Tırnak yemek sorunu

Benim.kizim yemiyor kemiriyor resmen.tirna namina bir sey kalmadi.etleri paramparca.
Bende o sekildeydim ilkokul ortaokul zamanlarinda sonra biraktim gitti.
Cok ustelememek lazim.
Evde her sey yolunda diyebilir fakat okulda hayal dunyasinda oyuncaklariyla kimbilir ne konuda yolunda gitmeyen durumları var : )

Ödül yöntemiyle bıraktırdım ben. Ama öyle şeker falan değil. Kidzmondo'ya gitmek istiyordu, tırnaklarını yemezsen götüreceğim dedim ve her elini ağzına götürdüğünde hatırlattım. Öyle öyle bıraktı çok şükür.

Bence acı ojeden vazgeçmeyin hemen.

3 yaş tırnak yemeye başlamak için erken bir yaş bunun nedenlerini arastırın genellikle 5-6 da tırnak yemeye başlıyorlar.Tırnak yemenin tek çözümü çocuğu boş bırakmamak atıyorum küçük legolardan alın beraber oynayın o bitince hemen bir tabak kuruyemiş getirin ( özellikle çekirdek çitlemek çok iyi geliyo çocuk tırnak yemeyi unutuyo).Kısaca çocuk tv karşısında boş boş oturup tırnaklarına sarmasın.Acı oje sürmeyin iğrenç bir şey bence.Son olarak aslında hepiniz şu hatayı yapıyoruz:Sürekli uyarmak.Onu yapma bunu yapma,tırnak yeme.Uyarmadan meşgul ederek unutmasını sağlayın.

5-6 yaşına kadar olabilir demişti doktorumuz. Kızımda fazla değil ama tırnaklarını yiyordu. Kızmamamızı hatta önemsemediğimizi göstermemizi söylemişti. Elini ağzına aldığında ona hissettirmeden dikkatini dağıtın demişti. Nitekim dediklerini yaptık ve bıraktı. Evde huzursuzluk var mı? Stres altında mı çocuğunuz. Bunlar varsa önce onları çözmelisiniz tabiki.
Bazen tartışmalarımiz oluyor evet çocuk görüyor :( önemsemiycem dikkatini dagitcam inşallah geçer bizimki de çok sağol canım

Yaa utandim suan kendimden.Dokuz bilemedin 10 yasinda basladim tirnak yemeye.Cocuklugum cok sorunlu gecti ona bagladim hep.Orta okul ve lisede cok ileri gitmistim.Farkinda olmuyodum artik bi kendime geliyodum elim agzimda.Aci oje hak getire.Suan elimden geldiginde yapmamaya calisiyorum.Istemiyorm ama farkina bile varmiyorum ki:KK43:
Niye böyle oluyo ki gerçekten strese mi bağlı psikolojik mi bu

psikolojik sebepleri vardır muhakkak.

ben hala yerim tam düzeldi ne güzel oldu ellerim diye hayran hayran akarken sinirleneyim, üzüleyim hemen kenarlarını yolmaya başlarım.

erkenden çözüm yoluna gitmeye bakın, acı oje bir çözüm değil unutmayın sebepleri önemli.
Ne yapsam bilemedim kızıyoruz olmuyo oje sürdüm olmadı dikkatini dagtmaya caliscam yediği zaman ama çalışıyorum da gün içinde yine yapcak aynısını

Profesyonel yardım alma imkanınız varsa mutlaka alın. Hayat boyu kötü bir alışkanlığı olmasın çocugun.
Kardeşim yemeye başlamıştı farkeder farketmez çocuk psikoloğu ile görüştük. Hatırladığım birkaç şey var; ilki çocuk elini ağzına götürdüğünde alkış gibi, şarkı söylemeye başlamak gibi, hadi gel şu topu tut hadi gel oyuncaklarını yıkamaya gidelim gibi yönergelerle çocugun dikkatini başka yöne çekmek.
Diğeri konuyla ilgili konuşmamak. Etraftakileri de gücünüz yettiğince susturmak. Aaaa tırnaklarını mı yiyor bu baskısını çocugun üzerinden çekmek.
Daha önemlisi sebebi tabiki.çocuk bir şeyden korktu mu, Yeni kardeş mi geldi eve, tuvalet eğitimi mi sıkıntılı oldu gibi... sorunun kokunu çözmek. Bu profesyonel yardım kısmı oluyor.
Babasi sinirli biraz ve bazen birbirimizi yiyiyoruz buna mi bağlı bilmiyorum çocuklar çok etkileniyor:(

Ödül yöntemiyle bıraktırdım ben. Ama öyle şeker falan değil. Kidzmondo'ya gitmek istiyordu, tırnaklarını yemezsen götüreceğim dedim ve her elini ağzına götürdüğünde hatırlattım. Öyle öyle bıraktı çok şükür.

