Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar


evet canım bebebişlerimiz sağlıklı gelsin başka bişi istemiyorum. ozaman bu doktorların peşinden bu kadar koşmıcaz.
 
banada iyotsuz tuz kullan dediler bende iyotsuz alıyorum.iyotlu gibi tuz olsun istersen daha fazla atman gerekiyor.faydası oluyormu bilemiyorum ama.

arkadaşlar geçen doktorda kontrolüm vardı.O da, önceden sana iyotsuz tuz kullan demişlerdir,uyguladın mı dedi,Hayır dedim çünkü gerçekten almıştım ve kullanmamıştım.Ve iyi ki de yapmamışsın çünkü vücudun iyota ihtiyacı var.Tiroid için zaten hap kullanıyorsunuz,onunla gerekli iyot miktarın karşılıyorsunuz dedi ve bana da çok mantıklı geldi.
 
iyi akşamlar kızlar. ben haşimato troidi hastasıyım ve hamileyim. bugün öğrendim çok mutluyum.Gerçekten allah izin verince oluyormuş. benim bu ay tsh değerim 5'ten yüksekti ve ben hamile kaldım.Benim durumumda olan arkadaşlar ümitsizlüğe kapılmayın.
 
hepinize çok çok geçmiş olsun inş ya bende geçen gün gittim kan şekerimi ölçmeye ne niyetle gittim ne çıktı bende tsh yüksek çıkmış tsh 0,35-4,94 çıktı çok kötümü arkadaşlar sizce haftaya doktora gitcem o bakalım ne diycem benimle aynı durumda olan varmı benim bebeğim öldü bir günlük sonra çıktı.zayıflamaya başladım tam tersi adetlerim düzenli bende belirtiler saç dökülmesi el titremesi sıcaklığa dayanamıyorum böyle.birde ilaçla tedavi görenler bir hafta kullandıktan sonra düzenli kaç kadat düşüyor aşağı lütfen bir bilgisi varsa cevaplayııın ne oluuur:84::84:
 

çok geçmiş olsun öncelikle,
bebeğin doğduktan sonra mı öldü? çok üzüldüm. yazdığın tsh olması gereen değer aralığını gösteriyo sonuç kısmına bakman gerekli, orda kaç yazıyo, belirtilere bakılırsa hipertroidi gibi gözüküyo ama sonucu yazmalısın.
 

Hipotroidi zaten iyot eksikliğindne kaynaklanıyo dolayısıyla iyotlu tuz iyot içeren vitaminler kullanılması söleniyo. hiperde ise tam tersi fazlalık olduğu için kullanılmıyo.
 

çok güzel, ama dikkat et hamilelikte çok hzılı çıkıyo tsh.
 

evet doğdu iki gün sonra öldü saol canım sonuç ise 0,0057 sizce kötümü????
 
evet doğdu iki gün sonra öldü saol canım sonuç ise 0,0057 sizce kötümü????

çok üzüldüm canım, peki doktorlar nedeni hakkında ne dedi troid ile ilgisi var mı?
senin tsh düşük hipertroidi yani hızlı çalışıyo tsh. gebelikte bunun 1,5 -2 arasında olması isteniyo. ama bunun bebeğini kaybetmenle bir ilgisi var mı sanmıyorum, senin durumun gebelikte erken düşük yapmaya sebep oluyo ama sen dünyaya getirebilmişsin.
 

yok alakası tabiki onun nedeni başka tsh ben bebek öldükten sonra çıktı ondan bahsediyorum heralde takmışım üzüntü tabi herşey bunun içinde..böyle olunca tsh yükselmiş..1,5-2 olması isteniyor demişsin
benimki 0,0057 olduğuna göre niye aşağıda bu rakam fazla olması lazım değilmi madem hızlı çalışıyor benim T3 yüksek galiba 7,93 T4 2,75 şimdi bu sonuç çokmu kötü hamile kalınırmı ben normal doğum yaptım herşey iyidi şimdi hamile kalma şansı biraz dahamı düştü
 

tsh, troid hızlı çalışınca düşüyo canım, yavaş çalışınca yükseliyo bu hormon. yeni bir gebelik için ne kadar süre beklemen gerekir onu kadın doğum uzmanı sölicektir. ama burda önemli olan tsh ve t3'ün normal seviyelere gelmesini beklemen lazım yani tedaviye başlaman gerekiyor. eğer başka bir problem yoksa tsh'ı düşük olanlar hemen hamile kalabiliyo ama düşükle sonuçlanabiliyo, bu hormon plesentanın oluşmasını, oluşmuşsada incelmesine yol açarak erken dönemde düşüklere, sonrasındada erken doğuma neden olabiliyo, endokrin uzmanı seni bu konuda bilgilendirir, tedavinin ilk zamanlarında hamile kalmamanı söyleyebilir, ama tabi hemen tedavi olamaya başlan da fayda var.
çok geçmiş olsun.
 

