canım lk bebeğinden önce varmıydı troid, sonramı çıktı benim iştahım mütiş ve ok yiyiyorum fakat kilo alamıyorum en son 47 idi.
canım lk bebeğinden önce varmıydı troid, sonramı çıktı benim iştahım mütiş ve ok yiyiyorum fakat kilo alamıyorum en son 47 idi.
slm evet ilk bebegimden öncede vardi ama ben müthis kilo aliyorum tiroid den.. sanirim senin tiroid cok hizli calisorki kilo alamiyorsun benim az calisiyor. ama kafana sakin takma cünkü benim yengemde bekarligindan beri sorunu var hatta ameliyat bile oldu guatradan 4 tane cocugu var.
bide kızlar yeni duydum bunu ve yapmaya başladım sizede tavsiye ediyorum dereotu kürü
sabah öğle ve akşam yemeklerden 15 dk önce bir yemek kaşığı ölçüsü dereotunu 2-3 kere çiğneyim suyla yutucaksınız bunu 3 ay devamlı yapınca ilaca bile gerek kalmaya biliyomuş bu süre zarfında ilaçlarınızada devam edeceksiniz ama ok ve ayda 1 kerede tsh değerinizi kontrol ediceksiniz ok inş. hepimiz tez zamanda hamile kalırız
ne güzel canım ya benim yumurtlamamda sorun yok çatlıyoda kendiliğinden fakat 4 aydır bir türlü hamile kalamadım canım normalde 2 tane düşüğüm var şu anda tsh yükselme oldumu peki ben 6 hatfalık hamileyken tsh hemen 10 yükselmişti ve ben düşük yapmıştım bilgi verirsen sevinirim
Merhaba canım, öncelikle çok sevindim hamile kalabilmene
Benim hikayem şöle;6 ay korunmadan geçip hala hamile kalamayınca ben çok korktum ve kadın doğumcuya gittim . hormon testleri yapıldı tsh 7.4 ve prolaktin 684 çıktı bana guatır olduğumu ve bu durumda bir ilaç veremeyeceğini söledi doktor ve dahiliyeye gönderdi. dahiliye doktoru günde 1 tane 150 mg euthyrox verdi, 1 ay sonra kontrole gittiğimde tsh 0.028 e inmişti. doktor 1 gün tam 1 gün yarım almamı söledi kadın doğumcuyada gittim aynı gün prolaktin 348'e inmişti bu arada bana yumurtlama ilacı verdi. günde 3 tane ve adetimin 10n günü gelmemi söledi ultrosonla alttan muayene etti ve bir tane yumurtamın olduğunu ver yeterli büyüklüğe ulaştığını söledi ve çatlatma iğnesi yazdı iğneyi oldum fakat 28 gün sonra adet oldum. tekrar dahiliyeye gittim. bu sefer tsh 0,007 ye inmişti çok moralim bozuldu birde bazı problemler yaşadım o sırada eşimle doktor psikolojik dedi vs. şimdi aynı ilacım 50 mg olanını her gün tam alıyorum. acaba doktor yanlış tedavimi uyguluyo yoksa bu ani düşme nedne kaynaklanıyo anlamadım bu ay kadın doğuma gitmedim tsh bu kadar anormalken. doktora sorduumda ise bana net bişi sölemiyo hamile kalmama troidle mi ilgili diyorum %40 zorlaştırır diyo. acaba başka bir sorunum mu var bimiyorum. durum böle yani sen ne yapmamı önerrirsin başarmış biri olarak
arkadaşlar ben konuyu açan kişiyim ama şu anda 4,5 aylık bir bebeğim var. umudunuzu kaybetmeyin sakın bugünler geçiyor ve bebeğinize kavuşuyorsunuz. üzülmeyin olur mu stress herşeyi olumsuz etkiliyor...