Bence acı ojeden vazgeçmeyin hemen.
yemek yemiyo diye de üzülüyorum oje bi kaç kere sürdüm gerçekten tadı berbat ağzına alınca ağzı bi tuhaf oluyor insanın

3 yaş tırnak yemeye başlamak için erken bir yaş bunun nedenlerini arastırın genellikle 5-6 da tırnak yemeye başlıyorlar.Tırnak yemenin tek çözümü çocuğu boş bırakmamak atıyorum küçük legolardan alın beraber oynayın o bitince hemen bir tabak kuruyemiş getirin ( özellikle çekirdek çitlemek çok iyi geliyo çocuk tırnak yemeyi unutuyo).Kısaca çocuk tv karşısında boş boş oturup tırnaklarına sarmasın.Acı oje sürmeyin iğrenç bir şey bence.Son olarak aslında hepiniz şu hatayı yapıyoruz:Sürekli uyarmak.Onu yapma bunu yapma,tırnak yeme.Uyarmadan meşgul ederek unutmasını sağlayın.
Evet canım haklısın ve genel olarak herkes bu fikirde teşekkür ederim

Çok fazla üzerine gitmeyin Bırak diye sürekli bir şeyler söylemeyin Hatta görmüyormuş gibi yapın bir süre
Çok fazla bu alışkanlıkla ilgili yorum yapmayın onun yanında İlgi gördüğünü düşünüp bu alışkanlığı devam ettirebilir

Tırnak yeme alışkanlığı çocuklarda korku sonucu oluşabiliyor İzlediği şeylere dikkat et Çok fazla tv izlemesin
Arada sırada o meleğe sarılıp uyu
Ne zaman tırnak yediğine bak Çok fazla yalnız kalmasın Oyalayıp durun fırsat buldukça
Yeni bir oyuncak almayı deneyin puzzle gibi beynini çalıştırabileceği

Bir süre devam edebilir Çok dert etme üzülme Uzun süre sonra devam ederse bi uzmana danışırsınız
Acı oje sürmeyin bence de Bu tırnağını dert etmesine neden olabilir

Çok fazla üzerine gitmeyin Bırak diye sürekli bir şeyler söylemeyin Hatta görmüyormuş gibi yapın bir süre
Çok fazla bu alışkanlıkla ilgili yorum yapmayın onun yanında İlgi gördüğünü düşünüp bu alışkanlığı devam ettirebilir

Tırnak yeme alışkanlığı çocuklarda korku sonucu oluşabiliyor İzlediği şeylere dikkat et Çok fazla tv izlemesin
Arada sırada o meleğe sarılıp uyu
Ne zaman tırnak yediğine bak Çok fazla yalnız kalmasın Oyalayıp durun fırsat buldukça
Yeni bir oyuncak almayı deneyin puzzle gibi beynini çalıştırabileceği

Bir süre devam edebilir Çok dert etme üzülme Uzun süre sonra devam ederse bi uzmana danışırsınız
Acı oje sürmeyin bence de Bu tırnağını dert etmesine neden olabilir
Evet canım sürekli oyalamak lazım çok teşekkür ederim inşallah dikkat edicem

Babasi sinirli biraz ve bazen birbirimizi yiyiyoruz buna mi bağlı bilmiyorum çocuklar çok etkileniyor:KK43:
Haz etmesem de su çocuklar duymasın dizisi vardı ya oradaki mutfak boşuna değildi.
En basiti bunu yapın. Çocugun gözü önünde kavga etmeyin.
Tırnak yemeden daha büyük sorunlarla bogusmal zorunda kalırsınız. Herkese öyledir diye bir şey Yok tabiki ama bu şekilde kavga ortamında büyüyen çocuklar daha sonra yanlış arkadaşlık, yanlış evlilik, diye hayatlarını mahvediyor.

Haz etmesem de su çocuklar duymasın dizisi vardı ya oradaki mutfak boşuna değildi.
En basiti bunu yapın. Çocugun gözü önünde kavga etmeyin.
Tırnak yemeden daha büyük sorunlarla bogusmal zorunda kalırsınız. Herkese öyledir diye bir şey Yok tabiki ama bu şekilde kavga ortamında büyüyen çocuklar daha sonra yanlış arkadaşlık, yanlış evlilik, diye hayatlarını mahvediyor.
Benim kocam beceremiyo kendine hakim olamiyo bagiriyo çocuk da görünce suus pus oluyor ama esimde diyo ben onu kızdırıyor musum yapma dediklerini yapiyomusum saçma sapan şeylere yok diyo bende kızıyorum napayim

Benim oğlumda da vardı bu sorun.O zaman cok arastirmistim.Tirnak yeme konusunda genelde ailelere çocuklarınıza bu konuda uyarıda bulunmayin,farketmemiş gibi davranin deniliyor.Bu şekilde zamanla unutuyormus cocuk.Birde tırnak yeme sorun değil kök problemin ne olduğu önemliymis yani çocuğun bir sorunu varsa siz tırnak yeme kısmını duzrltseniz bile sorun başka bir yerden patlak verebilirmis örneğin altına kaçırma gibi.Tirnak yeme ile değilde bu davranisin nedenine yogunlasinca ve sorun çözümlenince tırnak yeme de düzeliyormus.

İnanamıyorum ayak tırnakları mi:KK57: benim birimden de yiyiyor uzatmış ama şimdi yemem bi daha diyo
Valla yiyor ayak tirnklarini şimdi küçük daha o yüzden yetişiyor büyünce istesede yiyemez :) bende manikür yaptiryrm uzatıyorum yemiyorum o süre zarfında bozulunca tekrar başlıyorum :)

Back
X