Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

off valla daraldım okuyunca yazılanları.. 2 yıl oluyor ameliyat olalı, 100 mg euthyrox içiyorum hergün.. ve içeceğim tabii.. yakında evleniyorum, çocuk meselesini araştırmadım hiç,olur mu olmaz mı bir engel var mı şu an bilemiyorum, bir anda kötü bir gerçekle karşılaşmak istemedim sanırım.

Aysenay çok geçmiş olsun canım bende haşimato hastasıyım hiç moralini bozma bende yeni geldim dr. dan banada herşey normal hamilelik düşünebilirsin dedi.bu dr.ların hepsi ayrı bişey söylüyor bizde şaşırdık ben özellikle endokrinoloji prof. gittim sonuçta bu hastalık bizimle ömür boyu yaşayacak düzenli ilacımızı kullanıp takiplerini yaptırırsak sorun olmayacağını söyledi.Senin hamilelik olmuyormu? benim değerlerimde
TSH: 1.04
FT4: 1.24
FT3: 2.08
Sevsevil senin bu değerler için yorumun ne canım bizim içimizi rahatlatopuyorumnanaktan

tatlım merhaba :) e değerlerin süper süper süper. tam hamile kalmalık olumunekankayizsmile

benim anlamadığım bu değerlerde ne varmış ki doktor çok zor demiş? tsh mı düşük? bir de ilacı bırakınca tsh neden yükselmedi acaba? mantıken yükselmesi gerekirdi. ayrıca düşük tsh ta yükseğe göre hamile kalma şansın çok daha yüksek.

Sevsevil teşekkür ederim canım FT3: 2.08 biraz düşmüş dedi ilaca yarım daha ilave edelim dedi bunun hamileliğe bi etkisi olmaz dimi? sen şimdi hamilelikte troit ilacı kullanıyormusun canım her ay bu tsh tahlillerini ölçtürüyormusun hamilelikte?olumunekankayizsmile

Merhabalar tekrar
Kızlar TSH 5.15, PROLAKTıN 29 idi 1 ay önceki tahlillerimde
Her ikisi içinde ilaç kullandım düzenli olarak.
Bugün tekrar yaptırdım tahlillerimi;
TSH 2.29, PROLAKTıN 2.7, Tiroid Peroksidaz Antikoru 2.7, Anti- Thyroglobulin Antikoru 10.8.
Doktoruma gösterdim sonuçlarımı güzel ilca aynı dozda devam dedi.
1.5 ay sonra tsh testimi tekrarlamamı istedi.
Sonuçlarım çok iyi çıktı çok sevindim bayanssulusmile

çok sevindim burcu tahlillerinin güzel çıktığına sen hangi ilacı kullanıyorsun bebek varmı senin?

canım kullandığın ilacın dozu ne? sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim.

kızlar ben bi halt yemeye karar verdim sizle de paylaşıyım bakalım ne diyceksiniz. öncelikle çok sinirliyim alsanaalsanasmile prof bey bir türlü benim dozumu ayarlayamadı, en son 3.95 di, aradım dozu yükseltti 25 in yarısı kadar yükseltti yani bir tam 50 ve yarım 25. ben her zamanki gibi 20 gün sonra kan verdim düşüşe bakın 3.41. bezdim artık hala 2 yi göremedim. kızlar içim çekildi artık bunaldım. o kadar emek veriyorum neden bu sonuç???? bu arada doktorlara bu sonuçları söylediğimde bi sıkıntı olmadığını söylediler biraz biraz rahatlamıştım. neyse yiyceğim halt şu bu sefer doktoru aramadan dozu kendim yükseltmek istiyorum ve bugün başladım da; içtiğim dozun yanında 25 lik daha içicem. ancak öyle düşeceğine inanıyorum. ne dersiniz??

çok sevindim burcu tahlillerinin güzel çıktığına sen hangi ilacı kullanıyorsun bebek varmı senin?

canım kullandığın ilacın dozu ne? sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim.

Canım çeyrek levotirn kullanıyorum ben.Aynı dozdan ilacıma devam edicem.Yarında kadın doğum doktorumda randevum var.
Seninle ilgilide şunu söylemek istiyorum canım; ilaç konusunda bence kendin yükseltmemelisin dozunu ama başka bir doktora danışabilirsin.Bu daha doğru olur bence çünkü hassas bir durum hamile olmasan belki deneyebillirdin ama şuan iyi bişey yapmış olmazsın bence.Yada mevcut doktoruna dozu yükseltmeyi önerebilirsin belki.
O sana en azında dozu yükseltmemiz doğru olmaz ya da olur diyebilir.

hamile kalan arkadaşlar hamile kaldığınızda tsh değerleriniz normel miydi? benim bu değerlerle hamile kalma ihtimalim var mı? bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.a.s.

canım hamilelikte önemli olan ft4 ile tsh. çünkü aktif olan ft4. bana doktorumun dediği bu. t3 ün biraz düşük olmasının bence hiçbir önemi yok.

evet canım doz artırılarak kullanılıyor ama o dozu ayarlamak çok zor ya bende onun sıkıntısını yaşıyorum. bu tiroid var ya hamile kalmadan önce de sıkıntı sonrada. Allahım yardımcımız ve şifacımız olsun. 20 günde bir kan veriyorum.

canım ben sana bi cevap yazmıştım, ilacı bırakmana rağmen neden tsh yükselmedi diye? hipotiroidsen hemen yükselir. acaba hipertiroid misin? o kısmı anlayamadım.

değerler normale geldiğinde hamile kalınıyor en ideali tsh 1' ken. değer yüksek olunca çok zor. 3 ayda falan düzene giriyor ama bence kalabilirsin... inşallah.

tamam canım haklısın, o kadar sinirliyim ki bıktım inan. ama yarın arıycam, dediğin gibi öneriyim en azından bakalım ne diycek.

canım saol ilgilendiğin için.hipotiroiddim şimdi troid iltihabı geçiyormuşum o yüzden hipertroid olmuşum. herhalde troid iltihabından dolayı tsh değerim 0.1 ' e düşmüş. sen hamile kaldığında değerlerin normalmiydi?:uhm:

Allah sabır versin sevsevilcim hepimiz bi mücadele içindeyiz çok şükür sen meyvesini alacaksın yakında sıkma canını dr. ara bencede onunda fikrini al ama şunu unutma her zaman insan kendi kendinin doktorudur .olumunekankayizsmile

sevilcim bebeğinin gelişimi gayet güzel sen neden böyle endişe ediyorsun?tshın düşmüş biraz daha kullan düşücektir.stress yok tatlım.

canım sakın kendi kendine dozaj ayarlama.hamilelikte hele hele hiç.hamile olmadan önce doz ayarladıklarında bile 3 ayda vucut kendine geliyordu.benimde tsh 0.607 t4 1.8 sınırda yani.bende tehlike altındayım t4 den dolayı vede idrarda kan çıktı ama kanamam yok çok şükür.ben moralimi yüksek tutuyorum keseyi gördüm inşallh 15 gün sonrada kalp atışını duyarım.:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…