arkadaşım seni şu konuda çok iyi aanlıyorum doktorların elinde ordan oraya savrulup duruyoruz..testler tahliller sonuçlar ilaçlar..psikolojimizin bozulmaması mümkün değil zaten.tiroid düzelmeden kadın doğumcuya gitmek bi işe yaramıyor orda haklısın benim tsh 1.8 olunca gitmiştim kadın doğumcuya ancak o zaman tedavi işe yaradı. benim 1 tam 150 lik eutroyx kullanırken 0.29 olunca bi ay tsh değerim ilacı 4 de 3 üçüne düşürdüm doktor :2:tam devam et dedi ben onu dinlemedim çünkü aynı içsem sonraki ay daha da düşecekti. 1 ay öyle içtikten sonra gittim tsh 1.01 olmuş gayet güzeldi bana dedi ki iyki öyle yapmışsın.içimden dedim eee be adam niye öyle olması gerekiyosa söylemedin.çok sinirlendim insanları kullanıyorlar.bide benim doktor uzmanlığını gata da almış.sonraki ayda 4/3 devam ettim 1 ay sonra 1.8 olmuş tsh en ideali 1.5 - 2 arasıdır. yani sen tabiki doktorunu dinle ama tsh normale dönmeden kadın doğumdaki tedavi işe yaramıyor. tsh değerinin artışına göre kendin ayarlamay çalış.bide benim bildiğim her gün aynı doz aç karnına almak lazım. bi gün tam bi gün yarım almış olmanda çok etkilemiş olabilir.bide prolaktin yüksekliği için ayrı bi ilaç veriyolaar ve çabucak düşmesini normale dönmesini sağlıyor onla ilgili ilaç kullanıyomusun?
prolaktin için ilaç vermediler 648 ken 1 ay sonunda 348 e inmişti tsh a bağlı dediler. bende aynı senin gibi düşünüorum. ilaç bu kadar düşürüyosa nedne hala ilaca devam ediyorum oranında sorun var gibi geliyo bu doktorlar geri zakalı mı anlamıyorum. aynı senin gibi benimki işte 7.4 ten 1 ayda 0.028 inmişti niye 1 tam 1 yarım yapıyosun daha düşür.kadın doğumcuyada gösterdim o ay çok düştü birden dedim bişi demedi aptal aptal yüzüme baktı dahiliyeci onu ayarlar dedi. bende şuan gitmiyorum kadın doğumcuya dedim hamile kalsam da çocuk normal olcak mı tedaviye devam ediceksin dedi. napmaya çalışıyolar anlamıyorum. şimdi ilacı içmesem mi?
sen hangi ildesin? ben manisadayım.ilacı sakın bırakma inan ki bu daha büyük sorun yaratıyor bende doktorlara kızıp içmedim tshım 60 civarı oldu.senin sadece bence seni anlayan ve düzgün ilaç dozu ayarlıcak bi doktora ihtiyacın var. eğer bulunduğun ilde başka doktor varsa bide başkasını dene..illaki endokrin olmasına gerek yok ben dahiliyeciye giddiyorum çünkü manisada iki tane endokrinci vardı ve ikisinden de memnun kalmadım. tsh normale dönmeden hemile kalmak bebek için çok riskli bu eminim ki çok daha büyük bi acıdır. bence moralini hiç bozma önce iyi bi doktor bul bu gittiğin doktor benim eski doktor gibi anladığım kadarıyla.boşa zaman kaybetme.ben 6 ay boşa kaybettim. Allah yardımcın olsun senin için dua edicem hamiilelerin duası daha çabuk kabul olduğuna inanırım bana da hamile bi arkadaşım dua etmişti sonunda dualarımız kabul oldu.
mrb arkadaşlar,
benim ilk ay 9,04 lerdeydı 2 ay sonra kontrole gittim ama hiç ilaç kullanmadan 5,01 lere düşmüştü...daha sonra levotiron kullanmaya başladım günde 1 tane verdi ilgisiz orta yaşın üzerinde ssk da bayan bir doktor..
bir daha ki ay kontrole gittiğimde tsh 0,35 kadar düşmüştü...
işin ilginç yanı şu ki arkadaşlar o gün sonuçlarımı almaya gittiğimde o sevgili bayan doktorum erken çıkmıştı ve malum ssk olduğu için bende ne kadar dahiliye doktoru varsa tek tek kapısını çaldım..
kimisi aynen devam edin dedi (ne kadar dozda ve hangi ilacı kullandığımı bile sormadan)
kimisi sorupta devam edin dedi...
daha sonra oradaki hastalardan barış bey diye bir dahiliyecinin methini duydum ve sıraya girdim..
gerçekten çok iyi bir doktordu ayrıcada çok ilgili..
testlerimi kontrol etti,ilacı bir bir almamın kalp çarpıntısı ve sendeleme yapıp yapmadığını sordu,çok fazla dedi..yarıma düşürmemi istedi ve bebek istediğim için reglime 10 gün kala tekrar gelmemi istedi..pro.. ile başlıyan bir test yapmamız gerekli diye bir not düştü kağıdıma ama yazıyı okuyamıyorum..
daha sonra ; bu ay korunmam gerektiğini,bu değerlerle hamile kalırsam bebeğimin kalbinin durabiliceğini ve daha çok üzüleceğimi söyledi..
