Tırnak yemek sorunu

guiding88

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
8.051
24.516
748
Kızlar ya oğlum dört beş aydır tırnaklarını yiyiyor acı oje sürdüm bi kaç kere yemek filan yiyemedi mizmizlandi ağzım aciyor diye bende surmedim bi daha ne yapmam gerek

Bnde firsat vermiyorum igrenc bisey ama farkinda olmadan yapiyorum .. yalniz bir makale okumustum cocuklar ellerini agizlarina goturduklerinde tirnagini yeme vs sakin deme ilgisini baska yone cekecekmissin oyle oyle birakiyorlarms

Mizmizlasin bosverin, devam edin aci ojeye.

Bu yaslarda onune gecemezseniz omur boyu surer.

Bir sey sorcam... Emzigi ya da emmeyi gec mi birakti cocugunuz?

Bnde firsat vermiyorum igrenc bisey ama farkinda olmadan yapiyorum .. yalniz bir makale okumustum cocuklar ellerini agizlarina goturduklerinde tirnagini yeme vs sakin deme ilgisini baska yone cekecekmissin oyle oyle birakiyorlarms
Eve ben kızıyorum hemen cekiyo elini ağzından ama sonra yine yapiyo nerden öğrendi bilmiyorum stresten de olabilir mi

Mizmizlasin bosverin, devam edin aci ojeye.

Bu yaslarda onune gecemezseniz omur boyu surer.

Bir sey sorcam... Emzigi ya da emmeyi gec mi birakti cocugunuz?
Memeyi 21 aylıkken bıraktı şimdi üç yaşına grcekk beş aydır tırnağı ni kesmiyor um:KK43: yemek yemeyince de üzülüyorum

5-6 yaşına kadar olabilir demişti doktorumuz. Kızımda fazla değil ama tırnaklarını yiyordu. Kızmamamızı hatta önemsemediğimizi göstermemizi söylemişti. Elini ağzına aldığında ona hissettirmeden dikkatini dağıtın demişti. Nitekim dediklerini yaptık ve bıraktı. Evde huzursuzluk var mı? Stres altında mı çocuğunuz. Bunlar varsa önce onları çözmelisiniz tabiki.

Yaa utandim suan kendimden.Dokuz bilemedin 10 yasinda basladim tirnak yemeye.Cocuklugum cok sorunlu gecti ona bagladim hep.Orta okul ve lisede cok ileri gitmistim.Farkinda olmuyodum artik bi kendime geliyodum elim agzimda.Aci oje hak getire.Suan elimden geldiginde yapmamaya calisiyorum.Istemiyorm ama farkina bile varmiyorum ki:KK43:

Asla vazgeçmez 24 yaşındaym hala yiyorum kuzenim 2 buçuk yaşında ayak tırnaklarını bile yiyor kotü bi alışkanlık fakat vazgecilmiyor ben bırakanı hiç görmedim

psikolojik sebepleri vardır muhakkak.

ben hala yerim tam düzeldi ne güzel oldu ellerim diye hayran hayran akarken sinirleneyim, üzüleyim hemen kenarlarını yolmaya başlarım.

erkenden çözüm yoluna gitmeye bakın, acı oje bir çözüm değil unutmayın sebepleri önemli.

Tirnak yeme gibi şeyler mutsuzluk anlarında ortaya çıkarmış ve yerken yaşadığı rahatlamaya devam edermis..
Kaygılandigi bir zaman dilimi mi oldu ?

Birde 3 yaşında çocuk bir uzmandan yardım alsaniz aci oje zararlıdır

Profesyonel yardım alma imkanınız varsa mutlaka alın. Hayat boyu kötü bir alışkanlığı olmasın çocugun.
Kardeşim yemeye başlamıştı farkeder farketmez çocuk psikoloğu ile görüştük. Hatırladığım birkaç şey var; ilki çocuk elini ağzına götürdüğünde alkış gibi, şarkı söylemeye başlamak gibi, hadi gel şu topu tut hadi gel oyuncaklarını yıkamaya gidelim gibi yönergelerle çocugun dikkatini başka yöne çekmek.
Diğeri konuyla ilgili konuşmamak. Etraftakileri de gücünüz yettiğince susturmak. Aaaa tırnaklarını mı yiyor bu baskısını çocugun üzerinden çekmek.
Daha önemlisi sebebi tabiki.çocuk bir şeyden korktu mu, Yeni kardeş mi geldi eve, tuvalet eğitimi mi sıkıntılı oldu gibi... sorunun kokunu çözmek. Bu profesyonel yardım kısmı oluyor.

resmen kendim için girdim konu farklı çıktı.. umarım çare bulursunuz.. ben bu yaşta hala bulamadım..

Back
X