Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

sana da ilaç dozu fazla verilmiş ve çok düşmüş tsh doktorun ilacı azaltması gerekir. ben yukarda yazdığım gibi şimdi farklı bi doktora gittim endokrolojiye dahiliyeyi bıratım. şu an ilaç kullanma deditektat test için kan verdim. normali 1 ile 2 arasında olması lazım canım. yani hipodan hipere gemişsin aynı benim gibi.

evet ama kilodada bi kaybım yok,tersine işahımda çok açıldı

benim de iştahım çok acık. anlatamam herşeyi yemek istiyorum alakasız şeyleri üst üste. 3 gündür ilacı bıraktığımdan beri biraz normale döndü. bugün kan verdim salı sonuçları alıcam.umarım bu sefer iyi bi doktora denk gelmişimdir.

bende yarın kan vermeye gidicektim ama sanırım p.tesiye kaldı,rabbim hepimizin sonuçlarını iyi çıkarsın..
bu ilaca devam edersem korkarım obez olucam

çok iyi yapmışsın başka doktora gitmekle.. ilacın senin çok fazla geliyodu ki sürekli düştü tsh ın. aynı beniimde öyle olmuştu..bence hiç moralini bozma anladıpım kaadrıyla bu doktorun ilaç dozuyla ilgili daha mantıklı davranıcak. en fazla iki aya kadar hamile kalırsın..tabi inşallah sağlıklı bir şekilde olmasını dileyelim önce..olabildiğince kendini böyle sakin tutmaya çalış seni üzecek şeyleri kafanda çok uzun düşünme.inan bende çok işe yaradı.4 haftalık hamile olduğumu öğrendiğimde tshımı hemen ölçtürdü 3.71 olmuş..biraz tedirgin oldum. sonra hep kendimi sakin ve mutlu tuttum ilacımı düzgün aldım şimdi 9 haftalık hamileyim v geçen gün kontrole gittim kalp atışlarını duyduk ve tsh değerim 1.8 olmuş. çok bekledim çok zor günler geçirdim ama mükafayını aldım. sabır çok zor ama sonu inşallah seninde mutlulukla sonuçlanır.

Ben tiroid değerim 6.45 iken hamile kaldım..Canınızı sıkmayın..Allahın dediği oluyor..Hamileyim ve hala ilaç kullanıyorum..Her ay kontrole gidiyorum..Birde bebeğiniz olduğu zaman muhakkak bebeğin tiroidine baktırmayı unutmayın..Sağlıklı bebekler..

çok teşekkürler canım, yarın tahlil sonuçları ile yeni doktra gidicem bakalım ne dicek. gerçekten Allaha kalmış bişey ve sakinlik, umarım herkes senin gibi mutlu sona ulaşır canım gezl dileklerinin gerçekleşeceği zamanı sabırla bekliyorum

Allahım herkese böle mutlu sonlar nasip etsin inş

ANTİ TPO 329.0
ANTİ TG ANTİKOR 55.5
25-HİDROKSİ VİTAMİN D 10.82 ng/ml
BU SONUÇLARDAN BİŞİ ANLAYAN VAR MI?