sorun şu ki diğer doktorları anlamıyorum,ya ilaca tam olarak dvm etseydim,ya çok istediğim halde sakıncalı olan gebelik gerçekleşseydi..ne kadar kolay bazı doktorlar için,10 sn içinde bakıp yolluyorlar,üstelik bayan doktordu..anlamıyorum ve kendimi bazen kobay gibi görüyorum bu hastanelerde..
ne kadar zormuş hamile kalmak,kalan nasıl kalıyor resmen bir mucize oldu gözümde
mrb arkadaşlar,
benim ilk ay 9,04 lerdeydı 2 ay sonra kontrole gittim ama hiç ilaç kullanmadan 5,01 lere düşmüştü...daha sonra levotiron kullanmaya başladım günde 1 tane verdi ilgisiz orta yaşın üzerinde ssk da bayan bir doktor..
işin ilginç yanı şu ki arkadaşlar o gün sonuçlarımı almaya gittiğimde o sevgili bayan doktorum erken çıkmıştı ve malum ssk olduğu için bende ne kadar dahiliye doktoru varsa tek tek kapısını çaldım..
kimisi aynen devam edin dedi (ne kadar dozda ve hangi ilacı kullandığımı bile sormadan)
daha sonra oradaki hastalardan barış bey diye bir dahiliyecinin methini duydum ve sıraya girdim..
testlerimi kontrol etti,ilacı bir bir almamın kalp çarpıntısı ve sendeleme yapıp yapmadığını sordu,çok fazla dedi..yarıma düşürmemi istedi ve bebek istediğim için reglime 10 gün kala tekrar gelmemi istedi..pro.. ile başlıyan bir test yapmamız gerekli diye bir not düştü kağıdıma ama yazıyı okuyamıyorum..
daha sonra ; bu ay korunmam gerektiğini,bu değerlerle hamile kalırsam bebeğimin kalbinin durabiliceğini ve daha çok üzüleceğimi söyledi..
sorun şu ki diğer doktorları anlamıyorum,ya ilaca tam olarak dvm etseydim,ya çok istediğim halde sakıncalı olan gebelik gerçekleşseydi..ne kadar kolay bazı doktorlar için,10 sn içinde bakıp yolluyorlar,üstelik bayan doktordu..anlamıyorum ve kendimi bazen kobay gibi görüyorum bu hastanelerde..
ne kadar zormuş hamile kalmak,kalan nasıl kalıyor resmen bir mucize oldu gözümde
mrb arkadaşlar,
geçmiş olsun canım..seni çok iyi anlıyorum bu doktorlar insanları resmen parmağında oynatıyor banada endokrin doktoru hemde kadın verdiği yanlış ilaç yüzünden 0.037 olan tsh değerim 20 günde 91 e çıktı. ve bu benim 3 ayıma mal oldu.artık doktorlarada güvenmemek lazım diye düşünüyorum..ama sonunda hamileyim 2 aylık.darısı başına inşallah umudunu kaybetme.
Acaba ilacı bıraksam mı ? karar veremiyorum daha fazla düşmesinden korkuyorum
sakın ilacı bırakma çünkü ilacı bırakman için 6 ay kadar hep aynı normal değerlerde olması lazım..ilacın dozunu azaltmalısın ben öyle yapmıştım 1 tam eutryox kullanıyordum baktım ki sürekli düşüyor 4 de 3 ünü içmeye başladım normale döndü demekki sana ilacın dozu fazla geliyor. bide ilacın dozunu değiştirdikten en erken 20 gün sonra ölçüm yaptır ki daha net görürsün nasıl bi değişim gösterdiğini. ilacı bırakmak bunun çözümü değil inan bana.. ben denedim çünkü herşey daha karmaşık oldu.bide stres çok etkiliyor elinden geldiğince sakin olmaya ve kafanı başka şeylerle meşgul etmeye çalış..inanıyorum ki en kısa zamanda duaların kabul olacak. Allah yardımcın olsun.
en son tsh kaç çıktı
geçmiş olsun canım..seni çok iyi anlıyorum bu doktorlar insanları resmen parmağında oynatıyor banada endokrin doktoru hemde kadın verdiği yanlış ilaç yüzünden 0.037 olan tsh değerim 20 günde 91 e çıktı. ve bu benim 3 ayıma mal oldu.artık doktorlarada güvenmemek lazım diye düşünüyorum..ama sonunda hamileyim 2 aylık.darısı başına inşallah umudunu kaybetme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?