Palparmak sende sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah. Uzun zamandır siteye girmiyorum. Bende haşimato hastasıyım 3 düşüğüm var.Allah büyük bizimde birgün bebeğimiz olacak inşallah. Sevsevil canım sen nasılsın bebiş doğdumu?
Gebelikle ilgili yazılara bakarken sizlerin yazdıklarınızla karşılaştım..Bende geçen sene miyon ameliyatı oldum..3 aydır hamile kalamadım..Adetimin düzenide kalmadı..Tahlil sonucunda tsh6,50 civarlarında..K.D.UZMANI na gittim ve bende hiçbir sorun olmadığını söyledi..Bu tahlil sonucuyla ilgili iaca gerek yok adet gecikmelerinde psikolojik dedi..Yazdıklarınızı okuyunca hemen endokrin uzmanına gitmem gerektiğini anladım..Şunu anlayamıyorum doktor beni neden yönlendirmedi ki..
iyim tatlım sağol. doğumu eylülde bekliyoruz inşallah. en büyük dileğim sizden de iyi haberleri duymak. hepinize dua ediyorum hayırlı zamanda gelsin bebişleriniz. ki zaten zamanını bekliyor. eylül annelerindeyim ben orda da bir sürü tiroid hastası var yani umutsuzluğa kapılcak hiçbir şey yok. aslında kise umutsuz falan değil de sadece beklemek zor biliyorum.
Geçmiş olsun canım .Zaten bazı dr. yüzünden biz bu sorunları yaşıyoruz çok ilgisizler onun için kendi dr. kendin olcaksın bişeyler araştırıp ona göre bilinçli gideceksin dr. Endokrin uzmanına gitmeni tavsiye ediyorum.Ben gidiyorum takiplerimi o yapıyor.rahat olmaya çalış stres yapmaolumunekankayizsmile
İzmire bugün geldim.En kısa zamanda Endokrin uzmanına gideceğim..Hadi biz burada bilgilerimizi paylaşıyoruz..Ben burada okuyunca bir şeyler yapmam gerektiğini anladım..Diğer bayanlar ne yapsın..İnsanların umutlarıyla resmen oynanıyor...:sinifsinif:
canım kesinlikle hemen git, benim yeni ortaya çıktı ilaca başladıüımda tsh 59 idi. doktor yaklaşık 10 senedir bende bu hastalığın olduğunu söyledi. ve benim 5 yaşında bir oğlum var ikinci olmuyor. doktorumun dediğine göre 5 sene önce tsh üst sınırdadır, doktor bakmamıştır halbuki o hastların takibe laınması lazım dedi. belki senin 3 ya da 6 ayda bir gidip ölçtrümen gerekiyordur, Yani zamanı aleyhine işletme, hemen git, geçmiş olsun...
Evet arkadaşlar hamileyim...Doktor kullanmam için ilaç verdi...20 günde bir test yapılacak...Herkeze hayırlı ve sağlıklı hamilelikler diliyorum...a.s.
Sevsevil bana yardımcı olurmusunuz?Bugün troit tahlillerimi yaptırdım dr.izine gitmiş sonuçlarımı gösteremiyorum tsh düşmüş bişey olurmu 3 çeyrek levortion kullanıyorum bana yorum yazın lütfen:uhm:
Benim değerim Referans
Tsh: 0.158 (0,27 - 4,4)
Ft3: 2.81 (2 - 5,1)
Ft4: 1.48 (0,8 - 1,8)
İyiki sizler varsınız arkadaşlarolumunekankayizsmile
Canım tsh düşmüş ama hala referans aralığında korkma. Doktorun dozu dusurcektir degerinde hemen yükselir. Benimde 0,87 ye düşmüştü sonra 1,5 çıktı.
slm arkadaşlar benimde tiroid problemim varmış yaklaşık 1 sene önce öğrendim tsh 3.5 üzerinde ayrıca polikistik over hastasıyım 1 yıllık evliyim hiç korunmadım ama hamile kalamamıştım bu aya kadar şuan hamileyim 1-1.5 aylık ama hipertirodi olduğu için el titremelerim arttı tiroid için de hiçç ilaç kullanmadım dr. gerek görmedi kontrol edelim duruma göre hareket ederiz dedi şimdi yeniden gidicem çünkü sabahları çay bardaağını kaldırdığımda dökülecek kadar titriyo ellerim hepinize geçmiş olsun rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize
Geçmiş olsun canım sana tavsiyem endokrinoloji uzmanına git kendi dr. beraber ayarlama yapsınlar
tşkler yarın dr.a gidicem zaten endokrinoloji uzmanı da öyle söylemişti hamile kaldığında aylık kontrollerini yapar ona göre ilaca başlarız demişti herşeyin hayırlısı bebeğime zarar vermesinde başka bişey istemiyorum dualarım hep sizinle en kısa zaman da hamile kalmanız dileğiyle....
İnşallah canım allah bizede nasip eder bakalım dr. ilaç yazacakmı bizimle paylaşırsın dr.dan gelince çok merak ediyorum tsh yüksek oluncamı yoksa düşük oluncamı ilaç dozu yükseltiliyor? Dr. izinde olduğu için soramıyorum sizin sayenizde bilgileniyorumolumunekankayizsmile
tsh yüksek olunca hipotroid oluyor ve ilaç doz yükseltilir..yani troid az çalışıyor demek
tsh aşağı seviyelrde ise hipertroid tir ve troid çok çalıştığından ilaç dozu azaltılır
sağlıcakla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?