Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

eee kafadan ilaç dozunu ayarlarsan doktora danısmadan olcagı bu yanlıs yapmıssın bence doktora git kendin ayarlama artık bebegini düsün

eee kafadan ilaç dozunu ayarlarsan doktora danısmadan olcagı bu yanlıs yapmıssın bence doktora git kendin ayarlama artık bebegini düsün

bu mesaj beni o kadar üzdü ki anlatamam, hamile bir insana bebeğini düşün artık demek çok yıprattacı inan. çok şükür bugüne kadar sıkı takiple tiroid değerlerim hep 1-2 arasında değişti, hiçbir doktor bu kadar ilgilenemezdi ki ben en iyisine gittim, 1 olan değerimi 5.36 ya yükseltti, sora yükselttiği ilaç dozu yetmedi 3.91 sonrada 3.41 oldu. kaç doktor gezdim bu sonuçlar bebeğime zarar vermiş midir diye, korkma zarar vermemiştir dediler. öyle zor ki her tahlil sonucunu eli titreyerek dili damağı kuruyarak alıyor insan. çünkü bebek gelişirken tsh yükselmiş olursa bunun geri dönüşü yok ki. istiyorsun ki değerler hep 1-2 arasında olsun bebeğin doysun. bu nasıl bir duygu, doktorlara güvenememek nasıl bir duygu yaşayan bilir. ayrıca yarın doktorla randevum var bırakmış da değilim. bakın yaptığımı tavsiye ediyorum ve doğrudur demiyorum, beni de bu noktaya doktorlar getirdi kendi ulaştığım sonuçta çabalarım neticesinde gayet iyi. hepsi Allaha emanet, Allahım hepimizin yavrusunu sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin.

neden üzülüyosun ki doktorlara güvenmek zorundayız böyle ciddi bir konuda herkese örnek olmak gerek kafadan ayarlamak ne kadar sakıncalı bişi doktor ne derse onu yapıcaz canım sen bi hata yapmıssın bence ama allahtan kötü bişi olmamıs ama bu herkese olmayacak demek diil lütfen mantıklı ol ve ayrıca degerim yükseldi yoruldum yazan da sensin of neyse ben fazla üzmeyeyşm seni

Son düzenleyen: Moderatör:

canım benim çok evham yapma troid sadece 11. haftaya kadar önemliymiş bende bu aya 4.16 çıktı bende senin ya bebeğime bişi olmuşmudur diye sordum drum da aynen 11. haftadan sonra bebek kendi hormonunu üretiyor sana ihtiyacı kalmıyor dedi anlayacağın sadece normal sınırlar içinde kalması yeterli illaki 2,5 altında olması şart değil
troidi bu kadar büyütme canım ben 2 ayda kan veriyorum stres yaptıkça bu hormonlarda yükseliyor biliyorsun bebişin gayet iyi annesi allahım sağlıklı bebekler nasip etsin dua edelim :Saruboceq:

evet canım ben çok evham yaptım doktorum da aynı şeyi söyledi. adam diyor ki 4, 5, 6 bişey yapmaz hatta 20 de bişey yapmaz çünkü sen ilaç kullanıyorsun. bugüne kadar ki tahlillere baktı çok iyi olduğunu söyledi. bugüne kadar geldik 30. haftamızın içindeyiz artık çok şükür herşey yolunda. ama 2 ay dayanamam yine de 1 ay dolmadan tahlil yaptırıyorum dr. da 20 gün de bir demişti. bebişim sağsalim doğsun o tahliller 6 ayda bire düşecek :)) amaan nasıl bi duygumuş bu emanetime benim yüzümden bişey olmasın evhamı bu. Allaha emanet meleklerimiz hepimize sağsalim kavuşmak nasip olsun.

merhaba kızlar bende t3 t4 normaldi tsh düşüktü bu ay hamile kaldım çok mutlu oldum Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah sormak istediğiniz bir şey varsa özele mesaj atabilirsiniz bu arada dereotunun çok faydasını gördüm

merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.bende de hipotiroid vardı.iki ay önce tedavi oldum ve geçti.2 yıllık evliyim çok merak ediyorum ne zaman hamile olacagım diye...ne kadar yapmıyorum desede insan helede sorun kendinde olunca yapmamak elde degil...dertleşelim lütfen

boshayallersmileboshayallersmile
ya Allah aşkına söyle sendede hipotiroid varmıydı.tedavi gördün mü?
tedavi bittikten kaç ay sonra hamile kaldın...lütfen bildiklerini paylaşırmısın?

Tedavi oldum geçti demişsin. Nasıl yani , ilaç kullanman gerekmiyor mu?
Bendehipotiroid hastasıyım.Şu an hamileliğimin 35. haftasındayım. 31. haftaya kadar değerlerim hep sınırlar içindeydi. 2 nin altına inmedi hiçaçıkçası. genelde 2,5 -3 çıktı. Doktorlar normal olduğunu söyledi. Sonra birden 12 çıktı 1 içtiğim ilacı doktor 1,5 yaptı. 1 ay sonra görüşelim dedi. Ama ben her hafta tahlil yaptırıp sonuçlarımda düşme var mı diye kontrol ettim. önce 9 a , sonra da 4,5 a indi şükürler olsun. Zaten bir arkadaşımızda söylemiş ilaç kullanıp doktor kontrolünde olmamız önemli bu rahatsızlıkta. Yani tiroid rahatsızlığımız hamileliğimizde ortaya çıkacağına bu şeklde sürekli kontrol altında olması dajha iyiymiş.
Kesinlikle ilaç miktarı ile kendi kafamıza göre oynamamamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü zaten ilaç miktarı ile oynadığında normal etkisini anca 2 haftada gösteriyor.