anti TPO sınırların yukarısında çıkmış
buyuk ihtimalle haşimato ratahsızlığının işareti
sanırım troid ilacı da kullanıyorsun
anti troid ilacının dozacının yuksek olması ya da haşimato rahatsızlığının genelde yan etkisi d vitamini eksikliği yapar...
yani vitamin d3 25-oh kemik rahatsızlığı... ve sizdeki değer baya düşük çıkımş
yalnız anlamadığım bu kadar düşük değerle nasıl bir etki göstermemiş
bnmde vitamin d3 değerim de bu kadardı.. kemiklerimde ağrı ve bacaklarımdaki kramp sonucu dr. bu tahlili yaptı..
yaklaşık 6 aylık bir ilaç tedavisiyle ancak normal değere ulaşabildi
şunu söyleyım ki bu ilacı kullananlar ve haşimato hastalığı olanlar d vitamini kalsiyum, fosfor, b12, pth, hormonu vs. gibi hastanın gidişatına göre kan değerleri tahlil edilmesi ve kontrol edilmesi gerek gerek
dr. size d vitamini ve gerekirse kalsiyum ilacı yazması gerek
ayrıca en buyuk d vitamini güneşte var..günde 10 dk. olmak üzere ben bundan yararlandım
ama 5 ay içinde baya ağrı çektim...
ömür boyu troid ilacı kullanacağımdan dönem dönem ömür boyu d vitaminide almak zorundayım
sadece tsh hormonu t3 t4 tahlillleri yeterli olmuyor
sürekli kulanılan butun ilaçların yan etkisi vardır
ve önlem amaçlı her tahlili gözöünde bulundurulmalı
ayrıca bu işten iç hastalıları uzmanı değil endokrin uzmanı anlar
boşuboşuna vakit kaybetmeyın...
ilaç dozunu da sadece bu dr. ayarlar..sakın kimse kendi ilaç dozunu ayarlamaya kalkmasın
herkesin bunyesi farklı olduğundan tsh aynı değerde olsa bile farklı doz gerekebilir
o yuzden dr.a güvenmek zorundayız..ilaçların dozajı çok önmli
ve aklınıza takılan soruları ilk önce kendi dr. a sorun
haşimato ya da troid rahatsızlıkarı sabır gerekiyor...
hem zor hemde kolay bir hastalık
kusura bakma çok uzun bir açıklama olmuş
RABBİM tüm hastalara sağlık ve sabır versin
dua ile

arkadaşım hamilemisin.??? çok tebrik ederim inşallah doğru anlamışımdır..hemen tsh t3 ve t4 üne baktır. Hayırlısı olsun

evet canım hamileyim. Duaların tuttu. Bugün ultrasona girdim daha nokta kadar.
Tsh çok düşük 0,020 doktor ilaç vermedi. Yanlış ilaç dozundan dolayı hala fazla troid hormonu var vücudunda dedi 4 hafta sonra tekrar bakıcam dedi. T3 t4 normal zaten. öle işte..

ben de öle yaptım endokronolojiye gittim yarın d vitamini yazcak bana

merhabalar arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım 23 yaşındayım 3 senelik evliyim ve 2 kez düşük geçirdim o günleri yaşamak o kadar kötü ki.allah kimseye yaşatmasın.1.5 seneden beri de çocuk sahibi olamıyorum.troid için de tefor kullanıyorum çocuk tedavisi için de kullanmadığım ilaç kalmadı klomen glukofen vb..ancak bu ilaçlarda benim troid değerlerimi bozdu sizlerinde böle mi oldu arkadaşlar troid için endokrinciye mi gitmem gerekiyo ben dahiliye dr gittim ama değerlerim normale gelmiyor
sensen80 izmittensin galiba bende izmitteyim hangi dr gittin memnun kaldın mı bana da yardımcı olurmusun canım bu arada hayırlı olsun allah kucağına almayı nasip etsin inşallah darısı bizleri başına

Ben önce dahiliyeye gittim körfezde özel marmara hastanesi bana aşırı doz verdiği için troidim çok düştü. ama genel bir kanı var ki dahiliyeciler bu işten anlamıyo, şimdi kocaeli ünv.hastanesinde havva sezere başladım. şu an ilaç vermedi 4 hafta sonra tekrar kontrol edicek eğer yükseldi ise ilaç verecek. sayfalarca tetkik var tahlil sonuçları çok fazla, herşeye bakıyolar böyle olması gerekiyo demekki diğer doktor sadece tsh'a bakıyodu devamlı düşmesine rağmen ilaç veriyodu. endokronoloji kocaelide sadece ünüversite hastanesinde var sanırım. her yerde yok. yeni bir branş galiba.

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bugün benimde tiroid rahatsızlığım var geçen ayın 24 ünde kürtaj olmak zorunda kaldım çünkü bebeğim gelişmedi daha doğrusu kesede bebeği hiç göremedik mecburen aldı doktor ama iki gün önce tekrar test yaptım tekrar pozitif çıktı ama tekrar böle olacağı korkusu var içimde ama şuanda tiroid hormonlarım normal çıktı o haldeyken hamile kalmışım bişey olurmu korkuyorum gerçekten aynı acıyı yaşamaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…