banada öyle söylediler 3ün üstü olmamalı diye. ama benim anca düştü. bol bol dua et kontrollerini ilaçlarını ihmal etme bak gör seninde düşecek. iyotlu tuz kullan birde o çok önemliymiş. bebeğin kaç haftalık şimdi?
öğrenemedik ya...göstermedi bi türlü uğraştık ama ..neyseki onun haricinde herşey yolunda çok şükür... herşeyden önemlisi sağlıklı olması..ama tabi öğrenirim diye kendimi çok hazırlamıştım o biraz hayal kırıklığı yarattı. senin ultrason değerlerin normal çıktığına çok sevindim burda en önemlisi ense kalınlığı zaten inanıyorum kan sonucunda temiz gelicektir. sonuçları yazarsın.
selam canım, ikili test sonuçlarını aldım
down sendrom riski 1:6823, yaşa bağlı risk478
edward-patau riski79751
seninkiler kaç çıkmıştı?
çok sevindim sonuçlarına. harika çıkmış. benim yaş riski 1/1300. down sendromu riski 1/3600 .
trisomi riski 1/99000. çıkmıştı. sonuçlar iyi olduğuu için doktor üçlü testve amniyosenteze gerek yok dedi. çok sevinmiştim .çünkü bu test olayı çok stresli. sanada öyle der çok büyük ihtimalle. tshın kaç şu aralar?
ayy sorma ya tsh ay sonunda baktırcam ama beni şu an çok rahatsız ediyo özellikle geceleri boğazım sıkışıyo baskı oluyo çarpıntı oluyo. bu seferde çok düştü kesin ama doktor 7 nisanda gidicem o 2 ay sonra çağırmıştı ben beklemişcme okadar ama 7 nisana kadar napıcam her gece aynı şey çok fena acaba yarından itibaren yarım mı alsam ?
valla çarpıntı oluyor dediğine göre muhtemelen tsh düştü. Fazla çalışıyor tiroid bezin o zaman çarpıntı oluyor. Ama yinede ölçtürmeden ilaç almak bana doğru gelmiyor mutlaka doğru yapacaksındır ama hamile olmasan yap derdim. Eğer imkanın varsa mutlaka tsh ölçümnü daha erken yaptır. Bide değerin düştüğünü düşünüyosan aman çok yavaş hareket et. Olabildiğince istirahat et uzanarak.
tsh ölçtürdüm bugün 4.54 çıktı. Neden çarpıntı ve boğulma hissi oluyo anlamadım.doktorda p.tesi gelcekmişö arıcam 7 nisanda muayene,
sende hiç bu tarz problem olmuşmuydu tsh düşmeye başladığında.
aslında sınıra yakın çıkmış değer olarak korkulcak bişe yok bence. ben tsh 91 leri yaşamış biri olarak stres yapma derim. benim durumum çok tuhaftı hala bende çözmüş değilim. tsh 91 iken de hiç bişey hissetmedim 2 ye düşyütğünde de hiç bir fark yoktu bende doktorlarda çalıştı. tek sorunum ilaç almadan adet olamıyordum tamamen kesilmiş gibiydi. zaten hamile kalamamak gibi bi sorunum olmasaydı bu hastalığı eminim ki hiç farketmezdim. umarım ikimizde doğuma kadar kazasız belasız gelir meleklerimizi kucağımıza alırız..
Arkadaşlar,
izmit'te tavsiye edebileceğiniz endokronoloji uzmanı var mı?
bende izmitteyim umuttepede varmış sen daha önce nereye gidiyordun?
oraya gittim beyenmedim. özel muayeneye gidiyorum da oda 2 ayda 3 ayda bir muayane ediyo edişeleniyorum. tahlilere göre ilaç ayarlıyo. berrin çetinarslan
bende konak hastahanesinde dahiliye bölümüne selami beye gidiyorum ilacımı ayarlıyor memnunum yani
iyimi peki , dahiliyeciler genelde bu işten anlamıyolar da. bende konak hastanesine kadın doğuma gidiyorum.
tiroid ile ilgili sorunda hemen endokrin doktoruna gidilmesi söyleniyor ama benim derdime derman olan olan doktor dahiliyeciydi. ilk önce endokrinciye gittim ve verdiği ilaç 20 günde 0.037 olan tsh değerimi 91 e çıkardı. inanması çok zor biliyorum ama gerçekten doğru bu yazdıklarım. ve ben tahlil sonucunu alığp götürdüğümde olamaz kanlar karışmış dedi. özel bi hastaneye gönderdi test tekrarlansın diye.sonuç 3 kere tekrar edildi. ve gerçekten doğruydu özel hastanenin tsh ölçümü 60 a kadar oluyomuş 60 üzeri çıktı 3 sonucumda aynı gün içinde ve ben tekrar o endokrinci olacak insana döndüğümde hastalık seyir değiştirmiş artık hipotiroidisin dedi ve abuk sabuk şeyler söyledi. tabiki bidaha asla ona gitmedim.bide devlet hastanesiydi. her aklıma geldiğinde lanetle anıyorum o kadını. daha sonra dahiliyeciye gittim ve 3 ayda herşey normale döndüve 4. ay hamile kaldım şuan 4.5 aylık olduk. çok uzattım ama önemli olan doktor ve sizin içinize sinmesi.
iyimi peki , dahiliyeciler genelde bu işten anlamıyolar da. bende konak hastanesine kadın doğuma gidiyorum.
selam canım,
ben çok büyük yanlışlıklardan sonra endokrin profösörüne gittim, ama sadece 1 kez muayene etti. sonra tahlil sonucuma göre doz ayarladı ama devamlı sekreteriyle muhattap olmaktan sıkıldım, sanki doktor sekreteri, kulaktan kulağa bilgiler. en son biliyosun boğazımda baskı oluyo demiştim ölçüm yaptırsın dedi yaptırdım 4.54 çıktı sekreterine söledim, sonra tekrar aradım sordunuz mu ne dedi diye o sırada tam yanındaymış hanfendi. sizin troidiniz baskı yapıcak bir troid değil sizin psikolojik durumunuzdandır dedi, ne demek bu ya, ama gece yatamıyorum dedim bir nedeni olmalı önceden yoktu böle bişey. daha da sinirlerin bozuldu. yani böle telefonla olcak şey mi bu tedavi anlamadım. 7 nisanda gitçektim kontrole hayır dedi, mayısın sonunda gitçekmişim en son şubat sonu 1 kez muayene etti. bu kaçıncı doktor, artık napçamı şaşırdım, hamile olmasam inan hiç takmam, ama hala yatamıyorum düz yan yatıyorum. napçam bilmiyorum?
benim gittiğim iyi yani selami bey bende konak hastahanesine erkan türköz beye gidiyorum sen kime giidyosun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?