arkadaslarim iki sene dort aylik evliyim ve bes ay oncesine kadar hapla korunuyordum.hapi biraktiktan sonra adet duzensizligi yasamaya basladim, adetlerim on gun boyunca akinti halinde surup son dort gun biraz daha normale donuyordu.doktora gittigimde "tsh hormonumun yuksek oldugunu ve hipotiroid hastasi oldugumu" soyledi. Hamile kalamayanlarin tiroidine bakiyoruz dedi.tiroid hastalari cok zor gebe kalirmis, bende o yuzden hamile kalamadigimi dusunuyorum ve cok uzuluyorum.Bir aydir tiroid ilaci kullaniyorum ama bu ayda sonuc negatifayni hastaligi yasayan arkadalar burdan bizimle tecrubelerini paylasirlarsa bizde bilgileniriz ozellikle hamile kalip kalamadiklarini? Simdiden cok cok tesekkur ederim...
slm kızlar,
bende tüp bebek öncesi yaptırdığım tahlillerde tsh yüksek çıktı tabi tüp bebek ertelendi. öncelikle tsh düşmeli dedi dr.
tsh:6.81
ft3:3.88
ft4:1.36
anti-tpo:0.2
konu hakkında bilgisi olanlar yorumlayabilirmi
Kizlar Merhaba..size yasadiklarimi anlatip,ayni zaanda uyarmakta istedim...
Ben bundan 10 yil evel 2000 yilinda Troyit kanseri oldugumu ögrendim,..ve amelyat olup,troyit ve lenf bezlerimi aldirdim,sonrasindada radyi aktif iyot tedavisi gördüm...Amelyatimi ve sonraki kontrollerimide..bilen bilir..Cerrah Pasada Bu isin uzmani Mete Dürene yaptirdim..3 yil hamilleik yasakti ki o zman evlide degildim zaten..Amelyattan 4 yil sonra evlendim..tabi sürekli doktora gidiü TSH mi hep kontrol ettirdim halada her 3 ayda bir kan veririm..
6 yildir evliiyim ve Almanyada yasiyorum..3 hamilelik yasadim. 2 aylik,3 aylik ve 4,5 aylik düsüklerim oldu..her seferinded TSH yükseldi bazen cok düsütü,doktorlar tsh dan diyemeyiz ama ondan olabilir ,yasinizda ileri onunda etkisi vardir dedilar...bende yetersin almancamla diretemedim arastirin diye,zaten hep normal dediler......bende düsüklerin sebebini Troyite ve ileri yasa yordum hep..ki su an 39 yasindayim o zamanlar dahada genctim...fakat 4,5 aylik düsükten sonra arastirma yapildi..kromozom ve kanda pihtilasma...sonuc bende kanda pihtilasma cikti..Troyit cok ama cok yükselmeden,yada cok ama cok düsmeden düsüge sebep vermez,Yeni doktor bana öyle dedi....
Sizde lütfen Bizde troyit var ondan düsüklerim oldu demeyin..Kanda pihtilasma cok yaygim,sadece hamilelikte bebek ölümleriyle fark edilir bazen..Doktorlar 3 düsük yapmadan arastirmiyor..ama siz lütfen bu testi yaptirin heleki 2 düsük yasayanlar...
ben isgüzarlik yaptim,doktorlar yasiniz ve taroyitiniz var bu düskler tesadüfte olabili,sansizlik dediler bende yedim..3. düsük 4,5 aylik olunca artik arastirdilar..
Kendinize iyi bakim ve diliyorumki Allahim hepimize o güzel meleklerde kollarimiza yollasin..
Canım bende haşimato hastasıyım benim tsh değerim düşük 0.744 ben doçent endokrin. dr.gidiyorum 2 aylık hamileyim ve ilaç kullanmamı söyledi hergün mutlaka alıyorumMerhaba arkadaşlar..
bende haşimato hastası olduugmu bugun ögrendim
TSH degerim 2 den küçük,,, anti TPO degerim 185 ...t3, t4 ve diğer antikor normal aralıkalrda...
Ancak benim ilaç tedavisi gören haşimatolu arkadaşlarımdan farkım TSH degerimin 2 nin altında olması.. gebeliğe engel bir durum değilmiş bu.... ilaç tedaviside önermedi, yarardan cok zararı olabilir dedi...
Ben cok arastırdım topiclerde...benim dururmuma benzeyen kimseye rastaladım.. o yüzden yazıyroum ki size TSH 2den küçük ise antikorlar gebe kalmaya, ya da gebeliğin devamına engel değilmiş....
sevgilerimle :)
Canım bende haşimato hastasıyım benim tsh değerim düşük 0.744 ben doçent endokrin. dr.gidiyorum 2 aylık hamileyim ve ilaç kullanmamı söyledi hergün mutlaka alıyorum
canım ne güzel allah sağ salim bebişini kucağına almayı nasip etsin bendehaşimato hastasyım sen normal yoldanmı hamiş kaldın bildirirsen çok sevinirim benim en son 0.198 di:1hug:
simgesel canım hayırlı olsun benim bi sorum olucak benim tsh değerim normalde 0,968 fakat hamile kaldığımda 11 e yükseliyo benim kafama takılan sen hamile olduğunu öğrendiğinde tsh kaçtı ben adetim 4-5 gün gecikince bhcg testi yaptırdığımda tsh değerimede baktırdığımda 11 olmuş oluyo ve 6 haftalıkken bebeğimi kaybediyorum bana yardımcı olursan sevinirim
Evet evet simgecim..Canım bende haşimato hastasıyım benim tsh değerim düşük 0.744 ben doçent endokrin. dr.gidiyorum 2 aylık hamileyim ve ilaç kullanmamı söyledi hergün mutlaka alıyorum
Evet doğal yolla hamile kaldım senin hiç olmadımı hamilelik?
geçen sene bi düşük yaptım 9 haftalık.ondan sonra göğsümden süt gelmesi uzun zaman devam edince test yaptırdım o zaman öğrendim.hem haşimato -hipotiroidi hemde pco var. endokrine gittim günde iki tane tiroit ilacı alıyorum. önce prolaktinim düşmüştü şimdi yine göğsümden süt geliyor. bu durumda olup bana yardım edebilecek olan var mı?ayrıca bu ay yumurtlamam da olmadı
kızlar yardııııııııııım lütfennnnnn
Evet evet simgecim..
banada dedi hamilelik oldugu anda geleceksin dedi 2. aydan sonra ilaca başlayacaksın dedi..
doğru yoldayız demek ki...
Bebegini sağlıkla kucagına alırsın inşALLAH canım...
SAğol cvbın için.
hayır olmadı canım 3 aşılama 1 tüp yaptık hep negatif ama benim eşiminde problemleri var ondan olabilirmiki acaba bende normal yoldan kalabilirmiydim sence bu haşimato troidi normal gebeliğe engelmi yoksa herkesi farklimi etkiliyor :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?