Ama arkadaşımızın dediği gibi doktorlar bazen o kadar boş bakıyor gibi geliyorki senin telaşını, hemen müdahale etme isteğine duyarsız kalıyor gibi. Tabiki bizde biraz fazla paniğiz ama 1 ay sonra gelin bakalım dediklerinde ben gibi her hafta tahlil yaptırıp kendimiz takip etmek zorunda kalıyoruz.

Bir de hipotiroid hastalığında yenmesi ve yenmemesi gereken şeyler var, kırmızı lahana beyaz lahana yenmemeli.
Özellikle balık yemelisiniz arkadaşlar düzenlemesi için.
Listeyi bu forumda yayınlamıştım ama nerede hiç bilmiyorum.

asumancım ben de tiroid hastasıyım, nisan ayından beri eutrox kullanıyorum henüz doz ayarlaması olamadı,diyeceğim tam düzene girmezi 3 ay falan alıyor, ama aasıl tedavi olmazsan şansın yok, hatta allah korusun bi takım rahatzılıklar da olabilir çocuğunda. bu yüzden ilacını çok düzenli kullan, 4 haftada bir kan ver, normal sınırlarda mı baktır, ondan sonra bebek işallah. Hiiiç sıkılma benim tsh ım 59 idi ilaca başladığımda, şimdi normal. ama hamilelik olmadı bu ay, belime kupa düşünüyorum bu ay, bi de soğan suyu ve incir suyuna devam. Sevil açmış bu başlığı az önce okudum hamileymiş:)):sm_cool:sevil nasıl hamile kaldın, yazar mısın?ek bi tedavi uyguladın mı?allah yardımcımız olsun işallah, ama önce hiç canını sıkma asuman, bu kontrolü olan bir hastalık...

dere otu yiyorum ben faydasını gören çok kişi var hatta evimde bahçeme balkonumdaki saksılarıma bile ektim haftaya kontrolüm var bakalım faydasını görecekmiyim?

kızlar merhaba tiroid hastası olan bilir anti tiponuz kaç benim 600 çocuğum olmuyor dr antikorlerin çok yüksek (antitipo) bu eşinin spermini öldürmene sebep oluyor büyük ihtimal dedi yakında belli olucak öylemi değilmi bakalım..öpüyorum sizleri

yok canım ek bişey uygulamadım sadece 3 ay ilaç kullandım tiroid değerlerim normale gelince hamile kaldım. benim hastalığım başlangıç aşamasındaydı tsh 6.45 di.

eğer tiroid değerleri normale geldiyse ve hala bebek yoksa başka değerlere bakılmalı, tek suçlu tsh olmayabiliyor. bir de doktorun bu ay umut yok dediği ay hamile kaldım. o ay nasıl olsa olmayacak rahtlığı ve beklentisizliği vardı. demek ki stres hamile kalmayı engelliyor tezi doğru çıkıyor. o yüzden biliyorum çok zor ama rahat olun. görüştüğüm hamile bayanların bir kısmı tiroid hastası yani bu hastalık çok büyük bir engel değil.

en son ölçtürdüğümde 500 küsürlerdeydi
tsh 8 ve buna rağmen hamile kalmıştım
üstelik yaşım ilerliyor artık yumurtalar azalmaya yaklaşmışken
antikorların spermleri öldürdüğüne dair hiç bir bilgi duymadım
antikorlarımız kaç olursa olsun onun düşmanı troidleirmiz
ölen troidlrimiz zaten ilaç takviyesiyle onarılıyor
dr. ların bu şekilde bizlere umutsuzca konışmaları yanlış bence
bn dr. umla bu konuyu çok konuşmuştum
hiç hamile kalmayacağıma inanmıştım bir aralar
dr. um olumsuz olarak bana sadece hamile kalırsam düşük ihtimali olabilir demişti
onun haricinde başka olumsuz şeyler söylemedi
evet haşimatonun türlü türlü etkileri var
yaşam kalitemizi düşürsede başka hastalıklara oranla yine de iyi
iklimcim biraz sabır lı olmamız gerek
bir çok haşimatolu arkadaş tanıyorum
bizim gibi bebek sorunu olup sonra kucaklarına alan çok haşili arkadaş var...
inş. sabırla duayla bizde bebişleirmizi kucağımıza alacaz
şimdilik 3 ay kürle bal-polen-arısütü kürüne başladım
yumurtalık kaliteside önmli bu noktada
Rabbim sabrımızın mükafatını verecektir bir gün..
olmasa bile vardır bir hikmet
dualarımız müşterektir inş.
a.s.

benim doktorumda anti tpo hamilelige e ngel dedi ve cok arkadasım var anti tpo yüzünden hamile kalamıyorlar

kızlar lütfen kendinizi yıpratmayın haşimato tiroidim bende.antitpo yıllardır yüksek benim 11 yıldır tiroid hastasıyım.suan hamileyim 6 aylık.stress yapmazsanız herşey yolunda gidicek ben öyle yaptım insan kendi psikolojisini kendisi etkiliyo ben ne zman stress yapmadım o zaman hamile kaldım.tsh normal olsun anti tponun yüksek olması bir anlama ifade etmiyor.hamileyken antitpo ya bakmıyorlar bile. 17 yaşından beri tiroid hastasıyım olmayacak olsaydı benim çocuğum olmazdı.llütfen ama lütfen kafanızı böyle şeylerle yormayın.sağlıkla inşallah bebişlerinizi alıcaksınız kucağınıza

Palparmak sende sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah. Uzun zamandır siteye girmiyorum. Bende haşimato hastasıyım 3 düşüğüm var.Allah büyük bizimde birgün bebeğimiz olacak inşallah. Sevsevil canım sen nasılsın bebiş doğdumu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…