Elinize-yanınıza bir krem alın 5-10 dk. bir mutlaka kremleyin ellerinizi.. Bu şekilde zamanla kurtulursunuz..
Ayrıca acı yağdan- kremden söz etmiş arkadaş, neden sormaktan utanacaksınız ki eczaneye ? Böyle durumlar önemli ve sağlıkla ilgili..Ne vakalar oluyor, bu mu ayıp olan ?
Evet psikolojik bir sonuçtur fakat sonrasında alışkanlıktan ilerliyor..
Birde bir çözümü daha var; evde oturduğunuzda ya da tv. izlediğinizde yani eliniz birşeyle meşgul olmadığı zaman yapıyorsunuzdur bunu büyük ihtimal , ince tüllerden yapılan çok şık eldivenler var, otururken bunları takabilirsiniz elinize..
Bunu bulana kadar her parmağınıza ayrı ayrı kumaşlardan kılıflar dikin, uçlarını lastikleyin ve oturuken bunları takın.. Yine eldiveni bulamazsanız bir tül alın ve terziye diktirin.
Bu tür ufak müdahalelerle 8 günde beyniniz bu eylemi unutur.. Sonrasında 14 günü tamamladığınızda asla beyin geriye dönmüyor bu konuda artık.
Çevrenizden utanmayın ve beyninize hükmetmeye çalışın bu süre zarfında.
Devam ederseniz tırnağınızın yapısını bozarsanız ve cerrahi müdahele olmadan o yapının düzelmesini sağlayamazsınız.
Tecrübeyle sabittir bu yazdıklarım, aynısını ben yaşadım ve şuanda hiç ama hiç dokunmuyorum.
İnşaallah başarırsınız..