle :)) ben de bi ara iibf den biriyle konusuyodum onun bile egosu tavandı ki tıpçı nasıldır. Boşver en iyisi biz meslektaslarimiza bakalim :KK52:

Çok itici bi tipmiş egosunu tatmin etmiş sizin üstünüzden bence sadece arkadas olun tabi olabilirseniz o onada yanaşmaz gibi

Lisedeyken kendisi çok dışlanmış, ezilmiş; şimdi Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde tıp okurken galiba kibirlendi. Zekâsını da çalışmasını da takdir ediyorum ancak kendini alçakgönüllü anlatmaya çalışırken hastanede kapıcı bir bey ile konuştuğunu söylemesi zaten kibir belirtisidir, adamcağızın işine RAĞMEN alçakgönüllü (!) davranıp konuşmuş. İşte ben de asıl bu yaptığınız kibirin kendisi olduğunu söylüyorum, sonrası karşılıklı eleştiri sağanağı.

Şimdi böyle söyleyince fark ettim, ben aslında bayağı gıcık olmuşum. :p

4. sınıftakilere değil 6. sınıftakilere ıntern deniyor :)

Seninki ne tıp, ne ego. Son sınıfta olduğun için 'kısmet' arayışına girmişsin çoğu Türk kızı gibi.:KK14: Bunu kaybedersem bir daha bulamam sanıyorsun ama o iş öyle değil. Bırak gitsin.

Yorumunuz için teşekkür ederim ama belki dışardan öyle görünse de durum böyle değil. Ben başarı odaklı bir insanım ve akademik kariyer planlarım var, evlilik çok daha sonra geliyor benim için. Kısmet konusunda ise sırf öğretmen olacağım için daha şimdiden, beni tanımadan görücü gelenler oldu (subay, mühendis, öğretmenler gibi). Bunu övünmek için söylemiyorum çünkü beni tanımadan sırf mesleğim için evlenmek isteyenler bir başka sinir bozucu konu. Bu kişiyle ilgili konu açmamın nedeni bilgisi ve hayat görüşü ile yanımda olmasını isteyeceğim insanlardan olması. Zekâsı ve entelektüel birikimi ile sohbet ederken benimle yarışacak hemen kimseyi bulamadım şimdiye kadar ama umarım dediğiniz gibi beklentilerime uygun birini bulabilirim.

Back
X