hımm çok çok teşekkürlerşimdi okudumda benim tsh normal t3 fazla referans ağırlığına bakınca T3 7,93 çokmuş teşekkürler bakalım bu hafta gidince ne diycek inş güzel haberler alırım
 
Canbulandeniz nerelerdesin? merak ettim. nasılsın

iyiyim canım burdayım. sen nasılsın bende ne zamandır giremiyodum seni sormak için girmiştim.2 haftadır ayak bileklerim şişiyodu sabahları acıyla uyanıyodum kontrole gitik ben 125 lik eutryox kullanıyorum tsh düşmüş ilacın dozunu 100 e indirdik meğer şişlik ondanmış yani büyük ihtimalle çünkü ilacı 100 lük almaya başlayınca şişlik düzeldi. aklında bulunsun.benim 21 hafta bitti ama daha cinsiyeti öğrenemedik.bide şeker yüklemesi bira sınırın üstünde çıktı tatlıda yasaklandı ayyy bi bitse şu hamilelik...tabi hayırlısıyla...sen nasılsın kaç haftalık oldunuz?
 

çok geçmiş olsun canım,
benimde geçen hafta perşembeydi kadın doğumcu kontrolüm 1 gün öncesinde gittim. boğaz enfeksiyonu ateş vs. çok kötü hastalandım kendi imkanlarımızla düşürmeye çalıştık ilaçsız ama olmadı jinekolog beni k.b.b gönderdi antibiyotik iğne verdi doktor. 3 tane iğne oldum, tabi moral çöktü bende. bir zararı yok dedi dokor bebeğe. ama işte. aynı gün doktor bebeğe baktı iyi dedi ozaman, inşallah şimdide iyidir. haftaya da troid için başka doktora gidicem. aynı hastanede dahiliye.3'lü testim var 2 hafta sonra. cinsiyetini bana 12. haftada erkek demişti şimdi 16. haftada bi türlü göremedi çok uğraştı, kordonu tam üst kısmına almış bebek emin olamıyorum dedi, bende anlamadım, senin nası göremedi cinsiyetini ne dedi?
 

geçmiş olsun sanada..ayy valla ben hamile kalmaya çalışmadan önce hiç doktora giden biri değildim şimdi böyle sürekli kontroller hastalıklar ilaçlar çok bunaltıyor hayırlısıyla bi kurtulsak. 18. haftada gittik en son kadın doğuma doktor baya uğraştı ama dizleri kapalı dedi arkasını çok döndü bende görebildim omurgasından belli oluyodu. bii ara sanki bişe görüyorum gibi dedi hareketleri ölçüleri büyük ihtimal erkek gibi dedi ama kesin demedi. cuma günü kontrol var bakalım inşallah görürüz bi kaç eşya aldım dayanamadım ama sarı yeşil kırmızı falan bakıyorum.. geçen sefer sabah dokuzda aç gitmiştim. şimdi biraz daha geç ve tok gidicem. inşallah görürüz çok merak ediyorum. tabi önce sağlık. 21+1 olduk artık görmeliyiz..beklenen oragnı
 

valla bende aynı, hele troid olduğumu öğrenmeden önce doktor nedir bilmiyodum, şimdi devamlı doktorlardayım, bende erken saatte hep gidiyom ondan mı cinsiyet görünmüyo bilmem ki, önemli deil ama insan hayal ediyo ya bebeğini, önce erkek diyince ben ona kanalize oldum:) ben de gittiğimde 19. haftada olcam ertık görürüz umarım. daha hiç eşya almadım, içimden geliyo ama korkuyorum, renkten dolayı değil, ne bileyim..erken gibi geliyo, yatak baktım netten bi tek, çok güzel şeyler buldum ama demonte hepsi, montaj yapmıyolar. yatak ve bir köşesinde dolap, al kısmında büyük çekmeceler model olarak çok beyendim. bakalım kısmet... senin troid kaça düşmüm bu arada?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…