• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tıp, ego ve takıntı...mı acaba?

Kendinizi açtığınız için teşekkür ederim, böyle durumlarla karşılaştığında yalnız olmadığını bilmek insanı rahatlatıyor. Elbette her şeyin başı insanlık. Mesele para veya statü değildi ama değinmek istediğiniz noktayı yakaladığımı düşünüyorum. Umarım Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırır.
Hayirlisi olsun..uzme kendini..ben yediremedim senden cok etkilenmedim deyince gorusmedim.bulusalim zamanla olur diyor ..kalsin ya istemiyorum..

senin hoşuna gitmiş tıp okuması ve bilgiçlik yapması.ama benim anlattıklarından çıkardığıma göre biraz özgüvensiz.yani yüzyüze görüşmemesi bilmişlik yapması falan...aslında ikinizde henüz olgunlaşmamışsınız.belki ilerde oturur herşey.

Yanlış anlamayın sizi kızdırmak ya da üzmek için söylemiyorum ama fikrim şu yönde; siz tıp fakültesini kazanamadığınz için -ki bu işler çok değişmediyse öğretmenliklerle arada belirgin bir puan farkı olması lazım- arkadaşın başarısı sizi cezbetmiş, onunla konuşabiliyor olmanız kendinizi daha zeki hissetmenizi sağlamış ve ona da bunu ispat etme yoluna gitmişsiniz gibi geldi bana.

Çok birikimli ve zeki olduğunuzu kabul etse, sizden etkilendiğini de sözlerine eklese rahatlarsınız.

Bu tip insanlardan uzak bilgiye yakın, aile babası olmaz empati kurması zor ,ancak üzer

yorumları okumadım....
benim yorumum cok kısa olcak..

o doktorcuka it gibi davran.... bak nasıl peşinde pervane:)

4. sınıfta, intern şu anda. Ben de eğitim fakültesinde son sınıftayım. Bence de sanki lisedeki ezikliğini üniversitede bastırmaya çalışıyor gibi sanki ve bu durum da bende yarışma hırsına neden oluyor, daha fazla takılıyorum. Çok yumuşak huyluyumdur maalesef, nasıl egosunu sarsıp kendine getirebilirim? En başta da söylemiştim tıp eğitimi almak istediğimden kendisini takdir ettiğimi. :cry:
canım yalnız tıpta 4. sınıfta intern olunmaz, 6. sınıfta olur, doğruyu söylediğinden eminmisin?

Galiba onun gibi veya ondan iyisine henüz rastlamadığım için yalancı bir "son şans" duygusu oluştu bende ama henüz çok gencim, inşallah dediğiniz gibi beklentilerime uygun ve anlaşabileceğim biriyle tanışırım. Önemli olan tıp okuması değildi, kültür düzeyiydi; nitekim aynı sitede yabancı biri ile tanışmıştım, kendisi lise mezunu idi ve bu doktor adayı arkadaş onun yanında çok sönük kalırdı. Umarım kendimi daha iyi ifade edebilmişimdir bu konuda.

Diğer konuda ise doğru söylüyorsunuz. Değerlendirmenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi, her yorum benim için çok önemli.
bir de şunu eklemek isterim . yanlış anlamamanızı umarak internette insanlar olduğundan hep daha iyi gözükür . çünkü siz sadece onun gösterdiği kadarını bilirsiniz. yalan söylemediğini varsayarsak konu konuşurken de tamamen şekillendirebilir. kendi bilgisini sergileyebilir sadece.ama dışarda görüşseniz belki hiç entellektüel bulmayacaktınız bile.söylenenle gerçek Bambaşka olabilir . inşallah başka hayal kırıklığı yaşamazsınız.

ben bu kısmı kaçırmışım. gerçekten intern olamaz.
İntern son sınıfta staj gören öğrenci değil mi,benim de tıp fakültesinde okuyan akrabam var hatta okumuş olan tanıdığımda var 6. Sınıfta staj yapıldığını söylemişti.Konu sahibinin tanıdığı kişi 4. Sınıfmış 4. sınıfta nasıl oluyor.:KK57::KK57:

İntern son sınıfta staj gören öğrenci değil mi,benim de tıp fakültesinde okuyan akrabam var hatta okumuş olan tanıdığımda var 6. Sınıfta staj yapıldığını söylemişti.Konu sahibinin tanıdığı kişi 4. Sınıfmış 4. sınıfta nasıl oluyor.:KK57::KK57:
canım 4 ,5, ve 6 da staj yaparsın ama sadece 6. sınıfta intern denir. 4 ve 5 e stajer doktor deniyor. 4. sınıf biri intern kesinlikle değildir yani.

canım 4 ,5, ve 6 da staj yaparsın ama sadece 6. sınıfta intern denir. 4 ve 5 e stajer doktor deniyor. 4. sınıf biri intern kesinlikle değildir yani.
Teşekkürler ederim canım,belkide ben yanlış anlamışımdır tanıdığımın dediğini,:KK48:Onlarda sizin dediğiniz demişlerdir büyük ihtimal,o zaman dediğiniz gibi konu sahibinin konuştuğu kişi 4. Sınıfta nasıl intern oluyor bunda başka bir iş olabilir o zaman.:KK57::KK57:

Teşekkürler ederim canım,belkide ben yanlış anlamışımdır tanıdığımın dediğini,:KK48:Onlarda sizin dediğiniz demişlerdir büyük ihtimal,o zaman dediğiniz gibi konu sahibinin konuştuğu kişi 4. Sınıfta nasıl intern oluyor bunda başka bir iş olabilir o zaman.:KK57::KK57:
bende de başka bir iş var :) muhtemelen kendine sanal dünya kurmuş biri ve meslek olarak da doktorluğu seçmiş.zaten internün kafasını kaşımaya vakti olmuyor nöbetlerden tusdan .o dönemimi hatırlıyorum hastanede yatıp kalkıyordum çoğu gün. gerçekten internet üzerinden tanışmak bu açıdan çok tehlikeli . :)

Terimi yanlış kullanmış olabilirim, kusura bakmayın. 4. sınıfta, staj yapıyor. Düzelttiğiniz için teşekkür ederim. :KK25:

Burada düzeltme yapmıştım, kendisi stajer doktor; ben terimi hatırlayamadığım için intern olarak genellemiştim. Yanlış genelleme olmuş, kusura bakmayın. Tekrar belirtme ihtiyacı duydum.

Vakit ayırıp değerli görüşlerini belirten herkese çok teşekkür ediyorum. Burası gönüllülük üzerine işleyen bir bölüm ve sizler vaktinizi ayırıp değerlendirmelerinizi benimle paylaştınız. Her birinizin görüşü benim için çok kıymetli.

Sunulan tüm fikirlerden sonra kendi fikrimi oluşturduğumu düşünüyorum ve umarım hayırlı olur. Yardımcı olduğunuz için hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim. İyi ki burada paylaşım yapmışım ve İYİ Kİ VARSINIZ. :KK5:

Hepimiz için daha güzel günlerde görüşmek üzere, sevgilerimle.

Back
X